karchoto 35 #1 Публикувано 11 Септември, 2023 Здравейте отново. След дълго търсене и участие на няколко търга в copart най-сетне успех да си похарча парите. Купих си acura RDX advance 2017 г.Докато чакам да пристигне почнах да търся информация за газова уредба и още един куп други неща които смятам на тоя етап за маловажни. Та мисълта ми е, трябва ли да се има предвид за газовата че 3те цилиндъра почиват от време на време . Не трябва ли нещо да се знае предварително за да предупредя газаджията.Убеден съм че хората които са слагали на подобна кола едва ли са много. Някой който е слагал на колата си да помогне моля. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 612 #2 Отговорено 12 Септември, 2023 Здравей, честито за колата. А Моята е 2014 г. и преди фейса. Моята газова я слага @Markony. Реших да се доверя на доказан специалис вместо да я оставя при някой дето ще си остави ръцете и евентуално да чакам нови части по двигателя. Преди 11 часа, karchoto написа: 3те цилиндъра почиват от време на време Моите не почиват вече . Може да прочетеш темата ми. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #3 Отговорено 12 Септември, 2023 Преди 14 часа, karchoto написа: Здравейте отново. След дълго търсене и участие на няколко търга в copart най-сетне успех да си похарча парите. Купих си acura RDX advance 2017 г.Докато чакам да пристигне почнах да търся информация за газова уредба и още един куп други неща които смятам на тоя етап за маловажни. Та мисълта ми е, трябва ли да се има предвид за газовата че 3те цилиндъра почиват от време на време . Не трябва ли нещо да се знае предварително за да предупредя газаджията.Убеден съм че хората които са слагали на подобна кола едва ли са много. Някой който е слагал на колата си да помогне моля. Супер покупка, честито! 2017 не е ли вече с директно впръскване вече? Иначе както е казал колегата Пламен, прочети и помисли за изключването на VCM системата, май вредите и риска, които създава са повече от спестеното гориво.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
karchoto 35 #4 Отговорено 12 Септември, 2023 Да чух за него,маркони, но съм от Димитровград. Моя газаджия е много способно момче. Каза че компа нс газовата трябвало да бъде с някаква система която ще може да реагира на това изключване на цилиндрите.Но като цяло не е слагал такава. И да обмислям и варианта да сложа такава джаджа за премахване на VCM системата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
karchoto 35 #5 Отговорено 12 Септември, 2023 Другото което ми казаха че старт -стоп системата не можела да се изключва принудително.Нямало копче. Верно ли е това, ако да малко ме притеснява. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6024 #6 Отговорено 12 Септември, 2023 (Редактирано) Не може. За това се слага модулчето за "деактивация". Редактирано 12 Септември, 2023 от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 612 #7 Отговорено 13 Септември, 2023 Преди 18 часа, karchoto написа: Да чух за него,маркони, но съм от Димитровград. Моя газаджия е много способно момче. Каза че компа нс газовата трябвало да бъде с някаква система която ще може да реагира на това изключване на цилиндрите.Но като цяло не е слагал такава. И да обмислям и варианта да сложа такава джаджа за премахване на VCM системата И аз питах в моя град няколко газаджии за газифициране на 6 цилиндрова Хонда. Първия отговор беше "имали такава хонда?". Иначе всички са способни докато не им се довериш и се започват едни оправдания - на бензин не е работела добре, свещи.... Препоръка: Един разговор по телефона с Бранко няма да ти е излишен. За VCM-a не бързай да поръчваш. Може да извадиш късмет и предишния собственик да е монтирал модула. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
karchoto 35 #8 Отговорено 19 Септември, 2023 На 12.09.2023 г. at 18:38, ceco_accord написа: Не може. За това се слага модулчето за "деактивация". Може ли някой да ми каже тоя модул от къде да го набавя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #9 Отговорено 19 Септември, 2023 (Редактирано) On 9/12/2023 at 5:01 PM, karchoto said: Да чух за него,маркони, но съм от Димитровград. Моя газаджия е много способно момче. Каза че компа нс газовата трябвало да бъде с някаква система която ще може да реагира на това изключване на цилиндрите.Но като цяло не е слагал такава. И да обмислям и варианта да сложа такава джаджа за премахване на VCM системата Повярвай твоя газаджия ще я оцапа до неузнаваемост,отиди до Маркони ,за да не те боли много главата после. Той сам си признава че не знае нищо за този двигател това трябва да е голямо предупреждение за теб,но колата е твоя можеш да я убиеш както сам пожелаеш. Редактирано 19 Септември, 2023 от CARPERA 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
megamind 36 #10 Отговорено 19 Септември, 2023 преди 22 минути, karchoto написа: Може ли някой да ми каже тоя модул от къде да го набавя? Днес проучвах темата. Можеш да го купиш директно от няколко различни сайта: 1. Амазон - по 20-25 долара са, но са доста китайска изработка и не винаги са надеждни. 2. https://www.svcmcontroller.com/ - подобен на амазонските, но с по-високо качество и изглеждат безпроблемни. 3. https://www.vcmtuner.com/ - най-скъпия, с разни защити от прегряване и т.н. 4. Можеш да си направиш сам. Има няколко видеа и гайда из форумите, например: https://www.odyclub.com/threads/diy-vcm-muzzler.365505/ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 612 #11 Отговорено 20 Септември, 2023 Преди 11 часа, karchoto написа: Може ли някой да ми каже тоя модул от къде да го набавя? Моя е такъв https://www.svcmcontroller.com/ Препоръчвам ако се поръчва от тои сайт да се ползват българските спедитори а доставка от САЩ. Тези ми искаха допълнителни $50 за доставка. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
karchoto 35 #12 Отговорено 20 Септември, 2023 преди 20 минути, Plamen-CRV написа: Моя е такъв https://www.svcmcontroller.com/ Препоръчвам ако се поръчва от тои сайт да се ползват българските спедитори а доставка от САЩ. Тези ми искаха допълнителни $50 за доставка. Поръчах го VCM а за 106 $ ще ми го донесе един приятел като си идва. Питането ми беше за старт стоп системата от къде се купува и какво е точно. Никъде не намерих инфо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 612 #13 Отговорено 20 Септември, 2023 Преди 1 час, karchoto написа: Никъде не намерих инфо И аз не намерих инфо. Има само за 3-та генерация. Сигурен ли си, че има такава система? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 153 #14 Отговорено 20 Септември, 2023 Защо си купувате кола 2017 и ще и слагате газова! Колата не е направена за това! Карайте си я така! Колата е много добра, но до сега не съм срещнал някой собственик с газова да коментира! Worldwide! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 612 #15 Отговорено 20 Септември, 2023 Аз пък съм чел. Икономия от 1.50 лв. на литър не е за пренебрегване. П.П. То и на HEMI е грехота да се слага ама слагат. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6024 #16 Отговорено 20 Септември, 2023 Преди 2 часа, birev написа: Защо си купувате кола 2017 и ще и слагате газова! Вероятно има резон във въпроса ти, защото е доста по-икономична от моя вехт шестак, но и при него разликата е осезаема в парите - около 9/100 А-95, а иначе е около 11/100 на газ. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
megamind 36 #17 Отговорено 20 Септември, 2023 (Редактирано) Освен икономията, е и много по-екологично, и не спонсорира толкова горивната мафия. И като цяло това мрънкане против газифицирането е абсолютно безсмислено - законно е и всеки си решава. И аз не разбирам за какво се слагат тия афтърмаркет музики по 2000 вата например, но не спамя по темите. Редактирано 20 Септември, 2023 от megamind 4 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #18 Отговорено 24 Септември, 2023 (Редактирано) Газ се слага само за пари и нищо друго. Екологиите са само за ала бала и да се оправдаем, колко сме окъсани. С колата се ходи за цигари в квартала. Като искате да сте толкова еко, слизаш от колата и обществен транспорт. Редактирано 24 Септември, 2023 от jijane 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 151 #19 Отговорено 24 Септември, 2023 Или велосипед . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Moonlord 0 #20 Отговорено 12 Ноември, 2023 На 11.09.2023 г. at 22:23, karchoto написа: Здравейте отново. След дълго търсене и участие на няколко търга в copart най-сетне успех да си похарча парите. Купих си acura RDX advance 2017 г.Докато чакам да пристигне почнах да търся информация за газова уредба и още един куп други неща които смятам на тоя етап за маловажни. Та мисълта ми е, трябва ли да се има предвид за газовата че 3те цилиндъра почиват от време на време . Не трябва ли нещо да се знае предварително за да предупредя газаджията.Убеден съм че хората които са слагали на подобна кола едва ли са много. Някой който е слагал на колата си да помогне моля. Колега, успя ли да сложиш газово? Аз имам VCMtuner и я карам така колата да не изключва цилиндри. Ако си сложил газово моля те сподели какво е газово то, как се държи колата, колко харчи и т.н... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
karchoto 35 #21 Отговорено 12 Ноември, 2023 На 3 декември имам запазен ден да я карам да и слагат. Като я взема ще споделя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 612 #22 Отговорено 13 Ноември, 2023 Преди 11 часа, Moonlord написа: Колега, успя ли да сложиш газово? Аз имам VCMtuner и я карам така колата да не изключва цилиндри. Ако си сложил газово моля те сподели какво е газово то, как се държи колата, колко харчи и т.н... Аз на моята и врътнах 10000 на газ. Не съм имал никакви проблеми - нито чек е светвал, нито нещо друго. Газовата е Романо монтирана от @Markony. За газифицирана Легенда може да прочетеш съответния раздел или темата на @ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #23 Отговорено 17 Ноември, 2023 На 20.09.2023 г. at 11:08, birev написа: Защо си купувате кола 2017 и ще и слагате газова! Когато караш 20-30000км. за 1 година е без значение дали колата е 2017г. или 2007г. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
karchoto 35 #24 Отговорено 2 Декември, 2023 Здравейте отново. Да се похваля с разход . Димитровград - Русе Днес я закарах да и слагат газ.След като я взема ще коментирам . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 612 #25 Отговорено 3 Декември, 2023 8,5/100 е добър разход на бензин. Аз съм постигал (само веднъж) до 9,3/100 газ. Преди 2 седмици Шумен - Котел - Казанлък - Шипка - Великотърново - Шумен точно една бутилка газ 11/100. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rosenrt 1 #26 Отговорено 3 Декември, 2023 И една снимка на колата да не публикуваш да се похвалиш ... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
karchoto 35 #27 Отговорено 5 Декември, 2023 На 3.12.2023 г. at 13:51, rosenrt написа: И една снимка на колата да не публикуваш да се похвалиш ... 7 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 612 #28 Отговорено 6 Декември, 2023 На 2.12.2023 г. at 19:31, karchoto написа: Днес я закарах да и слагат газ.След като я взема ще коментирам . И да не забравиш да изключиш автоматичното зануляване на трип А при зареждане на бензин. Аз го настроих на ръчно и го занулявам при зареждане на газ. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
karchoto 35 #29 Отговорено 21 Януари Здравейте.Ами вече имам натрупани впечатления от газовата и мога да споделя. Разхода е 14 извънградско 15 магистрала и 16-17 градско.Като се има предвид че не я галя въобще.Върви както на бензин.Маркони я сложи и съм доволен за сега.Сложих и тая джаджа дето да не се изключват цилиндрите VCM TUNER. 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stiliqn86 47 #30 Отговорено 28 Февруари (Редактирано) Здравейте, и аз най накрая ще подкарвам Акурата, след доста чакане. Искам да ви попитам, когато запаля ми иска код да активирам двата дисплея. Някой знае ли къде да го търся този код? Благодаря ви! Поздрави! П.П. забравих да кажа RDX advance 2017г. Редактирано 28 Февруари от Stiliqn86 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 612 #31 Отговорено 28 Февруари Няма код за радиото. Пробвай да задържиш бутона за включване на радиото за няколко секунди. При мен така тръгна. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stiliqn86 47 #32 Отговорено 28 Февруари преди 34 минути, Plamen-CRV написа: Няма код за радиото. Пробвай да задържиш бутона за включване на радиото за няколко секунди. При мен така тръгна. Ще пробвам и ще споделя. Благодаря за бързият отговор! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stiliqn86 47 #33 Отговорено 29 Февруари Благодаря, тръгна всичко! 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stiliqn86 47 #34 Отговорено 29 Февруари Имам друг въпрос, някой успял ли е да подкара навигацията за България? При мен ме показва в САЩ и Мексико.Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didomucy 73 #35 Отговорено 1 Март Здравей,колега.Честито и много безаварийно шофиране!Има възможност за навигация след инсталиране на громаудио или карплей.Аз си го обяснявам по следния начин: това е външен модул който се инсталира и ти прехвърля всички функции от телефон на горния екран.По запознатите могат по детайлно да те запознаят.Има и разни китайчета в алито.Поздрави. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 612 #36 Отговорено 1 Март Преди 13 часа, Stiliqn86 написа: Имам друг въпрос, някой успял ли е да подкара навигацията за България? При мен ме показва в САЩ и Мексико.Поздрави! Карти за Европа няма. За Русия са базови и са бе навигация. Това е модула https://gromaudio.com/store/vline/honda-acura-2013-2019-vline-carplay-android-auto-infotainment-system-navigation-upgrade.html Има клипчета в сайта. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stiliqn86 47 #37 Отговорено 1 Март преди 57 минути, Plamen-CRV написа: Карти за Европа няма. За Русия са базови и са бе навигация. Това е модула https://gromaudio.com/store/vline/honda-acura-2013-2019-vline-carplay-android-auto-infotainment-system-navigation-upgrade.html Има клипчета в сайта. Много лошо, че няма карти за Европа, а този модул ми е малко скъпичък, докато не ми омръзне да гледам дисплея само за радио. Ще търся нещо по бюджетно за сега. Благодаря! Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stiliqn86 47 #38 Отговорено 1 Март Мисля да пробвам нещо такова https://a.aliexpress.com/_EGbGwY9. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 612 #39 Отговорено 1 Март @karchoto , беше ми писал на л.с. че е порчвал някакво от алиекспрес. Нека сподели тук какво е поръчал и ако го е монтирал да покаже снимки. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
karchoto 35 #40 Отговорено 4 Март Колеги,ето клип как работи това устройство. Аз съм доволен всеки може да си прецени дали ще го устройва 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове