Jump to content
pemy

Да изпревариш времето...

Recommended Posts

След пет години зад волана и хиляди навъртяни километри по улиците и пътищата на България с най-разни автомобили и вчера аз се издъних...и то по"най - добрия" начин - чрез така наречената ТОТАЛНА ЩЕТА, постигната посредством изхвърчането от един завой с безобразно висока скорост с кажи-речи чисто новото ми купенце и преземяване в едно крайпътно лозе след две пълни завъртания на колата...

Винаги съм карала бързо, но вчера видях къде точно се намира границата между бързото и безрасъдното шофиране и какво си случва, когато я преминеш.

Не се оплаквам - сама съм си виновна и не искам да поучавам никого с думи от рода - "Не трябва да карате бързо(като мен), че вижте какво става", защото много добре знам и съдя по-себе си какъв е ефекта от тях - от нулев до съвсем краткотраен. Колкото и клиширано да звучи - докъто го не преживееш сам не можеш да осъзнаеш за какво точно става дума. Целта ми по-скоро е да споделя неприятното си преживяване и моята лична равносметка. Искам да призная собствената си грешка, с което се моля да успея да накарам накой да се замисли поне за миг - макар, че знам как всеки цъка като чуе за нещо такова и в следващия момент се качва в колата..и просто забравя...и аз правех така, защото когато съдържанието на бензин във вените ти е по-голямо от кръвта думите не помагат...скоростта е наркотик, от който трудно можеш да се откажеш, но и той като другите такива убива.... Най-лошото е че много хора нямат моя късмет да излезнат с една гипсирана ръка от две преобръщания на колата. Истината е, че е границата е от бързо до безрасъдно е много тънка и лесно се преминава, на моменти без дори сам да усетиш...

Моята равносметка е такава - работа винаги има - и преди и след нас. Колкото и да се състезавам със себе си и с времето никога няма да успея, както да променя скоростта на времето, така и да свърша всичката работа на света...Пари се печелят, Коли се купуват и време има за всичко, но това което остава е поуката и равносметката от преживяното, които са различни за всеки човек...

Сигурна съм, че когато скоро пак се кача на кола няма да карам с двадесет, но и също съм сигурна, че дълбоко в себе си вече имам един регулатор за безрасъдство и винаги ще се питам сама себе си - "ти сега бъзро или безрасъдно шофираш и изобщо струва ли си наистина, ама наистина да бързаш в този момент".

 

Дано никой тук да не разбира колко ценен всъщност е живота и колко бързо може да си отиде той по моя безкайно глупав, незрял и безрасъден начин!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Съжалявам много. Дано се оправиш бързо и наистина се запиташ следващия път дали караш бързо или безразсъдно. Знам (четях) с какъв мерак очакваше и най-накрая успя да се сдобиеш с мечтаното купе. Предполагам, че ти е супер гадно. Имаш късмет, че не си се спряла в крайпътно дърво, вместо да се приземиш в лозето.

 

Колеги, не забравяйте, че тези неща не се случват само "на другите, но не и на мен". И тук отправям призив - не забравяйте под какъв надслов се провежда националната среща и Ви МОЛЯ - не правете глупости по пътищата. Който има мерак за адреналин и мирис на гума и феродо - да изчака да стигнем Ресен и там да си начеше крастата.

 

Поздрави и бързо оздравяване, колежке.

Редактирано от Димитър Коев

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера като прочетох поста на брат ти в другата тема направо не можах да повярвам как предната вечер си пиехме кафето и след това.. :cool::) . Ама важното е ти да си жива и здрава.Тъжното е, че знам с какъв ентусиазъм говореше за колата.Дано по-бързо да заздравее ръката!Поздрави и ще се видим на националната!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кофти преживяване. Важното е да си жива и здрава и да осъзнаеш грешката си! Виждам, че ти вече си осъзнала за което те поздравявам. Аз карам на принципа както следва: 1. Безопасност, 2. Паза си колата, 3. Правя си кефа (т.2 и т.3 се връткат от време навреме). Такаче като за край на поста ми искам да кажа "По-добре да се осъзнаеш по-късно, от колкото никога".

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Важното е че ти си добре! Мойте съболезнования за колата. Следващата която си купиш да е по-хубава!Друго няма кво да кажа!

Редактирано от ZaRRicK

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще си купиш друга кола (рано или късно)... и ръката ще зарастне... щом си жива и здрава и си имаш обеца на ухото, останалото няма значение!Както се казва "Да знаеш че и това ще мине..."Бързо оздравяване!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ужасно нещо, при това да се случи на такъв слънчев човек. много съжалявам, но се радвай, че ти си ок :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

УжасТ...

Най-важното е налице а именно здравето за другото както гласи една реклама има МАС*ЕР Кард.Ръката ти ще стане по-здрава ума "по-остър".

Преживях почти индентична катастрофа преди години - определено съм по-разумен!

 

Не го пожелавам на никой Колеги вижте снимките и си правете изводи сами!

 

Пожелавам бързо да го преживееш и още по-бързо да оздравееш!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто нямам думи!Повечето от вас сигурно не знаят,но аз съм брат на Пеми!Чувствам се аз виновен за случилото се вчера,защото аз и говорих ,,тука така този завои,изнасяш-поднасяш и т.н,,!Когато отидох на мястото,в първия момент не можах да е видя-Мима,видях само колата!Помослих си какво ли не-представих си е размазана обезобразена и .....Хора внимавайте,аз лично имам 3 хубави катастрофи,но когато това се случи на човек който много обичаш си правиш равносметка!За мен толкова не ми пука ,но това не е геройство!Лек ден,ще се видим в Търново,за да може всички да и се подпишат на гипса!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

скоростта е наркотик, от който трудно можеш да се откажеш, но и той като другите такива убива.... Истината е, че е границата е от бързо до безрасъдно е много тънка и лесно се преминава, на моменти без дори сам да усетиш...

... е то тия думи са много правилни !!! Днес сутринта за секунда се замислих по време на поредното ми заиграване при скорост някъде над 190км/ч какви по дяволите ги върша и почуствах страх а не покачване на адреналина :lol: .Много пъти опитвам да се контролирам,но и днес не успях за 3 -ти път минавам тая скорост 190 и май не ми беше кеф,че показах,че съм по бърз...замислял съм се да давам на друг да шофира вместо мен една седмица ходих с Маздата уж по бавна не предразполага към глупости ама май и с нея ще ги правя :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре е че ти си добре,още по добре е че осъзнаваш какво е станало и какво е можело да стане,жалко за хубавото купенце ,ще си вземеш по хубаво!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не помня кой го е казал, но помня думите: По-добре 15 минути по-късно, от колкото 60 години по-рано !Преди месеци при изпреварване на камион по пътя Шумен-Русе не прецених скоростта и дистанцията и се оказах в положение при което нямаше връщане на зад....или щях да довърша изпреварването или себе си...... успях, но от тогава повече от 100-120км рядко се вижда на километража ми при каквито и да било условия. Желая ти бързо оздравяване колежке и скоро да имаш друго "самурайче" да те радва. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искренно съжалявам Пеми!!! Толкова се радваше на това купенце........добре че поне ти си жива! И дано повече колеги се вслушат в троя призив, който се вписва в девиза на Националната ни среща - "Безопасността по пътищата зависи от МЕН!"

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквото и да каже който и да го каже няма как да компенсираме за болката, която изпитваш сега и загубата, която преживяваш. Звуча малко сякаш оплаквам човек,но предполагам само какво ти е. Аз лично не знам в какво емоционално състояния бих бил.Но ти си достоен човек, заслужаваш по-хубаво купенце дори, ако не и някоя нова количка. Защо ли? Защото малко хора биха написали това "...Не се оплаквам - сама съм си виновна..."Радвам се, че си се разминала с малкия дявол, съжалявам за количката, съчувствам ти за всичко и се радвам, че има хора, които признават грешките си и посрещат истината лице в лице. Много се чудех дали да отговоря, защото е лесно да говориш, когато не ти се е случило. Не знам как ще изглежда моя и на когото и да е отговор в темата ти, в твоите очи. Нека ръката да зарастне идеално, обицата на ухото да остане също толкова ясно колкото и любовта ти към марката! :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най -важното е ,че си добре всичко друго дето се оправя с пари не е толкова за оплакване .Сега ти е мъчно за колата най-вероятно?Колкото и да бързаш времето не стига!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата кола която карах...и която блъснах съответно, беше Москвича на мама и тате ;) , (бях на 14 години) вкарах я в комшийския гараж без да му отварям вратите... а Жигулата на комшията излезе през стената отпред :P . Помня ясно че си казах "Никога няма да се запиша за шофьорски курсове" Да , ама Не, на 18 години станах професионален шофьор...не че сега не съм същият тиквеник, но смело мога да се похваля че за 21 години стаж нямам нито един Акт или фиш (да чукна на дърво). Познавам хора който имат повече навъртени километри по таван от колкото на колела. Акъла идва при добро желание и здрав разум - не само с годините и преживените премеждия. Желая щастие и късмет на всички ! :o

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искренни съболезнования на колежката :o Подкрепям всяка една нейна дума....................имах седан с Б18Ц4 под капака..............на 20 години съм,първата ми кола беше жигула,купих я лично с мой средства,бях на 14.........карах неразумно.Мислех си че НА МЕН ТАКОВА НЕЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ.Карах някъф седан 170 коня.........вървеше,мислех се за Райконен.Но Уви не съм...............на 6-ти ноември 2008г около 17:00 реших да се правя на пилот.Нито беше времето,нито мястото.........излезнах с доста висока скорост от един завой.........но след завоя имаше колона с коли................беше отцепено движението,но тук в България хората нямат такъв навик............като има колона коли,или произшествие или каквото и да било да сложат някъф предопределителен знак.......както и да е,грешката от една страна е и моя,защото ако не карах с тази висока скорост,щтях да спръ на време,но със скорост 170 км не се спира за 50-60 метра.Видях че ще за забия челно в последната кола от колоната (БМВ 730Д) опитах се да го избегна,но за малко не успях,само го чукнах в левия край,на задната броня..........загубих контрол над Сивика..........удрям се в мантинела обаче странично,с дясната страна на колата,но мантинелата била забита в асвалта,и се получи някъф страшен скок,за миг ми минаха хиляди мисли през главата,след скока се бях озовал в крайпътно поле,обърнах се 4-5 пъти през таван и се спрях в една шахта.Разбрах че моят ангел хранител е бил налице,и че Господ ми дава още един шанс,тъй като по-случайност се отървах без нито една драскотина.От тогава насам,преди да тръгна да давам газ мисля,първо какво може да се случи,и как лесно може да убиеш не само себе си,а и друг НЕВИНЕН.Молбата ми към вас е,преди да тръгнете да изпилвате животното си,помислете...........в каква беля може да вкарате,не само вас но и други невинни хора. Peace The Power Of Dream

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжелявам за купето знам какво е да си удариш колата не приянто но се радвай че на теб нищо сериозно ти няма. И споко ще си купиш друга може и тази да се оправи с малко помощ от колеги. Виждал съм и по тежки удари да се опрявят. Бързо възтановяване на теб

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че няма сериозни травми, и ти гледахме усмивката на пистата в РесенСигурен съм, че ще излезеш по-сериозен и мислещ шофьор след тази случка - както е казал Ницше: "Каквото не ме унищожава, ме прави по-силен"Иначе и на мен ми виси една хондичка на съвестта, един CRX си замина заради моето безразсъдство.Вече си мислех, че съм сериозен шофьор, че си познавам колата - за 3та година беше моя, аз съм на 28 години, втора хонда и 4та собствена кола ми е - но един завой се оказа по-сложен, отколкото го мислех, и събрах 3 колчета от мантинелата на излизане от него, завъртях се на обратно (но пак добре, че не беше по покрив) и се блъснах със задницата в мантинелата от другата страна!За мое щастие не се блъснах с насрещен автомобил или камион, или с някое по-твърдо препятствие - и пораженията бяха единствено по колата.Както виждаш, вече съм с друга кола, дори още по-добра, и се радвам на живота и приятелите. Но малко по-разумно от преди, вече нямам нужда да си доказвам, че съм най-бързата кола на пътя.Пожелавам ти да сваляш бързо гипса, и пак да се качиш да караш, възможно най-скоро -- това е единствения начин да се отъвеш от шока от случилото се.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приказката е, че който не кара, той не катастрофира.Предполагам се е случвало на всички шофери с повечко стаж зад волана. И на мен ми се е случвало 2 пъти, не по моя вина, но стреса си е доволен.Първия път измъквах ранени хора от смазаната отзад от засилен бус служебна кола.Абе не си е приятно изживяване, но винаги се учи нещо полезно, дори и от ситуации, от които си се измъквал на косъм. Човек цял живот се учи и пак си умира ненаучен :( . Затова Миме, чукай на дърво и се радвай, че си се отървала с малкия дявол, ще има и други перфектни хонди :(;):lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майната и на колата..кво толкова една кола..най-важното е че си добре,всеки се учи от грешките си,а когато сам збърка няма на кого да се сърди...скорошно възтановяване.. :hondarulez:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приеми късмета си като предупредително поклащане на пръст от Него и го запомни (или поне се опитай)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарности на всички за милите думи и на всички, които ми помагат дори в момента...всички сте страхотни.Целта ми при пускането на темата беше да застана пред собствената си грешка и пред всички вас. Да приема и осъзная пропуските си, с което да коригирам собственото си поведение на пътя...защото най-големите виновници за това, което се случва по пътищата са не държавата, пътищата, дупките, некъдърниците, колата, времето или миграцията на градинските охлюви, а самите ние..., защото БЕЗОПАСТНОСТТА ПО ПЪТИЩАТА ЗАВИСИ ОТ МЕН И ОТ ВСИЧКИ НАС!!!...всички сте страхотни и пак благодаря на прекрасното отношение...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

... човек си вади поуките и продължава нататък. Вярвай ми, повече никога няма да върна газта, колкото и да ми прелита мантинелата пред погледа :thumbs1:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че няма сериозни травми, и ти гледахме усмивката на пистата в Ресен

Присъединявам се към колегата Магнум! :thumbs1:Радвай са че си в ред, кака :spell:, пък купета - бол! :worthy:На мен ми стана интересно дори, че се притесняваш повече от обръщението ми към теб, отколко т'ва че си си "убила" купето... :thumbs:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искрени съболезнования за колата, понеже знам какво е да потрошиш любимата играчка!

Бързо оздравяване!

 

... и един съвет!

Ако на някой му се кара зверски, нека излезе и го прави на писта, подготвена за тази цел (както е Калояново например). Гарантирам ви, че голяма част от насъбраното желание ще си остане само за пистата, а по пътищата ще карате по - спокойно!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Малцина са щастливците да се поучат от чуждите грешки. Останалите се учим от нашите собствени."Откакто се бухалясах с 90 челно в едно дърво и го прекърших като клечка за зъби малко ми дойде умът в главата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Усмихни се колежке-защото си получила 2-ри шанс, а понякога такъв не се дава. И аз като катастрофирах с голфчето(първата ми кола) и хората ми казваха-радавай се защото си унищожил само автомобила а на теб ти няма нищо-ще си купиш по-хубава не ги разбирах и си казвах колица ми си отиде :thumbs1: но сега разбирам че живота е най-важното и трябва малко да се замисли човек, преди да прави глупости. Искрено се радвам че си си направила равносметка

Редактирано от fshit

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега я виждам тая тема,иначе досега да се бях вкючила...........адски се радвам че сестричката ми се е отървала с лекии поражения и че можах да се запозная лично с нея!!!Щастлива съм и истински се радвам,че има хора като нея,хора които само с две думи могат да ти опраят настроението и да те накарат да се почустваш на гребена на вълната!За нейно успокоение мога да кажа,че най-важното е че е жива и здрава,а също и когато човек печели не знае какво губи и когато губи не знае какво печели!Всичко ще се оправи!П.С.Абе мацка как така пропусна да ми дадеш да те автографирам на гипса бе ,срамота!Ся ме караш да идвам лично а?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което ти се е случило /и то точно с подаръка / е адски кофтихубавото е че наистина си имала доста късмет в този моментзащото като гледаме само новините става ясно че доста хора неса имали този късмет и наистина по някой път трябва дасе внимава ;););)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз самия преди време разказах в една тема за моята челна катастрофа.. не по моя вина ами по вина на тираджията ... Това е минало Радвам се че си добре и си се разминала с една ръка.Ламарини се оправят човешки живот не се връща!!! След моята катастрофа си дадох сметка,че ми е дадена 2-ра възможност за ново начало.Така и стана по-съвсем друг път вървя в момента.Радвай се на слънцето и хората покрай теб който те обичат и не съжелявай за нищо.Ще бъдеш по-различна от другите с това,че ще знаеш какво е и ще се стремиш да си по-далече от това неприятно преживяване.Успех весело лято и бързо възстановяване ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Важното е че си добре. Пожелавам ти още по готина Хонда.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако знаеш колко си права за шофирането...........мине някоя яка катастрофа,и се наплаша и след време си казвам аз съм по по найнакрая се усещам че съм едно безрасъдно хлапе на бая годинки

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

За съжаление винаги се сещаме когато се обърне каруцата.П.П. "Да изпревариш времето..." - По добре 15 минути по-късно, отколкото 50 години по-рано!

Редактирано от sCoff

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мацко, добре, че си жива, счупена ръка е бял кахър.И аз тотализирах стария Сивик хечбек преди време, опитах да сътворя страшно глупава маневра на средата на натоварен път. Една от малкото ми грешки за 10 години, но .... За щастие ламарините на Хондата се оказаха доста здрави, затова - пак Хонда. Аз минах само с повърхностни рани и мозъчно сътресение.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...