Jump to content
esvtec

за колегиалността във форума легенда или реалност

Recommended Posts

Колеги незнам вие се оляхте стигна се чак до там че старите кучета в форума да си вадят керливите ризи,кой с кой приятел и се защитавате,до сега бях като овца и мислех че колегите от форума могат да ти помогнат при нужда,не че няма и такива хора в форума които щте ти помогнат,но като гледам те стават все по малко и тогава какъв е смисъла то този форум,за какво правим тези срещи като няма да можем да се гледаме в очите ако прдължаваме така.Ние сме хонда фенове и не трябва да се караме за такива глупости,трябва кой с каквото може да помага, а не да си пробутвате боклуците на хората от форума които се надяват че точно тука ще им се обърне повече внимание заради това което всички ни свързва ХОНДА.Хората са така устроени че помнят само лошото,а хубавото мнго бързо се забравя,няма перфектни хора всеки има добри и лоши черти.Поздрави на всички ХОНДА фенове.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Докато четох форума се опитвах да бъда напълно пезпристрастен, но немога.Напълно заставам зад колегата @esvtec . Писнало ми е от надути, мутреещи търговци на авточасти.Това е един от най-мръсните браншове в България... НАГЛОСТ, НАГЛОСТ и пак НАГЛОСТ.Ако някой от вас които толкова защитавате боса е живал поне малко зад граница "Австрия, Швейцария, Холандия" ще разберете, че там най-важният фактор е клиентът.Дори ако сте гледали 1- от предаванията на Discovery Channel (непомня точно как се казваше), където купуват стари и ги оправят... точно там дават как клиентът се пазари с продавача.

 

ПП: Последното го написах, понеже някой се изтърси, че пазарлъците били само на Турската чершия.

Just Бulgarиstaн,бягайте далече скоро няма да се оправи тази държава!

 

ПП2: Не се познавам с нито едно от лицата!

Редактирано от Newbie

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та по темата: Според мене колегиалността във форума е легенда при 90% от хората, а реалност - при останалите 10%.Но можем да променим това! Как? Ами аз например като съм в лошо настроение или ме боли глава - не пиша във форума че ще си изпрося уорн и т.н.(от личен опит го знам :) ) Даже дори не го отварям. Само когато съм в добро настроение може да пиша. Например след тренировка на стадиона доста релаксиращо действа. :) Всеки който е нервен (не си прави хондата, а само седи пред компютъра) влиза в 90-те процента и обратното. Аз съм на тоя принцип: ако имаш нещо лошо да казваш(не само във форума) - не го казвай.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ей изчетох цялата тема и има доста глупости написани. Първо,какъв е тоя златен капак за 400лв???? То хубаво бизнес, криза, но някои хора се самозабравят. Второ, такива теми НЕ ТРЯБВА да се заключват, именно защото хората толкова са се увълчили, че не е истина. Темата е и за цената, и за отношението! И двете са абсурдни, нашите търговци изобщо излизали ли са зад граница за да видят как се прави бизнес?! Там могат да ти извадят душата, но с отношение и такт, който не го може не е за този бизнес. Извинявайте много,но в БГ 90% от търговците се държат като селски бекове и мислят,че клиентите пасат трева, живеят на полето и нямат интернет. Не може например да се обадя по обява за продажба на автомобил, да попитам съвсем вежливо за коментар на цената, и отреща да ми се заяви "а бе ти знаеш ли тая кола колко струва,луд ли си,къв коментар,кви 5лв" :) И за жалост не е изолиран случай... Съвет към всички търговци, оправете си малко отношението, това е и във Ваш +.

Редактирано от gothic_fan

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ама....аз не мога да разбера защо продължавате да храните боса, че се е държал нагло като си го призна човека и не го крие.Призната грешка, половин грешка...даже по-малко.А относно цените, където всичките мрънкате(и на мене не ми е добре да плащам скъпо), пак ще го кажа....клиента определея цената, клиента коли и клиента беси, клиента срива даден продукт и клиента създава такъв..по-скоро позволява съществуването му на пазара.Ако на Боса му бяха толкоз високи цените за клиентите, нямаше да го има, защото никой нямаше да пазарува и ще ше да е фалирал.Просто вие си пазарувате калниците на дадена цена и те ще си ги продават на толкова.Защо да ги свалят цените като има търсене?Да не са балъци...аз не бих когато си храня семейството с това.

п.п.И не си мислете, че само при моргите е така, има не малко други бизнеси, където положението е същото.Да почна да изброявам?Няма смисъл, всеки си е поел даден риск и е имал дупе да рискува, какво се е случило после и колко му е коствало да продава калниците на тая цена само той си знае.Но е успял...

п.п.2.ЕСВТЕК офертата продължава, калника става на 750 евро :) :) :)

п.п.3.Една МНОГО ЛЮБИМА МИСЪЛ(не визирам никого в темата и няма много общо с нея, но искам да Ви е споделя):СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВЕ ОТ БОЛЕН И ЗА БИЗНЕС ОТ БЕДЕН НЕ ПРИЕМАМ

п.п.4.А иначе отношението в сферата на услугите в БГ наистина си е проблем и подкрепям забележките по-горе!

Редактирано от uBaHoB

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Другото, което не разбрах и искам да попитам е: Все пак защо нападнахте Джипърса ? И то без никакви смислени доводи и каквото и да е било .... май е защото пак не се е харесало написаното от него .

Защото най добрата защита е нападението... :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой по-горе каза, че колегиалност има, но когато парите се намесят - тя изчезва. Не съм напълно съгласен, по-скоро аз бих казал: "Каквото повикало, такова се обадило" или "Каквото посееш - такова ще пожънеш", защото:

 

Към човека създал темата (непомня прякорм, затова така се обръщам): не искам да взимам страна и не искам да адвокатствам на никого, не ме разбирах погрешно, гледам като страничен наблюдател и от това което си писал като комуникация и тип пазарлък със Стамен... не мисля че той по друг начин би ти отговорил.

Не е достойно и правилно да се правят чуждите сметки за това кой колко пари изкарва (въпреки, че ти казваш не правиш такава, но ми е ясно, че си те е яд за изпуснатата първоначална оферта и т.н. - човешко е, разбирам те), а пазарлък от типа (по спомен ще цитирам): "Аз ти давам толкова колкото оня предния ми искаше + процент, ама не твоя, ами такъв който мен ме устройва" - просто е грозно. Дори същото да беше написал, но с по-други думи, сигурен съм, че дори до компромис в цената може и да не сте стигнали, но поне е нямало да се чувстваш обиден, а Стамен изнервен. Това е, игра на думи, в бизнеса, в комуникацията с хора е това - ИГРА НА ДУМИ. На някои се отдавна, на други - не. Трети просто са си харизматични и без да се напрагат им върви.

Колегиалност ИМА, но за да е пълна, истинска - тя трябва да е и от двете страни (пак се връщам на горния абзац, колегиалност от страна на Стамен можеше да има, ако ти по-вежливо, по-деликатно си бе "поискал своето" предложение). Аз лично съм пазарувал от Стамен, цените дали са високи, дали не - всеки сам преценява (естествено, ако всичко е подарък, тогава е най-сладко, ама както казвше един: "Вкусен топъл сладолед няма" :)), но почти винаги когато съм потърсил нещо (а то в повечето случаи е било доста деликатна част, трудно намираема в България) - той го има. Т.е., при положение, кажи речи само той има нещо което е кът, може да играе с цената, един вид е монополист. Дали е колегиално, дали е етично, дали е красиво ? Аз само ще накарам всеки за себе си, без да пише в темата, да си зададе въпроса: "Ако аз бях на негово място, дали щях да го продавам за 200лв (примерно) или за 400 както той ?" Да се правя ли на врачка да позная на поне 95% от хората какъв би бил отговора :) Това е, пазарна икономика - ако ти изнася купуваш, ако не ти изнася - търси го от друго място.

И за да завърша, ще кажа, че при Стамен е имало колегиалност и разбиране !!! Последното нещо което купих от него бе сензор за ABS за Del Sol VTi, притесненията ми бяха, че сензора може и да не проработи на моята кола, понеже на мен ми трябва ляв, а той човека имаше само десен (дали сензора реагира просто на някакво движение или на точно определено движение в точно определена посока - това ми бяха съмненията), незнаех дали ще ми върши работа, но той ми каза: "Ако не става, ще ми го върнеш и ще си получиш парите, няма проблем". Ето на това казвам точна приказка. За радост, сензора пасна (PS: нямаше значение дали е ляв или десен, сензора просто отброява движение някакво) и вече дел сол-а спира ненормално :) Т.е. свършили сме работа, всички страни са били доволни, точка.

 

Към човека създал темата: Аз не познавам Стамен, нито съм го виждал на живо, нито каквото и да било, имал съм вземане даване с него, от това ми се градят впечатленията.

 

Просто в заключение смея да дам съвет към всички, не само към автора на темата: Мислете преди да говорите и пишете и най-вече - как го говорите и пишете и дали има смисъл това дали да го казвате. Една мисъл, изречена с неправилните думи или написани с неточните букви, слага край на приятелство градяно с години, ей така - от невнимание, от глупост, недомисляне, моментен афект. Аз лично съм правил подобна глупост с което съм губел приятел, за което се разкайвам и съжалявам с години наред, осъзнавайки тъпотията си, но няма връщане назад, казана дума - хвърлен камък, няма поправка, уви.

Затова - МИСЛЕТЕ с тия глави !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега ADH ти кво конско дръпна,ако са го разбрали трябва да се засрамят много и двамата-в случая са си прави и двамата изхождайки от тази поговорка ..ВСЕКИ ГЛЕДА СЕБЕ СИ,САМО АЗ МЕНЕ СИ..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Господа да изкажа и моето мнение по въпроса ако може.

Така да кажа не съм дочел караниците и разправиите, но ми стига да съм дочел половината тема.

Заемам позицията на напълно безпристрастен понеже не познавам нито една от страните в спора.

Като заключение ще кажа, че Стамен е напълно прав и в своето право да публикува цени на стоката си по негово усмотрение !

Другата страна от спора esvtec няма юридическите основания и права да оспорва каквото и да било по отношение на страната 1 (Стамен)!

Не е морално да се спори във форума защото така се вижда колко е високо нивото на esvtec :)

 

Благодаря!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в форума много простотия се е насъбрала, как може някой да съди човек заради цените му в бизнеса, като не ти отърва си намери от другаде. не е нужно да го правиш публично и да развиваш теорий на дървен философ.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И факта, че публикува лична коренспонденция (включително и тази на Стамен) в интернет пространството, където може да бъде прочетено от милиони потребители е доста жалко от страна на МУХЛьОТО, да не кажа и подсъдимо!

Благодаря!

 

esvtec стига си срал във форума :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И факта, че публикува лична коренспонденция (включително и тази на Стамен) в интернет пространството, където може да бъде прочетено от милиони потребители е доста жалко от страна на МУХЛьОТО, да не кажа и подсъдимо!

Благодаря!

 

esvtec стига си срал във форума ;)

И ти си варненец....разбираемо е ...подсъдимо било :) :) :) :) ...ми осъди го де :) :) :lol: всеки си е направил изводите а те не са в полза на една от страните....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже прочетох вече няколко пъти това "Клиента определя цената" искам само да добавя, че пропускате нещо много малко но много съществено, а именно:Не клиенТА, а клиентиТЕ определят цената. ( множествено число ). Един клиент не може да определя цените на търговеца, но ако клиентиТЕ не купуват тогава цената автоматично пада и чак тогава може да се каже, че определят нещо. Един клиент сам за себе си решава само дали да купи или не!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки си проличава какъв човек е по-постовете много жалко многооо ....отностно наблегналата се тема смятам че темата е по-вече за офф топик ...разбирам колегата, но такива са цените наистина доста по-скъпи /в сравнение с английските в английския форум .../но всеки има право да си прецени дали да купи или не. лично и аз съм звънил за разни неща като не ми отърва търся друг вариант ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата и на мен ми много яка! Такива мнения за затваряне въобще не ме въодушевяват! Ако трябва да взема страна в спора не мога. Автора на темата явно не е кореспондирал подобаващо с търговеца, но това според мен не дава право на търговеца за такова отношение. Освен ако може да си го позволи. Такива фирми обикновено са монополисти и тяхната гледна точка е да мориш клиента до край. Имам опит и като клиент и като търговец. Когато съм клиент съм много капризен, искам да ми угаждат и да бъда обслужен с уважение. Искам и причина да пазаря от това място което съм избрал. Това може да е цена, което за мен не е най-важното, може да е бързина в обслужването, може и удължена гаранция да е, а може и просто да ми харесва отношението към мен.Когато съм в другата позиция - на търговец, просто гледам да предлагам това, което и искам като клиент. Защото знам, че редовен клиент трудно се постига, а много лесно се губи - най-често с една дума или един жест.Много ми интересно тези които вземат страна на търговеца дали имат представа от търговия?!А за съжаление клиента за търговеца винаги е прав, дори когато очевидно не е. Обслужи го! Остави го доволен! Вземи му парите! Покани го пак! И му тегли една като си отиде!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами тя така и така темата е за колегиалност :@JeepersCreepers, а колегиално ли е да даваш по-високи цени от Еконт например, писах в темата ти за доставки на части от UK и попитах защо твоята услуга идва с около +10-15% отгоре на услугата, която Еконт предлага. Мнението ми изчезна, както разбрах е затрито от администратор по твоя молба. Темата ти дори не е в купувам/продавам секцията и си мислех, че там имам право да спомена за конкурентна, алтернативна услуга, предлагана от голяма фирма, ама явно не може. Само 1 пример мой познат си взе 2jz от UK, като доставката му до офиса на Еконт излезна ~600лв и нищо повече не е платил. Според мен ако действаш колегиално - можеш да обясниш, че ти поемаш рисковете, когато поръчат през теб, ако нещо с пратката се случи ; ти ще се разправяш с търгове в ибей, ще следиш за най-добра цена и ще се разправяш с ответната страна, ако нещо по сделката не е както трябва и тея 10% отгоре в един момент да си заслужават, защото ти поемаш главоболията, които иначе колегите трябва да изтърпят при купуването и доставянето на дадената стока. Да, ама не, трият се мнения, все едно информацията трябва да остане апокрифна ... и в край на сметка хора като мен остават с впечатлението, че набутваш колегите и на всичкото отгоре ти се помага затова ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да коментирам , какво се е получило между Боса и колегата !Бях собственик на магазин за Авточасти , а сега съм обикновен клиент !Не клиента или продавача определя цената А ПАЗАРА Но смело казвам - ВЪВ ФОРУМА КОЛЕГИАЛНОСТ ИМАААА - колкото и да е тя !Колеги , без нерви - на никой не му се отразяват добре !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И факта, че публикува лична коренспонденция (включително и тази на Стамен) в интернет пространството, където може да бъде прочетено от милиони потребители е доста жалко от страна на МУХЛьОТО, да не кажа и подсъдимо!

Благодаря!

 

esvtec стига си срал във форума ;)

И ти си варненец....разбираемо е ...подсъдимо било :) :) :) :) ...ми осъди го де :) :) :lol: всеки си е направил изводите а те не са в полза на една от страните....

 

Едмундо спазвам добрия тон и заявявам, че аз нямам зор да съдя никого. Но погледнато от правна гледна точка е точно така. Справка Конституцията на Република България ;)

Лек ден момчета

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И факта, че публикува лична коренспонденция (включително и тази на Стамен) в интернет пространството, където може да бъде прочетено от милиони потребители е доста жалко от страна на МУХЛьОТО, да не кажа и подсъдимо!

Благодаря!

 

esvtec стига си срал във форума :)

[/quo

ти да не си прокурор,та умуваш в пространството кое е право и кое не е или си солоташак на еди койси та взимаш и страна

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Не клиента или продавача определя цената А ПАЗАРА ...

Не клиенТА, а клиентиТЕ определят цената. ( множествено число ). Един клиент не може да определя цените на търговеца, но ако клиентиТЕ не купуват тогава цената автоматично пада и чак тогава може да се каже, че определят нещо.

:) :) :) нещо се объркахте вече

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще напиша по малко за 2те неща 1. цената и "изхвърлянето" на търговците- ами те си имат частите - могат да правят каквото си искат с тях, дали на нас ни харесва или не .. това няма значение - частите са си тяхни - дайте да не се бъркаме по типичен български начин в пъничката на другия- ако Стамен продаваше безбожно скъпо - никой нямаше да копува от него- но явно масата хора купува - контрола върху търговците се прави от потребителите ... не от 2 ма потребители - а от целия пазар на потребителите 2. за колегялноста ... не знам за вас какво е колегиалност ама явно имам доста различни представи ако колегялност е НАПРАВИ ТОВА КОЕТО ИСКАМ - това не е колегиоаност - и за това че Стамен не се е съгласил с теб - какво веднага не е колегиаленсорри ама не е това колегялност е това че ако се обадя на Стамен и го замоля за част но в момента нямам пари, а той ми помогне - това е колегялност /а и обратното - ако не ми помогне не означава че не е колегиален/още повече не мога да разбера защо точно Стамен или Драгича захапахтетова са хора които винаги са помагали на колегите ... а и са правили много повече за ХОНДА от всички дето пишем в тази тема - взети заедно :)замислете се ....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в форума много простотия се е насъбрала, как може някой да съди човек заради цените му в бизнеса, като не ти отърва си намери от другаде. не е нужно да го правиш публично и да развиваш теорий на дървен философ.

През 5 поста се повтаря че цялата тема не е за цената, а за отношението. Ама като не се чете преди да се пише... :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И факта, че публикува лична коренспонденция (включително и тази на Стамен) в интернет пространството, където може да бъде прочетено от милиони потребители е доста жалко от страна на МУХЛьОТО, да не кажа и подсъдимо!

Благодаря!

 

esvtec стига си срал във форума :)

...a модераторите като публикуват пак такава лична коренспонденция и тях ли ще съдиш човека я публикува с цел да се изяснят нещата макар,че на негово място не бих и пускал такава тема щото всеки си е прав за себе си ....между другото написаната от тебе дума МУХЛЬО с главна дума заслужаваш уорн от модераторите за обида на колега!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С мъка прочетох цялата плява в тази "сериозна" тема.От позицията на човек,който работи с хора,което не е никак лесно смятам,че е нормална реакцията на Стамен.Болшинството от тук присъстващите биха реагирали гневно като него при такава ситуация.Всъшност той вече се извини на Господин Наранена душа,за гневната си реакция.Не виждам какво има още да се умува и пише по тази тема?Всички сме хора и бъркаме понякога,но Стамен се прехранва от това и се защитава-нормално е :D Неможе да се угоди на всички и на всеки!Разни хора-разни идеали!Писнало ми е и на мен от философи по пътищата и то ежедневно се занимавам с такива-търсещи под вола теле!Никой не храни Стамен,че да му определя цените и пазарната политика.Ще броя сега до 21,че и аз се ядосах......... :P Какво става с този форум..............май шлаката стана повече от колкото трябва :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ами тя така и така темата е за колегиалност :

@JeepersCreepers, а колегиално ли е да даваш по-високи цени от Еконт например, писах в темата ти за доставки на части от UK и попитах защо твоята услуга идва с около +10-15% отгоре на услугата, която Еконт предлага. Мнението ми изчезна, както разбрах е затрито от администратор по твоя молба. Темата ти дори не е в купувам/продавам секцията и си мислех, че там имам право да спомена за конкурентна, алтернативна услуга, предлагана от голяма фирма, ама явно не може. Само 1 пример мой познат си взе 2jz от UK, като доставката му до офиса на Еконт излезна ~600лв и нищо повече не е платил.

Според мен ако действаш колегиално - можеш да обясниш, че ти поемаш рисковете, когато поръчат през теб, ако нещо с пратката се случи ; ти ще се разправяш с търгове в ибей, ще следиш за най-добра цена и ще се разправяш с ответната страна, ако нещо по сделката не е както трябва и тея 10% отгоре в един момент да си заслужават, защото ти поемаш главоболията, които иначе колегите трябва да изтърпят при купуването и доставянето на дадената стока. Да, ама не, трият се мнения, все едно информацията трябва да остане апокрифна ... и в край на сметка хора като мен остават с впечатлението, че набутваш колегите и на всичкото отгоре ти се помага затова ...

Колега точно за това са тез 10% комисионна ,защото аз поемам отговорноста колегата да си получи това което е поискал,Я си престави той си поръчва нещи и идва друго или хич неидва какво правим ?

Другия ми въпрос е следния едни джанти с гуми предимно 2ра ръка или пък нови тежат около 80кг ! Цената на еконт е 287лв а при мен е 240лв/защото цената е по договаряне или съм сметнал на 3лв !!!/ или 50лв е по евтино при мен !!! А цената даже може да падне на 2.5 на кг ако например ми е редовен клиент :cool:

 

Да помолих да ти изтрият мнението защото при мен идва в повечето случай доста по добра цена от еконт за 6кг ти искат 57лв а аз 27.Както казах може да има нещо по на далавера при тях според зависи от кг ,но по принцип при мен е по евтино и получаваш това което си поръчал !Има кой да кореспондира и да се занимава вместо теб :D

Редактирано от JeepersCreepers

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И един станиол загъва мармота в шоколад. Та по темата - дай да нацвъкаме работата, макар да нямаме полза от това. Нали на вуте му е зле?! И още по-конкретно - колегиалността тук приключва, там където започват личните интереси... Изводът по темата е ясен! Та, ако смятате, че не съм прав и сметните за добре да ме разубедите, стиснете си ръцете като мъже и стига се джафкахте. Ако ли не, прецените сами за себе си плюсовете и минусите от това си поведение. Всичко добро и мир вам :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

5 дена не бях преглеждал нищо ,сега вече ще са 15 ,един раздел като хората няма, без да четеш сплетни кавги, на кой колко му била дълга пишката и тн .Е моята па е дооста голяма , какво да права :P !!!90 процента от темата я прочетох. Мале що е чудо щое нещо па май само тука го има. Ще кажа ,че такива маржове на цени не съм виждал никаде .Обявата тръгва за 6000 лв. след 6 УПА ;) вече е 3500 спешно :P .Така и за частите моо ги намериш на какви ли не цени.Наскоро предложих на човек кола която е на пазара по 4500 /5500 за 3000 с леки забележки .Не прояви грам интерес защото била много ефтина :D;) .Другия път вместо да се правя на добрия самарянин бам 1500 кинта за мен пък ако стане ще съм на пред ако не здраве!Почнахте да се храните , надлъгвате и ехеее какво ли още ще видя /прочета/ евентуално.....................................................................................................................................................................................................КОГАТО ПАРАТА ГОВОРИ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ -преди време на мой приятел му потръгна яко бизнеса и му казах че с с промяната на финансите ще се промени и той .Никога каза ,да ама сега не ми говори щото не съм му на нивото .Сиреч промени се!!!Това дано разберете за какво съм го написъл !!!.....................................................................................................................................................................................................А за колегиалност има ама има и много сеирджийство ,грам не ми дреме кои колко копува и колко продава .Когато ми притрябва нещо си правя сметка как да го намеря и от каде .Но като ми предложат в единия магазин мигач за 50 кинта а в другия два за 30 , ще си пазарувам от там кадето ми е по ефтино.И каква колегиалност бееееее ей ще се изядете за един дросел ,капак , лепенка , обява, б18 , и скорости .,.......... това ли е колегиалност?П.п евала на Джеперса :cool:

Редактирано от fenabg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз млъквам, че много може да го ям :DПросто обобщавах от време на време и не съм вземал ничия позиция :P Наздраве че бирата и жената ме чакат :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Джипърс предлагам да променим правилата и само ти да можеш да коментираш в купува/продава темите че гледам че си адски компетентен по цени ... и пазарлък !а второто ми предложение е повече продавача да не пише цени във форумакупувачите да си казват колко дават ... СМЕШНООО .....

Редактирано от gkb

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

gkb сега да питам дали ще те накажат за спам :cool: .Подкрепил съм колегата заради това ,че е КОЛЕГА и за това че когато и да съм се обърнал към него ми е отговорил и помогнал :D .И цените трябва да се коментират !!! Иначе си става монопол.П.п А за промени У форума има място за предложения.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq
Отговорено (Редактирано)

И цените трябва да се коментират :unsure: Иначе си става монопол.

+1 п.п.А ве комунизма не падна ли?п.п.2 И копувачите обаче трябва да се научат да преговарят,не да поставят условия.п.п.3 Деца,за вас няма ли шосе,та тука прайте сеир? :lol::lol::lol: Редактирано от necentrovaniq

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джипърс предлагам да променим правилата и само ти да можеш да коментираш в купува/продава темите че гледам че си адски компетентен по цени ... и пазарлък !а второто ми предложение е повече продавача да не пише цени във форумакупувачите да си казват колко дават ... СМЕШНООО .....

Само неразбирам защо си тръгнал да се заяждаш с мен ,ако си мислиш че само аз съм на това мнение че трябва да се коментират цените ,що непуснеш една анкета а,тогава ще си покаже дали аз съм компетенцията или поне 70% от юзърите ! Не е за никого тайна че преди като сеправеха коментари в купува и продава цениет на стоките 2ра ръка бяха далеч по ниски ,както казах 10 човек акато я имат часта всеки ще подбие по малко цената з ада се отърве ако му седи ненужна ! Другото което е ,като се обадите на някоя автоморка от тукашните във форума и кажиш обаждам се за еди си какво си видях обявата от нашия хонда форум ,веднага полуавате едни 20% надценка или аругантно поведение /невизирам всички ,но те си знаят кои са :unsure: / Така че или вижте някоя кола на части в мобилето или неказвайте че сте от форума !!!Относно 2рото предложение скоро може и да се получи ,защото колегите не са такива балъци и неможе ,Продавачът да се държи аругантно и да плюе по клиентите си .Клиента е най важен и той определя пазара ,но просто както всичко друго в държавата ни така , тук някой хора си повярваха доста ,и се мислят за голямата работа ,но добре че беше Дргао да ги открехне на бизнес ,ако небеше той още щяха да си карат Д серийките :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

начи аз си продавам колата и почвате да ме плюете че е скъпа без никой да я е виждал ли ? това ли е правилно ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега явно няма смисъл да ти се обяснява,ти си знаеш твойто и явно нечетеш.И все пак ако си продаваш колата примерно акорд 2000г казал си цена 15 000лв и това е ,реално някой може да се престраши да ти каже мн скъпо .Но ако кажиш колата струва 15к и цената е такава защото съм и 1ви собственик ,тя е на 50 000км и всичко си е поддържано по разписание както си му е реда ,нормално да и искаш повече и едвали ще ти кажат нещо .просто поясни защо цената ти е такава ,Ако пък я пуснеш на 5000лв всеки ще си кажи а има нещо ,ми поясняваш какво има и защо е такава цената и пак няма да имаш коментари относно цената ти !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само неразбирам защо си тръгнал да се заяждаш с мен ,ако си мислиш че само аз съм на това мнение че трябва да се коментират цените ,що непуснеш една анкета а,тогава ще си покаже дали аз съм компетенцията или поне 70% от юзърите ! Не е за никого тайна че преди като сеправеха коментари в купува и продава цениет на стоките 2ра ръка бяха далеч по ниски ,както казах 10 човек акато я имат часта всеки ще подбие по малко цената з ада се отърве ако му седи ненужна ! Другото което е ,като се обадите на някоя автоморка от тукашните във форума и кажиш обаждам се за еди си какво си видях обявата от нашия хонда форум ,веднага полуавате едни 20% надценка или аругантно поведение /невизирам всички ,но те си знаят кои са :unsure: / Така че или вижте някоя кола на части в мобилето или неказвайте че сте от форума !!!Относно 2рото предложение скоро може и да се получи ,защото колегите не са такива балъци и неможе ,Продавачът да се държи аругантно и да плюе по клиентите си .Клиента е най важен и той определя пазара ,но просто както всичко друго в държавата ни така , тук някой хора си повярваха доста ,и се мислят за голямата работа ,но добре че беше Дргао да ги открехне на бизнес ,ако небеше той още щяха да си карат Д серийките :lol:

щото се появи колега и каза че еконт доставя по евтино от теб ... и във твоята платена тема ... добре ли ще си пасне това ?!ще се накефиш ли ?!а и в момента всеки може да си пусне "обявата" в отделна тема ....иначе ако в твоята тема се пускат коментари аз веднага ще пусна " хора що не проверите колко струва едно евро пале от англия до тук с еконт" а на палето се качват 2 мотора ....ще те накефи ли това ?! няма да те накефи ... за това говоря а ако те кажа сега че стоките които ми предлагаш ги има много по евтино и не е колегиално да ми ги продаваш на тази цена ... 80 лж а на 30 .. ще ми ги дадеш ли за 30 ? или ще направиш каквото е направил Стамен ?!а и отново казвам - ти ли ще даваш гаранция за стока втора употреба и ти ли ще я оценяваш? щото при втората употреба нещата стоят доста по различно .... от новите аре наздраве от мен и ви призовавам да мислим малко повечко :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега явно няма смисъл да ти се обяснява,ти си знаеш твойто и явно нечетеш.И все пак ако си продаваш колата примерно акорд 2000г казал си цена 15 000лв и това е ,реално някой може да се престраши да ти каже мн скъпо .Но ако кажиш колата струва 15к и цената е такава защото съм и 1ви собственик ,тя е на 50 000км и всичко си е поддържано по разписание както си му е реда ,нормално да и искаш повече и едвали ще ти кажат нещо .просто поясни защо цената ти е такава ,Ако пък я пуснеш на 5000лв всеки ще си кажи а има нещо ,ми поясняваш какво има и защо е такава цената и пак няма да имаш коментари относно цената ти !

щото цената се прави на място щото много хора в този форум пишат тъпотии .. не щото искат да ми купят колата .. а просто така не си ли го забелязал и какво си говорим като дойдеш на място си е наша работа .. и това че не сме се разбрали не означава липса на колегиалност ...но явно мнооого сложно го обяснявам

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

още щяха да си карат Д серийките :lol:

нещо против Д-сериите ли ?? :unsure::lol::P

 

Не знам колко му е печалбата на Крипърса, ама без големи уговорки ми смъкна цената и то с доста. Аз все пак не си го купих от него, защото щеше да се забави малко, но след това не се е държал безразлично и надменно с мен (за разлика от други). Ето това е колегиалност У бизнеса.

И не е само той дето дава отстъпки на драго сърце само и само да помогне (да не правя реклама ама всеки най-вероятно знае за кого говоря). Защото има хора дето като си на зор цената подскача "леко" нагоре .... и това ако е колегиално :lol:

 

 

п.п. :Dзнам какво караш , базикам се :P

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само неразбирам защо си тръгнал да се заяждаш с мен ,ако си мислиш че само аз съм на това мнение че трябва да се коментират цените ,що непуснеш една анкета а,тогава ще си покаже дали аз съм компетенцията или поне 70% от юзърите ! Не е за никого тайна че преди като сеправеха коментари в купува и продава цениет на стоките 2ра ръка бяха далеч по ниски ,както казах 10 човек акато я имат часта всеки ще подбие по малко цената з ада се отърве ако му седи ненужна ! Другото което е ,като се обадите на някоя автоморка от тукашните във форума и кажиш обаждам се за еди си какво си видях обявата от нашия хонда форум ,веднага полуавате едни 20% надценка или аругантно поведение /невизирам всички ,но те си знаят кои са :unsure: / Така че или вижте някоя кола на части в мобилето или неказвайте че сте от форума !!!

 

Относно 2рото предложение скоро може и да се получи ,защото колегите не са такива балъци и неможе ,Продавачът да се държи аругантно и да плюе по клиентите си .Клиента е най важен и той определя пазара ,но просто както всичко друго в държавата ни така , тук някой хора си повярваха доста ,и се мислят за голямата работа ,но добре че беше Дргао да ги открехне на бизнес ,ако небеше той още щяха да си карат Д серийките :lol:

щото се появи колега и каза че еконт доставя по евтино от теб ...

и във твоята платена тема ... добре ли ще си пасне това ?!

 

ще се накефиш ли ?!

а и в момента всеки може да си пусне "обявата" в отделна тема ....

 

иначе ако в твоята тема се пускат коментари аз веднага ще пусна

" хора що не проверите колко струва едно евро пале от англия до тук с еконт" а на палето се качват 2 мотора ....

 

ще те накефи ли това ?!

 

няма да те накефи ... за това говоря

 

а ако те кажа сега че стоките които ми предлагаш ги има много по евтино и не е колегиално да ми ги продаваш на тази цена ... 80 лж а на 30 .. ще ми ги дадеш ли за 30 ? или ще направиш каквото е направил Стамен ?!

 

 

а и отново казвам - ти ли ще даваш гаранция за стока втора употреба и ти ли ще я оценяваш? щото при втората употреба нещата стоят доста по различно .... от новите

 

 

аре наздраве от мен

и ви призовавам да мислим малко повечко :lol:

 

Ти наистина нечетеш явно, ако си направиш труда да прочетеш малко по горе точно на същия колега му обясних как стоят нещата.Едвали ще има колега от форума да иска да си купи 2 двигателя по еконт да си ги качи на палето че да му легне далаверата ,както казах виж едни джанти с гуми колко ще легнат с тях или с мен ,една турбина е около 6 7кг колко ще легне с тях ? едвали ще иска някой да си купи например колектор и ще си поръча 50 колектора да ги качи на плето на еконт ,замисли се чети и пак пиши ,но явно и теб не ти утърва и четеш през ред :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пак ако махнете всички търговски раздели ще е най-добре :unsure:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...