jorko82 19 #1 Публикувано 19 Март, 2010 Днеска отивам да плащам данъка на Хондата за пръв път(1.4is,90 коня с катализатор) и изненада 58лева за цяла година!Питах защо толкова много ,нали с катализатор се плаща половин данък,ами отговориха че трябвало да пише в големия талон на колата позиция 9 ,че е с катализатора иначе не признават.Гледам на в талона на Ровъра и там няма такова нещо, а за него си плащам половин данък!някой имал ли е подобен проблем ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niksan_vn 21 #2 Отговорено 19 Март, 2010 Не се оплаквай! Живея във Варна с 1.4 - 90коня с катализатор и плащам 67лв. За същата кола регистрирана в София данъка е 33-34лв. ..... No comment Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gitobg 9 #3 Отговорено 19 Март, 2010 В Бургас с отстъпката е 25лв. и стотинки. Колата 92г. 90коня с катализатор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
predatov 58 #4 Отговорено 19 Март, 2010 (Редактирано) В Бургас с отстъпката е 25лв. и стотинки. Колата 92г. 90коня с катализаторАбе колега ти знаеш ли как се смята данъка?Или проста да си кажеш колко ти е данъка без да се замслиш, че това е решение на опщината в която живееш (което се базира на некви си техни изчисления ).А общите условия за смятането на данъка за българия е година на произвотсво на автомобила(или годината на първата и регистрация), киловати (конски сили) и катализатор като катализатора важи при коли до 100 коня. http://avto-borsa.com/danak.php Редактирано 19 Март, 2010 от predatov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gitobg 9 #5 Отговорено 19 Март, 2010 В Бургас с отстъпката е 25лв. и стотинки. Колата 92г. 90коня с катализаторАбе колега ти знаеш ли как се смята данъка?Или проста да си кажеш колко ти е данъка без да се замслиш, че това е решение на опщината в която живееш (което се базира на некви си техни изчисления ).А общите условия за смятането на данъка за българия е година на произвотсво на автомобила(или годината на първата и регистрация), киловати (конски сили) и катализатор като катализатора важи при коли до 100 коня. http://avto-borsa.com/danak.php Да знам затова съм писал коя година ми е колата колко коня и а дали има катализатор, ти кое не рзбра? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
predatov 58 #6 Отговорено 19 Март, 2010 (Редактирано) В Бургас с отстъпката е 25лв. и стотинки. Колата 92г. 90коня с катализаторАбе колега ти знаеш ли как се смята данъка?Или проста да си кажеш колко ти е данъка без да се замслиш, че това е решение на опщината в която живееш (което се базира на некви си техни изчисления ).А общите условия за смятането на данъка за българия е година на произвотсво на автомобила(или годината на първата и регистрация), киловати (конски сили) и катализатор като катализатора важи при коли до 100 коня. http://avto-borsa.com/danak.php Да знам затова съм писал коя година ми е колата колко коня и а дали има катализатор, ти кое не рзбра?Добре де а твойто какво общо има с темата. Човека пита някой да ли имал подобен проблем, а ти му казваш колко е твоя данък в твоя град. По скоро го интересува, човек от неговия регион с този двигател колко плаща, ама ти си кажи, кво толкоз пък. Аз пък за кво се обаждам МИР Редактирано 19 Март, 2010 от predatov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #7 Отговорено 19 Март, 2010 Какво се ръбате излишно е, не си помагате така. Пък и в Бургас данъците са едни от НАЙ - високите. За Свищов знам, че данъците са доста по-малки от на доста градове. Аз ако имам кола под 74 киловата с катализатор (понеже до това число се признават), ще направя необходимото, за да го признаят. Но с общ калкулатор (без градове и общини) излиза нормален данъка.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ganchev 54 #8 Отговорено 19 Март, 2010 (Редактирано) Какво се ръбате излишно е, не си помагате така. Пък и в Бургас данъците са едни от НАЙ - високите. За Свищов знам, че данъците са доста по-малки от на доста градове. Аз ако имам кола под 74 киловата с катализатор (понеже до това число се признават), ще направя необходимото, за да го признаят. Но с общ калкулатор (без градове и общини) излиза нормален данъка..Колега, не се заяждам, ама най-високия данък е в Добрич.. За справка миналата година 1.6 113 коня 96-та 262.07 лв. За щастие тази година стана 14 годишна колата, кметицата свали данъците с 30% (2 години преди това ги дигна с над 100%) и платих само 141.32 лв. Колега, за катализатора трябва да ти издадат бележка от КАТ при регистрация на автомобила и минаването му на преглед (мисля, че ставаше и след това да ти се издаде тaкава блежка). Успех и ни дръж в течение ПС: Няма да казвам за данъка на CR-Vто, че...... Редактирано 19 Март, 2010 от Ganchev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pep0 90 #9 Отговорено 19 Март, 2010 В Балчик на Сивик Купе 96-та 101 коня с катализатор 34 лева платих за тая година, за Алфата ни 140 коня 2000 година е 330 лева не знам на какво отгоре ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #10 Отговорено 19 Март, 2010 Никой не споменава думата заяждане колега Просто споделяме. За моята, макар и по-стара е 230 в моя град. Съпоставка между столицата да речем е направо излишна... Ама верно в Добрич си ви дерат здраво също ... На връщане от Румъния пък точно във вашия град се натъкнах на доста лоши "неща" по пътищата... Натъкнах, или почти си ударих главата в тавана няма да уточня... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
martjo 35 #11 Отговорено 20 Март, 2010 Днеска отивам да плащам данъка на Хондата за пръв път(1.4is,90 коня с катализатор) и изненада 58лева за цяла година!Питах защо толкова много ,нали с катализатор се плаща половин данък,ами отговориха че трябвало да пише в големия талон на колата позиция 9 ,че е с катализатора иначе не признават.Гледам на в талона на Ровъра и там няма такова нещо, а за него си плащам половин данък!някой имал ли е подобен проблем ?Абе братче къде го пише в големия талон това? Избодох си очите на моя няма такова нещо!Аз миналата година я регистрирах моята баба (1991 сивик) във Варна, дават ти декларацията и ти сам вписваш дали има или няма. Моята например е с махнат катализатор, но аз я писах че има и имам отбив от данъка. Така че не виждам проблеми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rulemaker 130 #12 Отговорено 20 Март, 2010 На старата плащах данък, на тая нямам намерение да го правя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bebcho 1 #13 Отговорено 20 Март, 2010 Накой сайт с точен калкулатор за всеки град някой да намира?Преди имаше в паритени.ком но сега го няма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #14 Отговорено 22 Март, 2010 (Редактирано) Ами точно че никъде не го пише,ама така било "наредено'Проблема е че имам познати който за същите к.с. и години плащат към 20 лв Редактирано 22 Март, 2010 от jorko82 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chefo77 10 #15 Отговорено 23 Март, 2010 Абе братче къде го пише в големия талон това? Избодох си очите на моя няма такова нещо!На втория или третия ред отгоре надолу, най-вдясно - пише "v.9 - Euro 2" (в моя случай) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
turieca 0 #16 Отговорено 23 Март, 2010 Декларациите вече не важат, в Казанлък искат бележка от СБА в, коята да пише, че имаш катализатор инак отстъпка няма освен ако не е отбелязано в талона както е при мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ARTU 1 #17 Отговорено 23 Март, 2010 (Редактирано) http://www.epi.bg/calc_danak_auto.phpКалкулатор Редактирано 23 Март, 2010 от ARTU Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ARTU 1 #18 Отговорено 23 Март, 2010 Всяка община си ги определя произволно. Но задължително има отстъпка за катализатор 50% ако мощността е под 100 коня. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
turieca 0 #19 Отговорено 23 Март, 2010 (Редактирано) Декларациите вече не важат, в Казанлък искат бележка от СБА в, която да пише, че имаш катализатор инак отстъпка няма освен ако не е отбелязано в талона както е при мен.Не знам как стана ама тва се удвои. Съжалявам. Редактирано 23 Март, 2010 от turieca Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PERFEKTEN_33 5 #20 Отговорено 23 Март, 2010 Кви отстъпки, кви катализатори, кви пет лева бре ора.............. в Пловдив данъка на мойте 114 коня с катализатор посочен в големия талон данъка си ми е почти 140 кинта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #21 Отговорено 23 Март, 2010 Колега колата ти е 114 коня, и няма отстъпка за катализатор.Ако ще и 10 катализатора да пише в талона ,ако е над 100 коня няма 50% отстъпка от данъка! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #22 Отговорено 23 Март, 2010 (Редактирано) И каква е логиката? 14-те коня отгоре бълват нечовешки количества въглероден диоксид и затова да платим близо 3 пъти по-висок данък...Абсолютни глупости. Искат да намекнат, че при по-мощните катализаторът не върши работа ли какво?Каква е идеята за тази отстъпка и защо отпада при над 100 коня, така и не разбрах... Нали така или иначе си плащаме за всеки киловат - данъка би трябвало да е справедлив? Редактирано 23 Март, 2010 от Slade Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nch 1 #23 Отговорено 23 Март, 2010 Кви отстъпки, кви катализатори, кви пет лева бре ора.............. в Пловдив данъка на мойте 114 коня с катализатор посочен в големия талон данъка си ми е почти 140 кинта. Почти 140 лв ли? За тези 114 к.с в Пловдив Платих 158.00 лв с отстъпката за това че плащам по-рано. Иначе целия данък е 166.32 лв. Отстъпката е 5%=8.32 лв.Може би колата ти е по-стара де, ама за 97-ма година толкова е данъка.Нищо че съм с катализатор. А за това че карам с газова уредба и замърсявам по-малко...никой не го интересува. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1van 0 #24 Отговорено 23 Март, 2010 колега и аз имах същия проблем,като рещих да плащам данъка.същият двигател и ми казаха,че нямала катализатор и ще трябва да плащам доста повече.Но аз отидах на едно от местата,където правят годишни прегледи и там срещу скромната сума от 10 лева,ми дадаха бележка,че имам катализатор и с нея плащам мисля около 29 лева беше! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #25 Отговорено 23 Март, 2010 Колега 1 v A n какъв двигател казваш че имаш? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1van 0 #26 Отговорено 23 Март, 2010 ами двигателя ми е същият като на колегата 1,4iS 90 коня!и сега погледнах,значи за миналата година данъка ми е бил 25,39лв! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GTS_81 0 #27 Отговорено 23 Март, 2010 Здравейе колегиИ аз съм с Д15Б2 и имах същия проблем,но след като си извадих бележка (срещу 10 лева) че имам катализатор отидох отново в данъчното и ми оправиха нещата.Сега данъка ми е на половина Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #28 Отговорено 23 Март, 2010 Някой знае ли къде в Свищов мога да си извадя такава бележка? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1van 0 #29 Отговорено 23 Март, 2010 ами аз си я извадих от там където правят прегледи,и то се състоеше в това един да влезе в канала,видя че имам катализатор и ми написаха бележката.така че колега отиди някъде където правят годишен преглед и ги питай ще свършат тази работа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
buleka vti 5 #30 Отговорено 23 Март, 2010 А аз какво да кажа за Hr-v 105к.с. във Велико Търново ще трябва да платя 202лв???И за какво е този данък след като пътища почти не останаха у нас.Направо нямам думи!Скачам от дупка в трап и отново в дупка за това ли да им давам пари? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hiti 3 #31 Отговорено 24 Март, 2010 Много хубава тема.Явно навсякъде е различно.По мои сметки данъка ми е уж около 50лв ноооо 2години ми искат за Ауди 66кв 95год 35лв а за Сивика63кв 99год 90лв.Голяма идиотщина.Всичко си е на местните направия поне дупките да ги правят на неравности.Бележката ти я дават от всеки който прави прегледи след проверка разбира се на колата,отиваш в НАП или където се плащат в населените ви места местните данъци и такси и се оправят нещата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #32 Отговорено 26 Март, 2010 Като "отговорен гражданин", днес си платих данъка за 2010 : 397.99лв.И представяте ли си, направиха ми отстъпка цели 5% -19.90!!!Така , че - само 378.09! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sand0 41 #33 Отговорено 26 Март, 2010 Какво е това данък? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #34 Отговорено 26 Март, 2010 (Редактирано) Какво е това данък?Да, и аз си задавам този въпрос, КОЛЕГА?Въпреки, че се опитвам да карам кола с ниски вредни емисии до 140 коня... Редактирано 26 Март, 2010 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fiend 89 #35 Отговорено 26 Март, 2010 На баща ми "саламурника" Пежо Партнер (90 коня HDI) ми искаха данък около 160 лв. защото никъде в талона не пишело, че колата притежава Евро сертификат а е производство 2007г. След лек скандал и разходка до сервиз Пежо работата стана.п.п. За протокола, днес платих и на Хондю - 267,30лв., да им приседнат дано Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MartyHONDA 15 #36 Отговорено 7 Април, 2010 Аз днес платих 200лв и 67 стотинки за Шатъла-1996 година 110кончета,това нормално ли е?Е БАТИ данака!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #37 Отговорено 8 Април, 2010 Вчера ходих до кат за нова книжка и питах и за това за 9-та позиция и ми казаха че се пишело само на новите коли.За старите важала декларацията която се подава в данъчното! Ще ходя пак да се разправям в данъчното! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dubzilla 0 #38 Отговорено 15 Април, 2010 Благодаря на колегата отворил тази тема ! На мен тия дни също ми предстои регистрация в данъчното, но поне, като отида ще съм по-подгответн.В големия талон на позиция V.9 имам само звездички въпреки, че в документа, който е издаден при продажбата е записано V.9 96/69 CE, което означавало EURO2 (справка в този сайт), но защо не е записано в големия талон, идея си нямам.... даже като се загледах едно 90% от информацията, която описва характеристиките на колата в документа за продажба, липсва в българския талон,а вместо това имам звездички ***** !! Лелките в данъчното не ги интересува дали си с ЕВРО 1/2/3/4 и т.н., а по-важното е да предоставиш бележка (хвърчаща) на която да пише, че автомобилът има катализатор и това ще ми реши проблемът със стойността на данъка, правилно ли съм разбрал ?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове