Jump to content

ozonbg

Фен
 • Content Count

  135
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About ozonbg

 • Rank
  Потребител
 • Birthday 07/11/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Бургас
 • Интереси
  Интересите ми са свързани с графичен и уеб дизайн, компютри, филми, музика, философия, психология и хубави жени :)
 1. Сложих новите съпротивления, но пак прави номера. Някой път се включва друг път не. Като включи всичките степени работят. Къде да търся проблема сега, може ли да е в лостчето за степените, и аз не знам вече?
 2. Някакъв неоригинален ми намериха за 22 лв. с една седмица доставка. Колата няма климатик, явно няма и филтър, понеже не виждам подобно нещо никъде.
 3. В аутоплюса ми казаха че колата нямала такъв филтър. Оттам си поръчах и резистора, след седмица ще ми го доставят.
 4. Явно ще трябва да търся решение, понеже пак взе да не работи. На всичкото отгоре и почва да ми свети заради него лампата на акумулатора, може би дава накъсо. Та го махнах това съпротивление и ще видя, дали някой няма да се навие да ми го поправи. В краен случай ще търся цялата част нова. Така и така съм отворил там ще съм благодарен ако ми дадете идея къде точно е въздушния филтър на купето да го сменя и него, че сигурно не е сменян 20 години.
 5. Да аз от предни теми намерих отговора. Свалих жабката, демонтирах тази част, оказа че има някакъв нагар по жичките, почистих го, сложих джаджата обратно и вентилатора заработи. Само първата степен не действа.
 6. Имам същия проблем. Но тъкмо се наканя и я закарам на майстор и там проработва. Казва ми, че трябва да не работи за да разбере от какво е. Когато преместя лостчето на първата стъпка си е умряло, изобщо не зацепва, от втора нататък си усилва правилно В повечето случаи(точно когато ми е най-нужно) не тръгва на която и да е стъпка. Какви са тези съпротивления, ако може повече инфо, моята хонда е 4G. Ще съм задължен за всеки съвет.
 7. История с продължение... извинявам се за дигането на старата тема, но след като продължих да карам колата със светеща лампа на таблото преди няколко дни като опитах да я запаля не стана нищо. Изведнъж, без да даде каквито и да е индикации. При завъртане на ключа само тихо цъкане се чува, иначе ток има, акумулатора е зареден хубаво. При бутане пали. Подозирам стартера, четките.
 8. Разбра се накрая защо динамото не зарежда. Оборотите на двигателя на празен ход, без да се подава газ са ми много ниски, а за да зареждало динамото трябвало да бъдат над 1000. Когато се подаде газ с педала започва да зарежда и мултицета показва над 14. Дадоха ми съвет да си почистя кабелите за масите на отрицателния полюс и да си оправя оборотите. Остава въпроса защо са ми паднали толкова оборотите на двигателя и къде може да ми ги отрегулират и защо понякога лампата на таблото за акумулатора свети постоянно дори като си карам колата с педала на газта, а друг път не свети дори и на празни обороти.
 9. 20 км. ще издържи ли? Не виждам как сам ще мога да диагностицирам къде точно е проблема а и сам да сваля динамото, изглежда е поставено на доста неудобно място.
 10. Още след свалянето на клемата и загасва. Колко дълго ще издържи акумулатора ако я карам така? Все пак ще трябва да я закарам на сервиз. С риск за глоба вероятно ще трябва да не включвам фаровете също.
 11. Оказа се че не е в ролката проблема. Заредих си акумулатора със зарядно и го сложих тази сутрин и като запалих колата установих, че лампичката му сега свети постоянно. И не знам, явно нещо някъде не е наред.
 12. Извинявам се за двойния пост, но мисля че открих къде е проблема. Ролката, която свързва с ремъка двигателя и динамото изглежда омаслена отвътре и вероятно от нея се чува свистенето, може и да превърта и затова да не отива достатъчно ток към акумулатора. Колегата горе беше писал, че няма логика от водата да е заминало динамото след като двигателите ги мият. Освен това вече няколко дена карам колата и то на фарове и сигурно щеше да е заминал акумулатора и да не пали вече. Явно все пак се зарежда.
 13. Благодаря за отговорите. Въздушния филтър е сух. Явно е нещо от динамото. При замерване на акумулатора при включен двигател мултицета показва 12.6, а друг път като съм го замервал е отчитал 13-14. Понеже ми се налага да ползвам колата междувременно ще ми точи ли акумулатора докато я карам(те и фаровите са включени). На светофарите не отпускам крака от газта, за да не загасне.
 14. Ако проблема е в динамото, самото динамо ли се сменя или се ремонтира или нещо друго преди него по веригата, което заминава преди това.
×
×
 • Create New...