ceco_accord 6125 #41 Отговорено 21 Януари, 2023 (Редактирано) VID_20230121_124316.mp4 Изравям мало вехта тема, ама - житие / битие. Снощи в 3:30 ТЕSY-то получи среднощно напикаване. След сваляне на капака и според 1 телефонна консултация, положението е неспасяемо. Спеца рече: Ако сълзи от долното уплътнение, ша живее, ако се стича отгоре - фръгаш. Изкара 10 години иии ... VID_20230121_124439.mp4 petal_20230121_181716.mp4 Та, в "наше село" няма голям избор, а за 100 литров направо никакъв, обаче утре требе да го монтирам, че неделя е ден за баня. Има това: https://www.technopolis.bg/bg/Obemni-bojleri/Obemen-bojler-ELDOM-WV10046/p/729706?tab=review и не е много скъп - като за извънреден случай. Някой, нещо да сподели от личен (и отличен) опит - марка, модел? Ако не - фръгам се и, кОт - такОа. Редактирано 21 Януари, 2023 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sentinelprime3 59 #42 Отговорено 21 Януари, 2023 (Редактирано) Моя Теси за 1 год и половина, понеже за сега живея на балкана Априлци ( Троянска Област)) Когато загрее , светва в синьо , след има няма 20-30 мин светва червено и понеже на балкана е студено, най- вече в банята изключва , светва , червено , сиреч "дозагрява" и така с времето нещо бъгна и сега включва когато си иска. Може да е студена водата , той светва в червено, но започва да мига ...Не се задържа да грее и да достигне температура.щ, чуди се. . . . . Оправя се с мн молитви и цъкане на копчето, но не всеки път е готов да загрява и да си спокоен, че ще имаш топла вода. . . Редактирано 21 Януари, 2023 от sentinelprime3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6125 #43 Отговорено 21 Януари, 2023 (Редактирано) Не ми е създавал ядове с греенето, но му бях "вдигнал мерника", понеже понякога имаше лека утечка на ток и се усещаше по металната "слушалка" на душа. Явно някаква екстра на марката - специална терапия. Редактирано 21 Януари, 2023 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1549 #44 Отговорено 21 Януари, 2023 (Редактирано) Леката утечка се появявява като си тръгва нагревател. Неправолно занулявана или липса такова,а този теч ако се появявал той е на 100 процента причината. Теси или Елдом еднакво ще ти свършат работа. Капе ли отгоре нов. Редактирано 21 Януари, 2023 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 154 #45 Отговорено 21 Януари, 2023 Така като гледам, последното видео ми се струва, че е занулен правилно! По това как капе според мен се е спукал водосъдържателя и е за хвърляне и нов! Доста те е изкарал, аз Елдом и Теси повече от 5 години и край! Ако ти се инвестира и имаш място търси Стибел Елтрон, иначе всички са един дол дренки и изкарват по толкова! И Теси и Елдом ще изкарат! Може да вземеш и неръждавейка български, но са двойно пари! И пак след толкова години, тръбата за топлата вода, която не знам защо не е от неръждавейка става на солета и се троши! Имах такъв Елдом и така стана, но той изкара най-дълго! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 174 #46 Отговорено 21 Януари, 2023 Споделям горното мнение, горе долу комерсиалните марки изкарват толкоз, после те и нов. Та няма много за мислене, вземай нещо на оферта ако има, това е 😊 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 44 #47 Отговорено 21 Януари, 2023 Току що, смених бойлер. )Имах Елдом. Изкара 13 г.Сега пак монтирах Елдом.На първо четене, загрява доста по-бавно. Най вероятно заради ЕКО нормите в режима му.Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 123 #48 Отговорено 21 Януари, 2023 И аз скоро сложих моя. Тъй като съм на топлофикация и като резервен вариант, но все още не сме го вързали към тока. В началото се бях насочил към Стибел, но първо че трябва да го купя с куриер и ако нещо по гаранцията се случи трябва да се демонтира и да се прати в Стара Загора- в Бургас нямат представителство. След това мислех за Атлантик ( произведени в Египет) и накрая взех този. Произведен в Италия. Да се надявам да държи. Към момента с Топлофикация е ок. и си стои като паметник. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 403 #49 Отговорено 21 Януари, 2023 Имам два бойлер Елдом, монтирани през 2000 г. Единият го смених преди 4-5 г., другият още е здрав 😎 Не, че е варненски патриотизъм, но Елдом са железни. Теси са по дизайнерски, но според търговци, дават повече дефекти. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6125 #50 Отговорено 21 Януари, 2023 Да си призная - твоят варненски коментар чаках, но и на останалите топло мерси! Ще погледна пак темата утре къде обед и "квот сабя покаже". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1006 #51 Отговорено 21 Януари, 2023 @ceco_accord, Теситата нещо не ги харесват хората и май има защо. В офиса в който работех, 3 пъти по гаранция едно Теси все си играехме да го сменяме. Най-добре е неръждавейка и както казват хората "вечен". То вечни неща няма ама е го, имаме един 80 литров неръждаем за бекъп от 20 години някъде, не е протекъл и е в цветущо здраве. Не се ползва от 6-7 години обаче, че имаме и 300 литров на Сън систем. Като цяло емайлираните повече от 10-12 години май няма такива които да карат а някои марки и доста по-малко. Всичко зависи от това колко пари ти се дават. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 624 #52 Отговорено 22 Януари, 2023 Преди 14 часа, ceco_accord написа: Та, в "наше село" няма голям избор, а за 100 литров направо никакъв, обаче утре требе да го монтирам, че неделя е ден за баня. Има това: https://www.technopolis.bg/bg/Obemni-bojleri/Obemen-bojler-ELDOM-WV10046/p/729706?tab=review и не е много скъп - като за извънреден случай. Някой, нещо да сподели от личен (и отличен) опит - марка, модел? И аз по спешност се наложи да купувам нов. Стария Елдом се предаде (за мой късмет) сптемврийските почивни дни след 10 годишна служба. Спрях се на този модел. П.С. Живея в града където се произвжда Теси 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6125 #53 Отговорено 22 Януари, 2023 @Plamen-CRV Линк не си сложил? Или цитирайки ме си взел "моят" избор? Имам приятели които рекламно обслужваха фирмата и знам че ТЕ СИ работеха добре, но последните години "по високите етажи" нещата не са читави, а това неминуемо се отразява и надолу. Вчера в магазина (където имаше и шуменски), момчето каза че Тези вече не са това което бяха. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #54 Отговорено 22 Януари, 2023 (Редактирано) Здравейте Аз пък не съм привърженик на обикновените бойлери, защото имат недостатъци. За мен по- добрият вариант са проточните. На село полуактивно се използва монофазен проточен бойлер под налягане 8500 W (5000 W+3500 W)- Релакс-P за къпане. Е след 7 години работа се наложи да подменя едно реле за 20 лева, което се беше постопило вътре. За през зимата тази мощност е достатъчна, а за през лятото и 5000 W стигат. Освен захранващите кабели и ДТЗ според мен тези бойлери други недостатъци нямат. Поздрави Редактирано 22 Януари, 2023 от JoroHondata 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 624 #55 Отговорено 22 Януари, 2023 Преди 1 час, ceco_accord написа: Линк не си сложил? https://www.technopolis.bg/bg/Obemni-bojleri/Obemen-bojler-ELDOM-WV08039A/p/729705 този купих Това ми е трети бойлер на Елдом от как фалира ТЕЦ-а. Нито един не е карал под 10 години. Сменям ги заради варовитата вода в нашия край. За Теси знам, че от няколко години правят бойлери за Бош. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6125 #56 Отговорено 22 Януари, 2023 (Редактирано) Дефакто е същият, просто различен обем и габаритни размери. На мен височината ми е кът, а на моите 80 л няма да им стигнат, ама за 150 вече място хич. Сегашният Теси е 90 х 45 см, а Елдома е 100,5 х 46,2 см, ама ще стане. Бойлерите и те кат колите - нарастват им габаритите при еднаква кубатура. Топлозолация тук, там звукоизолация и врати по 1 педя, а вътре Смарт. За варовита вода има други балони и са със сух керамичен нагревател (в капсула и без директен контакт с водата), но по нашио край тя е "мека". А и тея модели са по-скъпи. Бош-а не ми харесаха, понеже копчето е отдолу, а не отпред. Редактирано 22 Януари, 2023 от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony® 100 #57 Отговорено 22 Януари, 2023 В къщи Елдом-а кара 18-та година,като миналата го отворих за първи път.След почистване на котлен камък и кал(пълен леген) и смяна на комплект фланец с нагревателя и анодната+тръбата за топлата вода топли като нов. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6125 #58 Отговорено 22 Януари, 2023 Със синковеца и Сивика ойдохме до Техполис-а, откинах 5% отстъпка и набутахме в хеча кашонья. СипАл съм си 1, а Ел-а дома виси със страшна сила, ама докато сгрее 100 кила, май ще повторя с рикийката. Мерси на всинца ви за включването и събеседването! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1257 #59 Отговорено 22 Януари, 2023 Гледам, че и дюбелите не си преправял... , ако изхвърляш стария свали му окачващата скоба знае ли човек какво може да стане. Те са взаимозаменяеми и ако се наложи да сменяш пак да не дупчиш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6125 #60 Отговорено 22 Януари, 2023 (Редактирано) Абе, не стана перфектно, ама. Скобите са различни, а на стария е и малко ръждясала. На новия скобата е с 2 санта по-надолу от горния ръб и едвам го вкарахме над куките и под тавана. Отзад лявата страна на скобата опира в 1 чупка на стената и съответно стои с 1 градус килнат наляво, защото на новия скобата е с наклони, което е странно конструктивно решение. Вероятно идеята е била да се вертикализира, ако дюбелите в стената не са точно водоравни, но при мен стената обърка хитринката, а не ми се точеха пак 100 литра, за да изпиля малко скобата. Той се самонамести чак като натежа. Както и да е - имам си бойлер а ла кулата в Пиза. Редактирано 22 Януари, 2023 от ceco_accord 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1549 #61 Отговорено 23 Януари, 2023 Една хитринка като слагате бойлер ,докато е празен свалете обрисувайте самия бойлер на опаковката от картон ,габарите и захващане. Така ще мерите с картона по стената,бързо лесно и удобно. Мисля дори че някой модели имаха размерите и габаритите върху опаковката разчертани. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове