Jump to content
borko 30

Протест за бензина

Recommended Posts

По новините разправяха за някъв половин час без кола,и ко ще стане-нищо!Аз без колата ставам болен но ще преодолея абстиненцията,пък и някоя биричка през деня мога да вкарам с аверите като не карам :drunk: !Дайте да не караме седмица или месец-тогава ще го усетят лайньовците от бензиностанциите!Ако тука потръгне работата може да се разпространи идеята и в другите форуми !Да ги видим тогава с картелните им споразумения !Давам идея ,вие я доразвийте ако трябва и да се мятаме на истински протест-тез шествия няма да ни оправят,трябва да ги лишим от оборот бензиностанциите!То така като видят че минава утре хляба ще е 5 лв ,и така нататъка и така нататък,трябва да се спре спекулата под каквато и да е форма ,бензин ли е ,хляб ли е ,дини ли са няма значение -ама за бенза се осраха и можем да започнем от него!

• Нагоре 4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пореден протест срещу цените на горивата се провали

Шофьорите трябваше да спрат да зареждат гориво за период от 24 часа

Поредният протест срещу високите цени на горивата, организиран в интернет претърпя провал.

Инициативата предвиждаше автомобилите в цялата страна да спрат на място, там където се намира всеки шофьор в периода от 16:00 до 16:30 часа днес и отделно шофьорите да спрат да зареждат гориво за период от 24 часа.

На призива обаче не се отзова нито един протестиращ. Зареждането по бензиностанциите вървеше с нормални делнични темпове и то при цени 2,52, 2.53 лева за литър дизел и литър обикновен бензин А-95, съобщава Би Ти Ви.

Различни проучвания показват, че протестите, целящи натиск за намаляване на цени на дадени стоки, не дават особен резултат в световен мащаб. Най-показателният пример е опитът на американците да бойкотират продажбата на френски вина в САЩ, когато започна войната в Ирак.

По данни на Европейската комисия в момента в целия Европейски съюз има само шест държави, в които бензинът е по-евтин, отколкото у нас. При дизеловото гориво държавите с по-ниски цени от България са общо осем. От гледна точка на доходите България е на последно място по цени.

Статистиката показва, че в Люксембург например с минимална заплата могат да се купят близо 1300 литра бензин, а в Ирландия около 1000 литра, в съседна Гърция пък с минимална заплата може да се вземат 500 литра безоловен бензин. Докато у нас една минимална заплата отговаря на по-малко от 100 литра гориво.

Въпреки днешния провал на протеста следващата неделя, 31 юли, се предвижда да има нов протест. Неговите организатори заявиха, че днешната инициатива е направена по такъв начин, че да се провали. Според тях това цели да опорочи всички досегашни и бъдещи протести и да демотивира гражданите.

До около седмица – две ще стане ясно дали има картелно споразумение между различните бензиностанции. Докладът на проверяващите вече е готов, но ще стане публичен едва, след като бъде гласуван и одобрен от Комисията за защита на конкуренцията.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами няма как да не е провал протеста, след като организаторите са хората които учредиха организацията сила и с това прецакаха всичко...

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми дайте ние да направим нещо бе!От понеделник един месец примерно хонда да не се мярка по пътя,ще зарибим и другите форуми за коли!Само да се наговорим ние и с другите колеги и ще видите кво ще стане -съединението прави силата,ние един месец ще изкараме пешком ама бензиностанциите без нас няма! :hondarulez:

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не лоша идея но дали е изпълнима има хора които работят с колите си и т н

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Нищо няма да стане. Българите просто не са задружни и всеки гледа да се спаси поединично. Няма нация, има съвкупност от индивиди."Съединението прави силата." Да бе, да! Това е такъв антипод на случващото се у нас от векове, че просто няма какво да се коментира. Дори да се съберат 1000 души и да протестират, другите само насмешливо ще ги гледат, ще цъкат с език и ще ги подминават (на път към бензиностанциите).ПП Лично аз в другиден заминавам командировка, но няма да взема колата с мен, както правя обикновено и я оставям 2 седмици "на трупчета". Това обаче ще са -200 лв. оборот за Еко, не за Лукойл, защото при тях не зареждам от години.

Редактирано от user

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Абе не разбирате ли че всеки си казва то само с мене няма да стане ,ама сега има интернет и всякакви връзки помежду ни ,така че трябва да се пробва бе!Те онези монополисти на това разчитат че повечето няма да посмеем ,да ама а да видим дали не можем ,колеги поне седмица бе,все ще устискаме ,пък после може и да продължим повече ,важното е дето се вика да поведе хорото някой!Аз съм мераклия за месец ама времето ще покаже !Организация трябва .Аз съм казвал че без кола съм за никъде щото е станала като част от мене вече ,НО мога и да се направя че я няма ,те наркомани отказват кокаина пък аз няма да изкарам без кола и таксита разбирасе ,един месец!Българина наоми ли си нещо насериозно е много инат като магаре на мост и няма мърдане,така че бензинджийте да не дойде ред да ни се молят да зареждаме!Дайте да се поразходим като хората бе ,ще видим и срещнем по пътя познати и приятели дето от години не сме ги виждали като се возим все в колите.Тука не става въпрос да ходи някой на митинги и тем подобни и да се притеснява,просто паркираме пред блоковете колите и си ходим пеша тарикатската и толкова.Не им ли се опънем сами-хората пряко свързани с горивата-нито Бойко нито никой няма да ни оправи!

Редактирано от borko 30

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Който иска да е честен пред себе си да се присъедини към кампанията,а не после само да псува пред телевизора като чуе че утре ще е 3 лв бенза и да обвинява някой друг ,ако се включите ще знаете че дааааже и да не стане нашта сте опитали пък иначе стоим безучастно и гледаме какни крадат!Това няма да е стачка или други простотии а директно лишаване от средства бензиностанциите за по-дълъг период от време ,да имат време да помислят на кви се правят!

Редактирано от borko 30

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Важното е да опиташ, без значение от резултата. Трябва да се пробваме пак и пак и пак, докато стане. Ако се разберете да не изкарвате колите за един месец, аз съм с вас.

пп. трябват ни стабилни организатори, да разпространят това къде що може, и да накарат хората някак си да оставят колите.

Редактирано от NesTea

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

И аз съм ЗА. Лошото е, че без кола не мога да ходя до работа. Нямам как просто. Предлагам следното:Лукоил Нефтохим Бургас, отговорна за цените е компанията "майка" на бензиностанций Лукойл доколкото знам. Караме колите само колкото е необходимо и ако няма друга алтернатива. Не зареждаме на Лукойл и така до победата. Вярно е, че другите вериги си купуват от рафинерията горивата/май само Петрол газта и ОМВ супер 100 не са от там/. Ако има някой запознат да пише. Та рафинерията ще загуби доста лев, а самите Лукойли адски много лев. Те само зарибяват с картите за намаления, но нека си заврът 5ст./литър където слънце не изгрява. Ако се обединим не само хондите, а всички до 3-4 месеца трябва да има ефект. :cool:Имам и още една идея. Да си сложим по един лист с надпис като на първите протести, но с надпис"Не на монопола на Лукойл Нефтохим Бургас"

Редактирано от barsi
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лукоил Нефтохим Бургас, отговорна за цените е компанията "майка" на бензиностанций Лукойл доколкото знам. Караме колите само колкото е необходимо и ако няма друга алтернатива. Не зареждаме на Лукойл и така до победата.

Откакто бензинът мина 2лв. аз така правя. Просто знам, че със всеки изминат километър пълня джоба на Валю Златев и компания и гледам да се съобразявам с този факт :dunno::guns: . Съвсем без кола не става, но ако всички спрат да зареждат на бензиностанциите на ЛукОйл дали ще им е гот да подържат обекти без приходи :whip::crazy: Айде успех на всички в начинанието..... :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Абе не е точно така че не става без кола.Става с едно скутерче примерно както аз правя лятото обикновенно.Разходите ми са паднали с 2/3 в момента и отделно си имам една газаджийка на стендбай,която е за работа,носене и.т.н.А основното с колите не е че не може без кола,просто сме свикнали и до WC-то да ходим с нея.Спомням си годините като бях ученик,как си търкалях балканчето напред назад и мечтаех за бегача на брат ми :lol: Така че всичко ни е просто в главите.Преодолее ли се стреса да излезеш без кола и да въртиш педалите,било то на работа,на кафе,на разходка и естествено да устискаш на потта която ще се лее първите 2-3 пъти,може и да се получи нещо като протест и евентуално да се усети в джобовете на петролопродавачите ;)

Редактирано от doggy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове сега ще ме разкъсате ама какво да се прави ще ви кажа аз какво мисля:Та аз мисля че никой няма да си остави колата даже и да го направи никой няма да усети неговата икономия протест или каквото и да било.Ние сме хора и трябв адас и ползваме човешките придобивки /коли,камиони мотори и други/,лошото е че държавата ни не е като на хората.Бензина ни не е скъп даже си е евтин ,веро си е скапан,но пък е евтин,из цяла европа е по на 3 и повече лева,има изключения разбира се с по евтин,но държавата мисли там за хората си .Че така вече ми писна от теми стачки за бензини ,по-добре насочете внимането си към управата да налеят пари в нас з ада се почустваме като хора,защото ние не сме хора а някви роботи които работят да си плащат данъците и сметките. Ако питате мен ако никой не си плаща данъците т.е се вдигне национална стачка по-може да се променят нещата в посока финанси. Това не е човешко да се чудиш да си платиш данъка тока или да идиш на почивка.Така че проблема не е в бензина а в бедноста ни !!!Не се самозаблуждавайте че на някой му пука дали ще си без кола седмица или месец,защото знаят че другите хора ще си карат коолите ,даже и те да спрът има си служебни коли национален транспорт които няма да спрът.ПП: Не се занимавайте да пикаете срещу вятъра,резултата е ясен !!!

• Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НЕТрябва да се протестира срещу цената на бензина а срещу ВИСОКИТЕ НИ ЗАплати в това е проблема. !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе скъп е бензина, каквото и да ми обяснавате! Аз от Понеделник спирам да зареждам за месец, пък не ми пука дали ще усетят моята стачка или не!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове сега ще ме разкъсате ама какво да се прави ще ви кажа аз какво мисля:Та аз мисля че никой няма да си остави колата даже и да го направи никой няма да усети неговата икономия протест или каквото и да било.Ние сме хора и трябв адас и ползваме човешките придобивки /коли,камиони мотори и други/,лошото е че държавата ни не е като на хората.Бензина ни не е скъп даже си е евтин ,веро си е скапан,но пък е евтин,из цяла европа е по на 3 и повече лева,има изключения разбира се с по евтин,но държавата мисли там за хората си .Че така вече ми писна от теми стачки за бензини ,по-добре насочете внимането си към управата да налеят пари в нас з ада се почустваме като хора,защото ние не сме хора а някви роботи които работят да си плащат данъците и сметките. Ако питате мен ако никой не си плаща данъците т.е се вдигне национална стачка по-може да се променят нещата в посока финанси. Това не е човешко да се чудиш да си платиш данъка тока или да идиш на почивка.Така че проблема не е в бензина а в бедноста ни !!!Не се самозаблуждавайте че на някой му пука дали ще си без кола седмица или месец,защото знаят че другите хора ще си карат коолите ,даже и те да спрът има си служебни коли национален транспорт които няма да спрът.ПП: Не се занимавайте да пикаете срещу вятъра,резултата е ясен !!!

Колега, и ти си прав, даже много прав, но по принцип всеки е прав за себе си ;) Ето аз, работя на 4км от нас. Откакто имам кола ходя с кола на работа, но откакто бензина мина 2лв/литър ходя с кола само ако след работа ще ми трябва колата за нещо. Т.е. на седмица минавам едни 40-50км по-малко, което при моя разход е едни 10-15 кинта назад за Лукчо. И така всяка седмица. Не е много, но е от сърце :P . Айде сега се замислете ако още 2 милиона собственици на автомобили правят като мен какъв ще е ефекта :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си взех 1но колелце и смея да твърдя, че разстоянията в града ги преодолявам за горе-долу същото време, както бях и с кола. Индиректно и аз участвам в протеста :D Дано тоя път стане нещо...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С такова пораженско мислене сме на тоя хал, по-добре да правим нещо отколкото нищо.Себестойността на стоките и услугите не е нормална а не заплатата. И никаква пазарна икономика не е намесена в наща "икономика" тука принципа е бат Бойко реши и немате избор но ние имаме избор като не ми харесва НЕ КУПУВАМ. Ако трябва ще ходя пеш сега съм с колелото и изминавам по 34км всеки ден от единия край на София до другия .
  • Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Братле ти колко пъти си пикал срещу вятъра и колк пъти резултата е бил в твоя полза ? И аз бях на протести и аз мислих като теб,но вече мисля различно ,че на никой не му пука за нас обществото ние си плащаме з ада могат господата да си карат хубавите коли,защо те немонат на икономични коли ми карат по коли които горят по30л? Да ти кажа ли щото си плащме данъци застраховки одръжки и куп други които ни ядът заплатите и неоставт пари за бензин ! Ние сме бедна държава нямаме залежи на нищо освен на боклуци/но и те са ни скъпи такса смет имам предвид /Неможем да искаме цена на горивото 1,5 ако бяхме голям износител на петрол щеше и по 1лв да е ама сме си голям вносител с монополизъм .Така че и всики от форума да се откажем да караме поне за месец едвали някой ще го усети :)Наистина не се боря с нещо с което нямам шансове.ПП: Един пример аз съм на 31г никога несъм гласувал ,само последните избори гласувах защото уж много се изговори много надежди големи работи и викам ай да съборим комунистите,ама кво става пак същите лайна.Вече ще гласувам само за тез които кажат махаме всички скъпи коли минаваме на икономични коли орязваме субсидиите за депутатите и неограничетото изтичане на финанси.Даже и да ме излъжат ще гласувам защото както каза трябв дас е борим все някак,ама никой няма да го направи защото те се борят затова за всички тези облаги не да направят нещо за нас.ПП: Щом няма вариянт държавата да се промени аз ще се променя -ще се махна от тук,дано го направят повече ххора и да останат само пенсионерите че да видим какво ще вземат :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината е една:В БГ има само монополни здружения, за захар, за гориво, за олио, за ракия и т.н.Противодействието е едно единствено:-Ограничаване на потреблението!Национално организирано!Ама няма кой да ни обедини, щото ще го купят веднага или ще го катастрофират!Това е!П.С. Ще ме погнат икономистите че така забиваме икономиката!Да, ама и няма как да ни окрадат, като не си даваме парите!

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...аз съм на 31г никога несъм гласувал ,само последните избори гласувах защото уж много се изговори много надежди големи работи и викам ай да съборим комунистите,ама кво става пак същите лайна.Вече ще гласувам само за тез които кажат махаме всички скъпи коли минаваме на икономични коли орязваме субсидиите за депутатите и неограничетото изтичане на финанси.

Явно повече няма да гласуваш. :dry:По темата: подкрепям всичко с две ръце, много ясно, че трябва да се пробва. За съжаление обаче и аз мисля, като JeepersCreepers, т.е. че за пореден път няма да стане нищо! :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НЕТрябва да се протестира срещу цената на бензина а срещу ВИСОКИТЕ НИ ЗАплати в това е проблема. !

И аз така мисля !!! Евтин бензин ... по добре да сме с по виоки заплати отколкото само бензина да падне ....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

На мен пък ми омръзна всеки да роптае срещу депутатите,все те са ни виновни ,а ние сме много хубави.Я се замислете ,ами ако бяхме ние депутати,дали нямаше да крадем и да взимаме подкупи?Колко хора тук ще могат да кажат съвсем честно-аз няма да се ръководя от собствените си интереси и ще работя само за благото на народа и държавата?Ние българите сме наистина много способни и много умни,но сме слаби в отборната игра.Приличаме зле трениран състав от футболни звезди,всеки сам по себе си е много талантлив ,но алчен да се изтъкне и да вкара гол и в крайна сметка някой се урежда и вкарва,взима парична премия,вдига си репутацията ама крайния резултат е загубен мач.

Редактирано от Gergi

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен всичко тръгва от съдебната система, ако работи тя както трябва всичко ще е в норми и ще ни е приятно да живеем тук. Бензина ни е най малкото камъче от тия които се мъчат да обърнат каруцата, трябва пак да се окупира народното събрание :angry: , трябва да се хванем за ръце и да направим барикади и в тоя ред на мисли очаквам това да се случи на зима. JeepersCreepers и аз съм на горе доло толкова години, и на мен ми писна да се боря, и остана дилемата Терминал 1 или 2 както е лафа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво да ви кажа ... ЧЕСТИТО !!! На Лукойл лиценза отнет , което означавало до месец около 50ст на горе !!! Мамицата им мръсна ще си качвам колата на трупчета !!! Хем ще събера парите за проекта на веднъж а през това време има да беснея :@ :@ :@ :@ :@

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отнет ли е лиценза на Лукойл или гледаме поредния цирк?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, отнет е само за данъчните им складове. Защото не били оборудвани с необходимата измервателна техника.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твърде много хора започнаха да повдигат вежди, когато се заговореше за имунизацията на Вальо Златев от всякакви проверки. Премиерът на държавата го закриля човека, та сега трябва да направят малък фарс, за да изглежда така, че и ЛукОйл са като всички останали. Другият вариант, е да е просто причина да се вдигне още цената на горивото. Така или иначе, това ще се случи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Протеста на целия народ е свиване на потреблението.Отговора на доячите е повишаване на цените.Сега ако Лукойл не работи, поне ще получаваме по-качествен бензинот Гърция, Румъния, Австрия и т.н.Някой мисли ли, че ОМВ например ще хлопне кепенци, щото лукойл нямали бенз!Лошото е, че ако няма контрол пак ще се върнат времената от 1993 и бозата в резервоара ;) !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно че постоянно ще се измислят поводи за да вдигат цената на бензина,сега заради лукоил,после нещо с петрола пак че се вдига(той сега май паднал на цена петрола ама тука бенза не пада :dry: )и така до безкрай.Това не е митинг или стачка ,просто всеки сам решава как да постъпи,днес е 28 ,аз от 22 не съм карал колата и ще изкарам поне тази седмица така ,ако има повече хора и да има поне малко масовост и ефект тази работа ,може и доста време да не карам,с времето се свиква предполагам-аз също работя на 3-4 км от къщи.Като се чуваше че хляба щял да става лев и кусур- два,реших да пробвам без хляб известно време и вече година и половина не ям хляб и въобще не се сещам че има такова нещо като се храня-това ми дойде сега наум като пример просто.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма оправия явно,в момента си карам колата само за врътки по кафенца,и т.н,а за по далечни разтояния се търси нещо друго,така ще е,завиждам на американците дето си карат колите с 5 литрови двигатели и не им дреме, а ние ако си мераклия на 200 коня,и бачкаш за 300 лв,...забрай........ако решите да протестирате ас съм на линия......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега не става въпрос за протестиране и протести и стачки и тем подобни!Те на всеки протест ни се посмеят едно хубаво щото си викат тез кво си мислят че правят и на другия ден вместо да го намалят даже го дигат повече бензина наглярите!Трябва по-радикални мерки,незареждането е преко свързано с приходите им .Запомнете че водата не руши камъка със сила ,а с постоянство-с един час незареждане нищо няма да усетят ,но седмица,месец и повече и ще се замислят за какво става въпрос.Трябва да се действа бавно и методично без много шум за публични шествия .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги бензина гони 3 лв !Давайте и вие идеи да правим нещо по въпроса!10 дена не бях карал колата и не умях :lol: Да зарибяваме и другите форуми за коли за идеята !Твърдо да не караме 30 дена колите!Те гадовете като виждат че минават сякви номера и всеки си вдига цената на стоката-ей ся захарта дигат до небето точно за зимнината и ракията,цял ден дивеем на работа и вечер и една ракия ли да не можем да пием като хората,ебахти и държавата и чудото!!!После що бягали хората от България ми ще бягат аз да можех досега да съм духнал ама на :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уплашиха се от протеста и го намалиха 7ст но докато не стане 1Е трябва да се протестира

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...