Jump to content
esvtec

за колегиалността във форума легенда или реалност

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Пич, от това, което разбрах, човекът те е питал дали може да се договорите, казал ти е и защо иска да се спазарите и ти си му се скарал. Сега му обясняваш колко велик търговец си. Другите и те това правят. А се борим, че сме форум и сме приятели.Аз колегиалността я разбирам като имах две коли и един човек от форума си блъсна неговата, дадох му едната да се вози с нея вместо да седи пред блока. После мойта като влезе за ремонт той ми услужи с една от неговите. Ама тва си е мое решение. Така и не разбрах няколко човека плащате ли си и по колко си плащате за обявите, ама две-три години имахте безплатна реклама във форума. А сега обяснявате как всичко е пари и бизнес.Последно тука пари ли правим или си помагаме?p.s. имах малко работа и докато си допиша мнението още толкова се изписало ;)

Редактирано от Big Blonde Wolf

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се ,че съм офф топик (то като гледам почти всички мнения са такива) Няма ли кой да я затрие тази тема ?! Нали за това има тема доволни/недоволни от даден търговец/потребител, извинявам се но за мен не е нормално на всеки който не му хареса дадена цена/отношение и да хленчи като момиченце... ами хора замислете се в колко магазина за авто части влязохте напоследък и останахте доволни от отношението към вас ?( на мене не ми се е случвало от доста години ...)

даа ето дойдохме си на думата още една тема да бъде затворена... може би ако оставят една тема отворена в която хората да си хленчат от лошото отношение няма да се отварят други такива теми.. търсих теми където се коментират продавачи и клиенти и не я намерих сигурно вие като по редовен член ще ми пратите линка а може би и модераторите които зовете на помощ даже да качат една такава тема като важна та да е лесна за намиране и от непросветенитеами да господине народа е свикнал да си трае и приема за нормално арогантното отношение. На мене лично ако не ме обслужат добре ставам и си излизам. Да хората като мене пускат писма до директора на практикр горубляне защото служителите му се държат точно като бос хог за разлика от персонала в практикер люлин но понеже той ми е далече пазарувам в бриколаж и да, момичетата които попитах за книгата а оплаквания бяха учудени че лично немеца който е главен директор редовно отваря тази лутия. Такъв ни е мантлитета може би , но не на мнозинзтвоо и повечето хора не понасят това отношение. И ако пишем по темата то е с надеждата че нещата щесе променят и знаем много добре че ще се сблъскаме с хора които ще защитят арпгантноста защото така е по лесно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Big Blonde Wolf Ами по твоята логика , дай да купувам коли , да зареждам моргата и да ги подарявам на части а ?Господин esvtec искам да се обосновеш за ето тая лъжа която си напиусал по горе Сто пъти написах вече че стамен не е професионалист и че се е опитал да ми пробута тъпи лъжи и да ми продаде калник одран на цена на перфектен и че отношението

Редактирано от BOSS`HOGG

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят принцип - в моя бизнес (няма нищо общо с темата)...Доброто отношение, тон към клиента, съпричастността, макар излишните за мен наивни обяснения, в случая - понятието колегиалност, вършат добра работа.Даже се печели от тях, клиента е благодарен....и спечелен! ;)

Мда ;) , яко кланяне пада и в хотелския бизнес, даже и да те псуват викаш полиция с усмивка на уста!А за барманите да не говорим, тея пичове слушат кви ли не простотии, ама винаги помагат! :P

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гн Бос отделих ви целият си ден, но трябва да влизам на заседание Исках ви цени на части на точно определена кола нали? така цената вече знаем каква е 550лв за капака и калникаТова значи 400лв за капак 150 за калник, ако сега ви попитам сам за калника колко? щеми отговорите като на другите 180лв и както вече писахте на една колежка от форума трябва да ви се вярва че частите са в перфектно състояние, така поне и казахте на нея , тя също се оплакваше от непрофесионалното ви поведение. Та така според това което сте казал досега частите са винаги перфектни и цените не се дискутират. Е значи ето този калник според вас е в перфектно състояние и струва 180лв http://by117w.bay117.mail.live.com/att/Get...C461280577C10||А другите ви ецвтини лъжи че не сте купил колата от чове от форума и че не сте я купил за толкова малко пари ... самият вие вече оборихте... знам че пиша много и не на български затова четете бавно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

esvtec:1.Какво значение има па ся дали съм хелпър или спамер?2.Ако админа е приятел със Стамен отношението няма да бъде същото естествено.Близко до акъла.Ако не е приятел...нека Стамен да отговори.Не знам какви са им отношенията.3.Посещавам и други форуми да.Аз пък не виждам за първи път обяви без цени.4.Братле, недей да философстваш за пазара толкоз много.ЩОМ СТАМЕН СИ ПРОДАВА КАЛНИКА ЗА 1К ЕВРО ИМА КОЙ ДА ГО КУПИ!Иначе цената нямаше да е тази.Никой няма право да го вини.Ходи в друга морга, имаш опции.Или като си мислиш, че са милионери направи ти една морга.5.Имам оферта за тебе:Калник за 800 евро ;) с доставката ;):P;) .Търговийка благословийка както се казва ;)6.Аз не защитавам Стамен.Но той си каза, че се е държал арогантно, което му прави чест.Иначе Дариис и Веси са много прави.Аз също имам удоволствието вече 4 години да се занимавам с обучение на персонал в хотели и заведения и смея да кажа, че познавам проблеми от този род доста от близо.Е...разбира се от малко по-различно естество.Поздрави!

Редактирано от uBaHoB

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Гн Бос отделих ви целият си ден, но трябва да влизам на заседание

Исках ви цени на части на точно определена кола нали? така цената вече знаем каква е 550лв за капака и калника

Това значи 400лв за капак 150 за калник, ако сега ви попитам сам за калника колко? щеми отговорите като на другите 180лв и както вече писахте на една колежка от форума трябва да ви се вярва че частите са в перфектно състояние, така поне и казахте на нея , тя също се оплакваше от непрофесионалното ви поведение. Та така според това което сте казал досега частите са винаги перфектни и цените не се дискутират. Е значи ето този калник според вас е в перфектно състояние и струва 180лв http://by117w.bay117.mail.live.com/att/Get...C461280577C10||

 

А другите ви ецвтини лъжи че не сте купил колата от чове от форума и че не сте я купил за толкова малко пари ... самият вие вече оборихте... знам че пиша много и не на български затова четете бавно.

 

 

Много слабо ме интересува къде трябва да влизаш мишле такова ,Чета бавно и не виждам къде сме говорили за състоянието на частите за които никога не сме говорили , здрави ли са , прави ли са , , Кога днеска сме говорили кое колко струва по отделно или ти сам си опредялш цените. Ако искаш ударен калник ок . Много ясно че ще ти пратя хубав калник , ти се посра без да съм ти пращал калник а смятай ако ти бях пратил , не ми се мисли направо какво щеше да изсереш тогава.Влизай си в заседанието оближи два три задника на директорчетата и после да продължаваме че ми е яко да си лафя с тебе . Чакам те ...........

Редактирано от BOSS`HOGG

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А се борим, че сме форум и сме приятели.

...ми няма как целия форум всички да са приятели!!!А когато опре до пари много често приятелството не издържа ;) Нормално е според мен продавачът да реши на кой каква цена да иска за частите си които са негови.На приятел може да вземе по малко на друг повече така е навсякъде.Когато цената не ти харесва продължаваш с търсенето колегата пуснал темата просто се е ядосал от високата цена и най вече на отношението към него,но мисля,че и той не е подходил правилно с пазаренето просто е трябвало да затвори телефона след отказа му за пазарене и да не влага повече нерви с пускането на тая тема!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви са тези глупости тук ?! смятате ли че купувача може да държи сметка на търговец Да може по един единствен начин - като не купиИли ако е купил - и има проблем ако не те кефи цената - отиваш при другако те кефи - купуваштолкова ли е сложно ?относно пазарлъка - ТОЙ Е НОРМАЛНО НЕЩО ЗА ТУРЦУЯ не и туквсеки си прави сметка на колко да продава и на колко да купуваразумно е при определени условия да има отстъпка /обем, други причини и т.н./ - ама атстъпката е до 30%Предлагам на модераторите да се изтрият всички теми в стил - "вижте го този продава на безбожни цени"нека да останат мнения за усъществени сделки, както и за неусъществени по причини различни от цени

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо се омота темата и то сериозно! Към проблема :1. Поискана е цена за части - дадена е.2. Опит за "пазарлък" - неуспешен След тази проста процедура, или има сделка или продавача забравя за случката а купувача продължава издирването на нужните части за сума която то удовлетворява! А сега по-темата а именно "колегиалност" : не мисля, че е колегиално да държиш сметка на друг каква печалба и за колко време ще я реализира освен ако не си му съдружник. Като работодател редовно ми се случват подобни изпълнения и аз не реагирам спокойно и с усмивка на лице.Хайде със здраве, и по-весело !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Цената е функция единствено на пазара. Щом е такава, значи има търсене.Пазарлъците според мен трябва да си останат единствено между продавача и купувача, а не да се обсъждат във форума.А относно цените във варненските морги, те са високи, както и цените на всички останали стоки във Варна. И това не е от вчера. Просто доходите и стандартът на живот в нашия град са по-високи, отколкото в по-малките населени места и това си има и позитиви и негативи. Но затова пък части за хонда има и те са ни под ръка.И по-спокойно колеги, от излишни нерви никой не е спечелил! :lol:

Е тва най-ме кефи....цените били такива щот стандарта във Варна бил такъв,ми аре да пробва да се издържа само ат продажби от варненския регион..те Пловдив и София са селца и за тва пазарувам от там щот цените са 40 процента под тези на Боса но тва си е негово право...стига да има балъци да купуват....в друга тема дадох и примери за да не съм голословен.... Редактирано от едмундо

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

едмундо Ако наричаш клиентите ми балъци то значи половината форум а и по голямата част са балъци а ти си с нещо повече от всички нас така ли ? И айде да не обиждаш наляво надясно. Да вземеш да погледнеш себе си първо а после приценявай и обиждай хората и колегите дали са балъци. От твоята гледна точка и аз мога да кажа че и ти си балък, и кво постигна сега с поста си в тая тема ?едмундо защо не пуснеш тема Boss продава евтин двигател Б18 за 2000лв. , защото не пуснеш тема Boss продава евтин ЦРХ -2000лв. отговори ми... Такива като тебе виждат само черно и бяло , невиждат че света е цветен. Виждаш само неща които на теб ти отърват.

Редактирано от BOSS`HOGG

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:lol: Престанете с теми от подобен род, подбивате тиражите на "жълтите вестници" :D По темата: След като разговорра е доведен до край предварително, BOSS`HOGG не дължи обяснение на никого за действията си. Негово право е да реагира както намери за добре във всяка ситуация, нито сме го "правили", нито сме го хранили, че да му държим сметка. Колега BOSS`HOGG, най-здравословно щеше да е да се наместиш удобно пред монитора и да :huh:;) . Знам за какво говоря понеже сме колеги не само по форум а и по работа и "филми" от подобен род са ми дошли до гуша. Идва онзи ден един хубавец и си търси водна помпа. Вадя му аз тая помпа по 15 фирми и 20 цени и неговия отговор беше: "Добре де колко ше е като за мене?" И аз е така :lol: и си викам "Брех мама му стара, кой герой беше пък ти, че цената да е специална?" "Ма аз познавам шефа ти." Еми то хубаво ама да не си му копал лозето на шефа ми? ;) ;) . "Ма аз познавам шефа ти." - тва е вече нещо като карта за намаление явно :lol: . В първия момент в който чуя тоя железен аргумент в полза на клиента следва обезглавяване, щото честно казано ми писна на *** от цигнаски номера. Все пак не бачкам, за тоя дето духа.Та кво да ти кажа, щракай с пръсти и гледай сеир ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....... защото момчето което докара от англия колата го направи заради мотора. И ми предложи да закупя купето за 600лв цялото. Аз нямам излишни пари, нито място за складиране така че, отказах предложението. Имено защото знам за колко се продаваше тази кола, си позволих да предложа на Бос да ми смъкне цената.

Това не е съвет, НО кьорав карти не играе.Ако беше взел купето и после препродал, дори и на Стамен, сега нямаше да се оплакваш!

В Бизнеса драги ми колега има строги правила, понякога жестоки.Или оцеляваш и хващаш момента или губиш!

Не вини Стамен, това му е бизнеса и той го прави както прецени, като не ти харесва цената търси на друго место или се пазари!

Безплатен обяд няма!

 

:lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В случая смятам BOSS HOGG,е абсолютно прав и предполагам,че подхода в пазарлъка на esvtec е бил погрешен.Макар че нямам морга за стари коли,бих реагирал по същия начин.На всеки е ясно че това е бизнес и въпроси от рода ама ти купи колата за еди колко си а на мен ми търсиш еди колко си,въобще не трябва да се обсъждат.В случая това е неговата кола и може да поиска за дадена част каквото му дойде на ум като цена,а купувача решава дали му е изгодно и по този начин определя пазара.Така че колега esvtec твоето прилича повече на хленчене отколкото да се получи нещо добро,както предполагам ти е идеята.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq

Е тука гледам някакъв сеир се е заформил и искам и аз да се включа(нали съм си от Перник) :lol: Така,В една сделка има 2 страни-купувач и продавач...Пазарлък винаги има независимо къде по света е сделката,но и той си има правила и норми.Не може да казваш на другия колко му е печалбата или да го убиждаш-това е изнудване.Щом продава нещо,значи е търгаш и като такъв цели кинти-нормално.Не познавам никой от двамата спорещи,но това не е начина...Колега,защо не пробва "цена като за съфорумец"или нещо друго,но да му казваш колко печели-тъпо е,даже детинско.1во-не е твоя работа,2ро-не е само един търговец и 3то-НЯМАШ ПОДХОД.Можело е да свали от цената или пък не-но не го питал правилно.Можело е да ти го монтира на аванта или пък не-това е негово решение.Колегиалност във форума има,но само срещу такава:lol:п.п.изказвам мнение и не искам да убидя никого.МИР И МОТОРЕН ГРОХОТ ПРИДРУЖЕН СЪС СПОРТНА ЗЛОБА ДА СЕ ЛЕЕ.ВРЕМЕТО Е ТОПЛО,ХАЙДЕ НА ЧЕРТАТА КОЙ С КАКВОТО ИМА....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

едмундо Ако наричаш клиентите ми балъци то значи половината форум а и по голямата част са балъци а ти си с нещо повече от всички нас така ли ? И айде да не обиждаш наляво надясно. Да вземеш да погледнеш себе си първо а после приценявай и обиждай хората и колегите дали са балъци. От твоята гледна точка и аз мога да кажа че и ти си балък, и кво постигна сега с поста си в тая тема ?

 

едмундо защо не пуснеш тема Boss продава евтин двигател Б18 за 2000лв. , защото не пуснеш тема Boss продава евтин ЦРХ -2000лв. отговори ми... Такива като тебе виждат само черно и бяло , невиждат че света е цветен. Виждаш само неща които на теб ти отърват.

Светът е цветен за теб...за мен е черно бял.....искаш ми за лагер-главина 80-кинта...намирам го от твой колега занимаващ се само с хонди, за 50-кинта...ЧЕРНО И БЯЛО...КОЕ НЕ РАЗБРА..нищо не искам да постигна,боря се с вятърни мелници... Редактирано от едмундо

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

едмундо Ако наричаш клиентите ми балъци то значи половината форум а и по голямата част са балъци а ти си с нещо повече от всички нас така ли ? И айде да не обиждаш наляво надясно. Да вземеш да погледнеш себе си първо а после приценявай и обиждай хората и колегите дали са балъци. От твоята гледна точка и аз мога да кажа че и ти си балък, и кво постигна сега с поста си в тая тема ?

 

едмундо защо не пуснеш тема Boss продава евтин двигател Б18 за 2000лв. , защото не пуснеш тема Boss продава евтин ЦРХ -2000лв. отговори ми... Такива като тебе виждат само черно и бяло , невиждат че света е цветен. Виждаш само неща които на теб ти отърват.

Светът е цветен за теб...за мен е черно бял.....искаш ми за лагер-главина 80-кинта...намирам го от твой колега занимаващ се само с хонди, за 50-кинта...ЧЕРНО И БЯЛО...КОЕ НЕ РАЗБРА..нищо не искам да постигна,боря се с вятърни мелници...

 

Не разбрах кои са балъците ? а тва че си я намерил главината с 30 кинта по евтино , неразбрах къде ми е вината ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега esvtec пробвай тая морга Симеоновско Шосе 86...........аз останах много очарован :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предложение:Спрете се, момчета!Трудно се постига съгласие, но нека да запазим...поне добрия тон в този форум, моля!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

едмундо Ако наричаш клиентите ми балъци то значи половината форум а и по голямата част са балъци а ти си с нещо повече от всички нас така ли ? И айде да не обиждаш наляво надясно. Да вземеш да погледнеш себе си първо а после приценявай и обиждай хората и колегите дали са балъци. От твоята гледна точка и аз мога да кажа че и ти си балък, и кво постигна сега с поста си в тая тема ?

 

едмундо защо не пуснеш тема Boss продава евтин двигател Б18 за 2000лв. , защото не пуснеш тема Boss продава евтин ЦРХ -2000лв. отговори ми... Такива като тебе виждат само черно и бяло , невиждат че света е цветен. Виждаш само неща които на теб ти отърват.

Светът е цветен за теб...за мен е черно бял.....искаш ми за лагер-главина 80-кинта...намирам го от твой колега занимаващ се само с хонди, за 50-кинта...ЧЕРНО И БЯЛО...КОЕ НЕ РАЗБРА..нищо не искам да постигна,боря се с вятърни мелници...

 

Не разбрах кои са балъците ? а тва че си я намерил главината с 30 кинта по евтино , неразбрах къде ми е вината ?

 

Пак не схващаш..проблема не е в теа 30 лева...вина нямаш...форума не е благотворително дружество,но не всичко е пари...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Най умното решение което мога да взема в момента е да си замълча и да не отговарям на който и да било повече в тая тема , аз и останалите колеги които се занимаваме с части втора употреба винаги ще бъдем трън в очите на много хора , но аз съм се премирил вече с това нещо. Пределно ми е ясно че няма как да се угоди на всичкият тоя народ който ми звъни всеки ден . За едни съм коректен , за други съм некоректен защото съм продавал по скъпо от някой колеги. Това е пазара когато не ти отърва на това магазинче отиваш на следващото с надеждата да е по евтино това което търсиш , но не всички имат разбирането да кажат културно , БЛАГОДАРЯ ЦЕНАТА НЕ МЕ УСТРОЙВА , ЛЕК ДЕН , какви ли не работи още ще чуя за мен но това е бизнеса с който съм се захванал , ще премълчавам доста неща , НО няма да свалям на никой като днешният колега шапка и да давам обяснения за цените си. КОЛЕГИАЛНОСТТА ТРЯБВА ДА Я ИМА И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ. Лека вечер.

Редактирано от BOSS`HOGG

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много си е добра темата,въпреки че на моменти се губи добрия тон.Подкрепям Стамен,не защото знам какъв човек е а защото знам как се работи с хора.(всеки си е специален по своему)Заради един мрънкалник,който не е "имал топки" да рискува а сега трябва да плати повече заради това ,че друг е "имал топки" не бива да се караме.Бизнеса си е бизнес и всеки има право да продава на цени,на които е сигурен,че ще намери клиент да плати.М/у другото няма лоша популярност.Стамен даже може да почерпи за това ,че името му се показа 1000 пъти за един ден.Бъдете по порастнали и широко скроени. Малко по-запалени фенове от Стамен познавам и му се радвам,че хобито,манията и бизнеса му са свързани с ХОНДА.Поздрави

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приемете го като забележка - не смятам , че теми касаещи хората търгуващи във форума трябва да съществуват и една камара народ да казва болежките си !!! От една страна Стамен си плаща да се рекламира и ако е некоректен сам си прави лоша услуга , ако е точен то ще продължи бизнеса си и ще го разширява !!! Не им прави чест нито на плюещите , нито на подкрепящите да пишат в тази тема , защото и едните и другите не са преки свидетели на взаимоотношенията на купувач и продавач , и още повече без да знаят истината взимат на момента страна защото имат симпатия или антипатия към определен човек !!! Омбре , дано не се разсърдиш ,но ти трябва да си винаги безпристрастрен в такива спорове ;) дори да подкрепяш правилната страна .Моля наистина теми касаещи Търговците/плащащи си/ във форума да бъдат изтривани веднага , оплакванията да се адресират към администратори или модератори и те да решават проблеми от такова естество !!!Убеден съм , че има много потребители които им писна такива теми да са на първите страници !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човека е знаел за тази кола,и просто си е мислил че ще вземе частите на безценница....Ама няма никакво право да даржи сметка на когото и да било според мен .. Ако не ти харесват цените питаш на друго място .. Според мен тази тема не тряабваше да я има .. не виждам смисала ..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.Моля наистина теми касаещи Търговците/плащащи си/ във форума да бъдат изтривани веднага , оплакванията да се адресират към администратори или модератори и те да решават проблеми от такова естество !!!Убеден съм , че има много потребители които им писна такива теми да са на първите страници !!!Ти па нищо не каза ..ква прозрачност и ква лоялност ще гоним тогава??????

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля наистина теми касаещи Търговците/плащащи си/ във форума да бъдат изтривани веднага , оплакванията да се адресират към администратори или модератори и те да решават проблеми от такова естество ;)Убеден съм , че има много потребители които им писна такива теми да са на първите страници :lol:

Чакай малко това че някой си плаща за реклама го прави господ бог? Ти това къде си го видял?? ти ПР знаеш ли за какво служи , прегледа на печата... айде ако това не знаеш сигурно четеш списания за коли. Или там защото има рекламка на хонда няма да напишат нищо лошо за маркатаЕЕЕ божеее опази сляпо да прогледа... Не съм съгласен точно тези хора трябва да бъдат обсъждани и когато някой е нов да знае какво да очаква.Проблема не е цената... а отношението на този пцевдо професионалист хора се оплакват не от цените му а най вече от отношението му нека колегите които се занимават с обучение на персонала да го вземат на един курс ще му го платим ...Доброто възпитание и културният език са такава рядкост че както самит господин каза дори не му звучи на български толкова е свикнал да му се говори по лош начин... то не е само негова вината а на вестници телевизия ... Има си отношения аз съм се постарал да се държа уважително но като ме нападат е не съм от желязо , ти отиваш с мир предваротелно се извиняваш че щему предложиш нещо а той се държи като махленски тарикат... негов си проблем . Темата беше и продължава да бъде за това как искаме да се отнасят с нас в живота и във форума. Да четем вулгарни приказки или да сме сред средно интелигентни хора. От нас зависи да всички се палим но когато на студена глава хората запазват своята ограниченост и арогантност... то тогава и модератори и нищо не може да помогне. Само можем да си направим необходимите изводи и да се отдалечим от такива хорицаБлагодаря на хораа които ме подкрепиха и на тези които ме осъдиха също. никога не съм твърдял че не съм сбъркал само не мога да понасям такива истории и такова поведениеЛека вечер на всички

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Така ... След внимтаелно изчитане на цялата тема дойде и моят ред ...Аз като търговец макар и не не на автомобили и неща свързани с тях също адски много се дразня когато някой започне да ми говори колко съм щял да спечеля и че съм можел и едва ли не трябва да му смъкна от цената ... е Няма по голяма наглост от това...Относно Колегиалността ... Ами мога да твърдя че Стамен е доста колегиален ... като дори е ПОДАРЯВАЛ ... подчертавам думата ПОДАРЯВАЛ части на колеги ... Относно грубият тон ... Ами да Нормално е като някой ти скочи на среща и едва ли не ти каже че си мошеник да се изнервиш ... и да и аз съм го правил и да с клиенти от всякакво съсловие ... просто е Нагло да се гледа кой колко печели ...

Редактирано от ObiChLiFk0

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох доста от написаното не всичко, но достатъчно.И искам да дам мнение може ли. ОК така първо, ако продължавате така до никъде ня да стигнете такава тема се пуска според мен с цел градивност, и решение на някакъв проблем, а не препирни до безбожие.Според мен проблемите ще бъдат по малко както за куповача така и за продаача, ако има изложени цени, а не снимки и до там.Кви са тия продажби едно към гйотери днеска съм на кеф калник 100лефа, утре не съм 200лефа. Чисто и просто няма дасе стига постояно до сблъсаци и противоречия не съм ли прав .Виждаш цена на дадена стока нети харесва чао отиваш при друг А относно този случай спрете няма смисал,мислете гардивно, пак повтарям намерете някакво решение, ако не за конкретния случай то поне за вбъдеще

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така ... След внимтаелно изчитане на цялата тема дойде и моят ред ...

Аз като търговец макар и не не на автомобили и неща свързани с тях също адски много се дразня когато някой започен да ми говори колко съм щял да спечеля и че съм можел и едва ли не трябва да му смъкна от цената ... е Няма по голяма наглост от това...

Относно Колегиалността ... Ами мога да твърдя че Стамен е доста колегиален ... като дори е ПОДАРЯВАЛ ... подчертавам думата ПОДАРЯВАЛ части на колеги ...

Относно грубият тон ... Ами да Нормално е като някой ти скочи на среща и едва ли не ти каже че си мошеник да се изнервиш ... и да и аз съм го правил и да с клиенти от всякакво съсловие ... просто е Нагло да се гледа кой колко печели ...

здравей

интересуват ме цените на последнипт делсол който си записал в поста ти червен ударен отзад

 

цена на калник преден и капак благодаря

 

Здрасти , 550лв. е цената за калник + капака. Чао за сега лека вечер

 

Виж Стамене исками се да се опитаме да се договорим , не ме разбирай погрешно, не търся кой прав кой крив ни нищо подобно

случаят е следният Декември месец ХХХ ми изпрати снимки на колата за чиито части ти исках цени, не случайно потчертах ударен отзад делсол знам че имаш няколко. По служебни и лични причини малко се забавих с отговора. той ми предложи също така да купя цялата кола , без мотора, за 600лв но аз няма къде да я складирам нито време да препродавам частите които не ми трябват така че отказах офертата и исках сано двете части които най вече са ми необходими.

Януари месец му се обадих за частите и той каза че ги е разпродал. звъня на негов приятел който я доразпродавал за други дребни части, мигачи и тн. Като видях днеска в твоята тема същата кола цяла целеничка ми стана гадно.не разбирам защо така се е получило, предполага че ХХХ ще ми обясни но така или иначе нещата вече не зависят от него. Разбирам те че искаш да си избиеш парите с първата продажба,но те моля това да не става с мен, моля те върху цената която ми беше дал Николай да си сложиш няакаква надценка, но все пак да не са цените на които продаваш часите които ти си докарваш от англия. Сигурен съм че ще ми влезнеш в положението и ще успеем да се договорим. най лесно е да ме пратиш да паса трева но все пак сме хора и сигурно и на тебе не би ти било приятно да се почувстваш прецакан. Загубих и време и нерви с цялата тази история а във време на криза никому не е леко а хората на заплата за да не ни съкратят ни разбиват от бачкане...

Не те познавам но от това което четох изглеждаш професионалист но и човек. Надявам се да се договорим

 

Първо колега , незнам за какъв ХХХ говориш , второ тая кола е моя , аз съм я платил и т.н. , трето винаги си продавам на цени на които сметна за добре за мен да ми се вържат сметките . Незнам за какви 600лв ми говориш , но ако има още такива 10 дел сола за по 600лв. ще ги взема веднага. Аз колата не съм я купил за 600лв. а и мисля че не е твоя работа да ти давам обеснения за колко съм я взел.

Чао за сега лек ден

Не че трябва да ти давам обяснение но колата никога не е била на някой си ХХХ , няма и да бъде , пак ти казвам незнам за какъв ХХХ говориш но си в някаква грешка . и не мисля че си в правото да ме съдиш дали съм бил прав или крив като въобще незнам за какво говориш.

 

До тука са две лични написани от мене и три от него... Като гледам не съм го нападнал от вратата може да не съм подходил правилно , нормално е не съм свикнал да обсъждам такива теми, но това не значи че трябва да търпя подобен тон или пък евтини лъжи от такива простотии и на мене ми причернява , та така след като гн Стамен ме проворика не веднъж а два пъти в разстояние на няма и десет минути и аз повиших тон и пак не съм му търсил сметка за нищо ето следващите две лични

 

Виж какво обърнах се към теб като към човек , явно ме взе за малоумен идиот твоя си работа

Да колата е твоя ти си я платил по малко от 600лв

не ти искам обяснения аз знам на кого е била колата и знам за колко са ти я продали защото ми я предложиха на мене

Не очаквах такъв отговор наистина, но е логично за първи път можеш да изкараш повече от 100процента печалба , така е колегиалността и тн не са толкова доходни прав си.

 

Обърна се към мен като човек , аз ти отговорих като човек , какви теми ми отвори и тръгна да ми ровиш в бизнеса , процентите печалба и т.н. Нищо не знаеш на кого е била колата но както и да е . Какво те интересува за колко съм я взел , за колко я продавам и колко ми е печалбата , нещо неможах да разбера какво ми се ровиш в работата. Какъв отговор очакваше , да ти кажа колко съм я взел , колко я продавам и колко ми е печалбата ? зададе ми въпрос отговорих ти , щом не те устройва цената здраве да е . Не ми отговаряй , нямам какво да си говоря с тебе и няма да си обсъждам бизнеса с тебе . Мен не ме интересува ти с какво се занимаваш колко процента ти е печалбата и т.н. както би било редно да не те интересува и тебе , но явно има и такива колеги . За каква колегиалност ми говорише че немога да се сетя.Айде със здраве

 

За съжаление не се записват съобщенията които изпращаме така че последното лично го има само Бос. Пак ще кажат че хленча но не е така , разбира се не е длъжен да ти влиза в положението но пък от там да се стига до такъв тон има разлика. Зачтох се видях и други подобни проблеми и всеки път едно и също заговаря се за цени и след време темата се заключва а това което е важното е отношението на съфорумци не съм му звънял на телефона...

 

Както и да е просто ми писна да слушам колко били в правото си продавачите... не сте в правото си , вие се водите професионалисти и вие би трябвало да знаете как да се оправите с такива проблеми аз си имам моите клиенти които също от всичко разбират ама не им говоря с такъв тон...

 

С това темата Стамен е напълно изчерпана всеки да си чете, да си прави изводите но да не ми обясняват моля как видите ли той е жертвата... жертва на какво питам аз? напсувал съм го? искал съм му подаръци? ако въобще съм споменал тази кола то е било за да му обясня защо въобще си позволявам да му искам отстъпка и съм го направил защото знаех че няма да го ощетя ... писна ми да се оправдавам айде стига толкова.

 

това нищо не променяна хулиганският му говор и липса на уважение към всички защото не само на мен отговаря с такъв тон. Е паметник на какво да му издигна??

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Голем купон! ;) Нали до края на седмицата няма да свърши? :lol: 24 потребители четат тази тема (7 гости и 1 анонимни потребители)

Редактирано от bate_em4o

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен както обикновено истината (най-вероятно) е някъде по средата... Същинската причина за дискусията всъщност е, че всяка от страните си има собствена истина - и в това няма нищо ненормално.

 

Трудно е човек, който не е правил бизнес (не казвам, че колегата esvtec е такъв) да разбира нещата по същия начин като този, който го прави. Особено, когато става дума за търговия в чистия й вид. Трудно е такъв човек да разбира, че "надценка" и "печалба" са различни неща... че има една кола фактори (обективни и субективни, осмислени и неосмислени), които влияят на ценообразуването на който и да е търговец... и т.н.

 

Трудно е всеки човек да е на мнение, че трябва да се държи уважително към всеки друг човек (най-вече - заради самия себе си). Независимо дали другият човек е негов клиент, подчинен, конкурент или какъвто-ще-да-е. Още по-трудно е човек, дори и да иска, във всеки момент да успява да се държи културно и уважително с всички.

 

По-неприятното е, че дори и тук във форума... където пишеш и можеш да премислиш това, което казваш - добрият тон редовно отива по диаблолите. Още от първия пост на единия колега и от втория пост на другия колега започват квалификациите, обидите... и нещата са безвъзвратно омацани.

 

В тази връзка предлагам да се въведе Ново правило: За "добрия тон".

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох доста от написаното не всичко, но достатъчно.И искам да дам мнение може ли. ОК така първо, ако продължавате така до никъде ня да стигнете такава тема се пуска според мен с цел градивност, и решение на някакъв проблем, а не препирни до безбожиеА относно този случай спрете няма смисал,мислете гардивно, пак повтарям намерете някакво решение, ако не за конкретния случай то поне за вбъдеще

Взе ми думите от устата, идеята беше да се обсъди даден проблем и дадено поведение и поне чрез обмяната на мнения да се достигне до нещоДоста са хората за които колегиалността е нещо важно, не всички се познаваме в реалният живот а във виртуалния където се движим в момента без колегиалност не може.Нека обсъдят моето поведение нека конструктивно ми кажат можеше да попиташ така или инак . нищо че всички знаем че както и да бях попитал все тая, този продавач подивява като ми намекнат че цената е висока.Просто ми се ще да си поговорим за ценности не само за пари защото те не са най важното. Няколко човека от прочетеното във форума биха жи купили части от г-на въпреки високите му цени ако той се беше държал с тях по човешки или по професионално. Това аи по принцип той е просто пример за да унагледя идеята сиДано все пак темата продължи своето нормално развитие и дано се обогатим с мнения и опит житейски или професионален в подобни ситуации- как да се пазаря- как да се справям с тжки клиенти- как да се държим във форуми - какво очакваме от един форум- защо участваме или не участваме в него

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз немога да разбера пък едно ,защо стамен казва че никой неможе да му се меси в цените на които продава и кой бил колегата че ще му иска обяснение за това,ми аз да питам тогава защо стамен няколко дни се хапе с мен на лични защо съм бил казал че едно к20а излиза около 3600 3700лв и че съм бил мамил колегите ,даже беше намислил да пускл тема да ме очернял пред форума как съм бил лъжел за цените на двигателите.Ми реалните цени са такива ама него не го устройва защото са доста под неговите цени ,за справка дава х22а само двигател на мой приятел за 2000лв ! при положение че цял суап се намира на около 1500 1600лв ,една б18ц4 е малко по скъпа около 1800лв ,К20а е около 3600 лв б18ц 200 коня е около 4000лв!!! Питам аз ,на него кой му дава това право да ме занимава с дни че съм подвеждал хората ,да ама не ,това че не му утърва да има някой да помага на колегите да си купят директно двигателите не е мой проблем но ме занимава и се сърди .Аз говоря само това за което мога да дам примери явно затова се отказа да пише тема да ме очернял защото аз си докарах к20а с 6 месеца гаранция на двигателя за 3600лв и си чака редът .Така че не е много коректно да се бие в гърдите как няма право никой да мус е меси в бизнеса,щом той се меси трябва да знае че и него го чака това !!! А всеки който не му утърват цените от моргите както всеки знае може сам да си пазари от Англия Америка или да ползва фирми за доставка,така ще знае че няма да го товарят с големите горници ;)

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

А бе тази тема не е ли заключена още . Ами и на мен ми е хубаво да си помагаме , търговията да не е търгашество , ама парите са си пари . Лошо е като се увълчи човек и изгуби връзка с реалноста . Тук един търговец на части втора ръка ми помогна много преди време , ама после леко се увлече . Не може да искаш 150 кинта за лагер главина , при положение , че нова струва 130 лв. , за фар да искаш 150 , като новият е 140 . Уважаеми търговци , вие си знаете колко искате , само че ние не сме длъжни да сме балъците които купуват . И аз се занимавам с търговия , свързана с автомобилите ,и тази пазарна логика не ми е ясна , но ми е ясно до къде води ... Просто не можах да се сдържа , макар , че се опитах ;) . Всяка прилика с действителни лица и събития май не е случайна . Останете със здраве ...п.п. Не хапи ръката която те храни...

Редактирано от mr_petroff

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jeepers що бъркаш лайната сега.Гледам си пуснал оферта за гуми Parada Spec 2. 4бр ми ги дават в Англия за 220 лири,което е грубо 500 лв. ..........Или като си продаваше китайските/оризови гърнета струващи в Китай 100$ за 10 броя по 100 лв /бр тук във форума.Ако си имаш проблем с BOSS HOG си го решавайте извън форума.Ебати напрежението последните месеци е тук

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,не познавам нито един от вас,но бизнеса си е бизнес! Човек купува ,за да изкара пари от това! Защо ти не я купи и да си изкараш добри пари? Може би защото си нямал толкова в момента,е тои има и печели ,това е!За мен нямаш право да се сърдиш на колегата с моргата,тои си е в пълното право!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

;) Като човек , който обича добрите спорове да кажа няколко работи. Също така и да попитам някой работи.

 

Тея гуми може да са 500 лв ама я си сметни доставката до БГ и пак приказвай. Като знам че за един умрял колектор ми беше 35 паунда смятай колко ще е на 4 гуми ..... JeepersCreepers си е написал цена на услугата и не виждам защо трябва да ви докарва разни работи като се набутва с доставката ..... Да не говорим че има неща дето нямат доставка до БГ няма как да си ги вземеш. Или и да се навие продавача да ти ги прати до Бг ти слага такава цифра, че припадаш на място . Както казах Джипърса предлага услуга и е съвсем нормално да има някакъв % печалба. Никой не прави нищо за слава. Ама тоя % се вижда от всички и е еднакъв за всички. А и по-важното че не е 200% .... :lol: Човека си е написал кое как защо, само не разбрах защо му изопачавате думите.

 

Другото, което не разбрах и искам да попитам е: Все пак защо нападнахте Джипърса ? И то без никакви смислени доводи и каквото и да е било .... май е защото пак не се е харесало написаното от него .

 

Riko_Chervenia, да ти отговоря на въпроса: " Защо ти не я купи и да си изкараш добри пари? " - ами защото има хора дето дори и да я купят за без пари после няма да сложат някакви цени с цел печалба. ... . може да ти звучи супер странно и нелогично ама има такива хора. Хора дето предпочитат да помогнат вместо да печелят ...... Как пък аз един път не си сложих едни 20 лв отгоре за дето съм направил услуга на някой ... ама какво да се прави, балък съм явно и такъв ще си остана.

 

М/у колегиалност и търговия има гоооляма разлика. Така че не ги смесвайте.

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

А бе тази тема не е ли заключена още . Ами и на мен ми е хубаво да си помагаме , търговията да не е търгашество , ама парите са си пари . Лошо е като се увълчи човек и изгуби връзка с реалноста . Тук един търговец на части втора ръка ми помогна много преди време , ама после леко се увлече . Не може да искаш 150 кинта за лагер главина , при положение , че нова струва 130 лв. , за фар да искаш 150 , като новият е 140 . Уважаеми търговци , вие си знаете колко искате , само че ние не сме длъжни да сме балъците които купуват . И аз се занимавам с търговия , свързана с автомобилите ,и тази пазарна логика не ми е ясна , но ми е ясно до къде води ... Просто не можах да се сдържа , макар , че се опитах :lol: . Всяка прилика с действителни лица и събития май не е случайна . Останете със здраве ...п.п. Не хапи ръката която те храни...

С две ръце заставам зад твоето мнение колега.Тука накои продавачи в тоя форум бая са си повярвали, няма да споменавам имена но и аз съм се сблъсвал с оферти от колеги за части втора ръка на безумни цени.Ама докато има балъци, ще има и такива, които "пируват" на техен гръб. ;) Редактирано от TYPE-S

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Jeepers що бъркаш лайната сега.Гледам си пуснал оферта за гуми Parada Spec 2. 4бр ми ги дават в Англия за 220 лири,което е грубо 500 лв. ..........Или като си продаваше китайските/оризови гърнета струващи в Китай 100$ за 10 броя по 100 лв /бр тук във форума.Ако си имаш проблем с BOSS HOG си го решавайте извън форума.Ебати напрежението последните месеци е тук

супер ето къде колегите ще могат да си купят парада 17ка 4 броя за 500лв .Евала за яката оферта честно ,че кога викаш ще ги докараш доста хора ще си купят за 500лв 4 гуми :):D:) другия път посмисли преди да пускаш фишеци едва ли ще докараш на някой непознат каквото и да било без надценка,и все пак ако си решил така напиши си го ще има много доволни съфорумци от офертата за 500лв :) Редактирано от JeepersCreepers

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...