Jump to content

vtpetrov

Фен
 • Content Count

  109
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

About vtpetrov

 • Rank
  Потребител
 • Birthday January 1

Profile Information

 • Кара
  VFR 800 FI '98 (RC46); Accord 2.4i '06 (CL9, K24A3)
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София, Дружба 1; Ихтиман;
 • Интереси
  Computerzzzz, Hondazzzz ..........

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

3997 profile views
 1. колега @Niakoi , то е ясно, че и ти си във филма с утечката от блутут модула. Доста хора сме минали по тоя път. Сега не ми се рови, но сигурно има 10 теми за това кой и как се е справил с проблема - потърси. Най-грубо има 2 варианта: - откачаш блутут модула от буксата - няма връзка, няма утечка, нямаш блутут/хендсфрий ИЛИ - ремонтираш блутут модула (може да сработи, може не) - утечката изчезва, започваш да си плзваш хендсфрийто И в двата варианта проблемите ти със акумулатора изчезват. За протокола аз съм със Bosch S4 (http://www.bosch-automotive-catalog.com/en_GB/product-detail/-/product/0092S40210), 3-та година съм с него, нямам проблем колата пали от 2-3 оборота и зиме и лете.
 2. Колеги, това е доста често срещан проблем при седаните 7-ма генерация. Спирачният апарат на задно дясно колело (най-често и първо) запова да блокира. (предполагам, че не е изключено същото да се случва и със левия) При мен симптома беше същия - първо се появи въпросния "свободен ход" в ръчната спирачка. То даже не е свободен ход, защото няма абсолютно никакво съпротивление, а лоста на ръчната направо си "хлопа" до едно пложение. При посещение в сервиз (Юби-Ко), ми казаха, че проблема е във въпросния заден десен спирачен апарат и че до сега не са открили начин за напълно и крайно решение на проблема освен замяната с нов. Профилактика, раздвиждане, смазване и т.н. казаха, че оправят проблема само временно. Аз нямам време и възможност да се занимавам сам, затова направо го смених. От тогава, не съм имал проблеми (2.02.2016 г. 136 273 km , сега съм на 156 000). @Nikito82 , при теб проблема може и да е различен, но все пак имай предвид горното. Успех и пиши какво се е получило накрая.
 3. Гледам, че си от София. Аз бих отишъл в Юби-Ко (или друг Хонда сервиз). Най-малкото, за да им покажа проблем и те да ми кажат дали имат идея/начин за решаването му. За това пари няма да ти вземат. Вече ако решиш да ползваш услугите им, за да оправят проблема - ще си платиш и готово.
 4. Какво става колега, оправи ли проблема? Аз си мисля, че независимо коя от двете грешки ти хвърля, почти сигурно е, че виновника е самия APP sensor. Аз минах по същия път преди време. Не съм сигурен коя грешка ми е давало, понеже я оправих в сервиз. Но просто подмениха сензора и всичко е ток и жица. Резревната част беше "Accelerator Pedal Position Sensor (37971RBB003) - 350лв." Успех.
 5. Като се замислиш, може би защото окабеляване (и не само) по колите се прави на поточна линия. Най-вероятно кабелният сноп е стандартен за всички модификации и се поставя първо. После идва ред на поставянето на head unit-a (radio, cd) според вида на който след това се поставят и съответният брой тонколони. Най-често в производството е по-евтино да имаш 1 вид кабелен сноп и да изхабиш 1 метър повече кабел (който няма да се ползва във всички автомобили), отколкото да поддържаш 2 типа кабелни снопове.
 6. Здравейте колеги. Ъпдейт от първа ръка по темата и от мен. Минах по гореспоменатия метод с подмяна на кондензатора. Закачихме блутут модула, който се оказа, че след смяната на кондензатора вече работи, НО (голямо 'но'), високата консумация на ток в покой остана! (~ 200 mA . За сравнение с изключен модул консумацията е 2 mA /100 пъти разлика/) Така че крайния резултат от интервенцията е нула. Респективно откачихме пак модула и пак съм без блутут. Дано съм бил полезен на някого.
 7. Здравей колега @MetaDream, Както ти е казал колегата @malak с греди за Акорд 7-ма генерация седан можеш да се сдобиеш от всякъде. Отиваш, търсят ти ги по каталог и ти дават нужното. Аз съм със греди на Thule и съм много доволен (но има всякакви други марки и модели, които стават за нашите коли). Най-важното в цялото нещо са "стъпките" (гумените накрайници) които лягат върху тавана, понеже трябва да имат точния профил (имат лека засечка която образува прав ъгъл и влизат/захапват в улеите на тавана). След като се сдобиеш с греди, вече от теб зависи какво искаш да слагаш на тях - държачи за ски/сноуборд, държач за колело, кутия (box) и т.н. Като всички тези неща се предлагат/продават отделно. Можеш да комбинираш греди и държачи/кутии от различни марки според нуждите и предпочитанията. Като цяло - разрови се из нета и ще намериш много неща или мини през някой магазин където продават и разпитай. Хората обикновено са учтиви и ще ти покажат/разкажат.
 8. Само за протокола (за да не си мислят хората, че всички К24 двигатели горят масло), ще кажа, че моя двигател К42А3 (Акорд 7-ма ген., 2006, Executive, седан) не гори абсолютно никакво масло. Сменям го на 10хил. км. Каквото количество е налято, такова се източва. Използвам Mobil Super™ 3000 X1 5W-40 Така че или останалите коли имат проблем или доста зависи (и) от стила на каране. Аз карам умерено, почти никога в "лютеницата" (само в редки случаи при изпреварване). Поздрави, Веско
 9. Мога да ти дам жокер за пръскалките на фаровете, че имат оделен бушон специално за тях. Намира се в кутията с бушони в двигателния отсек. Отвори я и виж на капачето има нарисувана схема кой бушон за какво е.
 10. Забелязал съм същото нещо да се случва при мен като вземам завой - навъртам, от парното ме духва по-студен въздух. Замислям се за кратко, но никога не съм се задълбочавал. Между другото, същото нещо ми се е случвало и на предишната ми кола (Сивик 6г, англичанка).При теб на място ли се случва или в движение? Аз на място не съм пробвал, но ако се сетя тези дни ще пробвам
 11. Абсолютно същия проблем при мен. Купих колата, работи около 1г. После отказа и започна да ми точи акумулатора. Миро в Юби-Ко откачи HFT модула преди около година и от тогава си карам без вграденото хендсфрий. Честно казано, не ми липсва много...не са го измислили добре. Поздрави.
 12. на 7-ма също може да излиза снежинка. Зависи как си го настроил от менюто. Но това е на фейсливтовите модели (с борд компютър). Колегата май е преди фейслифта и там не знам как е.
 13. При мен се случи също подобен проблем. Появи се нечовешка консумация в покой (утечка). Ако колата не се караше, акумулатора падаше за 3-4 дни. Оказа се, че проблема е във Bluetooth модула (фабричното hands free). Проблема го откриха в Юби-ко и разкачиха модула за да не дърпа ток (така и така не работеше). От тогава нямам проблеми. Та има голяма вероятност и при теб както са казали колегите по-горе да има утечка. Само трябва да се намери "консуматора".
 14. И на сняг са перфектни. Миналия сезон карах с тях и съм мега доволен. И цената им е добра, в сравнение с УГ9 и Алпин-а.
 15. Продадени. Моля да затворите темата.
×