JHM 1574 #1 Posted September 20, 2022 Кое е за предпочитане и защо? Място за монтаж ,под кухненски плот. Моля мнение за марки и модели,от по високия клас! Пример: LG F4DV710S1E или LG F4WV910P2SE Share this post Link to post Share on other sites
Drone 723 #2 Posted September 21, 2022 (edited) AEG или BOSCH, всичко друго е ала бала Щом ще се монтира под кухненски плот пералня и сушилня в едно. Преди година и нещо сестра ми си взеха AEG с капацитет 8кг. Много е тиха и мисля, че има гаранция 5 години. Към 1600лв беше, сега сигурно ще е повече. едит: само трябва да видиш дали ще се събере, мисля, че имат модели и за вграждане. Нещо такова примерно. Edited September 21, 2022 by Drone Share this post Link to post Share on other sites
JHM 1574 #3 Posted September 21, 2022 По принцип мястото е "кът",но ми казват,че в случая е по добре отделно,тъй като може да има запотяване под плота. Share this post Link to post Share on other sites
Drone 723 #4 Posted September 21, 2022 Мм да и това го има, но тогава пък ще трябва да пренасяш дрехите до друго място и да пускаш сушилнята 1 Share this post Link to post Share on other sites
Митко Йотов 893 #5 Posted September 21, 2022 Когато са отделно винаги е по добре от 2/1 другото е компромис. Ванка ако нямаш място е ясно то и няма нужда от дискусия но ако можеш да ги разхвърляш (сушилнята може да стои където си поискаш) задължително отделно но и парите вече са други. 2 2 Share this post Link to post Share on other sites
Markony 2048 #6 Posted September 21, 2022 Лично ползвам АЕГ ,но майстора ми на пералните ползва ЛГ.По-лесни му били за ремонт.Имали вече wifi и други екстри.Жена ми е доволна от пералньо-сушилнята.С термопомпа е и е икономична.Сменях вентилатор преди месец.Беше се напукала пластмасата на оста и биеше.Електрониката обаче се самодиагностицира и изписа грешката.Частите дойдоха за 2 седмици от Германия.Ако е от помощ информацията модела е L99699HWD.Имам същата и в сервиза без сушилня.В нея пера чаршафите ,които се постилат в колата на клиента.Тя не мръднала,макар ,че в Русе водата е отвратително варовита вече 6 години. Share this post Link to post Share on other sites
JHM 1574 #7 Posted September 21, 2022 (edited) AEG ELECTROLUX, били с капсуловани лагери.Заминава лагера и хвърляш уреда.Сега,то може никога да не замине или да надживее LG-то,където смяната му била лесна. Абе хвърлям и по едно око и на тези: и май май...! Edited September 21, 2022 by JHM 2 1 Share this post Link to post Share on other sites
Митко Йотов 893 #8 Posted September 22, 2022 +1 за тези. Miele е мерцедеса на домашните уреди, ей така в комплект е супер. Можеш да хвърлиш едно око Тук 2 1 Share this post Link to post Share on other sites
Krasi-mir 1422 #9 Posted September 22, 2022 Ако имаш място предлагам два отделни уреда. Най-малкото, защото вероятноста един по-сложен уред да даде фира е по-голяма, отколкото два по-прости. Ако имаш възможност, и аз мисля, че марките ел.уреди са две - Miele и всички останали. 4 Share this post Link to post Share on other sites
Krasi-mir 1422 #10 Posted September 22, 2022 (edited) Съжалявам, Удеве нямах време за лирични отклонения, а сега не мога да редактирам. Не ме разбирайте погрешно, не робувам на (скъпи) марки. Ако ще е чисто ново клоня към среден клас. Пералня + сушилня Indesit ми изкараха над 10г. Отидоха си работещи. Хладилник/фризер Samsung също толкова и също си отиде работещ, защото съпругата хвърли око на Miele. Ама втора употреба на година-и-нещо. Имахме и перално-сушилня Miele, ама беше почти пълнолетна. Въпреки това работеше перфектно, ноо ... много дълъг комбиниран цикъл и много ток. Сменихме я с пералня Samsung, също втора употреба на година-и-нещо. Прахосмукачки Miele - несравними с останалите. Ноо, да си дойда на думата ... Тук при мен търговията с уреди втора употреба е в друго измерение. За почти без пари се намират изключително добри оферти, включая чисто нови, само отворени и никога не ползвани. Докато в България ... това лято, местният дилър-монтьор на ел.уреди ми оферира ремонтирана фурна за 350лв. Същата като моята, купена за £50 и закарана в БГ за £40. Таааааа, тетака! Edited September 22, 2022 by Krasi-mir Share this post Link to post Share on other sites
А. Д. 68 #11 Posted September 22, 2022 Здравей, Както при колите, така и при уредите старите модели са исински( с опция за ремонт), а новите хвърляш и нов. При избора на сушилня бих избрал с нагревател а не с термопомпа. Термопомпата в електроуред е един малък хладилник или климатик който обръща цикъла и съответно духа топло или студено. При термопомпите има агент в тръбите, съответно дехидратиращ филтър , вентилатор за обдухване на радиаторче( нарича се кондензатор). Агента в тръбите е херметически затворен. При пропуск изтича и нямаш сушилня. Цикъла на сушене при помпите е по дълъг. Това за избора на сушилня. Бих избрал отделни уреди, като колегите са изтъкнали предимствата. Моите са марка Миеле. Нооо избора е твой. Успех. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Drone 723 #12 Posted September 22, 2022 Преди 3 часа, Krasi-mir написа: Съжалявам, Удеве нямах време за лирични отклонения, а сега не мога да редактирам. Не ме разбирайте погрешно, не робувам на (скъпи) марки. Ако ще е чисто ново клоня към среден клас. Пералня + сушилня Indesit ми изкараха над 10г. Отидоха си работещи. Хладилник/фризер Samsung също толкова и също си отиде работещ, защото съпругата хвърли око на Miele. Ама втора употреба на година-и-нещо. Имахме и перално-сушилня Miele, ама беше почти пълнолетна. Въпреки това работеше перфектно, ноо ... много дълъг комбиниран цикъл и много ток. Сменихме я с пералня Samsung, също втора употреба на година-и-нещо. Прахосмукачки Miele - несравними с останалите. Ноо, да си дойда на думата ... Тук при мен търговията с уреди втора употреба е в друго измерение. За почти без пари се намират изключително добри оферти, включая чисто нови, само отворени и никога не ползвани. Докато в България ... това лято, местният дилър-монтьор на ел.уреди ми оферира ремонтирана фурна за 350лв. Същата като моята, купена за £50 и закарана в БГ за £40. Таааааа, тетака! Е ти пък изкара, че тука уреди втора употреба няма Аз за 200лв си взех печка с котлоните отгоре. Марката е NEFF, Която е дъщерна на Bosch Просто трябва да познаваш правилните хора. Винаги 2та уреда са по-добре от 1. Share this post Link to post Share on other sites
Pavel_Pavlov 1019 #13 Posted September 22, 2022 Ако е от значение, един консултант в Технополис ми каза (и показа), че Хайер имат допълнителен филтър за термопомпата за разлика от почти всички други среден и висок клас. Аз лично съм взел АЕГ пералня (още не съм я вкарал в употреба) и обмислям Миеле сушилня. Подкрепям казаното от останалите – ако имаш място, два уреда са по-добре от един. Дори с включеното неудобство с пренасянето на дрехите. Share this post Link to post Share on other sites
JHM 1574 #14 Posted September 22, 2022 Преди 1 час, Pavel_Pavlov написа: Хайер имат допълнителен филтър за термопомпата за разлика от почти всички други Хайер би трябвало да е мидея. Този филтър,третия го има и миелето,най евтиното! 1 Share this post Link to post Share on other sites
Richard 38 #15 Posted September 22, 2022 Хайер няма общо с Мидеа 1 Share this post Link to post Share on other sites
JHM 1574 #16 Posted September 23, 2022 Вече в експлоатация..! 5 Share this post Link to post Share on other sites
Митко Йотов 893 #17 Posted September 23, 2022 Ми малките могат да се търкалят в калта вече . 1 Share this post Link to post Share on other sites
DAN_DAN 156 #18 Posted September 26, 2022 Снимките са от далечната (вече) 2013 година. Уредите все още изглеждат и функционират така както когато ги разопаковах. Само децата пораснаха и вече не се събират вътре. 1 1 1 Share this post Link to post Share on other sites