Jump to content

vuryss

Фен
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно vuryss

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Accord Tourer 8 2.0 CW1
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Пловдив

Contact Methods

  • Skype
    vuryss

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Сега пробвахме да разменим релето за климатика със това за клаксона (очевидно са 1 и същи модел). За сега сработва, ще го тествам следващите дни, ако се задържи така дълго време - може би ще е реле...
  2. Привет, колата е 2009 2.0 tourer cw1 - получи се следния проблем с климатика: Компресора работи, като зацепи съединителя и започва да духа студено без проблем, пада до 4 градуса. Но съединителя изглежда да зацепва когато е на кеф. Някой път с часове не работи - после започне да духа студено както нормално, после пак спре и не се знае кога ще тръгне. Майстора вика, че е най-вероятно някакъв датчик който казва кога да сработи електромагнитния съединител и кога не. Но не е много сигурен. Ето видеото което ми прати майстора: Имали ли сте подобен проблем и как го решихте?
  3. @Митко Йотов аз се чудя от къде да си взема болт и тази капачка дето се завива отгоре дето я фиксира гумата.
  4. Аз потвърждавам, че при комби модела (TOURER) се побира цяла дума с джанта 17" като се махнат корите. Гумата е 225/45/R17. Ако нямате газова там - по-добре си вземете цяла резервна гума с джанта.
  5. За включване на вентилаторите - не зная. Странно ми е да се включват/изключват толкова периодично и това да афектира оборотите. От Бултрако при проверката преди 3 месеца ми казаха, че клапаните са ок и нямат нужда от реглаж. Горивния не съм го сменял за сега. Това става със и без включен климатик, от там изхождам, че не е от него.
  6. Здравейте, от няколко седмици забелязвам следното поведение: при престой на място през няколко секунди започват леки, но осезаеми вибрации. Оборотите падат с около 50-100 (на око по обротомера). Така стои 2-3 секунди и после пак се вдигат до старото положение и няма никакви вибрации. Това се случва независимо дали съм на P (паркинг), D или N (неутрална). Като сякаш като съм на Drive - са малко по-силни вибрациите, но пак са така на интервали. Интервалите са горе доло следните: 10 секунди без вибрации, 2-3 секунди вибрации с леко падане на оборотите, пак около 10 секунди нищо и така. В движение няма никакви подобни проблеми, както и ако подам ръчно газ на място. Включването/изключването на консуматори (фарове/климатик/радио/чистачки и др.) няма никакъв ефект върху това. Чувал съм, че при включване на консуматори се вдигат оборотите, но при мен си стоят същите. Това се случва, разбира се, при по-загряла кола, когато оборотите са около 600-700, а не на студено палене когато стигат до 1200-1400. Колата е обслужена в предните 2-3 месеца с оригинално масло и филтри на скоростна кутия и двигател. Маслото е 0w30 на Хонда. Колата е 2009 Accord Tourer 8 2.0 автоматик. Имате ли идеи?
  7. Абе как 50ст на страница сканиране някой няма ли скенер у дома да го сканира, пък ще му съберем някой лев. Иначе бройте и мен! Тука сканират за 3ст: http://trio-print.com/Scanirane.html Тука сканират за 5ст: http://kopirencentar.com/цени/
  8. Къде има на английски за европейския модел?
  9. Да съберем пари, да поръчваме това: https://www.ebay.co.uk/itm/HONDA-ACCORD-2008-2012-HANDBOOK-OWNERS-MANUAL-GENUINE-PRINT-2008/283373318037 и да си го сканираме ?
  10. Днеска забелязах, че при мен се случи същото - само че за дясната. Не свети За съжаление май е прекалено много играчка да се смени...
  11. Здравейте, наскоро си взех акорд 8 комби и все още му разучавам функциите. Днеска се опитах да влезна в настройките дето се пускат от волана като задържиш стрелката нагоре. Влиза ми и имам 5-6 неща между които мога да сменям със стрелките. Проблема е че не мога да избера нито едно от тях. Опитвам с натискане или с настискане и задъжане на средното копче (SEL/RESET) но нищо не се получава. Аз ли правя нещо грешно или копчето ми е дало фира? Друг по-страничен въпрос - духалките които са зад подлакътника и са насочени към задните седалка не работят, трябва ли специално да се пуснат от някъде или и там да търся проблем?
  12. Аз също се опитвам да намеря, ако някой има - да казва цена.
  13. Благодаря за съветите! Колата е на 190 000 км. Къде и как мога да проверя сходимостта на колелата? Това реглаж ли е или нещо друго? Сериозно ли са ми объркали маслото? Ремъка е пистовия ремък, той по тяхни думи "отделя гума". Разбира се, че няма да я обслужвам при тях (може би само скоростната кутия ще оставя там). За рейката не се учудих, четох в долните теми че е доста често срещан проблем. При кой в Пловдив да си направя по-реална диагностика тогава?
  14. Какво имаш предвид под карана ли е? Нов внос, без номера - общо взето само на паркингите на сервиза и при продавача съм я виждал в движение. Нямам как да я изведа навънка без транзитни номера и платени гражданска и тн.
×
×
  • Създай нов...