denis95 1 #1 Публикувано 20 Декември, 2025 (Редактирано) Здравейте от скоро съм собственик ма црв 3 2007 2.0i ръчка с газова както и да е, колата е в мен от месец , кажете моля как трябва да е парното на тая кола, в началото с 1вото обслужване исках смяна на термостат, колата супер бавно топлеше, направо си беше студена , след смяната 2деня беше добре, не мога да ви кажа точната марка термостат, ще прикача видео, как от днес колата изстива от градско каране, вие дайте мнение https://dox.abv.bg/download?id=c1f4dde464# - Линк за сваляне Редактирано 20 Декември, 2025 от denis95 Прикачен линк Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3210 #2 Отговорено 20 Декември, 2025 Не изглежда нормално. Възможностите са кофти термостат, или неправилно избран. Ако се различава конструктивно от оригиналния, няма да ляга правилно и ще пропуска постоянно. Също така, термостатът трябва да е за 82°C. Ако си сложил за по-ниска температура, ще отваря по-рано и двигателят ще загрява трудно и ще изстива лесно. Оригинален е на NIPPON, OEM № 19301-RNA-306. Добра алтернатива е TAMA WV52BC-82. Друга възможност е датчикът за температурата на антифриза да дава грешни данни. Но си трябва обследване на проблема първо при кадърен автомеханик. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 1 #3 Отговорено 20 Декември, 2025 преди 19 минути, dandilov написа: Не изглежда нормално. Възможностите са кофти термостат, или неправилно избран. Ако се различава конструктивно от оригиналния, няма да ляга правилно и ще пропуска постоянно. Също така, термостатът трябва да е за 82°C. Ако си сложил за по-ниска температура, ще отваря по-рано и двигателят ще загрява трудно и ще изстива лесно. Оригинален е на NIPPON, OEM № 19301-RNA-306. Добра алтернатива е TAMA WV52BC-82. Друга възможност е датчикът за температурата на антифриза да дава грешни данни. Но си трябва обследване на проблема първо при кадърен автомеханик. Мерси, във вторник отивам пак в сервиза, човека е кадърен и човечен, поне с такива впечатления съм, аз също съм за дефектирал термостат или развален топлинен датчик, интересното е че днес е 3тия ден откакто взех колата, предните 2 дни всичко беше 6 и днес от нищото... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1615 #4 Отговорено 20 Декември, 2025 (Редактирано) Първо утре провери дали в радиатора е на макс пълен ,до гърловината ,ако не долей. В разширителния съд малко над средата между мин и макс. Ето ти тема за термостата CRV 3 R20A2 смяна антифриз и термостат - CR-V 3та ген. (2007 - 2011) - Hondabg.com Форуми https://share.google/RF71uBq9pvBtH3vU5 Направи обезвъздушяването от постнатата тема. И това е антифриза 2 Редактирано 20 Декември, 2025 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 1 #5 Отговорено 21 Декември, 2025 Чакам други мнения, пробвах съвета на колегата Carpera, не помогна Дефектирал термостат е за мен това, не съм запознат и не мога да кажа но съм на 90% сигурен че виждам въпросния термостат, който изглежда отворен до край, нещо като резба и вид винт който по пътя на мойта логика е отвид, т.е отворен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3210 #6 Отговорено 21 Декември, 2025 Термостатът няма резба или винт. Обикновено заклинва. Особено, когато не е правилният модел за съответния двигател. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 970 #7 Отговорено 21 Декември, 2025 (Редактирано) Този рязък спад в температурата(от видеото) и липсата на парно говорят за неадекватно поведение на термостата, то и няма какво друго да е отговорно за подобни симптоми. Защо не провериш колко струва един оем термостат, вместо да си играеш на проба-грешка с толкова важна част, защото парното ти е най-малкият проблем, бъзикаш си двигателя така. Редактирано 21 Декември, 2025 от Rakeem 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1466 #8 Отговорено 22 Декември, 2025 Преди 13 часа, denis95 написа: Чакам други мнения, пробвах съвета на колегата Carpera, не помогна Дефектирал термостат е за мен това, не съм запознат и не мога да кажа но съм на 90% сигурен че виждам въпросния термостат, който изглежда отворен до край, нещо като резба и вид винт който по пътя на мойта логика е отвид, т.е отворен Не вярвам в това, снимай и покажи да видим. Имам чувството, че скоро ще сменяш сервиза. Газовата ти ли си я слага или така взе колата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 1 #9 Отговорено 22 Декември, 2025 ще искам друг термостат, интересното е как бачка 2 дена и на 3тия реши че няма повече... ще искам да го свали пред мен и така, особено ще искам да поръча пред мен на марката ТАМА със сериен номер 19300PM3003 съм се спрял, да видим Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 1 #10 Отговорено 22 Декември, 2025 Преди 6 часа, Митко Йотов написа: Не вярвам в това, снимай и покажи да видим. Имам чувството, че скоро ще сменяш сервиза. Газовата ти ли си я слага или така взе колата? С газта я взех, не съм я слагал аз Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1466 #11 Отговорено 22 Декември, 2025 Да не би да е правила и преди така, работи не работи, работи не работи защото ако е така монтажа на газовата е първия заподозрян. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3210 #12 Отговорено 22 Декември, 2025 @denis95 Honda OEM 19300-PM3-003 е за 78°C. Не го слагай този. На теб ти трябва 82°C ! Виж какво съм ти написал в по-предния ми пост. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 1 #13 Отговорено 23 Декември, 2025 Днес сменихме термостата, бях свидетел на ваденето на дефектния, беше отворен, обаче не съм свидетел на монтажа на новия, по вин номер е поръчван (и двата) , ще карам седмица с наблюдение, мога да науча марката на новия, просто ще е след празниците Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7189 #14 Отговорено 23 Декември, 2025 (Редактирано) Ако са го сваляли, докато моторът е топъл (скоро след закарването в сервиза), е нормално да е отворен. Дано с новият вече няма драма. Старият може да го провериш, топвайки го студен в чаша с гореща вода, или да го "свариш" в нея на котлона - ще видиш тъкмо как сработва. Редактирано 23 Декември, 2025 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 1 #15 Отговорено 23 Декември, 2025 преди 6 минути, ceco_accord написа: Ако са го сваляли, докато моторът е топъл (скоро след закарването в сервиза), е нормално да е отворен. Дано с новият вече няма драма. Старият може да го провериш, топвайки го студен в чаша с гореща вода, или да го "свариш" в нея на котлона - ще видиш тъкмо как сработва. Мотора никога не вдигна някаква температура че да е топъл, водата беше студена която излезе от кранчето, не съм взел оригиналния, трябваше ама не го взех, а днес сваления е монтиран преди седмица и е върнат за рекламация 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 439 #16 Отговорено 26 Декември, 2025 Каква марка е дефектиралия термостат? Аз съм с ТАМА + ОЕМ гумено уплътнение и работи перфектно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 1 #17 Отговорено 26 Декември, 2025 Опаковката беше синя, с хондово лого, не е на оем, но е читав вариант сигурен съм понеже и хич не беше ефтин около 70лв, с гумено уплътнение си беше, аз самия съм попадал на дефектирали афтърмаркет части, тъй че не се изненадвам, както казах, свидетел съм единствено на демонтирането му, след това не видях так, понеже отне час докато дойде термостата с който съм, това видях синя опаковка, съмнявам се силно да е оригинален, но видях че пише хонда на опаковката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1615 #18 Отговорено 26 Декември, 2025 (Редактирано) Това е оригинален термостат и опаковката му. От Амаяма с митото 55-60лв Редактирано 26 Декември, 2025 от CARPERA 2 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
z_chakarov 46 #19 Отговорено 27 Декември, 2025 Искам 5-10броя да ми поръчаш на тази цена, превеждам парите предварително. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slavko 40 #20 Отговорено 27 Декември, 2025 Преди 13 часа, CARPERA написа: Това е оригинален термостат и опаковката му. От Амаяма с митото 55-60лв Около 100 лв. ..20 долара +20 долара доставка от Япония + мито ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1615 #21 Отговорено 27 Декември, 2025 (Редактирано) Вместо двамата да пишете глупости влезте направете си профили в Амаяма и поръчвайте 59лв+9лв мито. За двамата ако можете да четете @z_chakarov @Slavko 7.68лв мито. Редактирано 27 Декември, 2025 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
z_chakarov 46 #22 Отговорено 27 Декември, 2025 @CARPERA Регистрация имам и имам над 100 поръчки. Времето за доставка е страхотно за лятото ще пристигне. Дай цена от UAE, от където пристигат за 10дни...... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
z_chakarov 46 #23 Отговорено 27 Декември, 2025 За другата коледа имам приятел, който ще се прибира може да го донесе .Ще е още по евтин без доставка и мито.Само 20$ ще е 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1615 #24 Отговорено 27 Декември, 2025 33 minutes ago, z_chakarov said: @CARPERA Регистрация имам и имам над 100 поръчки. Времето за доставка е страхотно за лятото ще пристигне. Дай цена от UAE, от където пристигат за 10дни...... Много ти здраве явно само да спамиш и цапаш темите нищо друго не можеш да кажеш. Винаги поръчвам по този начин и пристигат за 30 дни. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slavko 40 #25 Отговорено 27 Декември, 2025 Преди 1 час, z_chakarov написа: @CARPERA Регистрация имам и имам над 100 поръчки. Времето за доставка е страхотно за лятото ще пристигне. Дай цена от UAE, от където пристигат за 10дни...... Няма смисъл колега z_chakarov .....ето това е причината във форума да не влизат хората които разбират и от които можеш да научиш нещо полезно...за съжаление ... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venkostanev 35 #26 Отговорено 27 Декември, 2025 Момчета не се хапете така.Нека малко по- нормално да се отнасяме един друг.Все пак сме от една и съща секта.Трябва уважение и разбиране.Форума е да сме си полезни един на друг.Бъдете здрави и весели празници на всички. 5 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове