JayR 77 #1 Публикувано 6 Декември, 2010 Здравейте,пиша тази тема с разбирането, че всички правим грешки, а подобни дискусий могат да бъдат евентуален коректив и да спестят грижите на някой колега.В края на лятото автомобила ми(Сивик EJ9)почна да шуми при движение,независимо от предавката, а звука беше като от неизправен лагер.Като сравнително нов във форума, но знаейки препоръките за сервиз Хонда-Омбре, го посетих и оставих колата за диагностика.Споделих за въросния шум и предположих, че става въпрос за лагер на главина, но оставих на професионалистите да определят.След като оставих ключовете се рабрахме да се чуем към края на деня за резултата.Последва обаждане от човек от сервиза, който сподели, че ремонта ще стане по сложен защото проблема не е в главините, а в скоросната кутия. На място ми обясниха, че най-вероятно е първичния вал на кутията..което пък било установено след множество тестове и пробни кръгчета.Унил се запътих към синия си Сивик хеч, паркиран от служителите пред гаражната врата на сервиза..и тъкмо да вляза в колата когато видях, че левият калник е огънат в горната си част, сякаш нещо е тежко е паднало отгоре. Попитах за причината..отговора беше, че колата си е била така.Аз принципно виждам дори когато леко са ме ожулили на паркинга..но както и да е, скандали не съм правил..видях, че няма да последва извинение..така или иначе нямаше как да докажа как съм оставил колата..За подмяна на лагера на кутията казаха, че ще ми вземат около 300 лв и ме посъветваха да купя нова трансмисия.Така и направих, само че поради ограничения си бюджет чак след няколко месеца...а през това време виенето си се усилваше..И така преди дни се сдобих с трансмиия втора ръка. След смяната на кутията(на собствен канал), нов съединител и аксиален лагер- учудване..отново същото виене..Майсторът който направи подмяната съжали, че сам не е карал колата преди ремонта, нещо за което аз го бях подвел..все пак от "Омбре" бяха категорични..И така се събудих с подмяна на съединител и аксиален лагер които ми излезнаха около 500 лв и огънат калник...Да за това имам вина и аз, дотолкова доколкото не постъпих като нашенец и се доверих без да проверя поне на още 2 места...След смяната на лагера на главината колата отново е безшумна и безопасна..Поздрави и безавариини км на всички! 21 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #2 Отговорено 7 Декември, 2010 От цялата работа ми е странно, как така леко и лесно приемаш нещата...Нещо намирисва тука...Do you think so? Направиха ми това, но както и да е, огънаха ми това, но няма проблем, смених скоростна кутия, но нищо, дадох 500лв. навятъра, но аз съм си виновен.... !!! Батенце много негативни неща каза, за да си още в свежо и доволно състояние Обясни ми как става номера и къде е истината. П.С> НЕ ЗАЩИТАВАМ никой и заемам неутрална позиция! Поздрави. 4 10 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #3 Отговорено 8 Декември, 2010 От цялата работа ми е странно, как така леко и лесно приемаш нещата...Нещо намирисва тука...Do you think so? Направиха ми това, но както и да е, огънаха ми това, но няма проблем, смених скоростна кутия, но нищо, дадох 500лв. навятъра, но аз съм си виновен.... Батенце много негативни неща каза, за да си още в свежо и доволно състояние Обясни ми как става номера и къде е истината. П.С> НЕ ЗАЩИТАВАМ никой и заемам неутрална позиция! Поздрави. А ти за 500 кинта ко прайш..вадиш пушката и трепеш наред ли...кво повече да направи човека освен да изложи проблема баш къде му е мястото..и аз съм ходил веднъж при Омбре и бях изненадан от кофти отношение и обслужване... 13 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #4 Отговорено 8 Декември, 2010 (Редактирано) Първо няма да отида никъде, ще си реша проблема с колата сам! И второ ДА, вадя кфото е необходимо и намирам кфото търся! Начини си има, на мен па точно са ми пределно ясни!П.С> И въпреки всичко, няма да търпя лошо отношение към мен или автомобила ми, при положение че си плащам за услугите! Затова пак ще повторя - изключително странна реакция на колегата...Поздрави. Редактирано 8 Декември, 2010 от Petar Petrov 3 10 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
garfi 41 #5 Отговорено 8 Декември, 2010 И какво трябва да каже JayR на Омбре? Да му даде 500лв ли? Явно не търпи лошо отношение към автомобила и себе си щом друг майстор е сменил кутията.ПП. Моето особено мнение за този сервиз за сега ще си го запазя! 8 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #6 Отговорено 8 Декември, 2010 Общо взето темата отива към боклука или най-малкото друг раздел Това , което мога да кажа на "пострадалия" колега е , че след като ти разглобят скоростната кутия или свалят със сигурност биха установили , че проблем там нямаш съответно да търсят причината другаде Реално ще си платиш , може би , само за тази интервенция и масло за скоростите , пак може би Диагностика на ухо и пътен тест е хубаво и полезно нещо , но не винаги и показателно . Според мен се считай изцяло сам за виновен , че на своя глава си решил да си купиш скоростна кутия , която може би е по-лоша от твоята и си се набутал за това . Колкото можеш да виниш човека от сервиза при Омбре , толкова можеш да виниш и майстора , който ти е помогнал да смените скоростната кутия Сега се радвай , че темата ти още я има защото трябваше отдавна да е изтрита поради не спазване на правилата 36 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JayR 77 #7 Отговорено 9 Декември, 2010 Здравейте колеги,на първо място със сигурност не съм от хората които нехаят за колите си, затова съм отишъл в сервиз за който съм предполагал, че ще е вероятно по-скъп но ще компенсира с отношение и професионализъм! Проблема е там, че като видях отношението на хората там, загубих желание да се разправям..ефекта така или иначе щеше да е нулев...Но пък мога да спестя нечии други неприятностиКолега Тино, не е моя работа къде ще иде темата..считам, че този раздел е направен точно с тази цел.Що се отнася до скоростната кутия, със нейното сваляне може да се разбере едно голямо нищо, защото върху лагера трябва да има напрежение и обороти за да се установи без разглобяване...а разглобяване на въпросната трансмисия е скъпо удоволствие, което се опитвах да избегна от самото начало...и все пак отидох там с идеята, че имам лагери на колелата за сменянеМога да виня стечението на обстоятелствата което ми коства тези доп. разходи, но това не ми пречи да изкажа мнението си за качеството на услугата която получих...Поздрави на всички! 19 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #8 Отговорено 9 Декември, 2010 JayR, ползвай малко търсачката и ще можеш сам да си съставиш картинка на ситуацията със сервизите. 1 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZERO 162 #9 Отговорено 9 Декември, 2010 Според мен си направил една голяма грешка - трябвало е да си оставиш колата на мястото където са ти направили диагностиката. Така след евентуалният ремонт на скоростната кутия, щеше да се разбере че не е оттам проблема и едва ли щеше да платиш нешо затова. Всеки греши, кофти е обаче когато е за твоя сметка... 5 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #10 Отговорено 10 Декември, 2010 Винаги минавайте при 2-3майстора поне за разговор преди да купувате и сменяте нещо. 5 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tosco 20 #11 Отговорено 10 Декември, 2010 Винаги минавайте при 2-3майстора поне за разговор преди да купувате и сменяте нещо.Ами ако и 3-мата ти дадат 3 различни мнения???? 8 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #12 Отговорено 10 Декември, 2010 (Редактирано) ...тогава най-добре нищо да не пишащ, карай докато завали дъжд - от водата ще се разшляка и ще се оправи Редактирано 10 Декември, 2010 от ADH-Honda 1 7 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #13 Отговорено 11 Декември, 2010 Нещо не можах да схванаВ сервиза на Омбре не са ти извършили ремонт,а ти си недоволен?!Защо не я остави там и като си я вземеш ако не е отстранен проблема тогава да претендирашКакво значи грешна диагностика?Сигурен съм,че ако беше вкарал колата за ремонт,дори и да е била грешно диагностицирана щеше да бъде оправена и то не за твоя сметка.Все пак този сервиз има добро име от много години и изграден имидж. 11 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JayR 77 #14 Отговорено 11 Декември, 2010 Нещо не можах да схванаВ сервиза на Омбре не са ти извършили ремонт,а ти си недоволен?!Защо не я остави там и като си я вземеш ако не е отстранен проблема тогава да претендирашКакво значи грешна диагностика?Сигурен съм,че ако беше вкарал колата за ремонт,дори и да е била грешно диагностицирана щеше да бъде оправена и то не за твоя сметка.Все пак този сервиз има добро име от много години и изграден имидж. Много просто, отидох за смяна на лагери, а ми казаха че проблема е в скоростите и ще ми вземат 350 лв само за труда по ремонта..съответно ме посъветваха да си търся кутия втора употреба..не е ставало въпрос за оставяне на колата в сервиза.Сигурно и факта, че калника ми мистериозно се беше изкривил е изиграл решаваща роля, за диагностиката на проблема пари не ми взеха под предлог, че не са успели да ми свършат работа.. Относно имиджа, той трябва да се поддържа... 13 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tava 4 #15 Отговорено 2 Януари, 2011 Общо взето темата отива към боклука или най-малкото друг раздел Това , което мога да кажа на "пострадалия" колега е , че след като ти разглобят скоростната кутия или свалят със сигурност биха установили , че проблем там нямаш съответно да търсят причината другаде Реално ще си платиш , може би , само за тази интервенция и масло за скоростите , пак може би Диагностика на ухо и пътен тест е хубаво и полезно нещо , но не винаги и показателно . Според мен се считай изцяло сам за виновен , че на своя глава си решил да си купиш скоростна кутия , която може би е по-лоша от твоята и си се набутал за това . Колкото можеш да виниш човека от сервиза при Омбре , толкова можеш да виниш и майстора , който ти е помогнал да смените скоростната кутия Сега се радвай , че темата ти още я има защото трябваше отдавна да е изтрита поради не спазване на правилата аАз мисля , че сервиз Омбре, а и който и да е сервиз след като направят ремонт и се окаже , че не е там причината не трябва да вземат никакви пари ,а евентуално след като отстранят повредата и то само за истинската повреда да им се плати не и за ремонта за който са сгрешили той си остава за тяхна сметка като критерий за компетентност. Аз също съм майстор не по автомобили но така практикувам. 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka_t 83 #16 Отговорено 2 Януари, 2011 Нещо не мога да разбера, защо почти всички нападате колегата, че изцяло той си е виновен. Защо да е виновен, че "на своя глава" е купил скоростна кутия, защо да вини майстора, който му е помогнал да я смени ?! Как да е било на своя глава, след като от сервиза са го посъветвали да го направи ?! Това, което може би е направил "на своя глава" е, че е казал на майстора който му е извършил ремонта да смени трансмисията, без преди това да прегледа и той колата... вероятно защото е разчитал на "вече направената му диагноза". Единственото, за което може би той е виновен, е че се е доверил изцяло на "диагнозата" от сервиза, може би заради добрия му имидж граден дълги години. Доколкото разбрах, човека не е доволен от това, че е дал около 500 лв. (или по-голямата част от тази сума) за части, което се оказало излишно. Вярно, че ремонта не е извършен в сервиза на Омбре, но... при положение, че от там са го посъветвали да си търси друга трансмисия, какво щеше да е по-различно ако те бяха направили смяната - ще се разбере, че колата е била грешно "диагностицирана", че проблемът не е бил в скоростната кутия, няма да му вземат пари за извършената работа, но дали ще му върнат парите които е дал, за да купи частите... дълбоко се съмнявам. Щяха да открият истинската причина за проблема, "най-вероятно" да го решат (за което ще плати естествено), но парите, които е дал за части - няма кой да му ги върне. Не нападайте колегата, че е недоволен от ремонта на Омбре - ремонт там не е имало. Човека е недоволен от отношението, а за това не е виновен. Вината на колегата е, че не е настоявал "на своя глава" да му извършат ремонта, за който е отишъл (лагера на главината), решил е да се довери на майсторите, което е довело до разход от 500 лв. (или по-голямата част от тази сума) за ненужни части. ПП: Не ме разбирайте погрешно, не оставайте с грешно впечатление за мнението ми за сервиза на Омбре. Ходил съм там само 2 пъти за оглед на колата, затова и не мога да дам мнение за извършвана от тях работа. Направиха ми впечатление, някои странни неща, но както каза колегата garfi: "Моето особено мнение за този сервиз за сега ще си го запазя!". Просто уважавам мнението на недоволния колега и смятам, че има пълното право да го изкаже точно тук. 11 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
adolf 44 #17 Отговорено 15 Януари, 2011 Колега, в оторизирания сервиз на ХОНДА в Горубляне са страшни пичове и цените са им по ниски от доста др.И не ЛЪЖАТ На стария ми сивик 5 хеч ми миришеше маслото малко на бензин, и хора ми казваха че е от бенз. помпа.В сервиза в прегледаха и казаха ЧЕ Е ЗДРАВА И НЯМА ЗА КАКВО ДА СМЕНЯМ НЕЩО ЗДРАВО . Проблема бил от това че колата я карам на близки разстояния и вкарва бенз. пари както всяка др. кола. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
adolf 44 #18 Отговорено 15 Януари, 2011 В др. сервиз ЩЯХА ДА МИ ВЗЕМАТ ПАРИ ЗА СМЯНА И РАБОТА И НЕ ИМ ДРЕМЕ. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marto66 3 #19 Отговорено 17 Януари, 2011 Също ходя само в ХОНДА, "Юби-Ко" - кв.Горубляне и съм доволен. Въпреки, че са само хондаджии и то печени и от тях съм чувал невъзможни технически главоблъсканици /в БГ много са експертите по предположенията и безотговорното философстване е традиция/ . Диагностиката при виене е сложна и специфична задача и повечето майстори често гадаят и налучкват. От опит с повече от 10 автомобила мога да заявя, че и най-печените се издънват понякога в подобни ситуации, защото има много детайли и компоненти които издават подобни шумове... Ха,сега да видим това...и т.н. Желая успех на всички през годината и по-малко авто проблеми! 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slus4o© 26 #20 Отговорено 17 Януари, 2011 .... а според мен Професионализма е като 'кривата на мощността' рано или съсно отива пагубно надолу а за това няма лечение ..... 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #21 Отговорено 17 Януари, 2011 (Редактирано) И ко прайм са- плюем народа. Държа да подчертая, че там не ми е стъпвала кола- скъпичко ми се струва и с излишно чакане, но това си е въпрос на вкус/казало кучето и се близнало по../Колега,При виене трябва да си спал на баба Ванга в магданоза,за да уцелиш какво е от рас,ако не е в краен стадий.Самите зимни гуми например така вият на моменти,че усещам как се разпада колата направо Тая тема я заключете и я праснете като важна, за да се види как не се прави антиреклама.За калника как реши,че са те,а не комшията? Ако беше оставил колата ремонт на трансмисията и си останеше виенето щяха ли да ти вземат стотинките? Добри сккорости икачване е около 250 кинта,ремонта да е 300 Редактирано 17 Януари, 2011 от barsi 1 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #22 Отговорено 17 Януари, 2011 Хем ти се види скъпичко и за това не ходиш там ,хем се чудиш ,че са му искали 300..ми иди другия път да се убедиш сам... 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CombiMan 29 #23 Отговорено 18 Януари, 2011 Първо няма да отида никъде, ще си реша проблема с колата сам! ...Не всички можем да си ремонтираме колите сами, колега. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #24 Отговорено 18 Януари, 2011 На мен пък ми се струва, че много избягахте от темата. Също така мисля, че и заглавието на темата не трябва да е това, а: Сервиз "Омбре" и всеки да си напише отзивите. Не за конкретен случей. Модераторите незнам защо още не са я редактирали тази тема 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #25 Отговорено 18 Януари, 2011 Хем ти се види скъпичко и за това не ходиш там ,хем се чудиш ,че са му искали 300..ми иди другия път да се убедиш сам...Е 300 кинта за София, при липса на познати майстори и подобен ремот е добра цена. Само свалянето и качването е 100 и то в Перник, в София да е 150/по-високи заплати,наеми,ток,бира.../, Още 50-100 за отваране и смяна и другото чаркаля. Колко ли щеше да плати ако ми е направен ремонта и е без успех??? Аз лично не бих им дал и 10ст. Не ходя, защото за 4 години каране на хонда си имам нужните майстори и не ми се налага да ходя там и да чакам с дни за квалифицаран майстор. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanislav_stz 8 #26 Отговорено 12 Февруари, 2011 Че сме хора, хора сме. Случват се грешки. Трябва да проявяваме разбиране, НО когато и от другата страна има. Аз също съм посещавал Омбре и сменях доста неща, оставих 700лв+. Тъй като не бяха предвидени тези разходи, хората бяха любезни и ми смениха нещата без да съм ги платил до край. Евала! Съответно в кратък срок аз им се доизплатих и всичко беше на шест. Само една забележка. Сменях накладки, дискове, ремонт на спирачната помпа и т.н. и т.н.. Хората не ми обезвъздушиха спирачната система както трябва. Нямам последствия (слава Богу!), всичко ток, но при положение че ми говореха колко е важно по спирачната ми система всичко да е изправно (съответно ново) и не трябва да се прави компромис, накрая те го понаправиха... А ми предстоеше много дълго пътуване и тъй като буквално тръгнах като взех колата от сервиза, просто не беше приятно да го усетя това, когато вече съм на път. Здраве да е. Ако си мислите, че само те допускат грешки, жестоко се лъжете. Просто сега те са под лупата. Все пак, аз вече съм на тема направи си сам and so far so good Поздрави,Станислав Иванов 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ralv 1 #27 Отговорено 11 Юни, 2011 На мен също ми се е случвало подобно нещо и не само в този сервиз.Най-неприятното беше че на своя глава бяха решили да подменят и ремонтират нещо което не бях ги карала а и след ремонта колата си беше пак с този проблем. 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
insulin 73 #28 Отговорено 11 Март, 2013 (Редактирано) 1. Дата: незнайна 2. Повод за контакта Ви с нас / Предмет на сделката: Изтичане на значително количество масло 3. Оценка за качеството на закупените от нас авточасти/хонда/услуги: Не съм доволен 4. Оценка за нашето отношение към Вас: Не съм доволен 5. Информация за сервиза (механика) извършил монтажа на авточастите: Сервиз "Омбре" - София 6. Препоръки към нас, ако има такива: -------------- 7. Инфо-препоръка към тези които не са контактували с нас: - При нужда... - отново бих се обърнал към "Сервиз "Омбре" - София" и бих използвал отново техните услуги и авточасти: Не. Описание на случката: Мислех да не цапам темата с коментара си, защото едва ли това би повлияло на случилото се вече, но все пак си казах "Мисля,че ако не собствениците на сервиза, поне потребителите трябва да знаят" Автомобил: Honda Civic 1.4i Проблем: Изтичане на значително количество масло. Скоро не бях попадал на хора с толкова ниско ниво на комуникация с клиенти. Незнайно защо ми се повтаряше постоянно "Ти на мен ли ще ми обясняваш какво да гледам,ние правим хонди от 15години". Колата е Хонда Сивик 1.4и, имаше теч на масло и предполагах,че е от гарнитурата на капака на клапаните или семеринг на к.вал, но според "УНИКАЛНИЯ" сервиз колата била за сегменти. Коментара беше " Няма кво да гледам тоя теч, аз правя хонди от 15 години. Приготви си 750лв. за смяна на сегменти" Както и да е тръгнах си от там и оставих колата в друг сервиз и както си й мислех семеринга беше пръснат. Смениха ми го и вече забравих за проблема,но ми остана трайния спомен от сервиз ОМБРЕ. Моля Ви нека всички разберат що за отношение получих и некомпетентност от този прехвален сервиз!!! П.П. Смениха ми свещи, защото колата била прекъсвала, а аз я оставих само за диагностика,но както и да е. Въпреки "УЖ" новите свещи NGK, колата няма разлика и продължава да си прекъсва, защото проблема е в газовото,а не в свещите, които бях сменял преди 5000км Ама момчетата правят 15 години хонда и си разбират :D :D Редактирано 14 Март, 2013 от atoma Има си шаблон!!! 26 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #29 Отговорено 14 Март, 2013 Всеки следващ, който не ползва шаблона оставен като важен, получава почивка!!! 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
d.pavlovq 80 #30 Отговорено 14 Март, 2013 1. Дата: 2 пъти, датите няма да бъдат цитирани; 2. Повод за контакта Ви с нас / Предмет на сделката: Първоначално обслужване на автомобила при покупката и частично обслужване смяна на масло и филтри; 3. Оценка за качеството на закупените от нас авточасти/хонда/услуги: Доволен; 4. Оценка за нашето отношение към Вас: Доволен; 5. Информация за сервиза (механика) извършил монтажа на авточастите: Сервиз "Омбре" - София; 6. Препоръки към нас, ако има такива: Няма; 7. Инфо-препоръка към тези които не са контактували с нас: Няма; - При нужда... - отново бих се обърнал към "Сервиз "Омбре" - София" и бих използвал отново техните услуги и авточасти: Да. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове