Jump to content

angelbangel

Фен
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

6 Neutral

Относно angelbangel

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Cr-v 1 2.0 147к.с. B20Z1
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Пловдив

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Там е работата, че не съм на газ. Решението изглежда ще е използването на митичната "втулка". Оказа се, че хондата в Германия е била еко или евро 4. А катализатора, който са ми продали е евро или еко 3. Но за това май аз съм си виновен. При покупката просто казах марката на автомобила, годината на производство и кода на двигателя. Идея си нямах, че е трябвало да спомена и "страна на произход". След монтажа, ще споделя дали лошата лампа още свети. Благодаря за мненията.
  2. Ако проблемът е в катализатора, филмът става сериозен. Решението май е или смяна на ламбда сондата след катализатора, тъй като тя не е сменяна след покупката на колата, или монтирането на нов катализатор. Което хич не ме устройва. Явно отивам на спор с фирмата, от която купих катализатора. Но преди това трябва да се изключи неработещата втора ламбда сонда. Общо взето, тъпа история.
  3. Сменена е. Преди седмица. Чека продължава да си свети.
  4. Мне. Проблемът не е решен. Чека тая сутрин си светна отново. Отивам на варианта на Mys7lc. Markony, ако правилно съм те разбрал, тая грешка не ти подсказва коя от двете ламбда сонди е за смяна. А за Legend-а - дай боже всекиму
  5. Решихме (евентуално)проблема. След изчистване на грешката и загасяне на чека, решихме да вдигнем колата на подемник. И, изненада - на едното от "ушите" на катализатора липсваше болт, другите два си бяха доста хлабави. Сега всичко е стегнато. Ще раздвижа малко хондата и ще пиша за резултат. Ако гадната лампа светне отново, явно отивам на варианта на Mys7lc.
  6. Здравейте. Същата грешка и при мен. Странното е, че я имаше и преди да сменя катализатора, който беше изтърбушен от продавача, и преди да сменя ламбда сондата преди катализатора. Колата няма газ. Изминавам точно 90 км и си светва отново. Заместващия катализатор е чисто нов. Поразпитах тук там и пичовете изказаха мнение, че е възможно чека сам да си изгасне. Ако имате идеи, ще се радвам да ги споделите. Хондата е 2001г. с две сонди. Ще сложа и снимка за всеки случай. Лека вечер.
  7. Проблемът е решен. Свалихме датчика за скорост и се оказа, че едната от жиците, влизащи в буксата ,(а те са три), не е била вързана правилно. При предишните собственици, на колата е бил монтиран автопилот, който впоследствие е бил елиминиран. Майсторът възстанови оригиналната верига, като преди да монтираме датчика обратно, го развъртяхме с винтоверт и стрелката на скоростомера си отчете съвсем редовно. Това е. Дано съм бил полезен на някого.
  8. Здравейте и добро утро. При мен проблемът е стрелката на скоростомера и, съответно, броячът на километрите. Днес ще сваляме датчика за скорост и ще чистим всички възможни кабеляци. Ще пиша, какво се е случило после.
  9. Здравейте! Търся майстор, който да погледне скоростомера. Стрелката му почна да подскача и в крайна сметка спря да показва скоростта на движение. До буксата на скоростната кутия си отива електричество, кабелите изглеждат наред, но не работи и свети чека. Благодаря за търпението.
  10. Никога няма да сложа такова масло. Изчетох доста за това и съм категоричен. В момента драмата ми е неработещия скоростомер.
  11. Същата драма и при мен. Отива електричество в буксата, напръскахме с контактен спрей, бушони са ок, всичко е почистено. Но скоростомера не работи. Май нещата вървят към датчик. Таблото не е сваляно.
  12. Бензин е. Никога не е имала газ и мотора работи перфектно. Но, проблема с километража си остава. Не отчита. Проверени са буксата, кабелите, бушоните. Навсякъде си отива ток. Закачихме я на комп, изписа си грешка в скоростомера. Съветът на майстора е, да я види тая работа жичкаджия(много я мразя тая дума), или евентуално, нов датчик. Проблема е, че в Пловдив не откривам такъв по магазините. Та ако се стигне до нов датчик, ще ми трябва малко форумна помощ в намирането. Още веднъж, благодаря за съветите. P.S. Дросела и IACV клапана не са сваляни и чистени. И това предстои.
  13. Здравей! Благодаря за съветите. Горивният филтър е сменен и проблемът си стои. Ще пробвам варианта с почистване на дросела и всичките му чаркаляци. Това с чистенето на резервоара ще е тегаво, ама ще опитам. И явно без катализатор - заместител няма да се получи работата. А за буксата и кабела на скоростомера ще се върна при майстора - идея си нямам къде са Дано хондата скоро влезе във форма, че си ме кефи доста Ще дам инфо, когато решим проблемите.
  14. Здравейте! След като се сдобих с хондата,(много ме кефи тая кола!), изкочиха няколко въпроса. Та: 1. Оказа се, че катализатора е изтърбушен, въпреки клетвите на продавача, че не бил пипал нищо и, съответно, си светна чека. Да взимам ли нов или, както ме посъветва майстора, да си карам така? 2. След като я взех от сервиза след смяна на съединител, не бях изминал и километър, и стрелката на километража започна да се държи странно - от 20 скача на 120 и така около минута,две. След което съвсем замръзна на нулата и не отчита скоростта, с която се движа. Мога ли да отстраня проблема сам или да се връщам при майстора? 3.Понеже колата дълго време не е била карана, след като я купих, си долях половин резервоар бензин, който се смеси с останалото там старо гориво. Хондата почна да прекъсва, да притриса и е доста спъната, поне за момента, като тръгва от място и като ускорява. Да слагам ли добавка за почистване на дюзите или просто да карам, докато не свърши това гориво. 4. Направих си кратка разходка до близка до града планинска местност и когато слязох и застанах на светофар, забелязах, че вдига оборотите, докато работи на място. Около 1500 об държеше. На какво би могло да се дължи това? Колата е обслужена от-до, с изключение на антифриза и течността за спирачките и съединителя. В сервиза ми казаха, че са ок. Сменени са всички ремъци, филтри, масло в мотора, скоростната кутия и дифа. Подменени са и свещите. Благодаря за търпението!
×
×
  • Създай нов...