Jump to content

psp 276

Фен
  • Мнения

    52
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

psp 276 last won the day on Април 13

psp 276 had the most liked content!

Обществена Репутация

24 Neutral

Относно psp 276

Profile Information

  • Кара
    Honda Accord Tourer, 2.0, Sport, 2004г
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Contact Methods

  • Skype
    Нямам

Последни посетители

1077 профилни разглеждания
  1. Аз сменявах кондензатора скоро, не съм свалял бронята. Не мисля, че е трудно да се работи без да се свали бронята.
  2. Смених ремъка и ролките и колата заспа.
  3. Споделям информация какво съм сменил и колко е струвало към момента. Започвам от самото начало. На въпросния Акорд не работеше климатика. Напълних системата за тест с фреон. При тест всичко включваше - компресор, перки и т.н. Въпреки това липсваше налягане на компресора и имаше теч ( не голям, но имаше такъв). По моята логика в тази ситуация има проблем в компресора. При оглед на кондензатора установих липса на елементи и то доста по питата. Съответно посетих сервиз за климатици за експертно мнение. След проба и те установиха същите нередности, които и аз сам видях. Реших да направя сам подмяната на компресора, кондензатора и дехидратора. По въпроса дали може да се ремонтира компресора - вероятно може срещу доста прилична сума и несигурни резултати, предпочитам нов, чиято цена ще е малко по - висока от ремонта, но без излишни главоболия. Купих частите за около 700лв. Може и по - евтино да се купят, зависи каква отстъпка ползвате. Аз купих Nissesns. Подмяната не изисква кой знае колко умения, но все пак известна прецизност и последователност при сглобяването. Промивката на системата е абсолютно задължителна. В домашни условия не мога да кажа дали е напълно правилно, но аз ползвах препарата, който съм дал в горния пост и след това продухах с азот. Азотът изсушава идеално и затова е по - добрият избор. Сглобяването не е философия, сменяват се всички уплътнения и се стяга с динамометрите ключ(при възможност). Има клипове достатъчно за смяната стъпка по стъпка. На следващия ден отидох да заредят с фреон системата. Една особеност - новият компресор идва предварително зареден с масло. Препоръчително е да се източи маслото, да се премери какво е количеството му и да се сипе обратно в компресора толкова, колкото е по спецификация на производителя. След като се монтира на автомобила се завърта на ръка няколко пъти, след това се стартира климатика на празен ход. Следва да се пуска и спира на интервали 10 секс. работа, 10 сек. изключен компресор. Упражнението се повтаря 10 пъти след това се прави пробно кръгче. Зареждането на системата ми струваше 120лв. По мнение на специалисти проблемите с климатика идват от ненавременна поддръжка. Хубаво е дехидратора да се подменя на 2-3 год и да се дозарежда с фреон и масло.
  4. Към момента най - удачният вариант за мен е промивка с препарат - https://www.shop.niteh.com/sprei-za-promivane-s-konus-600ml-errecom-tr1009-u-m0.html и продухване с азот, след това сглобяване на всичко. Друг препарат не намерих.
  5. Здравейте! Климатикът на колата не работи. Установих, след оглед в сервиз, че има проблем в компресора и кондензатора е почти в насипно състояние. Съответно свалих компресора и кондензатора и дехидратора. Поръчал съм нови. Ясно е, че трябва да се направи някакво почистване на тръбите. Въпросът е какво ще ме посъветвате да направя - да продухам с азот или нещо още и какво да е то?
  6. От опит мога да кажа, че демпферен маховик се сменява. Трудно майсторите могат да кажат дали е за смяна или не. След 20 години и 200-300000км няма как да е здрав. Дори да изкара още малко, това наистина ще е малко. Не се сменява в някои случаи, но 99% от потребителите на форума няма как да минат тънко. Отделно мога да препоръчам да се подменят и други като семеринг на колянов вал и други износващи се части по механизма на съединителя.
  7. Ако е от свещите, ще губи компресия, ще мени обороти, ще има мисфайъри. Ако е вътре в цилиндъра, по - скоро ще чука при подаване на газ, тук звука не се променя. Мисля, че е ремък или обтегач. Само размишлявам, нямам възможност сега да проверявам, че не съм в града, ама го мисля постоянно
  8. Ще огледам, дано да е така. Засега не съм видял нищо
  9. Здравейте! След смяна на масло и уж високо ниво на маслото колата започна да работи по този начин. На мен ми звучи като чукане на клапани. Ако някой може да диагностицира по слух, моля да помогне. Благодаря! VID-20240310-WA0000.mp4
  10. Не е грешка. Към момента на бензинови коли с евро 4 им дават еко категория 4. Отново няма нищо общо с изгорелите газове, които бълва колата ти. На един пункт за ГТП коментираха служителите, че щели да променят системата и няма да може да се прави врътка с газоанализатора. В тази връзка са правили тестове и се оказало, че бензиновите коли не минават теста, без значение колко са нови. За сметка на това дизелите с и без катализатор били ок. След пробите изводът бил, че ако се зареди със скъпия бензин (98 океана и т.н.) всичко си идва на мястото. Явно качеството на горивото е решаващо.
  11. На мен ми се вижда невъзможно и нелогично с полирането да се променя траекторията на лъча. Стъклото е прозрачно и не би следвало да повлияе по този начин. Много по - важно е да е прозрачно стъклото, защото хипотетично иначе преминава по малко светлина и съответно намалява видимостта. Така шофьорът ще вижда по - лошо пътя и може да причини ПТП. Но ние от България не бихме могли да гадаем за ГТП в Германия. Щом си на място и си питал, можеш да се консултираш и с друг пункт за да знаеш 100% как стои въпроса
  12. Първо полирай фаровете и след това смени пункта за ГТП.
  13. Пуснах темата, защото не съм запознат напълно с това дали компресора като се развали задължително спира да върти или блокира. От отговорите става ясно, че може просто да спре да нагнетява. Вероятно съм за смяна на компресора, така излиза. Чел съм , че задължително трябва да сменя и дехидрататора при смяна на компресор. Ако нещата отиват в тази посока май е по - добре да сменя компресора и да напълня системата.
  14. Съединителя залепва към шайбата. Видимо завърта компресора.
  15. Здравейте! Проблемът е обичаен за този сезон. Климатикът не охлажда. Имам колата от тази зима и реално не мога да кажа дали проблема е от скоро. Акордът е 2.0, комби, ръчни скорости. Компресорът не включваше. Днес отидох да го заредя. Оказа се, че няма фреон. Надухме системата до 20 бара с азот. За 10 мин. имаше известна загуба на налягане. Реших обаче, че ще го заредя и ще пробвам колко ще изкара. Напълнихме системата с масло и фреон 525гр. При теста запалих колата, пуснах климатика - оборотите леко се вдигнаха, съединителя на компресора сработи, перките се включиха, но не започна да духа студено. Двете тръби си останаха с еднаква температура. Високото и ниското налягане не се промениха също по данни на машината за пълнене. Търсих, но не успях да открия този проблем с компресора ли е или нещо друго. Изглежда, че всичко работи, но не изстудява. Моля ако на някого се е случвало да сподели опита си.
×
×
  • Създай нов...