Jump to content

chopper1969

Фен
  • Мнения

    696
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

5 Neutral

Относно chopper1969

  • Ранг
    От всяка свирка дърво не става :)
  • Рожден ден 26.12.1969

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Провадия
  • Интереси
    Коли, компютърен хардуер, киноман, меломан...и електротехник :))).
  1. Никой ли няма такъв Акорд...или са изгнили вече
  2. Здравейте колеги...замислям се да сменя Сивика с Акорд купе (2 врати) около 2000г. Дайте ми някакви съвети какви са силните и слабите им места, имат ли галванична обработка ламарините...тоест гният ли лесно, двигателите надеждни ли са...не съм карал с Витек до сега?
  3. Хубаво е също така при цялата тази процедура, лоста на парното да е преместен на червено(топло)
  4. Минах по този път...греста през зимата при минусови температури става прекалено гъста.
  5. Направих скица на разрез на уплътнението погледнато от горе, от горната част на стъклото има един участък с формата на кукичка който е почернен с молив...именно него съм изрязъл за да няма толкова голямо притискане на стъклото от двете му страни . Съжалявам за грубата скица...просто няма как да отворя вратата и да правя снимки ...всичко е залепено.Сивика е 94г. 5 генерация хеч с 3 врати. Uploaded with ImageShack.us
  6. Здравейте! Реших да споделя как си реших проблема със затормозеното сваляне на стъклата на Сивика ми и моторчетата да не вият на умряло )) Малко предистория:Опитвах няколко пъти да смазвам уплътненията с какви ли не спрейове, смазки и какво ли не....ефекта траеше не повече от 1 месец. С течение на времето разбрах че проблемът идва от предното уплътнение, това от към острата предна страна на стъклото..което се намира вътре във вратата. Толкова се затормози че уплътнението се свлече вътре във вратата, стъклото започна да дрънчи когато е смъкнато при затваряне, и се наложи да я отворя и да наместя уплътнението. (Отлепя се предната част на найлоновият тапет и се вади блокчето за управление да по-добър достъп, вади се и говорителя.) Добавих и марково лепило за гума Момент на Ненкел...След 1 седмица пак се разлепи и се свлече долу (говорим само за предното уплътнение намиращо се във вратата дълго около 40см.) Писна ми ...и на следващото отваряне изрязах с ножица една лента на дължина (широка около 5-7 мм.) от уплътнението от тези дето се подпъхват на обратно и притискат стъклото...сега се подпъхва само от едната страна и не е толкова стегнато...пак използвах лепило когато намествах уплътнението в канала но вече не е толкова стегнато и стъклото не дрънчи и се сваля като по масло. Операцията отнема около половин час за 2 врати...дано съм бил полезен
  7. Благодаря за бързият и коректен отговор! Докато се мотах в търсачката, попаднах на един съвет от Омбре че е най-добре да се чисти с WD-40, остава да си купя един спрей и да го почистя
  8. Здравейте! До сега се рових с търсачката но не намерих описание на проблема ми.Забелязах че след като загрее двигателя, оборотите ми започват да играят на празен ход от 1000 до 1500 ...все едно някое дете си играе с педала на газта през 3-4 секунди...задържат малко повече на 1500 и пак почват да играят. Къде да търся проблема? Нямам газово и не съм имал. Благодаря предварително!
  9. Точно са ти го казали копегите...при ляв завой се чува тракане от диагоналното..тоест дясното външно каре. Трябва да си купиш комплект: каре заедно със смазката,гайка и шайба, маншона и скобите за стягането му...това поне съдържа комплаекта.
  10. Един авер имаше подобен случай, но беше го загубил някъде(само предният номер)...наложи се да си направи нова регистрация все едно сега я регистрира за първи път колата.Не се занимавай ако не си голям перфекционист...излишни пари на вятъра.Изправяш го много внимателно с почукване от вътрешната страна... и буквите и цифрите ги опресняваш с асфалтов лак...това е корозоустойчива гъста черна боя. Не закачай бялата боя...тя е светлиннотражателна.
  11. Здравей! Казваш че лагерът ти е започнал да вие в следствие на загряването ..тоест...лагера си е изхвърлил грезта от високата температура. Трябва да ти се сменят накладките на спирашката на колелото което загрява...ако имаш възможноат смени и двете накладки на двете колела, лагерът на пострадалото колело също е за смяна. Първо трябва да се намери причината за задържането на спърачката, може да е заради жилото на ръчната (келясало или наранено), задръстено маркуче поради което не може да се върне спирачната течност веднага и да освободи колелото напълно...случвало ми се е такова задръстено маркуче от калпава спирачна тешност...маркучето се беше разложило и запушило...помпата има сила да задества челюстите..но пружината няма сила да ги върне... или клеясали и замърсени челюсти което ги прави трудно подвижни.
  12. Не ми стана ясно какво точно караш...но би трябвало да имаш датчик за празен ход (не помня точното съкращение на латиница) който има вероятност да е повреден. Компютърат ти най-вероятно е регистрирал грешката...проверете го за грешки с някой който знае как...описано е тук неведнъж как се прави.
  13. Прав е бил майстора ти..една от причините за издут (корав) маркуч е издухана гарнитура на главата...налягането от цилиндъра където е издуханото място отива в охладителната магистрала и раздува най-податливият сегмент...тоест маркуча.
  14. Просто свържете по един мощен диод 10А между плюса на дългите и плюса на късите, като пропуска в посока от дългите към късите и си решавате проблема.
  15. Здравей! Не мога да разбера кой точно модел сивик караш..но кабелът който те интересува би трябвало да започва от кутийката с предпазители която се намира до акумулатора в двигателният отсек (черна правоъгълна) и предпазителя за нея е 7А ...или (7,5А) и не минава през ключа за запалване. Съветът ми е да не се отказваш от този кабел ...просто виж дали нямаш клеясало по самият по-горе споменат предпазител или по контактните му клеми...и чак тогава си прекарай нов кабел (или байпас без да махаш старият)от него до таблото си . Този предпазител би трябвало да пази и настройките на часовника ти...и на още други неща...мисля паметта на компютъра...но не съм сигурен. Успех.
×
×
  • Създай нов...