romborak 165 #41 Отговорено 21 Февруари, 2019 Имам ELM и на него не съм виждал да показва температура на маслото, само на антифриза. Може би някой колега с HDS ще може да каже. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #42 Отговорено 21 Февруари, 2019 (Редактирано) Да.Ако може да се види значи има датчик който е свързан с ЕКУ то и почти всички тези коли си смятат кога е ред за смяна на маслото. Редактирано 21 Февруари, 2019 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hahy 39 #43 Отговорено 22 Февруари, 2019 Не знам какво смятат, ама 3 масла и пускам вече и никога не е ревала че иска нулиране или да ми казва че е време да го сменям. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Takumi Fujiwara 407 #44 Отговорено 23 Февруари, 2019 Нищо не смятат. Просто отброяват 8000 км по километража и то само, ако си го нулирал след като си сменил маслото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #45 Отговорено 23 Февруари, 2019 Човекът каза, че интервалът му намалял наполовина до смяната, така че явно в неговия случай има някакъв алгоритъм. Сигурно има и такива, които само засичат километри. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
romborak 165 #46 Отговорено 23 Февруари, 2019 Преди 4 часа, Takumi Fujiwara написа: Нищо не смятат. Просто отброяват 8000 км по километража и то само, ако си го нулирал след като си сменил маслото. Напротив, смятат и още как. И аз мислех, че само броят километри, но се оказва, че не е само това. Преди 18 часа, hahy написа: Не знам какво смятат, ама 3 масла и пускам вече и никога не е ревала че иска нулиране или да ми казва че е време да го сменям. Може би който сменява маслото нулира брояча, а не ти е ревала защото го сменяваш само на 8 хиляди. Моята започва да реве със съобщение "Service due soon" когато останат 1500км до смяна, т.е. към 10хил.км в моя случай. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Accord 8 7 #47 Отговорено 11 Май, 2019 Здравейте колеги А на колко хиляди трябва да се сменя водна попма ? 2.0 156 кс. Ако някой знае да сподели и при дизела , че магарето вече е на 282 000 и не е сменяна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #48 Отговорено 15 Май, 2019 Принципно при смяна на ангренажа е добре и нея да смениш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Accord 8 7 #49 Отговорено 15 Май, 2019 Е то и двете нямат проблеми с веригите само при 2.4 201кс трябва между 150 и 200 000 да се смени веригата , че двата вала и двойния V-Tec много я тормозят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #50 Отговорено 15 Май, 2019 Ми то и с водна помпа не съм чувал да имат проблем Според мен може да се смени при друга интервенция в „района“. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogibo 3 #51 Отговорено 5 Август, 2019 Здравейте. От няколко дни съм щастлив собственик Акорд 2,0 156 к.с. По талон се води 2008 година, а според vin decoder е 2009 година. Не е болка за умиране. Тук в темата гледам че обсъждате маслото за К20 двигател. Това е първите "цифри" от номера на двигателят предполагам. Само че моят почва с R20A и от таблицата в темата "Двигателно масло за Акорд 8 ген" аз май попадам при 9 генерация. Нещо бъркам или ..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #52 Отговорено 5 Август, 2019 (Редактирано) Двулитровият двигател на 8ма генерация е R20A3 – твоят. Нещо не си видял сигурно. С 8ма генерация си Честита да ти е колата! Редактирано 5 Август, 2019 от Pavel_Pavlov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogibo 3 #53 Отговорено 5 Август, 2019 Благодаря за отговора. Нещо не мога да се ориентирам в таблицата. И този двигател се кара с 0W20 или 5W30? На 246 000 км. би трябвало да е автомобила Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #54 Отговорено 5 Август, 2019 Преди 3 часа, Pavel_Pavlov написа: Двулитровият двигател на 8ма генерация е R20A3 – твоят. Нещо не си видял сигурно. С 8ма генерация си Честита да ти е колата! Точно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #55 Отговорено 5 Август, 2019 40 minutes ago, ogibo said: Благодаря за отговора. Нещо не мога да се ориентирам в таблицата. И този двигател се кара с 0W20 или 5W30? На 246 000 км. би трябвало да е автомобила От таблицата гледай ред 21. Там стоят твоето шаси, обема на двигателя ти и кода на двигателя. Срещу тях е и препоръчителното масло: 0W-20 и 5W-20 със сертификати API SN/RC и/или ILSAC GF-5. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове