Jump to content

kalmara

Фен
 • Content Count

  1278
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

48 Neutral

About kalmara

 • Rank
  Ники, викат му калмара :)
 • Birthday 06/30/1990

Contact Methods

 • Skype
  ползвам предимно фейсбуклука

Profile Information

 • Кара
  JHMEE9+2HGED6
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  епа язе съм от Враца, баце
 • Интереси
  HONDA, фотография, хоби електроника, музика ... и още мноо други дреболии...общо взето - от всичко по малко. :)

Recent Profile Visitors

9711 profile views
 1. kalmara

  Продавам еднорог.

  катЕнар
 2. Само ще кажа - симптомите ти все повече пищат "ГЛАВНО РЕЛЕ", а тези калъми дет са правени там са правени от някой майстор, дето не е знаял как се прави главно реле и съответно е мазал с г**а си. Най-добре отиди при някой хондаджия, който знае как работят нещата за да ти прегледа цялата кола и да отстрани тези творчества на предишния "майстор". След като колата не е фабрична (някой е чоплил нещо там) аз спирам да помагам дистанционно, че ще вземат пак да ме провъзгласят за голямото светило, свикнало да бъде във центъра на вселената едва ли не. Директен пример на български творец : карат ми кола с несветещи къси фарове, вдигам капака и забелязвам че левия фар е захранен със 2м жица през цялата маска от десният и на едно място има протрито, където е дало на корпус и е думнал бушона. След кратка проверка установявам, че твореца преди мен го е мързеяло да погледне и смени един бушон (за левият фар), и му е било по-лесно да пусне кабел от другия къс през цялата предница на колата. 10мин и два бушона по-късно колата е със нормално светещи фарове и -2м излишен кабел от коша. Поздрави, Ники!
 3. Тъй. Понеже аз се явявам нещо като инициатор, а Фена нещо като домакин на въпросната среща - нека внеса малко прясна информация - обсъждаме срещата с бай Иван от понеделник насам (след като излезна горепосочената информация) и обмисляхме дали да отменим поне таксата за участие, тъй като срещата вече е организирана и така или иначе сме решили да се съберем, обаче междувременно говорих и с близки на Киро и получих следната информация: (преразказ) Това нещо е написано в страницата на кампанията, защото са задължени да го направят, тъй като кампанията е официална и е за набиране на средства за дадената оферта. Да, получили са разрешение от здравната каса, НО тя ще покрие 80% от предложената от Франция оферта която е само за операцията и курсовете химиотерапия. Останалите 20%, хонорарите на лекарите, ИМПЛАНТА*, следоперативните разходи - всичко трябва да се покрие от семейството му, така че въпреки всичко ще имат полза от нашите помощ и подкрепа. Дарителската сметка не е закрита. *Импланта - операцията ще се състои от изрязване на тумора плюс обкръжаващите го кости (или части от тях), които са огнището на рака, или иначе казано по стар майсторски обичай - режеш до здраво, че и малко над здравото отгоре. На тяхно място обаче трябва да се поставят импланти от благороден метал, както при всяка друга операция от подобен вид, и разбира се - ако се прави например операция на гръбначен стълб в българска клиника здравната каса ще поеме операцията, но импланта, който се поставя между прешлените трябва да си го закупи пациента за Х или ХХ хиляди лв. Та с две думи - предвид метеорологичните условия срещата ще се отложи за следващата събота и ще протече във първоначално замисленият си вид. Ще се съберем, ще има такса участие, след това ще се преведе всичко на момчето и ще му стискаме палци всичко да мине благополучно и тази гадория да остане в миналото Поздрави, Ники!
 4. Да се включа със един ъпдейт по темата - до момента са събрани около 1/4 от нужните средства. Има ефект от фейсбук кампанията като цяло, но не достатъчен - в процес на работа са и нещата по DMS кампания, но тя едва ли ще бъде полезна, тъй като парите от там се превеждат с месец закъснение...време което е ценно и крайно далеч в подобен случай! До колкото разбрах - всичко е уговорено със Френската клиника и остава само и да се съберат всичките средства, които трябва да се преведат авансово 8 дни преди началото на лечението. Имало е и уговорка с краен срок 22-ри сепмтември, но тя най-вероятно няма да бъде спазена поради липсата на финанси. За хората, които не познават момчето - попринцип е от Враца, а от доста време живее и работи в София. Има хора от вас, които може да не го харесват, поради импулсивният му характер (имал е закачливи включвания във форума), но да Ви кажа честно - реално той не е това което първоначално показва...до сега колкото пъти ми се е налагало да опирам до него (основно в неговата сфера-компютърната, и по-конкретно мрежите), я за съвет по телефона, я за лично съдействие - абсолютно НИТО ЕДИН ПЪТ не е казал "сега не мога" или "ще ти звънна по-късно" или нещо подобно и винаги ми е помагал както и с каквото може - било то със съвет на момента по телефона, посещение на място при мен, връзка с приятел на приятел на приятел, който може да свърши работа и така нататък. Момчето е стабилно и заслужава да му ударим едно рамо - и той е човек, и той е хондаджия, а и преди всичко друго - и той заслужава живот! Въпреки че му е прекалено голямо егото за да се изкаже лично - сигурен съм че ще бъде благодарен на всеки един човек, а пък и на клуба като цяло ако успеем да допринесем за успешен изход от ситуацията Сигурен съм че има колеги, които и да искат не могат да помогнат финансово - нека поне следят/разпространяват фейсбук страницата с кампанията, тя се ъпдейтва постоянно в инфо полето когато има новини по темата. Благодаря и Поздрави, Ники!
 5. Продавам светеща кутия за Д-серия на парчета, цените общо взето са :4.43 крайно предаване - 130лв барабар с диференциала5-та скорост 0.75 - 25лв3те вилки комплект с осите - 25лвПерфектните муфи, синхронизатори и другите предавки са по договаряне, след като броих пета и крайното имах нерви само втора да преброя - 1.78, ако не се ориентирате какви би трябвало да са другите предавки и имате интерес към някоя ще драснете едно лс да ида да я изброя. За контакти с мен - на лични, и на 0895/12-65-59 без значение коя част на седмицата/денонощието е, стига да не е след 12:30 нощес. Поздрави, Ники!
 6. Продавам ECU PM6 - компа е от старите модели! Липсва му горният ламаринен капак, но това не му пречи да си работи! Търся му 60лв, намирам се във Враца, изпращам с Еконт! За връзка - моля звънкайте на 0895/12-65-59 или на лични съобщения във форума!
 7. Санде, ше ме извиняваш брат ама съм карал автомобил на бърз водач (подписа ), който е със предни горен и долен стрът, задни горен и долен стрът, спортни пружини и енержи съспеншън големи задни тампони. Колата е БЕТОН, кръговите движения се взимат със 50+ км/ч.А за другият колега, който пита - да, енерджитата се движат, остатъка от стоковия тампон се набива в енержито, и точно движението премахва проблема със късането на тампоните (нали, освен факта че са плътни ), защото хората си сменяват големите тампони с нови, новите ги слагат както са извадили старите, и ако колата е снижена с 40мм примерно този тампон пак си остава усукан/под напрежение и се чудят що аджеба след 6 месеца пак се късат новите тампони. Вече ако се напълнят старите тампони и станат абсолютно плътни въпроса е друг, тогава наистина не знам как ще успява да се задържи на пътя.
 8. kalmara

  Б20 биели в Д16

  Ширина/вътрешен диаметър/външен диаметър ЕДИТ : п.п. След, като избереш материала : най-добре си вземи един комплект от въпросните биели, избий им 21мм болтовете, избий си и твоите болтове, и заедно с твоите 4 болта и 4те нови биели отиди някъде да ти измерят прецизно с вътромер диаметъра на дупката в биелата, и с микромер външния диаметър на твоя болт. Това, с цел да можеш после да пресметнеш какъв точно аванс да ти остави стругаря, за да може да заклинят добре втулката в биелата и болта във втулката.
 9. Аре, аре, не сменяй темата - твърдеше че са на самия капак на клапаните, пък сега набляваш на тва че не са били баш под вала, ми са до него.
 10. Няма никакви гуми под разпределителния вал на самият капак на клапаните са Залагаш ли пари на това си твърдение? http://www.hondaworld.ru/images/spare1/17ST301/E__1000.gif Загледай хубаво снимката - уплътнение номер 16 са четири броя, и се редят на капака на клапаните, точно както се реди и гарнитурата му, а уплътнение номер 17 също са четири броя, които се намират...аре да не е точно под него, но под него и малко към всмукателя, разликата е че там алуминий ляга върху алуминий и всичко е много плътно, гумичките са само за презастраховане, аз не мога да си го обясня защо става така, след като толкова площ като ляга плътно една върху друга, но да - случва се и от там да протекат. Едит : Пардон, объркал съм снимките. http://www.hondaworld.ru/images/spare1/17ST301/E__1000.gif Тук са три броя 16 и един 17, т.е. тези ДО* вала - както е отбелязал колегата http://www.hondaworld.ru/images/spare1/17SR301/E__0900.gif А тук са четири броя с номер 4, т.е. тези на капака
 11. В крайна сметка що я напрай тая щуротия не разбрах, само като да си сменяваш скорости заради един елементарен проблем. Ма щом па си мераклия давай. Иначе по въпроса : най-много да не ти съвпаднат шлиците и да се наложи да сменяш маховика. Като свалиш твоята кутия преди да се кикимчиш да слагаш новата им изброй шлиците и на двете да видиш еднаква ли е бройката. едит : п.п. нали си си запазил двете помпи и маслените магистрали за съединителя?
 12. И тук дрън дрън та пляс, д13ката е карбуратор и няма как да и се регулират оборотите от стъпков мотор. По-скоро ако преди не го е правила това, а сега е започнала да го прави - възможно е да е заталачен някой филтър, напримерно въздушен (или съответно горивен), от това се влияят оборотите на празен ход при карбуратора, от гориво-въздушната смес. Вярно е, че има и стъпково моторче, което изглежда като на инжекционните коли, но точно на този двигател върши съвсем друга работа. Ако чак толкова те дразни - като застанеш на шофьорския калник и се пресегнеш зад тавата на въздушния филтър - точно където ти отива жилото за газта, само че от задната страна - има една черна бакелитена врътка (ако можеш да я видиш) със 6 или 8 пера - от там можеш да си ги връцнеш малко. п.п. А като пущиш фаровете и радиото и парното пробвал ли си да врътнеш волана да видиш па тогива кфо стаа.
 13. Я си помисли пак.
 14. Петата генерация сивици със д15 карбуратор нямат ламбда сонда, за разлика от д13ките. Там са малко по-спартански нещата. Към колегата - намери си горивният филтър, че не го знам къде е точно на тази кола и го виж в какво състояние е. Преди правила ли го е това нещо, или е проблем от скоро. Ако е второто - постепенно ли се е появило това нещо или от веднъж?
×