anakondakz75 19 #1 Публикувано 6 Декември, 2017 Здравейте на всички.Пиша от името на един приятел,защото няма регистрация тук..Значи проблема е следният..Колата си пали без проблем когато е студена.Но ако загрее колата и реши да пали,няма палене..Върти като луда,но само до там...Когато престои няколко часа,докато изстине си пали нормално..Сменени са свещи,делко е слагано за проба само,но проблема е същият..Някакъв майстор е категоричен,че датчика на коляновия вал е причината затова,мисля говори за ХОЛ датчика,ако не се бъркам за името...И ако е този датчик примерно,лесно ли се сменя?Благодаря предварително на всички... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #2 Отговорено 6 Декември, 2017 Трудна работа.Разглобява се почти цялото делко,а и такъв датчик не се продава отделно.Ето тука има картинки:http://autoweek.com/article/diy/when-your-24-year-old-civic-needs-new-distributor-right-now Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
anakondakz75 19 #3 Отговорено 6 Декември, 2017 (Редактирано) Забравих да спомена че мотора е VTEC.. Да колега но защо да разглобява цялото делко като проблема е изключен да е в него...? Редактирано 6 Декември, 2017 от CYPRUS_75 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #4 Отговорено 6 Декември, 2017 Може и да е от бензиновата помпа. Щом сте проверили токовете сега търсете проблема в горивото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
anakondakz75 19 #5 Отговорено 6 Декември, 2017 (Редактирано) Ако проблема ще е в бензиновата помпа,това ще го прави и на студен мотор,но проблема е след като мотора загрее добре и престои 10 мин няма палене докато не изстине..Помпата я изключвам като вариант защото тя или работи или не,а проблема е само на горещ мотор...Проблема ще е някъде другаде,но засега остава загадка,освен в тоя датчик на коляновия вал...Знам ли... Редактирано 6 Декември, 2017 от CYPRUS_75 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nakata 176 #6 Отговорено 6 Декември, 2017 (Редактирано) Регулирай си клапаните Редактирано 6 Декември, 2017 от nakata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
anakondakz75 19 #7 Отговорено 6 Декември, 2017 Интересното е,че са сменени два пъти делко с втора ръка и проблема е същият,а за регулиране на клапаните,от къде ще загуби центровка като проблема се появил изведнъж? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #8 Отговорено 7 Декември, 2017 Я първо си презапои главното реле,тогава сменяй друго. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
anakondakz75 19 #9 Отговорено 7 Декември, 2017 Преди 2 часа, AMD написа: Я първо си презапои главното реле,тогава сменяй друго. Къде се намира това реле колега,извинявай за глупавия въпрос,но си нямам на представа къде да го търся Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
anakondakz75 19 #10 Отговорено 7 Декември, 2017 Преди 13 часа, Japanese fever написа: За какъв двигател говорим? D16Z6? Чека (CEL) цвети ли? Ако да, каква грешка дава? Колега в талона пише само това,номер на двигател EG81039213 производство на колата 1992,първата регистрация е 1995... На таблото не свети нито една лампа за някаква грешка.Не знам каква друга информация да дам за колата,но ще съм благодарен на всякакви отговори... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #11 Отговорено 7 Декември, 2017 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nakata 176 #12 Отговорено 7 Декември, 2017 Преди 22 часа, CYPRUS_75 написа: Интересното е,че са сменени два пъти делко с втора ръка и проблема е същият,а за регулиране на клапаните,от къде ще загуби центровка като проблема се появил изведнъж? като не иска топла да запали я пробвай да я бутнете ако запали сте за реглаж на клапани казвам го от опит Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #13 Отговорено 7 Декември, 2017 Преди 12 часа, CYPRUS_75 написа: ... EG81039213 ... Това май е японски VIN, т.е. колата е JDM, десен волан и евентуално автоматик. Иначе и аз залагам на главно реле. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #14 Отговорено 7 Декември, 2017 Колата е с д15б което в случая няма никакво значение. Щом не свети чека и си пали и работи нормално, когато е студена, проблема е в главното реле. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
anakondakz75 19 #15 Отговорено 9 Декември, 2017 (Редактирано) Колата е Ръчка с десен волан и на мястото където трябва да гледаме за номера на мотора пише това ZC 7416176....Тия дни ще презапоим главното реле и ще пиша какво е станало .. Редактирано 9 Декември, 2017 от CYPRUS_75 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #16 Отговорено 9 Декември, 2017 Интересно, значи трябва да е суапната двувалова Д-серия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
anakondakz75 19 #17 Отговорено 10 Декември, 2017 Преди 11 часа, Japanese fever написа: Щом е VTEC, не е двувалка. Това е JDM двигател (OBD1) аналогичен на D16Z6 и не е 1.5, а е 1.6. Точно така колега..OBD1 е,и е 1.6 мотора.На плочката е изписано на 2 реда... ZC 7416176 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #18 Отговорено 10 Декември, 2017 Главно реле. Пробвай където е релето / показали са ти го / , като не иска да запали да дадеш на пластмаците един лек тупаник. Другото да го разбереш, че е то- влизаш и на изгасена музика палиш. Целта е да чуеш как помпата работи и релето цъка. Същото това изчезва, когато колата загрее. Не го запоявайте- от морга друго за 20 лв и си в играта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
anakondakz75 19 #19 Отговорено 12 Декември, 2017 На 10.12.2017 at 22:13, Japanese fever написа: Добре бе колега, защо в профила ти пише 1.5 автоматик, когато колата е 1.6 с ръчни?!? Оправи си информацията ф профила, за да може да е ясно за каква кола и двигател се говори, по принцип, не само в тази тема. Колега в първия пост съм писал,че колата е на мой приятел,но той няма регистрация тук,затова аз питам от негово име...Профилната ми снимка няма нищо общо с въпроса ми тук... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове