Jump to content
esvtec

за колегиалността във форума легенда или реалност

Recommended Posts

Здравейтене съм активен във форума и предварително се извинявам за намесата но не съм на години нито имам врем да ме правят на лудслучаят е доста тривиален и щеше да си остане такъв ако ми бяха отговорили по човешки.предистория 1 търся части получавам лично с оферта , получавам желаните снимки и цени, забавям се с отговорите защото пътувам служебно , и т.н.2 обаждам се, когато най-накрая имам възможност и ми казват / разпродадох частите. Супер на тези цени не се и учудвам говорим за части които са останали , момчето звъня на някакъв негов приятел, който доразпродавал колата. дава ми цени за неща, които го питам, но основните части капак и калник вече са продадени. Нормално, да съм имал време да се занимая по-сериозно с нещата.история1 продължава търсенето на части, все пак вече трябва да карам колата на ремонт поглеждам отново и моргите дали имат нови неща , чисто любопитство цените там са ми малко високи и кво гледам? СЪщата кола цяла целеничка за продан в моргата на Бос2 са че ми станало кофти и тн не е важно , написах лично на момчето , което ми я продаваше и само го попитах що се е получило така ,че януари месец ми каза, че е разпродал колата а тя се появява цяла март месец в моргата на Бос. Ако ми го беше казал просто щях да опитам да с договоря с Бос още януари нищо повече3 пиша лично и на Бос като го питам Изрично цените на капака и калника на този делсол, не по принцип, и Бос ми отговаря 550лв двете части значи по отделно повече. Не обсъждам цени, по принцип, всеки си знае разходите, но4 в този конкретен случай обаче си позволих да разкажа на Бос случилото се и го моля да си помисли да се договорим за цени . Защо си го позволих ли, защото момчето което докара от англия колата го направи заради мотора. И ми предложи да закупя купето за 600лв цялото. Аз нямам излишни пари, нито място за складиране така че, отказах предложението. Имено защото знам за колко се продаваше тази кола, си позволих да предложа на Бос да ми смъкне цената.в последсвие1 за мое учудване колегата Бос ми се нахвърли отгоре с обвинения че го съдя, че му се бъркам в бизнеса и тн. Взе да ми обяснява че колата си била негова, че от никой не я бил купувал и тн... Опитах се, да се разбера с него на лични, но тона му просто ме обиди.2 аз мога да разбера много неща - криза , спаднали продажби , може да се откаже предложение за договорка на цена, Но все пак си има начини.да, това не е училище, но ако някой си вади хляба с този форум ,най-малкото е да се държи с хората както подобава. несериозно е Бос да ме напада без причина и второ аз не говоря за неща когато нямам доказателства. Бос би трябвало да го има в предвид, преди да ми говори по този начин.Та да, май отново се повтаряме по въпроса за цените и за отношението. има много хора добре обслужени от Бос, но все пак има и такива, които не са и като гледам в последно време са все повече. Да тези хора си плащат цена за да търгуват във форума, но все пак не смятам , че това им дава право да си правят каквото искат.

Редактирано от esvtec

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, искам първо да те питам какво целиш с тази тема, моля те да ми отговориш, като имаш предвид, че не се заяждам и не познавам Стамен лично. Знаеш, че е въпрос на време тази тема да заприлича на бойно поле и да започне едно голямо плюване.Благодаря.П.П. Ще помоля и другите членове на форума да задържат коментарите си, докато колегата отговори кратко и ясно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не целя да предизвикам кавга, но не смятам че само за да няма кавга тези неща не трябва да се казват.Стамен си има добри качества, не се и съмнявам, но си има и лоши .Той ще си решава дали ще се промени или не.Темата дори не е за него иначе щях да го напиша в заглавието.Става въпрос за отношение и за колегиалност. За арогантността. И други неща Темата не е кой крив, кой прав това се разрешава много лесно. ще приложа снимки на всичко и няма да има какво да се обсъжда, всеки сам ще си направи изводите.Да прочетох другите теми по повода всеки път се използва същата тактика нападки и тн и темата се изтрива или се затваря и изпада в забравеност. над 18години сме и всеки трябва да си носи отговорност за постъпките и думите. Всеки бърка но тъпото е когато не си взима бележка, а не го прави защото си плаща за рекламата и го защитават. Все пак един форум е взаимопомощ и взаимно печелене. Или нещо съм се объркал?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, виждам че си интелигентен човек и се надявам тази тема да е малко по различна, виждам, че Стамен вече пише, след това ще разберем на къде ще тръгнем.Нарочно исках да напишеш какво целиш, за да може другите да видят, че не се опитваш да нападаш никой.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колега немога да разбера какво целиш с тая си тема . Сутринта ме пита колко искам за капак и калник , казах ти цената .Какво повече искаш от мен немога да разбера , като не те устройва цената здраве да е .Дали бих се нахвърлил върху тебе без причина а ? Защо спестяваш на колегите интереса си от моя бизнес. Почна да ми развиваш теми за колко съм я бил взел и колко процента ми била печалбата. Много ясно че ще ти държа тон и ще се държа дръпнато , КОЙ си ти че ще се интересуваш за колко съм взел колата , КОЙ си ти че ще се интересуваш колко процента ми е печалбата, КОЙ си ти че ще се интересуваш от моя бизнес , ПИТАМ ТЕ КОЙ СИ ТИ ? Писна ми от такива любопитковци и острумници като тебе . Като се замисля найш кво ЗА ТЕБЕ СПЕЦИАЛНО ПРЕДЕН КАПАК И КАЛНИК само ДНЕС НА ПРОМОЦИЯТА ОТ 1000лв. Айде продължавай да ме съдиш сега и сметни колко ми е печалбата. ще ми правиш разследване от кой съм купил колата , за колко съм я купил и т.н. Казах ти сутринта не ми се бъркай в бизнеса , не е твоя работа , не си в правото си да ме съдиш за каквото и да било . Не зареждам Моргата си с твои пари така че най малко на тебе ще давам обяснения колко процента ми е печалбата. Аз немога да разбера колко Нагъл и ДОЛЕН трябва да си да ми се месиш , интересуваш и смяташ колко процента ми е печалбата и имаш наглоста да пускаш тема , Ти луд ли си или...........? Това ли разбираш ти под колегиалност, да се интересуваш от бизнеса и печалбата ми. Ебати кви хора се разхождат по улиците . В случая аз съм виновен че не ти давам обяснения колко процента ми е печалбата и за колко съм взел колата , да признавам си виновен съм , ако това е вина. Ебати откачалките .........лелелеле

Редактирано от BOSS`HOGG

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
;) ;) ;):D;) ;) БОСА е много прав , а за ответната страна ;):D :D ебати мрънкалото в случая

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....... защото момчето което докара от англия колата го направи заради мотора. И ми предложи да закупя купето за 600лв цялото. Аз нямам излишни пари, нито място за складиране така че, отказах предложението. Имено защото знам за колко се продаваше тази кола, си позволих да предложа на Бос да ми смъкне цената.

Това не е съвет, НО кьорав карти не играе.Ако беше взел купето и после препродал, дори и на Стамен, сега нямаше да се оплакваш!

В Бизнеса драги ми колега има строги правила, понякога жестоки.Или оцеляваш и хващаш момента или губиш!

Не вини Стамен, това му е бизнеса и той го прави както прецени, като не ти харесва цената търси на друго место или се пазари!

Безплатен обяд няма!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Всеки си дава цена, купувача си прави сметката, ако му е изгодно купува ако не търси другаде. Според мен Стамен си прави сметката и може да ти каже каквато цена си поиска (той е в правото си). МРАЗЯ ХОРА КОИТО ГЛЕДАТ В КУПИЧКИТЕ НА ДРУГИТЕ. Явно българите продължаваме да сме завистлив народ. Поздрави на всички фенове.

Редактирано от STANCHO 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"...за колегиалността във форума, легенда или реалност"

 

Колегиалност във форума ИМА... само че има и едно условие - да не се опира до пари!

Стигне ли се до търговия... забрави да получиш същото отношение, както когато някой е решил да ти свърши услуга просто ей така... защото той иска. ;) Напоследък много се шуми около варненските морги и цените им.. и честно казано аз като страничен наблюдател на цялата тая помия, не знам дали бих се обърнал към тях ако ми потрябва нещо. Но те са си в правото... никой не можа да им се меси как ценообразуват или каква им е печалбата - това си е тяхно решение! За всеки влак си има пътници.... или поне има до някое време...

 

към автора на темата: опасявам се че и тази тема ще потъне както и останалите...

към моргите: Бизнеса си е ваш и никой не може да ви се меси.... но май е по-важно какво впечатление оставяте у потенциалните си клиенти. "It's all about the image!" беше казал някой... не помня кой.

 

 

Не познавам нито една от страните в спора... постарах се да бъда максимално безпристрастен

Поздрави

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора и за колегиалното отношение. Ето за това е темата, за начина ти на говорене с хората, за нападките и за обидите.Няма да слизам на твоето ниво да се обяснявам ред по ред. Нито съм ти се бъркал в бизнеса нито нищо предложих ти да обсъдим цените , разказахти какво се е случило нищо лошо не съм направил или е подсъдно някой да ти поиска отстъпка от цената? Мисля че се самозабравяш и докато третираш хората от форума по този начин би трябвало да ти се забрани да си въртиш бизнеса тука . Едно нещо щете попитам но недей да отговаряш реторичен въпрос е – друг път писал ли съм ти лично за цени на същите части? - писал съм ти.- обсъждал ли съм цената която си ми дал? - не съм.- как ми започна второто писмо където ти обясних какво е станало преди да ти предложа да обсъдим ценните? - Виж Стамене исками се да се опитаме да се договорим , не ме разбирай погрешно, не търся кой прав кой крив ни нищо подобно. случаят е следният... - питал ли съм те колко си купил колата? - не съм, защото знам колко се продаваше- проявил ли съм липса не неуважение към теб? дори след като ме провокира се опитах да остана спокоен .- твоята агресивност е неоснователна и ми прилича на гузен негонен бяга- с нищо не съм заслужил да ме третираш по този начин и темата е именно за това НЕ СЕ ГОВОРИ ТАКА НА НИКОГО още по малко на хората от които си изкарваш хляба и още по малко на хора от форум .И за да приключа темата която лично те касае оставам снимков материал. Не искам лични разпри!Отворих темата защото твоето поведение е пример за некоректно не колегиално отношение и за това отношение искам да си говорим а не за тебе.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Братле от утре пускаш тема за колко, от къде и как си купил дадена кола, за колко си я разпродал и т.н. хахахахахахах е няма такива хора като човека пуснал темата ;) ;) :D До колегата пуснал темата: колега като не ти понасят цените не купуваш и толкоз, и мен не ми изнася цената на бензина ама плюя ли? а нали знаеш на колко излиза от завода, и т.н. и т.н. примери бол. Не мисля че това е начина да се разбереш с някой човек. Стамен е много добър и разбран човек, това че ти си изпуснал офертата и може би в момента те е яд е съвсем друга тема и не мисля че е за този форум. Всеки сам си определя цените и не си Ти човека който да му дава наклон на бизнеса.С най-добри чуства колега но това не е начина.Поздрави.

Редактирано от atoma

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам да си отговориш на въпроса защо се държа така със тебе , и пак отбягваш истината , Как можеш да имаш наглоста да ми говориш колко процента ми била печалбата , колко съм бил взел колата , Ми много ясно че ще се държа така с тебе , аз не те нападам , просто няма да позволя на такива хора като теб да ми се месят в работата ми и да се интересуват от процентите печалба .Какво ще изяснявам с тебе незнам , купил съм кола за моргата и тва е . на кого е била преди тва , за колко съм я взел , за колко ще я продавам , КАКВО ТЕ ИНТЕРЕСУВА ТЕБЕ???

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е съвет, НО кьорав карти не играе.Ако беше взел купето и после препродал, дори и на Стамен, сега нямаше да се оплакваш!

В Бизнеса драги ми колега има строги правила, понякога жестоки.Или оцеляваш и хващаш момента или губиш!

Не вини Стамен, това му е бизнеса и той го прави както прецени, като не ти харесва цената търси на друго место или се пазари!Безплатен обяд няма!

Господине, аз от самото начало и няколко пъти вече съм си признал грешката и никого не съм обвинявал за загубената сделка

не виждам кое му е кьоравото и не се оплаквам от цената а от отношението , А колкото да губиш ... българската армия не е загубила нито една битка в двете световни войни но е загубила и двете войни...

Така колкото до втората част на поста - опиташ се да му предложа да се споразумеем дори не съм му казвал цени за да не го обидя. направих му принципно предложение да се договорим и Боса изпадна в истерия. Извинявай но безплатно нищо отникого не съм искал. Просто отправих предложение за договорка , трябва ше да изчета за Боса преди да му отправя предложението защото от прочетеното се вижда че който и да се опита да се пазари с него трябва да изтърпи тона му....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

аз към босамоля те върху цената която ми беше дал ХХХ да си сложиш няакаква надценка, но все пак да не са цените на които продаваш часите които ти си докарваш от англия. Сигурен съм че ще ми влезнеш в положението и ще успеем да се договорим. най лесно е да ме пратиш да паса трева но все пак сме хора и сигурно и на тебе не би ти било приятно да се почувстваш прецакан. Загубих и време и нерви с цялата тази история а във време на криза никому не е леко а хората на заплата за да не ни съкратят ни разбиват от бачкане...Не те познавам но от това което четох изглеждаш професионалист но и човек. Надявам се да се договоримотговор на босаПърво колега , незнам за какъв ХХХ говориш , второ тая кола е моя , аз съм я платил и т.н. , трето винаги си продавам на цени на които сметна за добре за мен да ми се вържат сметките . Незнам за какви 600лв ми говориш , но ако има още такива 10 дел сола за по 600лв. ще ги взема веднага. Аз колата не съм я купил за 600лв. а и мисля че не е твоя работа да ти давам обеснения за колко съм я взел.Бос не сме на едно ниво и това е , но се вижда че голяма част от хората във форума удобряват твоят начин на говорене. Прекрасно , в такъв случай аз съм сбъркал форума, тъй като не ми е приятно да ми говорят по този начин.все пак темата не е колко си велик ти, а как се държиш със хората колегиално или надменно.

Редактирано от esvtec

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цената е функция единствено на пазара. Щом е такава, значи има търсене.Пазарлъците според мен трябва да си останат единствено между продавача и купувача, а не да се обсъждат във форума.А относно цените във варненските морги, те са високи, както и цените на всички останали стоки във Варна. И това не е от вчера. Просто доходите и стандартът на живот в нашия град са по-високи, отколкото в по-малките населени места и това си има и позитиви и негативи. Но затова пък части за хонда има и те са ни под ръка.И по-спокойно колеги, от излишни нерви никой не е спечелил! ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колега защо не постнеш целия разговор ами това което ти е изгодно на тебе , къде ти е съобщението с процентите от печалбата ми от които се интересуваше , защото си одрязъл съобщенията? какво общо има съобщението което си постнал с моя отговор който също си постнал.Поне ги чети като ги постнеш че се вижда от километри как си одрязал.Нещо липсват нападките ти че съм купил дел сола за 600лв. а че за капака и калника съм ти искал 550лв. ПАК ТИ КАЗВАМ НЕЗНАМ ЗА КАКВИ 600ЛВ говориш с тоя дел сол , Аз не съм го взел за толкова , но не е и твоя работа за колко съм го взел , какво общо имам аз със старият собственик на колата , аз съм я платил и колата е моя , съответно аз ще си определя цените. Ти продължаваш да наглееш да ти давам цена с малка наценка която ти предложил предният собственик .Немога да те разбера , или се правиш че не разбираш или си ........... незнам .Какво общо имам аз със предният собственик , съответно и колата .Не ме интересува какво си говорил с когото и да било , колата съм я купил , колата е в моргата ми , колата е моя , няма да ти давам обяснения , за колко съм я взел , и не ме интересуват договорките ти със старият собственик . Абе ти какъв човек си бе ..... мъчиш се да ме изкараш виновен че съм купил евтин дел сол и че тебе те яд че не си го взел ти когато си имал възможност , Аз ти казах имаш някакви психични отклонения колега .Наистина аз не съм на твоето ниво .ти си далеч по ниско......

Редактирано от BOSS`HOGG

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Дори клиента да знае доставната цена на стоката и респективно печалбата на търговеца, това не е редно да се приема, като основание за отстъпка.Търговеца предлага стока и обявява цена - клиента е този който избира да купи или не. Дали ще се направи отстъпка и каква решава търговеца. Точка!Не виждам защо и как се е стигнало до разправия . Босс е трябвало единствено да каже "Това е цената - или ти харесва или не. Коментар на цената - невъзможен!, Пазърлъци на битака и т.н." esvtec и той какво настоява и за какво с бори не знам ! К'во са се разправяли толкова не мога да ги разбера и двамата ?!?

Редактирано от pgh

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малии голяма сага стана това ;) Мир и разбирателство хора, на мен , а предполгам и на вас ви е писнало от караници и от нервен начин на живот. Няма нужда да си скъсяваме живота с такива дребни и несъщетвени неща.Лек ден на всички!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във първият си пост и аз това написах незнам защо колегата пуска тема , аз останах като в необрано лозе.Питали са ме за цена аз съм я казал и после се почнаха нападките , колко съм я бил взел колата , колко процента ми била печалбата и т.н. да не се повтарям. направо неможах да повярвам как някой се опитва да ме накара да се чувствам по някакъв начин виновен за нищо.Вкара ме в ебати сериала и продължава , но няма проблеми до преди 1 час бях бесен , сега се смея и чопля семки ;) . Никога неможе да се угоди на всички , за едни си крив за друг си прав , различни хора различни характери различни теми във форума.Не е лесно да си клиент , но повярвайте ми не е лесно и да огаждаш и да си добър за всички .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Не познавам и двамата но съм съгласен с Бос в случая, смятам че никой няма право на претенции спрямо дадена негова цена, но пък мисля че и запазването на добрия тон скъсява пътя към крайното разбирателство многократно. Изисква търпение, но пък дава супер резултати :D Най-лесно е да изрежем някого с КЪВ СИ ТИ БЕЕЕ и да почне мазалото ;) Тогава вече няма значение кой е прав, остава само кофти впечатлението.

Редактирано от Preluded

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

esvtec не защитавам никой, но Стамен не ти е виновен ... като си могъл да я земеш е трябвало ... той човека може да я взел и за 100 лева и да си я продава за 100 000 лв тебе тва не те бърка ... като не ти оттърва цената много здраве и търси на друго място. Пък това че сме от един форум не значи че трябва да ни продава на цената на която я зел и той хляб тряя да яде!Съжелявам за неграмотното писане ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

мъчиш се да ме изкараш виновен че съм купил евтин дел сол и че тебе те яд че не си го взел ти когато си имал възможност , Аз ти казах имаш някакви психични отклонения колега .Наистина аз не съм на твоето ниво .ти си далеч по ниско......

Така за пореден път тука не става въпрос за цени. предложих му ако иска да се договорим . проблемът НЕ Е че ми е отказал това си е негово право , проблемът е че ми говори гадно и че ме прави на тъпак или поне се опитва, и се оплита в собсвените си лъжи.

Има невъзпитано и некоректно отношение. Ето му един безплатен урок, Знае че това което казвам е вярно вместо да ме прави на маймуна да каже ОК пич, разбирам те, влизам ти в положението но това са цените ми , и не се договарям за по ниски . Дори и да съм му казал че ще си изкара повече от 100 процента печалба, ако е възпитан човек вместо да ме наругае че не е така ами да каже , да така е но парите ми трябват или каквото и да е а не да ми обяснява на мене как печалбата му не била повече от 100процента. Да не съм му някоя пикличка на 12 години, икономист съм. Платил колата евтини пари, хубаво, решил е да продаде частите на цената на другите си коли въпреки че за тази има по малко разходи ок негово право си е и това му казах. но откеъде на къде аз ще му чета тъпите обвинения че тая кола не била онази кола толкова е тъп че чак е смешен. колата си има номер и ето ти снимка която ти нямаш на същата кола преди ти да я закараш в моргата ти. Прави на луд друг, не мене.

http://by117w.bay117.mail.live.com/att/Get...C461280577C10||

Пък ще ми излиза тука с ароганщини и неговите приятелчета да го защитават. Един хлапак си пък си тръгнал да се правиш на мъжи то по такъв начин. имам повече снимки на тази кола отколкото ти , продаваш ми удраскан калник на цената на перфектен. Това ли ти е професионализма??

 

Просто не искам да си губя времето с теб лично, отворих темата за да се обсъди поведението ти. не цените на частите ти ,които всички знаят че са безбожно високи . Няма да те уча на бизнес за това хората ходят в университета но елементарно правило на бизнеса е че стока която не циркулира губи стойност и ти губиш пари. Утре ще падне една градушка ... да държиш сток това са пари които спят , парите които се въртят са тези които докарват други пари

 

ПП. Бос все създаваш проблеми, държиш се зле... ругаеш , убиждаш хората... след това ти дръпват ушите модераторите и запяваш друга песен всеки път едно и също.Проблемен човек си и арогантен. И с това не печелиш, просто си красноречив пример за темата в случаят за колегиалността, з доброто отношение тези неща за тебе не съществуват. Пилците се броят на есен...

 

Прелюд не става въпрос за цени... Да ще му искам отстъпка разбира се , даже му давам на този мухльо и обясненип защо си позволявам да му поискам такава а той ще ме ругае, да ама не или поне да го прави тука в темата та хората да си извадят вярно мнение за него.Смятам че за продавачите а и купувачите трбва да си има пост където да може да се изказват мнения за тях , всеки да си каже какво му се е случило с него пък другите да си вадят бележки дали да пазаруват от там или не, слава богу хонди продават и други ако беше само той господ да ни е на помощ....

 

Пък това че сме от един форум не значи че трябва да ни продава на цената на която я зел и той хляб тряя да яде!

Моето предложение което дори не беше обсъдено тъй като ме нападна веднага беше да се договорим на цената на която ми продаваше частта предишният собственик + да ПЛЮС печалба за него... къде тука виждаш да му отнемам хляба?

Предложението ми е коректно и възпитано ,но отговора беше просташки и това е единственият проблем и темета не е какъв е стаменчо то си му личи от писанията ТЕМАТА Е КАКВИ СМЕ НИЕ колеги , съфорумци , съмишленици или трябва да търпя невъзпитаносста на Боса ами да си напише във фирмата Не ми обсъждай цените Псувам. поне си знаеш на какво отиваш ... а не да се пише професионалист а да се държи като нагла махленска мутра

Редактирано от esvtec

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми се е случвало да попадам в подобна ситуация(не с колега от форума)!Супер гадно е наистина да знаеш за колко е попаднала в моргата определена кола и после собственика да се опитва да я избие от 1-2 части цялата!Естествено е в такава ситуация да се почувстваш като глупак,но негова воля-мен като ми сервират някаква бомбастична сума просто затварям-без обяснения!Едва ли това,което търсиш го има само там!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК, ти му искаш отстъпка поради твоите мотиви, той ти отказва. Само че с лошо. Ако той пак ти беше отказал само че човешки и с нормално обяснение, щяхте да се разберете като възпитани хора, а не да се разправяте. Вероятно тогава щеше да приемеш отказа му и да търсиш стоката другаде. Нали? Това е което и написах по-горе. Т.е. по точката за грубия тон съм на твоя страна ;) Разбирам че се е получило тъпо дето са те разиграли с тая кола, но реално те е изпързалял другия. Оттам тръгва проблема и яда ти. Остави го Боса да си слага каквито иска цени, нали има една приказка не е луд който продава баницата а който я яде. А че е можел да подходи с повече разбиране към твоя конкретен случай - можел е, но това вече е твоето очакване към него, но той не е длъжен да отговори на това. Висока топка си му пуснал един вид ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Туй се едно да знаеш, че реалните разходи по един хляб са 20 ст. а го продават за 80 ст. и да се възмоштаваш и да се пазариш!Но за грубия тон не съм бил там, за да знам кой кого провокирал и какво казал!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)


България е на такова дередже зарад "ПРЕКУПВАЧИТЕ"



...понеже една и съща стока минава през минимум двама-трима и всеки си лапа неговата надценка,
така е за съжаление както казваха в казармата: "все някой требе да обере луфта" в този случай това си ти,
все пак живеем в 'Пазарна Икономика' и пазара си се саморегулира от търсенето както с яйцата по Великден
и Агнетата по Гергьовден те т'ва ше да е нема начин



"По-добре да Паднеш Духом, отколкото да Духаш Паднал" :P;) ;) ;) ;)

Редактирано от slus4o©

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Господин професоре , немога да разбера още какъв ти е проблема , да за тебе съм виновен че съм купил колата евтино и че ти си я изтървал и сега ще искараш нещата така че аз съм ти виновен . Много ясно че ще съм арогантен , как искаш да се държа с тебе като се опитваш да ми държиш сметка за колко съм бил купил колата и колко процента ми била печалбата , ти явно не си българин , трябва да ти говори на някакъв друг език .Опитваш се да развиваш някакви теми по 10000000 реда да осложниш неща до такава степен че да не се разбира смисъла на темата а тя е много проста. 1. сутринта получавам въпрос за цена на капак и калник .2. отговарям ти .3 тогава ти ме захапа как съм я купил толкова евтино и колко процента съм си сложил печалба. 4. тогава аз ти казах че не е твоя работа и продължавам да ти го казвам но ти не разбираш български.5. Не ме интересува на кого е била колата и че си и имал снимки , В момента е в Моргата ми , съответно е моя .6.Разследваш ме колко съм я взел , колко я продавам и колко ще изкарам ли ? 7. Кой нормален човек би се държал добре с такъв МУХЛЬО като тебе , които се рови в хорските паници .8. Зависта която витае в тебе е повече от процентите ми печалба в моргата ;) 9.През цялото време се опитваш да ме изкараш невъзпитан и арогантен , Да в случая съм такъв , защото държанието, наглоста и любопитството ти ме предизвиква.10.Всички видяха появата ти като поредният интригант , който се опитва да обърне форума с главата надолу.НЕ ми отговаряй , защото аз съм Мухльо и немога да говоря толкова възпитано като тебе МУХЛЬО Успех с ИНТРИНЖКИТЕ

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
;) попрегледах набързо темата и съм съгласен с БОС,той е търговец така или иначе той си разбира от търговията и от това какво иска от една част,като не ми отърва няма да купя.и аз съм попадал на подобни случай и еля напоследък,ми еди кое си в германия срувало толкова,отговарям -виж сега ако се намирам в германия тогава съм съгласен това нещо да е толкова,но все пак то е дошло до българия и си има разходите,така че това е една излишна тема.мисля че наскоро имаше така за търговци и клиенти. ;) и между другото БОс ако още държиш онова рексче червенкото може да направим бартер а. :P

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата е хубава като замисъл, но с последните постове си плаче за заключване.Жалко, че такива развития стават все повече- криза ли е, типичният български синдром ли е...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

и аз съм попадал на подобни случай и еля напоследък,ми еди кое си в германия срувало толкова,отговарям -виж сега ако се намирам в германия тогава съм съгласен това нещо да е толкова,но все пак то е дошло до българия и си има разходите,

Тука искам малко разяснение. Там струва толкова , тука с доставката е нормално да е повече. ОБАЧЕ ти си гледал примерно нова част или някой дето си продава единична част и иска съответно висока сума. Когато се купуват цели коли или само предници (все тая) цената е повече от смешна, защото взимаш всичко на веднъж.

 

ТА ... сега някой да ми обясни как АЗ лично си разпродавам блъснатата англичанка на някакви смешни цени в сравнение с цените по моргите (ако съм натоварил някой ще е крайно не умишлено и се извинявам) и успявам да си я избия (почти). И все пак тая кола съм я плащал не за скрап, аз за годна кола ставаща за каране по нашите хубави пътища и съответно някой търгаш си е нашмулил докарване до тука и надценка. Та АКО Босса когато му предложих да ми купи блъснатата кола (понеже има тема че купува ударени Онди) беше ми отговорил на запитването щях да ви кажа горе долу колко се купува кола от морга и реално колко може да си изкара човек ако си я разпродаде на нормални цени.

Сега мога само да ви кажа че е доста по изгодно да си продадеш колата на чсти от колкото цяла (нищо че е в движение), а ако цените са ви като на моргите даже ще изкарате двойно !

 

Колегиалността явно от всеки се разбира по различен начин. Всеки си прави сметката ....

 

esvtec, ти като знаеш как е работата с тая кола и не искаш да си вземеш частите другите не знаят. Защо да ти намаля цената, като след някой друг ден ще се появи някой дето ще ги вземе на тая ...

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"...за колегиалността във форума, легенда или реалност"Колегиалност във форума ИМА... само че има и едно условие - да не се опира до пари!

И аз като наблюдател страничен забелязвам това =d

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук е станала такава нечовешка секта!Човека през цялото време се опитва да обясни, че го е подразнил ТОНА на горепосочения, след като се е опитал да се ПАЗАРИ с него. ПАЗАРЕНЕТО е част от всяка нормална покупко - продажба! Също така, купувача ВИНАГИ е прав, обаче в БГ това някак не важи и винаги ПРОДАВАЧИТЕ успяват да изкарат тия дето им дават хляба в устата виновни. Айде като ще цитираме правилата на бизнеса, да не забравяме тия важните ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе вие вярно не сте добре...Човекът говори за колегиалност и форум, вие му говорите за бизнес, че и му се карате на всичкото отгоре ;) Когато ви изнася - вижте ни кво сме голямо семейство, когато не - ти не гледай в чуждата паничка и ме остави да правя кинти.После що не съм влизал във форума от година...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Big Blonde Wolf Защо пък трябва да си гледаме в паничките и кое му е колегиалното в това.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Моргите много ги ядат и са се изнервили вече, щото излезнаха много тъпия мнения напоследък.Пича е решил да се пазари(което е нормално) и боса се е изнервил.Момчето каза, че е разочаровано от отношението...съгласен съм, ама що обявява цифри и т.н?!?Да каже че е разочарован от непрофесиоанлното отношение на Стамен и ДО ТУК!Обаче тука има една голяма подробност след тая тема:Стамен си призна, че е арогантен, ама пича не си признава, че е пуснал темата с цел да мрънка, а не да каже че Стамен не е професионалист.И запомнете:Клиента коли и беси, клиента определя цената, клиента диктува правилата на пазара.И те са такива изцяло продиктувани ОТ ВАС.п.п.Пазарувал съм два пъти от Стамен и двата пъти ми даде страшно добри цени!

Редактирано от uBaHoB

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При използване на думи като "мухльо" и повечето наблюдатели се кефят на подобно отношение, очевидно е легенда.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят принцип - в моя бизнес (няма нищо общо с темата)...Доброто отношение, тон към клиента, съпричастността, макар излишните за мен наивни обяснения, в случая - понятието колегиалност, вършат добра работа.Даже се печели от тях, клиента е благодарен....и спечелен! ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се ,че съм офф топик (то като гледам почти всички мнения са такива) Няма ли кой да я затрие тази тема ?! Нали за това има тема доволни/недоволни от даден търговец/потребител, извинявам се но за мен не е нормално на всеки който не му хареса дадена цена/отношение и да хленчи като момиченце... ами хора замислете се в колко магазина за авто части влязохте напоследък и останахте доволни от отношението към вас ?( на мене не ми се е случвало от доста години ...) и защо очаквате от някой непознат за вас, да ви даде цената която на вас ви е удобна ? Решението на проблема е много лесно, който не му харесва търси другаде. Случвало ми се е Стамен да ми казва цена която не ме удовлетворява, но това не значи че трябва да пускам тема и да му обсъждам бизнеса и т.н. напротив когато го видя го поздравявам. Относно подхода пак ви казвам като не ви харесва просто прескачайте ... Не мога да проумея защо си мислите,че всеки който се е регистрирал във форума ви е длъжен с нещо ? Да има хора който помагат и то доста, има хора които просто пишат тук само за да си продават частите, но никой не ви задължава да имате взимане даване с тях питате не ви хареса, подминавате. Сега някой ще каже,че е форум за да си помагаме да съгласен съм с това, но едва ли има някой от вас дето ми вижда ника за първи път и не ме познава, да извади ей така едни 100лв примерно за да ми помогне и то защото аз съм си изтървал сделката и сега видиш ли някой да ми помогне за дето ще трябва да се набутам с по-скъпото ... това са глупости ....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моргите много ги ядат и са се изнервили вече, щото излезнаха много тъпия мнения напоследък.Пича е решил да се пазари(което е нормално) и боса се е изнервил.Момчето каза, че е разочаровано от отношението...съгласен съм, ама що обявява цифри и т.н?!?Да каже че е разочарован от непрофесиоанлното отношение на Стамен и ДО ТУК!Обаче тука има една голяма подробност след тая тема:Стамен си призна, че е арогантен, ама пича не си признава, че е пуснал темата с цел да мрънка, а не да каже че Стамен не е професионалист.И запомнете:Клиента коли и беси, клиента определя цената, клиента диктува правилата на пазара.И те са такива изцяло продиктувани ОТ ВАС.п.п.Пазарувал съм два пъти от Стамен и двата пъти ми даде страшно добри цени!

ГН Иванов , принадлежите на помощния екип. за невеж като мене бихте ли обяснил какво значи това?Дали отношението е едно и също ако админа на този форум поиска цени за части, давам само пример сега да не се обиди администратора, и един обикновен член на форума. Е пак зададох реторичен въпрос май...Моргите много ги ядат напоследък, и вината на клиентите ли е или на моргите?Всички морги ли са засегнати или само някои? защо все за един и същи проблеми се говори? Защо обвявам цифри?? Гн Иванов други форуми посещавате ли? защото аз да и за първи път виждам обяви без цени...Тъпите бизнесмени луди пари пръскат по маркетингови проучвания тука можеш да ги направиш безплатно, а пък са и недоволни.ето пазара , клиентите казаха на няколко пъти че тези цени са високи и не ги плащат и няма да ги платят а аз съм бил пуснал темата да мрънкам... имам си по интересна работа от тази а плача на вашето рамо ,да кофти е да има такива теми защото ще се напишат неща, които не ви харесват ама това е свободата на словото. Сто пъти написах вече че стамен не е професионалист и че се е опитал да ми пробута тъпи лъжи и да ми продаде калник одран на цена на перфектен и че отношението му не е като на човек който върти бизнес арогантноста все още, поне в моя свят , не е качество.Ако правилата бяха продиктувани от нас цените отдавна нямаше да са такива но не е така а и когато го кажеш на високглас ти се нахвърлят отгоре.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Не съм си и представял да пиша толкова много в която и да е тема , но просто тая стана интересна . Винаги гледам да се отнасям добре с клиентите си , да помагам с каквото мога да когото мога , на кой казвам така наречените високи цени , на кой правя подаръци , но в случая не се чувствам грам виновен за отношението си към въпросният клиент. Всичко беше толкова просто а стана толкова сложно .Аз започнах да се държа арогантно и грозно когато клиента започна да ми държи сметка на бизнеса , мисля че всеки нормален човек би се изнервил и ядосал ако се появи някой от някаде които се интересува колко е печалбата ти , колко си купуваш бананите и колко ги продаваш, мисля че това не е нормално . Като не ти утърва цената , както бях написал по горе здраве да е , но не трябва да ми се държи сметка на имуществото , от къде съм взел дадената кола , от кой съм я взел , колко съм я взел и колко ще я продавам.Това си е лично моя работа . В случая моето мнение за цялата тая помия е че аз се държа грубо и арогантно , но държанието ми не е безпричинно към даденият човек , НЕ СЕ ЧУВСТВАМ ВИНОВЕН ЗА НИЩО ОСВЕН ДЪРЖАНИЕТО МИ. Но мисля че всеки един нормален човек би реагирал така.Колега отговори ми за какъв калник става въпрос , кога сме говорили за частите в какво състояние са освен за тяхните цени . Как можеш да лъжеш пред всички хора тук незнам . Искам да ми отговориш на въпроса , защото това си е чиста клевета , за какъв калник сме говорили че бил охлузен .

Редактирано от BOSS`HOGG

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...