Jump to content

Hanchko

Фен
  • Мнения

    186
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Hanchko

  1. Здравейте, Извинявам се, че използвам темата на колегата, но става въпрос също за мигачи. Та въпроса е сления. Някой дали е решил да смени обикновенните крушки за мигачи с такива, но LED и ако да как го е направил? Аз направих проба само със задните крушки, но при включване на леви или десни мигачи релето цъка много бързо все едно има изгоряла лампа. Ако някой е правил нещо по-въпроса нека сподели.
  2. Здравейте колеги, Миналия ден при смяна на спирачната течност на съединителя се прецака шестостена на пробката за обезвъздушаването. Някой имали идея каква е като размери и дали мога да си купя от някъде нова? Благодаря предварително!
  3. Никой ли не кара с фланци, че да сподели малко опит?
  4. Аз все си мисля, че няма да повлияе прекалено много на окачването, но не съм 100% сигурен. Оригиналните джанти са с ЕТ50, с фланци 20мм все едно си сложиш джанти с ЕТ30. Поне така си мисля аз. Затова реших да попитам и да събера малко повече информация.
  5. Колеги здравейте, Мисля да слагам дистанционни фланци 20mm на гумите. Харесал съм си тези https://ferrousbg.com/index.php/produkt/flantsi-20mm-5x114-3-64-1-2/. Бих искал да споделите вашия опит и мнение за тази модификация.
  6. Аз преди две години си ги взех от този сайт: https://stelkite.com , но сега гледам, че няма наличности. Цената им беше 90лв, оригинални за модела на фирмата Petex.
  7. Колега как точно я затегна? От коя гайка, можеш ли със снимки да покажеш. Аз все още не съм решил моя проблем. Дори сега след като спряха дъждовете и започнаха жегите мисля, че пукането се засили. И аз съм се насочил към река, но все още нямам време да ходя при майстор.
  8. Здравей Johnny_V3, Както колегата Krasi-mir по-горе пише това е JDM булбар. Аз го намерих с всички необходими крепежи и понеже не съм с фейсливтова броня не се налага да се реже нищо. На по-горната снимка не съм завършил още проекта. Сега вече изглежда още по-добре(виж прикачената снимка). Тук в тази тема съм описал подробно нещата:
  9. LED Халогените ги взех от тук http://offroadshop.bg/product/1106/led-far-galaxy-42w.html Много добре светят.
  10. Ще се опитам тези дни да направя по-обстоен преглед на рейката и да видим какво ще излезне. Но при положение, че всичко друго е здраво най-вероярно проблема е в нея. Благодаря за инфото и при резултат ще върна отговор.
  11. Колега prodigy_12, имаш ли информация какво точно става с рейката, че издава такъв звук? При теб как се оправи и какво сменихте по рейката?
  12. Pet71, благодаря за съвета. Това не сме го проверявали. Носачите не съм ги сменяш, но двата шарнира са сменени с идеята да изчезне пукането, но то си остана. При смяна на шарнирите майстора не е забелязал подобен луфт, но това ще се провери. D-D, мисля, че ако проблема е в реката ще го усещам и във волана, защото пукането е доста силно и отчетливо. А и майсторите казаха, че рейката е здрава.
  13. Колега, колко литра бензин имаш в резервоара? Аз като го напълня и чувам такова плискане при преминаване на неравности.
  14. Здравейте, колеги. Реших да подновя старата тема от преди почти година, защото проблема все още е налице. Това което направих през това време е: 1. Свалихме отново полуоската с каретата с идеята, че има нещо недобре сглобен, но всичко си беше наред. Сложихме нова грес и сглобихме. Пукането си остана. 2. Смяна на предни биалетки и тампони на щангата, но без никаква промяна. 3. Проверка на амортесьора и тампони всичко Ок. 4. Претегнахме всички всевъзможни болтове и гайки по предницата. С идеята, че може нещо да мърда и от там да се щува пукане, но без резултат. Сега се чудя къде да търся проблема. Ако някой може да предположи нека сподели. Пукането се чува при изкачване и вземане на по-остър ляв завой. Освен това при потегляне на кръстовище със завиване на ляво.
  15. Реленцето е автомобилно 12V около 25-30А. Отиваш в първия магазин за електроника и си вземаш. Цената му е 3-5лв. Аз на мойта взех плюс директно от акумулатора през един бушон 10А и реле 25А. Фаровете са лед по 50W.
  16. Стоманена е да. Наложи се да я правя втори път защото ми се счупи първата 😉 .
  17. Проблема е решен. Сам го изобретих. Стана като оригиналното. 😁
  18. Мисля, че това ще е най-добрия вариант. Ще се опитам да си я сгъна от стоманизирана тел. Ако излезне нещо по моргите ще е добре дошло. Благодаря за идеята.
  19. Колеги здравейте, Някой имали идея къде мога да намеря такава пластинка(приложил съм снимка) за закрепване на крушката във фара, че днес при смяна се счупи? Благодаря предварително.
  20. Колеги, здравейте. Може ли да дадете малко по-подробна информация относно модела на мултимедията и от къде сте я купили? Благодаря и успешен ден.
  21. Най-после въпросната масичка е монтирана...
  22. Да вчера ги смазах с течна грес. Не е в пантите понеже се чува отчетливо и само отпред в дясно. Най-добре се усеща в краката на пасажера. Днес майстора ме повози и там се чувам най-силно.
  23. Колеги преди малко се връщам от сервиза. Сменихме горен и долен шарнир + задните биалетки. Проблема е, че еднократното пукане остана, но вече го чувам само при маневри. Преди се чуваше в движение при завиване, а сега само при маневри. Отивам на паркинга давам на зад, след което завивам леко на ляво и при потегляне отново "Пук". Прегледахме окачването всичко е ОК. Вече незнам какво да сменям. Остана проблема да е в полуоската и каретата или рейката незнам вече и аз. И най-вероятно ще се окаже, че съм сменил здрави шарнири.
  24. Маншоните са сменени с разглобяване на вътрешното каре от там сложихме маншона и на външното. Разглобихме вътрешното, защото трябваше да сменим и семеринга на скоростната кутия. Пукането се чува при ускорението, когато вече съм преминал легналия полицай. Освен в тази ситуация пукането го чувам и при движение надолу при ляв завой без да подавам газ, дори освобождавам от скорост.
×
×
  • Създай нов...