Jump to content

1net

Фен
 • Content Count

  1627
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

40 Neutral

About 1net

 • Rank
  Опитен
 • Birthday 10/06/1981

Contact Methods

 • Skype
  emo_1net

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  нейде из кентъки

Recent Profile Visitors

14668 profile views
 1. Да я честита на новите собственици и да ги радва колкото и мен ме е радвала през годините
 2. Нямам представа. Със сигурност знам само едно и то е че по двигателя няма зверства и прекаляване с каквото и да е. Предполагам заради малките диаметри на всичко... всмукате, изпускател, генерация, двигателя успява да потдържа висока скорост на газовете а от там и понася ранното отваряне на фазите. Странно е, защото по принцип винаги съм избягвал да преоразмерявам портове и генерации, но не очаквах точно този ефект със втек-а.
 3. Двигателя на бегачката, ден преди да поеме по нов път в нови ръце.Б18 блок, Б16 глава с леко пипане около леглата, П30 бутала, степен 12.5-12.7, валове от б18ц4всмук. колектор скънк2 (че е по-евтин от фабричния тайп-р) отворен, оформен, и затворенизпуск. колектор реплика на hytech small tubeгенерация 60.3 х 2п.п. Първия двигател който настройвам и иска втек от 3800
 4. Дойде време да се разделя с бегачката защото ми предстои евентуално заминаване за дълго от страната, пък и покрай малкото Юле нямам време за състезания.Колата е Сивик 4ген хечбек и предполагам доста от вас са я виждали преди по срещи и състезания.Възможна е и продажбата на части, но не ми се ще да я разглобявам тъй като по купето има ценни промени, които ще бъдат загубени а биха били ценни за някой,който иска да кара на тайм атак или друг вид надпревари.Моля не ме разбирайте погрешно, колата е много бърза, не искам да я продавам, а да я карам, но не мога. Всякакъв вид пазарлъци са абсолютно безмислени при условие че в колата съм налял десетки хиляди левове през годините а я продавам за 4500лв. Двигател:Б18ц4 блокБ16 глава ( леко портвана без изгъзици),фабрични валове,скънк2 пружини на клапанитестепен на сгъстяване 12.5бутала П30интейк - скънк2 (оформен и портван)изпуск. колектор - small-tube hy-teck replica. генерерация - 60.3х2 лагери - acl race с увеличена хлабина и маслена помпа с повичено наляганеКутия: б16а2 със 4.786 крайно и торсен ЛСД.около кутията: комплект тампони, полуоски и лостове за скоростите и съединителя на хаспорт (само те излязоха около 1500лв)Електро: Обд1 инсталация с П30Окачване:полуиретанов комплект на енерджи съспеншън сменен доста скоро с 1 състезание зад гърба.Д2 коиловъри с предни пружини 13.5кг, задни - 13кг и 32 степени на регулиране на твърдостта.Щанги - вече не помня дебелините но по-дебели фабрични не бях намерил.Променени надлъжни наклони на предницата от горния носач ( в момента е на около 4.8 градуса надлъжен наклон)Спирачки:262 отплед, барабани отзадКупе:клетка, олекотяване на купето и вратите, сп. седалка и колани, акумулатор в купето и тем подобни дивотии, олекотени странични и заден джам. Задните странични все още са фабричнитестрът барове - преден горен, заден долен (горния се обезмисли след клетката) И двата стрът бара са собствено производство - грозни но безотказни.Джанти: повече информация тия дни че съм забравил вечеГуми: колата остана само с федерал семи сликове... другите ми гуми заминахаРез. части: трябва да се разровя но гаранция има разни носачи, шенкели, предна греда.....Рекордът на колата на калояново е 57.7 - 57.8 в 2 поредни обиколки. Колата може под 57.5 но аз явно не мога толкова. Стандартните и времена с културно темпо и сликове или семи-сликове са около 58.3-58.5 и с такива времена съм карал в дълга серия обиколки без особено да се натоварвам. Както някои от вас знаят, с нея миналата година станах шампион в класа си, така че колата е бърза и много послушна. Мощността не я знам, но ако някой я вземе цяла, получава бонус - безплатен 1 час на диното за финални настройки..... а и на кой му пука за мощността щом колата си може.Актуални снимки нямам, но ето една за да се сетите за коя черна гад говорим. (снимката е от 2009 и колата е без клетка и леки джамове)Информация: Емо - 0898614241
 5. Блокът отдавна замина.Някой иска ли вал за 300лв?
 6. Продавам си вала от счупената Б16-каЗдрав, нешлайфан олянов вал от Б16А2 - 500лвпродава се и блока ако някого го интересува. първи цилиндър е надран. Или трябва да се сменят ризите илида се разтърже на ремонтен размер, но не съм мерил дали дерюгите ще излязат на 0.25блок Б16А2 с фактура за покупка - 80лв (цена с картера), 40лв без картераинформация само по телефона защото последно време хич ме няма във форума0898 614241 - Емо
 7. Верно е, биха ни много ама кво да се прави... По-добре потготвен отбор бяха и спечелиха, за което ПОЗДРАВЛЕНИЯ.на пистата имаше много дискусии с 1.6 или 1.8 съм карал.... е истината е 1.8, който реално разработвах на пистата щото го сглобих ден по-рано.Има бая неща да изчиствам по концепцията на окачването и мотора, но като цяло съм доволен. Б18-ката се кара доста по-приятно заради повечето момент от по-ниски обороти.победили, паднали... по-важното е каране да има
 8. за б18 според мен вариантите са 2: 60 или 63Аз лично бих предпочел 60-ката особено за ежедневна кола. ползвай сравнително дебелостенна тръба за да намалиш звънтенето и шума като цяло.Резонатора, който седи на мястото на катализатора не бих го спестил в никакъв случай.70лв за цяла генерация на 60мм?!?!? няма такава цена, направо ме хвърляш в тъча.
 9. Баш в симетрията е проблема.... Като цяло звучи лесно и постижимо, но има няколко неща които биха ме притеснили мен лично... Нека помисля малко на глас1 - Изпускателния вал отваря бързо и затваря бавно. Отварянето спомага за бързо озвобождаване на газовете и създаването на мощен blow-down. Затварянето пък е важно от гледна точка разминаване на изпускателния клапан в всмукателния и буталото.2 - Центъра на гърбицата не е в центъра !!! а е сравнително рано. При слагане на всмукателна гърбица, която е с огледален профил, максималното повдигане ще дойде по-късно, което може да е в директен разрез с точка 1.3 - Тестът ми звучи смислен макар че не бих възложил големи надежди. Важното ще е да се зацепи вала така, че застъпването при 1мм да е близко до фабричното и при това зацепване да не се окаже че изпускателния клапан си пречи с всмукателния и/или буталото.4 - последния леко неприятен факт е че кобилиците обикновено омат леко износване, което не е е проблем ако сложим всмукателни кобилици на изпускателната страна... но при това действие ги завъртаме на 180 градуса и гърбиците ( широка и тясна) също са мислено завъртяни... тоест ако се сложи всмук. вал на мястото на изпускателния, кобилиците ще трябва да си се донапаснат сами. А може и добще да не съвпаднат заради разликата в ширината на гърбиците... ако това стане, бих заклеймил процедурата като невъзможна.от мен толкоз... за друго не се сещам
 10. п.п. 8-9 поста лафче..... !!! ще ви наслагам ограничителите на по 4000об ей Скоро може би ще имаме сравнение между стендовете. За мен засега овърдайвското дино е ново и не знам каква е съпоставката с другите 2 стенда. Като се посъберат малко повече коли които съм настройвал там ще мога да си извадя изводи... засега само можем да гадаем. Ето и едно дино на Н22 с лъскав всмукателен колектор на колегата enigma. Ето и на Рибата графиката в малко по-нормален вид.
 11. 60 е добър вариант, на бегачката ми е 60х2 и определено нямаше нужда от по-голяма. За сравнение, б16б е на 58.7 фабрично.
 12. при спирачна течност около 1 пръст над минимума е нормално да светва лампата при яко каране.Не ме интересува защо течността е там (може да има сумати причини), отбелязвам просто мойте наблюдения от последното ми каране.
 13. Схемата събира прах някъде.... В общи линии резултатите са на лице и даже бях пускал графики..... Замръзих проекта, тъй като за читаво измерване, трябва много гладък и равен пътен участък. Данните за оборотите са супер точни, което е добре, но се оказа че това е и голям проблем защото всяка една микроскопична неравност оказва влияние на оборотите и алгоритъма за заглаждане на входните данни стана безумен... оттам и точността и повтаряемостта страдаха доста. Всъщност горе долу тогава почнаха да се появяват и новите Г-Теци и беше малко безмислено да продължавам развитието на проекта. Между другото, гтек-а има същите проблеми които срещнах и аз (поради което хич не го обичам гтек-а) тоест алгоритъма за изглаждане на входните данни прецаква точността и кара графиката да изглежда на вълнички. Та това е... пробвах, доказах че става и толкоз. хардуера и софтуера са силно неудобни защото никога не съм го проектирал да е дуракоустойчиво и другия минус е че за да си вади човек смислени изводи трябва постоянно да отчита неща като налягане на гумите, настилка и много точно масата на автомобила по време на моментния тест, иначе резултатите са силно потвеждащи.
 14. да, слаби пружини... на около 9100 почваха да не смогват да затварят клапаните. Ограничих си оборптите до 9000 но на последната сесия все пак са са ударили клапан в бутало... или са са заключили едеин в друг. Фабрични пружини просто не издържат... беше преценен риск с най-твърдата комбинация от фабрични пружини, но не мина номера.
 15. ах Любооооо, куче гадно ходи виж салатата в Спорт и тунинг "стената на плача"п.с. обещал съм ти следващите данни и анализи да са с бъдещата играчка за събиране на данни.
×
×
 • Create New...