Jump to content
denis95

Лош термостат, или нещо друго

Recommended Posts

Здравейте от скоро съм собственик ма црв 3 2007 2.0i ръчка с газова както и да е, колата е в мен от месец , кажете моля как трябва да е парното на тая кола, в началото с 1вото обслужване исках смяна на термостат, колата супер бавно топлеше, направо си беше студена , след смяната 2деня беше добре, не мога да ви кажа точната марка термостат, ще прикача видео, как от днес колата изстива от градско каране, вие дайте мнение 

https://dox.abv.bg/download?id=c1f4dde464# - Линк за сваляне

Редактирано от denis95
Прикачен линк

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не изглежда нормално.

Възможностите са кофти термостат, или неправилно избран.  Ако се различава конструктивно от оригиналния, няма да ляга правилно и ще пропуска постоянно. Също така, термостатът трябва да е за 82°C. Ако си сложил за по-ниска температура, ще отваря по-рано и двигателят ще загрява трудно и ще изстива лесно.

Оригинален е на NIPPON, OEM № 19301-RNA-306. Добра алтернатива е TAMA WV52BC-82.

Друга възможност е датчикът за температурата на антифриза да дава грешни данни.

Но си трябва обследване на проблема първо при кадърен автомеханик.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 19 минути, dandilov написа:

Не изглежда нормално.

Възможностите са кофти термостат, или неправилно избран.  Ако се различава конструктивно от оригиналния, няма да ляга правилно и ще пропуска постоянно. Също така, термостатът трябва да е за 82°C. Ако си сложил за по-ниска температура, ще отваря по-рано и двигателят ще загрява трудно и ще изстива лесно.

Оригинален е на NIPPON, OEM № 19301-RNA-306. Добра алтернатива е TAMA WV52BC-82.

Друга възможност е датчикът за температурата на антифриза да дава грешни данни.

Но си трябва обследване на проблема първо при кадърен автомеханик.

Мерси, във вторник отивам пак в сервиза, човека е кадърен и човечен, поне с такива впечатления съм, аз също съм за дефектирал термостат или развален топлинен датчик, интересното е че днес е 3тия ден откакто взех колата, предните 2 дни всичко беше 6 и днес от нищото...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Първо утре провери дали в радиатора е на макс пълен ,до гърловината ,ако не долей.

В разширителния съд малко над средата между мин и макс.

Ето ти тема за термостата

CRV 3 R20A2 смяна антифриз и термостат - CR-V 3та ген. (2007 - 2011) - Hondabg.com Форуми https://share.google/RF71uBq9pvBtH3vU5

Направи обезвъздушяването от постнатата тема.

И това е антифриза

2Screenshot_20251220_215119_Gallery.thumb.jpg.713e6274747a664f1baf5aa461075538.jpg

Редактирано от CARPERA
  • Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакам други мнения, пробвах съвета на колегата Carpera, не помогна

Дефектирал термостат е за мен това, не съм запознат и не мога да кажа но съм на 90% сигурен че виждам въпросния термостат, който изглежда отворен до край, нещо като резба и вид винт който по пътя на мойта логика е отвид, т.е отворен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Термостатът няма резба или винт. Обикновено заклинва. Особено, когато не е правилният модел за съответния двигател.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Този рязък спад в температурата(от видеото) и липсата на парно говорят за неадекватно поведение на термостата, то и няма какво друго да е отговорно за подобни симптоми.

Защо не провериш колко струва един оем термостат, вместо да си играеш на проба-грешка с толкова важна част, защото парното ти е най-малкият проблем, бъзикаш си двигателя така.

Редактирано от Rakeem

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   1 потребител

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...