sidux 1 #1 Публикувано 24 Февруари, 2019 Здравейте колеги. Препоръчайте свещи иридиум. Наближава да сменям свещите и реших да сложа иридиум, но при наличието на толкова ментета не знам на какво да вярвам. Ако може линк, ще е супер. И два въпроса не по темата. Колата е на 120к км и със сигурност не са регулирани клапаните. На какви км трябва да се регулират? Струва ми се, че съм закъснял. Някой сменял ли е горивен филтър и ако да, къде е? излиза ми нещо като филтър в резервоара, ама дали това не е цедката? Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sidux 1 #2 Отговорено 24 Февруари, 2019 Това което намерих е, че иридиум свещи за моята кола са NGK IZFR6K11. Въпроса е , как се разпознават ментетата от истинските, или някой сигурен търговец? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Damasko 5 #3 Отговорено 24 Февруари, 2019 (Редактирано) Преди 2 часа, sidux написа: Това което намерих е, че иридиум свещи за моята кола са NGK IZFR6K11. Въпроса е , как се разпознават ментетата от истинските, или някой сигурен търговец? Трябва да имат 4 символа отсрани на металната част над резбата и да са made in japan. Друг вариянт е Denso IK20TT , също иридиум , но на по-ниска цена. Колегата Markony продава и от двата вида. Редактирано 24 Февруари, 2019 от Damasko 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2858 #4 Отговорено 24 Февруари, 2019 Преди 4 часа, Damasko написа: и да са made in japan. Може и да са made in france също. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #5 Отговорено 24 Февруари, 2019 Ако са made in France лошо... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 453 #6 Отговорено 24 Февруари, 2019 Няма разлика, все са свещи. И Бош иридиум от Русия да сложи, все тая. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #7 Отговорено 25 Февруари, 2019 Не знам колко са читави Made in France. И аз съм с едно наум. Шири се мнение, че са ребрандирани Denso, произвеждани във Франция. Има отзиви както за ("няма разлика"), така и против ("хвърлих ги след 1000 км"). Ако някой има мнение по въпроса от личен опит може да се аргументира. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 453 #8 Отговорено 25 Февруари, 2019 На сивик-а съм минал през японско нжк, денсо, френско нжк, руски бош и разлика не намерих никаква. Та според мен е все тая. Тая мания по японското е силно преекспонирана. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_pileto_ 44 #9 Отговорено 25 Февруари, 2019 (Редактирано) Преди 2 часа, dindin написа: Не знам колко са читави Made in France. И аз съм с едно наум. Шири се мнение, че са ребрандирани Denso, произвеждани във Франция. Има отзиви както за ("няма разлика"), така и против ("хвърлих ги след 1000 км"). Ако някой има мнение по въпроса от личен опит може да се аргументира. Имам лично мнение-френски не. И това са свещи на не повече от 5-10 хил км. Не помня точно че беше отдавна. Редактирано 25 Февруари, 2019 от _pileto_ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1554 #10 Отговорено 25 Февруари, 2019 (Редактирано) За коегата от предходния пост тази свещ от последната снимка много зле нещо става в този цилиндър. Когато купих колата я взех с тези от темата NGK LPG6 IRIDIUM LASER LINE на 65 хил при мен незнам кога са сложени от предния собственик. Тези ги сложих тази година бяха на промоция в ЕВРО 07 Колата е CRV 1gen на газ на NGK 65 хил са само на газ. Ето ти още размисли за иридиевите свещи. Моето мнение само японски и за мен по-добрите иридиевите. Редактирано 25 Февруари, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_pileto_ 44 #11 Отговорено 26 Февруари, 2019 (Редактирано) Преди 16 часа, CARPERA написа: "За коегата от предходния пост тази свещ от последната снимка много зле нещо става в този цилиндър. " Да колега, зле е тази свещ. А в този цилиндър предполагам става това, което и в другите три. Няма проблем с цилиндри и мотор въобще като цяло. Карам тази кола от 2007-ма и по километраж е на 356 хил. км (реални над 400хил). От които мои са 229 хил., навъртяни с два комплекта свещи дензо иридиум, японски, и с един комплект acdelco (дето ужким били за газ, незнам си какво...реакламни приказки). Та с две думи, мотора е без грешка (F20B6), а аз само акцентирах на дефектната бройка от френския комплект NGK. Редактирано 26 Февруари, 2019 от dindin 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1554 #12 Отговорено 26 Февруари, 2019 Да и аз съм против френските търсех да покажа снимка на 4 бр такива но приятеля ги изхвърлил.Бяха доста зле и те на 15 хил км явно дават често дефекти ,или за тази цена това може да се очаква. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
madrigal 15 #13 Отговорено 1 Март, 2019 Моля да ме извините за невежеството, но тези свещи от снимката на колегата pileto никак не ми приличат на иридиеви - диаметърът на накрайника (или както там се казва) е като на обикновена свещ - не като на тези на колегата CARPERA (и като моите два комплекта, сложени на Акорд-а и на CRV-то). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #14 Отговорено 2 Март, 2019 Това не е невежество, а наблюдателност . Свещите няма как да ти приличат на иридиеви, защото са най обикновено (никелово) НЖК . То не знам дали изобщо има Френски иридиеви НЖК, поне аз до сега не съм попадал на такива и си мисля, че май във Франция се правят само обикновени . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1073 #15 Отговорено 2 Март, 2019 Карал съм с Денсо ИК24,на турбиниран Сивик и бях доволен.За мен са читави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1554 #16 Отговорено 2 Март, 2019 8 hours ago, madrigal said: Моля да ме извините за невежеството, но тези свещи от снимката на колегата pileto никак не ми приличат на иридиеви - диаметърът на накрайника (или както там се казва) е като на обикновена свещ - не като на тези на колегата CARPERA (и като моите два комплекта, сложени на Акорд-а и на CRV-то). Да не са иридиевите и колегата не е казал че са просто показа такива френски .Които за парите си толкова издържат и дават често дефекти,тук ги продават за по 8-9лв крайна цена и за вложени материали за 3-4 лв какво да очакваш повече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове