Jump to content

icko22

Фен
  • Мнения

    172
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от icko22

  1. Колега капачката, ("вратичката") за отваряне на резервоара на Сивик 9ка се отваря с бутон който се намира в краката на шофьорското място на кората отляво, над бутона за отваряне на предния капак. Само с натискане на самата вратичка няма как да я отвориш. Ако говориш за капачката на самата гърловина на резервоара, отваря се само с отвиване.
  2. Ами при Сивик 9та 1,4 мотора е i-vtec, клапаните са 16, свещите 4 а мощността е 100к.с. и е общо взето модернизирана версия на i-dsi мотора от Сивик8/Джаз при който клапаните са 8, свещите също са 8 и е с няколко различни варианта на мощност 83, 88 и 90к.с. Не знам за какъв мотор са сервизните интервали посочени в книжката за експлоатация от горния пост, може да е за 1,8 или дизелите и за тях да има нужда от реглаж на клапаните, но в моята книжка за експлоатация няма сервизен интервал за тази процедура. Тъй като колата я обслужвам само в официалното представителство тук в Испания и два пъти съм коментирал с двама различни механици темата за клапаните, и двамата потвърдиха че на този мотор клапаните не се регулират тъй като са хидравлични. Колата вече е на 84хил. км и ако клапаните трябваше да се регулират отдавна щяха да са се обадили. Знам че този мотор се предлага в последните 2-3г от производството на Сивик 8, затова и предполагам че при Джаз от същите години и с тази мощност мотора би трябвало да е същия.
  3. Ако мотора 1,4 100кс на джаз е същия като на Сивик 9ка, (а предполагам че е същия), клапаните вече са с хидравлични повдигачи и не се регулират.
  4. 1. Съобщение за превишаване на зададена скорост. Скоростта може да се настрои на каквито км искаш или да се изключи. 2. Задрасканата буква А означава че функцията "автоматично загасяне на мотора при празен ход" не е активна в момента, символа на акумулатор под нея означава че не е активна защото акумулатора е разреден, при мен се случва като не карам колата 10ина дни, след това и трябват поне 1,5-2часа каране за да стане пак активна, т.е. да се зареди акумулатора. При палене на студен мотор в първите няколко минути излиза същия символ, но в комбинация със символ за температурата, лятото при засилен климатик излиза със символ А/С On, ако системата е изключена от бутона излиза само символа без комбинация с друг. 3. Пресрочен интервал за сервизно обслужване, в твоя случай с дни, но може да показва и км. Кой тип е сервизното обслужване може да видиш в менюто на автомобила, има сервизни интервали обозначени и с букви и с цифри, кое на какво отговаря можеш да видиш в книжката на колата. Дано да съм бил полезен.
  5. След като включиш светлините и подсветката на таблото се намали автоматично можеш да увеличиш интензитета на подсветката като завъртиш лостчето за смяна на показанията на дневния километраж (tripA, tripB, total), така хем имаш максимална подсветка хем си с включени фарове
  6. Няма нищо странно Стояне, колата си е фейслифт, просто е най-ниското ниво на оборудване и е оскубана максимално от екстри и глезотийки. Мигачите в огледалата, по-красивото инструментално табло с датчик за температура, климатроник, плюшен салон и тн са при по-високите нива на оборудване. Както правилно си забелязал пластмасата отзад си е от фейслифта, ако се загледаш броните също са от фейслифта, на централната конзола символите около врътките за климатика/парното също са с по-различен дизайн. В обобщение, има джазки 1 ген фейслифт със и без мигачи в огледалата, годината на производство не трябва да я притеснява колежката, тя е лесно проверима и най-вероятно е ОК, по-важно е да се установи техническото състояние, което по снимки си е чесане на езици само. 😉 п.с. То и ESP е написал джамбаза че има, ама джаз 1 ген с ESP няма излязла от завода, ама използват символа на таблото за електрическия усилвател на волана (EPS/electric power steering) и лъжат хората които не разбират много, и като им кажеш точно за какво са тези три буквички и се почва едно мъцане, ама не ти не си ме разбрал, то електрическия волан увеличава много стабилността на автомобила щото видиш ли ставал много лесен за управление, той това искал да каже, абе смял съм им се много колко са нагли в лъжите си.
  7. Натискаш бързо два пъти бутона за заключване на ключа, като при второто натискане задържаш бутона за 2-3сек. Същата процедура и при отключване за отваряне, или ако отвориш шофьорската врата се отварят автоматично, ако отвориш друга врата или багажника остават затворени.
  8. Ефекта от чипосването на 1300 кубиков атмосферен бензинов мотор ще е равен точно на 0, да не кажа че и с отрицателен резултат, или с други думи една лепенка Type-R на багажника ще даде по-голям ефект от евентуалното чипосване.
  9. С-режим спорт, сменя скоростите, (ако могат да се нарекат скорости на този тип кутия) на по-високи обороти, Л-режим на кутията в ниски предавки, (ползва се предимно зимата като си се окопал в дълбок сняг и не искаш при буксуване кутията да сваля предавателното число или казано по друг начин да минава на по-висока предавка).
  10. Ами не живея в БГ колега, представителството от което ги купувам е в Палма (Майорка, Испания). Явно на Бултрако курсът евро/лв е 1/3+, но като чета коментари на други колеги ползвали услугите им, това май им е най-малкия проблем.
  11. Колега ако наистина си успял да заредиш 42л наведнъж трябва да подпалиш бензиностанцията на която си го направил, щото са те "ударили в грамажа" доста серизно. След изминаване на почти 100км на светеща лампа и няколко придърпвания в последнте 500-600метра преди бензиностанцията, след зареждане до ръба на гърловината, количеството което пое джазката беше 38,6л.
  12. Аз си ги купувам директно от представителството тук, струват 18 евро комплект, че даже и те ми ги сменят, не че е голяма философия да си ги смениш сам. Има ги и в ибей за по 11-12 евро, но не си заслужава чакането и риска да дойде нещо което не е за твоята кола и да се разправяш после с връщане и тн.
  13. Абсолютна джамбазка обява, колата може и да си заслужава, но по начина по който е написана обявата става ясно какъв човек я продава и че не може да му се вярва на нито една дума. ESP, EBD, Подгряване на пръскалките на чистачките, Спирачен асистент (Brake Assist), 10 бр. Аербек, Както се казва WTF човече, такива екстри никога не са се предлагали в тази генерация на Джаз и естествено и в тази бройка не съществуват. Искрено се смях на "По двигатела няма течове на масло и не е мит" а на снимката която е сложил трябва да го гледаш само слънчеви очила, а тази екстра ми е любимата "Оргинално тонирани соларни стъкла" че то аз не знам модел на коя да е марка след 1990г. да не е с такива. Да не говорим че с тези брони и фарове няма как да е 2005г, ама това май е най малкия проблем. Общо взето обява за рибки, коя клъвне да и е честито.
  14. Щом е толкова повреден нагревателя, едва ли ще успееш да го възстановиш, да не говорим че ще изглежда ужасно, защото колкото и добре да очертаеш и облепиш реотаните възстановените места ще са малко по-криви, по-широки или по-тесни от оригиналните. Това лепило е в случаи когато имаш 2-3-4 дребни прекъсвания. Предполагам имаш каско, ако е така удари го леко с върха на чук или тесла да се пръсне и отивай при застрахователя да ти го смени. Масово застрахователите работят с възлагателни писма за стъклата и ще те пратят дирекно в сервиз, няма да се занимаваш да търсиш стъкло, къде да го сменяш, и да чакаш после пари, а смяната ще отнеме около час.
  15. Акумулатора е от типа EFB (enhanced flooded battery), ако сложиш обикновен почти няма да можеш да използваш старт/стоп системата, в 90% от случаите когато двигателя остава на празен ход ще получаваш съобщението auto stop not available + символа за акумулатора, въпреки че акумулатора е нов и зареден. Има доста писано в английския форум за това, то и за това ако се загледаш на оригиналната ти варта отгоре пише replace only with EFB battrery type only. Ако не ползваш старт/стоп системата можеш да сложиш и обикновен, но на толкова нова кола според мен не си заслужава човек да се цигани за 100лв. и да я осакатява откъм функции, и въпреки всичко всеки сам си решава как да си обслужва колата.
  16. По-скоро прилича на заминаващ си акумулатор, но преди да предприемеш нещо замери хубаво какво е напрежението сутрин преди да запалиш, също при самото палене колко е пада на напрежението, замерете и при работещ двигател колко е напрежението както без консуматори, така и с максимално включени консуматори. Обикновено от заминаващ си акумулатор електрониката се шашка и започва да изкарва съобщения за грешка. Щом майстора не ти е дал да погледнеш какво показва мултицета, вероятноста да иска да те врътне със скъпо струващ ремонт, вместо просто да смени акумулатора е голяма.
  17. Колега не знам откъде си изровил тази информация но е силно подвеждаща, на 9та ген. монтажа на джанти 15" е физически невъзможен дори и на екземпляри с най малкия двигател 1,4. Да не говорим че въобще не фигурира каталожен номер за джанти 15" в базата данни на официалните представителства на Хонда. Минималния размер джанта е 16" 6,5J ЕТ-то по спомен мисля че беше в границите 45-55.
  18. За NGK производителя дава разстояние 1,1мм, за другите марки не знам дали е съшото.
  19. В тази тема http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=82326 доста сме коментирали за въпросните крушки, също така докато панела е свален може да свършиш друга полезна дейност относно радиото, която отнема около час и струва по-малко от 2лв.
  20. Ако питаш за първото поколение 2002-2007, двата двигателя, които се предлагат, са практически еднакви. При второто поколение 2007-2015, положението е подобно (изключваме хибридната версия), така че относно двигатели няма какво да се мисли и избира, стига екземпляра да е поддържан от предишния собственик, с какъв двигател е окомплектован няма почти никакво значение.
  21. Бутон Menu от волана => Customized settings => Trip computer settings => Trip A/B reset trigger => и тук вече избираш една от трите опции With refuel, Manualy, Ignition off. п.с. Тази настройка е достъпна само когато двигателя е запален или ключът е на контакт.
  22. Ще сляза малко по-късно до гаража да видя как беше, че отдавна не съм го правил и не си спомням как точно беше.
  23. Ами няма какво да си го представям и при мен го има, но според мен е незначително и не се заслушвам чак толкова, че да ме дразни. Незнам, може би при нафтата тъй като е малко по-гъста като консистенция, плискането да е по-шумно при теб. Карал съм два пъти дизелова 9ка и не ми е правило впечатление, а повярвай ми, има доста по-големи инженерни недоразумения при доста по-скъпи автомобили, а това не мисля, че е недоразумение, а компромис, функционална задна седалка или тих резервоар. Относно дневните километражи А и В и двата имат три опции за нулирането им, ръчно, автоматично при всяко зареждане на гориво, автоматично при всяко стартиране на мотора, аз лично съм си оставил А-то на ръчно, В-то на всяко зареждане, тъй като винаги зареждам до пълно и лесно се следи разход за един резервоар. Опциите се избират в менюто на колата, дано да съм бил полезен. Поздрави!
  24. Резервоарът на 9ката е под предните седалки, не както при повечето коли под задната, затова и шума от разплискването на течност в него е възможно да се чува. Аз лично го чувам много рядко и то ако се заслушам серизно, най-вече при почти пълен резервоар и при паркиране, при по-рязко сменяне на посоката на движение напред-назад. В движение досега никога не съм го усещал. Сега някой ще каже, да ама пътищата в БГ са други и тн, което е факт, но не мисля, че е такава болка за умиране, като се има предвид колко удобна и функционална е функцията magic seats на задните седалки, заради което и резервоарът е преместен под предните. Честито за новите придобивки на колегите, и много безаварийни км!
  25. Като чуя Боми ауто и ми се прис...ра. Напишии в тъсачките на бг форумите на няколко от по масовите марки Боми ауто, и бързо ще придобиеш представа за нивото на джамбазките им умения. Аз лично три пъти съм си губил времето да ходя да гледам кола при тях, и ако един ден пак ми се наложи да си търся кола в БГ, със сугурност ще ги заобикалям. В някои отношения задминават дори дупнишките "автотърговци" в уменията на парфюмиране, а една от историите които ми разказаха за една от колите, които бях отишъл да гледам, беше достойна за награда "Пулицър"
×
×
  • Създай нов...