Jump to content

jungles

Фен
  • Мнения

    374
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    2

Всичко публикувано от jungles

  1. Около литър, на 8к., според зависи как я натискам.
  2. Не се чува от към VTC, чува се от цилиндъра на първата снимка, кой се води трети , където има някаква следа от удар долу на снимката. Те и другите ми се струва, че има някакви удари, съдейки по цвета.
  3. Надявам се, че се виждат прилично, това, са челата на буталата... От този цилиндър се чува чукане със стетоскопа.
  4. Така е, най вероятно шума, идва от зъбните колела или от бананите.... И най вероятно, ако имате каквито и да е било шумове, са от зъбните колела и бананите. Благодаря за ценната насока, към всички бъдещи хора, които ще сменят ангренажен комплект 😁
  5. Смяната е направена в сервиз, уж човека каза, че е сменял на няколко Хонди веригите , не успях да се чуя веднага с него след взимането на колата, а и, като я взех направо се качих, защото бързах и не се бях заслушал, каза, че като я е запалил и преместил, не е чул фрапиращи звуци, няма грешки и каза да се направи реглаж на клапаните. Та ще му я закарам да го направи, ама като ми дойде редът...
  6. Здравейте, Споделям моята тъга, с цел за идея и мнения по въпроса, към кое/къде да се насоча. С кеф смених веригите + обтегачите без бананите. Пред историята е, че тракаше и чукаше нещо там долу, но уви чукащия звук си остана. И интересното е, че има моменти изчезва редки са, но ги има или изключително много намалява, но сега след смяна на веригата е отчетлив, веригата беше разтегната и тя по тракаше, ама по друг начин. Направох две неща, една по една изключвах бобините, чукането е там, но леко намалява и преслушах и със стетоскоп за автомобил и чукането идва от към двете бутала от страна водача и се чудя буталата ли чукат, спекли клапани ли има, може ли да е за реглаж на клапани... , това с изключването на бобините по цилиндри, трябва ли спре или намали чукането при механични повреди, ясно е, че сигурно колата ще се води на доктор, но някакви идеии, ще ми дойдат добре. Така се кара вече близо 35-40 к, и няма проблеми. 20240310_191118 (1).mp4
  7. Има доста качествени масла на нашия пазар, не вталясвай толкова, надали това Idemitsu, ще я направи 10 години по млада Има тема за маслата, разгледай я. По важното е навременна смяна.
  8. Дойде и втората пратка, сумата беше 170 евро + доставка, на български 340 грубо + 68 ддс, мито нямаше. Та равносметката е следната, мотора е К20, частите са следните : задна пръскалка, няколко уплътнения (колянов вал,VTC и още две дреби, те са от 1 до 3 долара парчето , двете вериги, двата обтегача, водача на маслената верига , без бананите, надявам се че няма да е проблем , всичко се върза около 550 лв с доставката и ддс. На 16.01 ги поръчах, днес дойдоха. Смятах нещата , имам отстъпки по авточастите и ми е по изгодно от FEBI (уж сравнително висок клас) , визирайки цена качество. По руския форум, четох, че веригите на FEBI са Borgwarner, най вероятно и затова за толкова "скъпи" но не ми се рискуваше. Та вадете си EORI номер, и поръчвайте спокойно ангренажния комплект , но окачването не е на сметка, идва скъпо заради килограмите, смятах го, идва сравнително колкото от тук да си вземеш ОЕМ, визирам тампони на носачите.
  9. Да споделя и аз, много зависи дали преди това е сменяно маслото що годе редовно, след три къси смени все едно ставаше по зле, все едно всяка следваща смяна, разкисваше натрупания стар клес и колата беше мудна. 3те къси смени бяха с ОЕМ масло, на през 500-1000км и масло все миришеше на прегоряло масло. Накрая взех 9 литра Ревенол и го смених по метода, точиш отдолу, доливаш, после през филтъра точиш по литър, палиш колата и на всеки литър гасиш, доливаш. С Ревенола не мирише на изгоряло, за мен това масло не отстъпва на ОЕМа.
  10. Ревизирай и апаратите, щом си я прибирал от морето и диска е така...
  11. Последния път поръчах две неща от Amayama с EMS International за 116 лв с доставката , след 15-18 дена ЕMS ми се обадиха да ми доставят пратката и ми взеха 21 лв ддс и 3 и нещо обработка на документи. В случая, те се занимаваха с Митницата. Сега поръчах за над 150 евро, ще кажа какво е положението, след това, но мисля, че няма да се размина с митото.
  12. Колега, звучи полезно, ако разкажеш какво трябва и как трябва да се направи
  13. Здравей,Наско, Поръчвам това: Линк: https://ato24.de/en/ravenol-smo-sae-5w-30.html Вид и количество: RAVENOL SMO SAE 5W-30 1х1л + RAVENOL SMO SAE 5W-30 1х5л Стойност на поръчката: 9.49 + 40.95 =50.44 - 20% = 40.35*2.15= 86.80 - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - Лично в кв. Манастирски ливади Благодаря!
  14. Дългоочаквана смяна на задните дискове и накладки, за втори път ми продават накладки уж по модел на колата, и пак тези с "пъпката" която пречи, та я пилнах с флекса .
  15. И аз да се похваля, сменях тампони големи на носачи, за " 18 години" и незнайни километри, майстора каза, сменим само големите, сложих swag, колко изкарат, ще купя ОЕ на следваща смяна.. След смятана, колата си вирна носа и стана по стабилна.
  16. Имах един познат, караше едно бързо митсубиши, и му дрънчаха "спирачките" и каза, че нарочно има някакъв луфт в накладките, за да се охлаждат, дрънчи като нещо с отчетлив луфт, все едно с сложил диск 25мм, а то си сака диск 28 и едната накладка хлопа...
  17. Въпреки, че съм с 7ма серия, ще станат без проблем... Аналогично сложих от стандартните 16 на 6.5j офсет 55, на 16 7 j офсет 35, колата за мен доста по стабилна и си спестих минаването на 17 ски.
  18. Не можеш да спреш гората да се разлиства, Холандската хазна генерира не малко постъпления от легализацията...
  19. На практика няма да има проблем, особено ако си караш редовно колата и имаш изправна зарядна система, ама то и S-класата която е нагласена за AGM ,aко не я караш редовно , пак ще имаш проблеми с недозареден акумулатор... Затова според мен си е до мерак.
  20. Според мен е подходящ за всичко, стига да си мераклия....
  21. Колега , може ли да споделиш марката на афтърмаркет баластите 55в и ксенон крушки 4300к, и от къде може да се закупят?!
  22. Здравей Наско Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-atf-type-z1-fluid.html Вид и количество: RAVENOL ATF Type Z1 Fluid 3x1 L Стойност на поръчката: 3х11.49=34.47-20%=27.60*1.9775=55лв Начин на плащане : лично Начин на получаване: Лично
  23. Една девойка е харесала това бижу , случайно някой да я е гледал ? https://m.mobile.bg/details/11663956127412613
×
×
  • Създай нов...