Jump to content

CombiMan

Фен
 • Мнения

  270
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

30 Neutral

Относно CombiMan

 • Ранг
  Потребител

Contact Methods

 • Website URL
  http://ptankov.wordpress.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Кара
  Civic Aerodeck 1.4 90кс 2001
 • Пол
  Не казвам
 • Място
  София
 1. Колата е 2001-ва, мисля че е последната година, когато са произвеждали 6-та ген. Оригинално двигателят беше D14Z4, но почти веднага след като я купих се оказа, че гори много масло и разглобяването показа, че стените на цилиндрите са надрани. Намерих си на старо блок с бутала от D14A4 и с моята оригинална глава събрахме двигателя, с който карам вече 7-ма година. Ето и темата, където съм обяснил: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=53000&hl= Ходих снощи на седмичната среща и се почувствах както през 2010-та година: и тогава не познавах никого Едно момче се съгласи да премерим при него с мултицет дали има напрежение между идващите 2 бели проводника на подгрева от компютъра на изключена букса на сондата. На горещ двигател няма (логично), а на студен има за малко и после пак няма. Но пък, от друга страна, постоянно има + на единия проводник. Това го разбрах, защото има 14 волта между него и корпуса на колата. Както и да е, обърках се доста, ще ходя на сервиз.
 2. "ще трябва да провериш кабелите от сондата до компа" Е, тука вече ще се предам и ще ходя на сервиз. Иначе бушона ще го проверя, това е лесно. "Трябва да ти е между 10-40 ома" За съжаление, новата сонда (неоригинална) е с 4.6 ома. Иначе по каталог ми я продадоха, като за моята кола. За съжаление, тогава не ги знаех тези работи със съпротивленията и не я измерих, когато я купих и сега не мога вече да я върна. Може би защото е Бош. Трябва да видя Денсо с какво съпротивление са. Не знам, може и за това да е грешката. Чак пък толкова да е чувствителен този компютър... Това, което ме притеснява е, че на идващите 2 бели кабела за подгрева от компа няма напрежение. Тоест, на единия идва плюса, но на другия не се затваря веригата. Ей това ми се щеше да видя на някой колега с подобен двигател дали и при него е така, но уви - никой не ще да се отзове. А се мери на място за 2 минутки.
 3. "Колата ти Обд2А или Обд2б е ? " А сега де? Ми знам ли... (Апропо, защо не мога да пускам темата си в "Технически въпроси", а съм принуден да пускам в "Общи"?)
 4. 4 жилна, за 1-вата сонда става въпрос - тази, която е на изпускателния колектор. Ето, даже направих един клип:
 5. Ако ще идва някой довечера с мотор като моя на седмичната на ЕКО-то на бул. България можем да измерим на място.
 6. Опитай се да кажеш на глас сричка по сричка думите: ка-и-шка и кай-шка жокер: Вярвяш или не, буквата "Й" е съгласна.
 7. Купих си универсална ламбда сонда на Бош. Монтирахме я, но чек енджин лампата продължава да свети. Грешката е в подгрева на новата сонда. Измерих, че съпротивлението на оригиналната сонда е 13 ома, а на новата универсална - 4.5 ома. Не знам дали грешката е от това, но реших да видя дали ходи ток до този подгрев изобщо. На запален двигател и изключена от буксата сонда измерих дали има напрежение между идващите проводници, които са за подгрева - нямаше. Обаче имаше 13 волта между единия от тях и корпуса на колата. Въпросите са ми: Дали подгревът си взима маса от корпуса? Ама ако е така, тогава щеше да е само 1 жица а не две. А има ли бушон, който да проверя дали е изгорял и къде е той? Има ли някой с двигател като моя да се навие да премерим при него дали има напрежение между 2-та бели проводника, за да знам дали проблемът е в тъпата Бошовска сонда или в колата ми? Благодаря!
 8. Същия въпрос за сивик 6-та, англичанка. И на мен ми дава около 4,2 ома като меря с мултицета. Става дума за неоригинална сонда Бош, купена нова от магазина. Има ли къде да търся бушона за подгрев на сондата? А съпротивлението погрешно ли е? Колко трябва да е? Прецаках ли се, като я купих тая сонда? Все пак за моята кола ми я дадоха, че ставала.
 9. Колега, с цялото ми уважение към теб и всички останали. Не те познавам и не знам как караш, но ако сте загрижени за екологията недейте да си тръгвате всеки вторник от ЕКО-то с мръсна газ и пилене на гуми, както и от светофар до светофар. Мисля, че тогава се гори повече бензин отколкото карането на фарове.
 10. Да не забравяме и повишената консумация на бензин, която директно вкарва повече пари в хазната от акциз. За 1 кола е пренебрежимо, но за всички коли взети заедно си става една сериозна сумичка. А и Лукоил ще намаже...
 11. Osram рекламирайки крушки за през деня light@day твърди, че "71.7% от всички инциденти се случват през деня", а рекламирайки крушки за през нощта Night Breaker, че "50% от всички катастрофи с фатален изход стават през нощта".взето от: http://www.dadrl.hit.bg/сборът на процентите е повече от 100, защото не е по-малко
 12. Колегата prelude е много прав. Подкрепям "двуметровия" му пост. Никога не съм карал мотор и най-вероятно няма и да карам, но го прочетох и съм съгласен с написаното.
 13. Ще зазимявам прелюда

  Понеже си ходя по около веднъж на 3 седмици или макс. месец и припалвам прелюда, правя няколко ластика по улиците и го прибирам в гаража да ви питам следното. Като седи дълго време непалена и бензинът се изпарява от карбуратора и после при първо палене трябва повечко да върти стартера. Къде се намира палеца на бензиновата помпа (ако изобщо има такова нещо), че да подкача ръчно горивото преди да почна да въртя стартера? Спомням си, че жигулата на баща ми имаше такова нещо, а също така и дизеловата ми фиеста. Ето две снимки, ако някой може да ме упъти или пък ако някой иска може да снима своя прелюд и да ми покаже къде е въпросното нещо.
 14. Ще зазимявам прелюда

  @galev_90 Да, имам и друга, в подписа са ми и двете. Няма да мръзна, споко. Мерси за отговорите на всички.А защо го зазимявам? Ами имам едни ръжди на тавана около гюрука и много ме е страх като седи под снега цяла зима да не се пробие тавана. Също имам едни кофти ръжди отзад около задното стъкло. Из интернет разгледах чуждоезични форуми и тия две места са много характерни за ръждясване на тия прелюди.
×