ian 54 #1 Публикувано 23 Март, 2010 Здравейте, Личното ми мнение е, че имаме фрапираща нужда от това да се вземат мерки форумът ни да се изчисти от редовно леещите се обиди, груби нападки и подигравки и грубиянщина като цяло. Мисля, че всеки, който има желание да пише тук, трябва да е способен или да се научи да се изразява без да нарушава "добрия тон" - независимо от емоцията или събитията, които са станали повод за поста му. Не знам дали мнението ми се споделя от вас, но се надявам да е така? В настоящия комплект правила имаме следното: Теми или съобщения с безсмислен, обиден, заядлив и нападателен характер към участник във форума са забранени и ще бъдат редактирани и/или изтривани моментално. При многократно правене на тази грешка участникът се изключва!Или поради по-общия характер на правилото, или по друга причина аз нямам впечатления то да се прилага често. Освен това то третира характера на цялата тема или съобщение/пост... и ако в 10-15 реда изглеждащ иначе нормално текст има 1-2 обиди от сорта на "малоумник", "откачалка" - това според правилото изглежда, че е ОК... а според мен е недопустимо. В тази връзка предлагам да се допълни списъка с правилата със следното: Правило за "добрия тон" Недупостимо е в публикувано съобщение (пост) да има обидни квалификации, груби нападки или подигравки, отправени към други потребители на форума или трети лица. Недопустимо е и публикуването на съобщения (постове), в които под привидно нормален тон се изразява подобно обидно, грубо или подигравателно отношение към други потребители на форума или трети лица. Мерките, които предлагам да се взимат при неспазването на правилото, са:- редактиране на всяко такова мнение - изтриване на текста и оставяне на текст "Премахнато мнение поради нарушаване на добрия тон"; - две предупреждения и при трето нарушение - забрана за писане за определен период от време (7 дни или подобно). Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
esvtec 0 #2 Отговорено 23 Март, 2010 Подкрепям идеята ти Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #3 Отговорено 23 Март, 2010 Ще се наложи да конкретизираме и да засилим действието на конкретното правило. КАкто и да вдигнем малко живата сила която се грижи за спазването на ВСИЧКИ правила във форума. Модераторският екип сме почти готови с критериите за потенциални нови модератори. А и за правила. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Orlin 43 #4 Отговорено 23 Март, 2010 Аз ще се опитам да изкажа мнението си относно форума, без да обидя никого.Нивото на форума е много ниско. Визирам грамотността и правописа на потребителите, смисъла в техните постове, актуалността на обсъжданите теми и прочее. Просто не ми побира акъла, как може постоянно да се дъвче едно и също (и това го казвам аз, като нямам нито опит с колите, нито с ремонтирането им, нито с историята им) в раздел технически. Общи дискусии да е пълен с "джафкащи" се потребители, които приемат форума за МАЙКА закрилница на всични "невръстни хлапета". В Офтопик хората обсъждат обсъждат едно и също, както и да е, там е мястото за СПАМ. В спорт и тунинг е издигнат култ към спортния филтър и за 2-3 страници се намира една интересна тема Проекти няма да коментирам, понеже темите там заслужават само похвали и уважение. Иии накрая идва раздела "Купува/Продава". Предвид важността на този раздел за редица от потребителите, премахването му е невъзможно, но от друга страна със сигурност ще доведе (дори и в момента води) до дрязги, несъгласия/спорове между потребители и модератори, въобще мазало...Моят съвет е модераторите да "пипат" с по-строга ръка, но и да се преразгледат някои от точките в правилата. Номерът е такъв, че работата им да се забелязва тогава, когато трябва, а през останалото време да са незабележили (това не е критика към тях/вас, просто си разсъждавам). И не на последно, драги потребители, форумът е ЧАСТЕН, вие при регистрация приемате да спазвате ПРАВИЛАТА и не дръжте сметка за резултатите от вашите глупости. Живейте си живота и я карайте по-кротко. Ако сте стигнали до там, че форумът да е животът ви (а не просто част от него), започнете да се занимавате с нещо смислено и не забравяйте, че общуването във форум не би трябвало да се различава от обущването "на живо". Ако успеете да усмислите това, спазването на правилата ще става без да ги чувствате като товар.Поздрави от мен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pgh 6 #5 Отговорено 23 Март, 2010 (Редактирано) Подкрепям идеята на ian и напълно се присъединявам към мнението на Орлин! И добавям: Правилата трябва да са написани така, че да се прави разлика между обида и шега, като се съди по контекста на написаното, а не всяко по-пикантно прилагателно да се класифицира, като нападка и обида. Съществуването на специални теми или цели раздели, където частично или изяло правилата не важат е от много голямо значение за поддържане на реда в останалата част на форума. Те не бива да се премахват или ограничават. Измежду спама ако някой препсува друг ... 90% от останалите няма и да забележат Потресен съм от изписването на следните думички и особено в заглавията на темите : кОпувам, амортЕсИОри, акОмулатор, прОжини Поправяйте, че е срамота... авто-форум пък да се пишат подобни глупости. Прави лошо впечатление още от пръе поглед над актуалните теми. п.п. Търсачката при търсене на стринг "ПрОжини" изкара 4 страници с резултати :) Редактирано 23 Март, 2010 от pgh Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq #6 Отговорено 24 Март, 2010 +1 Нека има правило за тона Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #7 Отговорено 24 Март, 2010 Подкрепям напълно предложението Форума плаче за "добър тон" и то се отнася за всеки един потребител Мнението ми е , че място за нападки , а не спорове , няма във форума Личностни проблеми се решават на лични , пак с добър тон , а ако не се решат там на 4 очи , в съда и както си искате Целта на Форума е да предоставя достатъчна информация , нужната такава - да бъде приятно място Трудно ще се промени положението обаче , ако наистина няма нужната сила да разчитаме потребителите да се самообразоват и възпитат граничи с невъзможното Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zikofb 1 #8 Отговорено 24 Март, 2010 Аплодирам подобна идея В последно време се нагледахме на филма ОРЕЛ, РАК И ЩУКА ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Прелюд 1 #9 Отговорено 1 Май, 2010 100 % подкрепям идеята Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове