Jump to content

Borislava

Фен
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

15 Neutral

Относно Borislava

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    HONDA CR-V 2014
  • Пол
    Женски
  • Място
    Пловдив

Последни посетители

938 профилни разглеждания
  1. Има една система при бензините която следи за вакуума в резервоара с някакви филтри с активни въглени или проблем със клапана отпред миля, че е или капачката на резервоара не е затворена дава грешка само предполагам. Bri4ka скоро имаше клип където говориха за това.
  2. Намира се там, както казва колегата ще ти трябва ключ какъвто е на масления филтър само, че размера му е друг. (90mmх15)
  3. нормална ти е температурата колега
  4. Колега няма такова нещо с натискане на econ или с този който се спира при всяко палене старт стопа. Твоята или е модвана и е правено нещо бях чел с някаква готова малка платка с известен чип се слага под бутона за изключване на старт стопа и се взема захранване на платката от запалката и след като се задържи бутона за изключване на старт стопа остава изключено което го прави самата платка. Ако искаш да го активираш задържаш пак същичт бутон. Моята е дизел 2014 и няма такова спиране на старт стопа изпробвал съм го.
  5. И аз потвърждавам работи само при наклон. Почти всеки път като излизам от подземният гараж и се наложи да спра за малко да погледна затворил ли съм вратата на гаража се задейства. (Ръчка съм)
  6. Виж пост номер 2 преди време имах подобен проблем.
  7. Да, абсолютно. 4-та генерация с навигация съм, даже заради проблем, който (в последствие се оказа датчик на съединител) от Бултрако ме вкараха във филм да търся оттечка и електрически проблем. Акумулатора беше изключен над 6 часа, не ми искаше код. След това само трябваше да я изкарам от подземният гараж, за да си свери часовника.
  8. При мен няма код няколко пъти съм го свалял акумулатора.
  9. Според мен няма разлика в калници и врати (като размер) може да има в оборудването като бутони и окабеляване, лайсни. Фаровете при тях няма да има, освен дали е с рефлектор или не (мисля на фейса са различни формата). Ако са без рефлектор може да е с халоген или ксенон (баластите са захванати в долната част на фара).
  10. При мен да този е оригиналният 70Ah. Знам каква е разликата м-у EFB и AGM. Може да се ъпгрейдне от EFB към AGM. AGM са подходящи за хибриди които дозареждат акумулатора допълнително когато се натискат спирачките. Няма как да изключва старт стопа перманентно има вариант ама е с една платка която се монтира допълнително може да се спира всеки пъткато се пали но се забравя. За зарядното това е оптимизирано за AGM и EFB защото предишният модел го критикували заради някакво възстановяване и цикъл който прави но не е нужен за тези типове батерия.
  11. Защото наскоро имах проблем за който писах в раздела за 4-та ген. И бях подведен от Бултрако за проблем с акумулатора се наложи доста да почета за акумулатори зарядни и т.н. На няколко места пише че принципно на хонда не слагали много големи акумута (моята е 2.2 дизел с 70Ah 720A efb) служебната ми е dacia doker с абсолютно същия акумулатор и е 1.5dci. Идеята на EFB акумулаторите и на AGM е такава като изгасне колата на светофара великата система старт стоп тези акумулатори да издържат целият този ток (подгряващи седалки, фарове, мултимедия и т.н.) който се харчи в момента за по-продължително време. Според мен консумацията на дачията и на хондата няма да имат нищо общо а са с еднакви акумута. Та идеята е, че карането на кратки разстояния гасене палене на светофарите акумулатора не може да се възстанови и зареди както трябва отделно може да има колата GPS има застрахователи без gps не правят каско ето ти една оттечка. Та като цяло всички които карат кратки разстояния със НЕ изключен старт стоп смазват акумулатора с гаснене и палене по светофарите и той не може да се възстанови пълноценно. Отделно има значение дали се кара колата със пуснато ECO режим защото ако е пуснат режима така разбрах, че не зарежда винаги електрониката акумулатора с правилният волтаж и трябва да пуснеш фарове за да се вдигне консумацията и алтернатора да зареждал както трябва. Това последното за еко режима го четох някъде но не съм 100% сигурен така ли е. За да нямам подобни проблеми си взех ctek ct5 start stop зарядно https://www.ctek.com/uk/products/car/ct5-start-stop-uk за да си го зареждам 1-2 пъти в месеца ако нямам големи пътувания. Това с оттечката на чисто нова кола или много нова ми е малко странно ако няма gps.
  12. Последно взех си колата от Бултрако платих си като пич. диагностика : 150лв. ъпдейт : 90лв. капаро датчик :10лв Попитах ги хора вие при смяна на масло и при самото обслужване вързвате ли колата на диагностиката? Отговорът беше ДА! Добре де казвам аз сменям акумулатора на 30.11.2020 като няколко пъти имах проблема докато ми пристигне акумулатора за 3 дни. Минавам обслужване на 16.12.2020 като часа беше запазен в първият разговор(за проблема така и така се чухме запазих и час за масло) който имах с въпросният приемчик Краси (който ми обесняваше как е акумултора проблема и след като го смених и имах проблем отново как новият акумулатор може да е виновен и това, че е нов нищо не означавало как са имали и други такива проблеми и как гризачи са били яли кабелите на някаква кола и да не е акумулатора проблема бил, че някъде нямало ток). Как така на обслужването не са видяли грешката не е ясно. Както и да е стана роман това цялото от тука нататък ще знам едно вземам си някаква диагностика и при тях ще ходя директно с проблема ако въобще ще ходя обмислям го. п.с. Същия господинчо друг път ми звънеше, че е готова или ако имаше нещо да се уточнява имам само неговият номер днеска ми звъня другото момче как ще ме таковат..... с 300 не му знам името мишкарска работа.
  13. И тъпото в ситуацията е че след като смених акумулатора ноември(30.11.2020) мисля беше след това беше при тях Бултрако м-у 10-18 декември за смяна на масло и попитах всичко ок ли е казаха да нали им правят преглед някакъв ама ще говоря с дати точни като я взема днес по-късно да видя на обслужване кога е била имам фактури. Даже ми бяха казали, че има 5мм накладки и ще се сменят по някое време. Интересно ми е при смяна на масло и спирачна течност сменяха и мисля нали правят някакъв преглед не я ли вързват към диагностиката? Нали я преглеждат окачване и други неща?
  14. Ами да си кажа аз малко им сипах защото първоначално след като им казах след първото светвсне на нещата да им закарам колата на платформа защото не знаех това със задържането на бутона. Отговорът беше смени си акумулатора проблема е там не ела да я видим. Аз започнах да търся проблема там и в токове. Сега им казах за един датчик от 30.44лв. 150лв. диагностика е малко нали не е ок. Не съм питал кажете ми тея лампи защо светят без да идвам не питах за инфо само. (предложих да я закарам)Сега стана така че всех акумулатор ей така напразно.И няма проблем ще си платя диагностиката че даже и ъпдейта но дадох едни пари за акумулатор ей така. Нямам намерение да им казвам нищо повече. Плащам си и следващият път правя диагностика другаде ще им казвам какво знам да ремонтират или ако не е сложно ще си взема частите от тях и да си сменя примерно датчика аз.
  15. Да това е проблема датчика е 100% старт стопа пали със съединител натиснат. 3 датчика са на педала проблема е в този за положението на съединителя от него зависи и круйз контрола. Ъпдейта е пожелание (това няма отношение с проблема). Да за Бултрако говоря. Нямат датчика 10 дни се чака. Общо взето колеги запомнете и вижте лампите и грешката която е проблема и това да ви помогне в даден момент ако случайно имате същия казус.
×
×
  • Създай нов...