crown_bg 446 #1 Публикувано 20 Април, 2016 Здравейте колеги, Имам въпрос породен от следното - при ускорение между 20-40км/ч предницата става малко като лодка играе странично, много леко, но аз го усещам, след което става нормално. Ходих на "майстор", каза че според него е предна дясна полуска (повозихме се, вдигна я на стенд, канал нямаше - стенда нищо не показа, в движение го провокирахме със спиране и много плавно потегляне). Каза ми, че ще струва с труда около 150-60лв. Някакъв лагер се износвал, свалял се този лагер, правели се по-големи легла за сачмите и т.н. Само това ли е, което се сменява? Казвам това защото в Бултрако (не съм питал лично) казаха 2-ма "майстори" (единият е този който провери колата), че те продават цялата полуоска, което е нормално за България. Да допълня в САЩ полуоските са раздробени на доста ситно и имаш възможност да си купиш от болтче, скоба до цялата такава, а и парт номерата съвпадат. Може ли някой да каже какво е нужно от картинката за това каре, да си направя сметка дали наистина си заслужава да поръчвам или не? Благодаря! Ето подробна диаграма на частите, които се предлагат: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 302 #2 Отговорено 20 Април, 2016 Според мен проблемът с "лодката" не е от вътрешно каре, а по-скоро нещо разбито в окачването. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #3 Отговорено 20 Април, 2016 Окачването го гледаха на 4 места, единственото което се видя е напукан тампон вдясно, но едва се вижда и всички казха, че няма как да е от това. Факт е че не всеки път лодката се проявява. Какво според теб може да е по окачването? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ATMV 109 #4 Отговорено 20 Април, 2016 Разглобете 7 и 8 проверявате чашите за износване. Обикновено си личи с опипване или с просто око, ако е добре обезмаслено.Възможно е от такова износване предницата до "сее" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #5 Отговорено 20 Април, 2016 Благодаря за включването! Така 7 е дясно вътрешно каре, или греша? А 8 какво е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ATMV 109 #6 Отговорено 20 Април, 2016 8 е лявото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SpliFF 50 #7 Отговорено 20 Април, 2016 6 е лявото колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ATMV 109 #8 Отговорено 21 Април, 2016 Така е номер 6 е, просто обикновено пиша от телефона и 6цата съм я направил на 8-ца. Извинявам се за което. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #9 Отговорено 21 Април, 2016 (Редактирано) При мен има луфт не в самото каре, а където карето влиза преди висящия лагер. Има лека вибрация при ускорение и по баир. Та не знам... Редактирано 21 Април, 2016 от mirott Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 794 #10 Отговорено 21 Април, 2016 (Редактирано) Здравейте колеги, Това сеене/тресене, само между 20-40км/ч ли го има или се увеличава с увеличаването на скоростта ? Волана играе ли ти в ръцете ? Редактирано 21 Април, 2016 от ADH-Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #11 Отговорено 21 Април, 2016 (Редактирано) При мен конкретно има вибрации които се проявяват по-осезаемо при подаване на газ рязко или по баир. Ако карам плавно, без рязко натискане на газта-значение от скоростта няма...кажи-речи не се усещат. И да-точно като леко сеене се усеща с примес от вибриране. Но пак казвам-карето ми е здраво. Луфт има точно при висящия лагер...според мен сваляне му е майката. Освен ако някой не го е правил вече и да ни сподели опита си. Редактирано 21 Април, 2016 от mirott 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #12 Отговорено 21 Април, 2016 (Редактирано) Здравейте колеги, Това сеене/тресене, само между 20-40км/ч ли го има или се увеличава с увеличаването на скоростта ? Волана играе ли ти в ръцете ? Само между 20-40, и то плавно ако подаваш газ. При рязко подаване го няма. След тази скорост го няма, няма и вибрации във волана, и не играе тип трептене в двете посоки. Бих казал, че откакто сложих 17", явно асфалта е професионално направен, почнах да усещам волана по-рзлично като твърдост. Със 16" беше по-лек и мек. Редактирано 21 Април, 2016 от crown_bg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #13 Отговорено 21 Април, 2016 При мен конкретно има вибрации които се проявяват по-осезаемо при подаване на газ рязко или по баир. Ако карам плавно, без рязко натискане на газта-значение от скоростта няма...кажи-речи не се усещат. И да-точно като леко сеене се усеща с примес от вибриране. Но пак казвам-карето ми е здраво. Луфт има точно при висящия лагер...според мен сваляне му е майката. Освен ако някой не го е правил вече и да ни сподели опита си. Този висящ лагер има ли го на диаграмата? Можеш ли да го посочиш като номер? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #14 Отговорено 21 Април, 2016 Номер 24 е лагера а "черупката" в която влиза и се захваща за купето е отляво на него. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 794 #15 Отговорено 21 Април, 2016 (Редактирано) Колеги, вие сигурни ли сте в изрядността на вашите гуми и джанти ? Убедени ли сте, че нямате крива джанта/гума, че перфектно са ви балансирани гумите и че НЕ са ви гумите неравномерно износени ? За мен тези неща които описвате ми говорят за среща с гумаджия, а не с механик да ви разглобява полуоска/полуоски. Имал съм хонда с проблемна полуоска и по-конкретно с проблемно вътрешно каре - над 30 - 40км/ч колата не може да се управлява, вибрации, тресене каквито не могат да се опишат. Вашите оплаквания са далеч от такива обяснения. Имал съм проблеми с гуми и джанти (изядени от вътре гуми, криви джанти) и точно при тях се случват тези неща които описване - тресене/биене най-вече около 30 - 40 - 50км/ч и след това се пооправа. Не казвам, че и при вас е така, но преди да почвате да се панирате, купувате части за стотици левове и да се занимавате с майстори - първо си проверете гумите и джантите, отидете ако трябва на няколко гумаджииници и се уверете, че гумите и джантите са ви перфектни. Редактирано 21 Април, 2016 от ADH-Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #16 Отговорено 21 Април, 2016 Аз съм 101% сигурен-колата я вдигах и като хвана полуоската луфта е очеваден. Даже клопа като клатя. Въпроса е правил ли го е някой или ще сме първите...! Пак казвам-карето ми е ок! А и няма как крива гума/джанта да се проявява само при подаване на газ, особено в нагорнище-конкретно при мен е така. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #17 Отговорено 21 Април, 2016 (Редактирано) Аз съм с чисто нови гуми и перфектно реновирани джанти. Джантите бяха реновирани поради корозията, но бяха идеално прави. Правени са при кадърен човек. Ходих на реглаж, почти нищо не пипна, каза че имало малко разминаване в задния мост, но и това е оправено сега. Възможно ли е да е някой от тампоните на двигателя, или тампон на скоростната кутия - питам за да си го обясня - нямам ненормални вибрации на място на П, Д или Р. Не знам и аз какво да мисля. Прсто тук в тази държава трудно се намира читав човек. Пример: Ходих миналата седмица на 3-ма различни лекари, чувствах се болен с адска кашлица и болка в главата без температура, всички казаха че ми няма нищо. Предписаха ми различни неща. След като споделих на следващите, какво са предписали предните лекари, всеки казваше - ем то този сироп е за друго, няма да помогне. В крайна сметка се оказах болен, а едни от сиропите са противопоказни за състоянието ми. Та просто искам да почна да поразбирам повечко, за да мога да си обясня нещата и да стигна до проблема, истинскя сам - в случая с ваша помощ - и да отида и да кажа, искам това и това да направите, точка. Редактирано 21 Април, 2016 от crown_bg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SpliFF 50 #18 Отговорено 21 Април, 2016 Аз съм 101% сигурен-колата я вдигах и като хвана полуоската луфта е очеваден. Даже клопа като клатя. Въпроса е правил ли го е някой или ще сме първите... ! Пак казвам-карето ми е ок! А и няма как крива гума/джанта да се проявява само при подаване на газ, особено в нагорнище-конкретно при мен е така. Ей така както е вдигната колата ,палияш включваш 3-та и гледаш полуоскота дали замята.Този лагер се сменя така,че... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #19 Отговорено 21 Април, 2016 (Редактирано) Не, не замята. Сигурно защото е във въздуха и няма натоварване. Както и няма вибрации при пускане по инерция, при плавно подаване на газ по надолнище или равно. Но когато я хвана с ръка и я разклатя има луфт (радиален) и тропа. Трябва да се свали и да се види дали е от лагер, шлици или каквото и да било там друго. Редактирано 21 Април, 2016 от mirott 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 141 #20 Отговорено 21 Април, 2016 (Редактирано) При колегата mirrot съм сигурен че проблема е (както и той самия описва) в лагера номер 24 от схемата. Сваля се полуоската и се сменя лагера с нов или слагаш друга полуоска със здрав лагер, ако ти изпадне евтино като втора употреба и подаваш газ до ламарината Различни са полуоските при различните мотори на Акорд! При crown_bg случая е друг... или поне докато няма вибрации при ускорението (най-вече в изкачването на баир), за мен е труден да гадаене. По окачването всичко здраво ли е? Лагерът е с парт номер 91057-SR3-008 Редактирано 21 Април, 2016 от ВесКо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #21 Отговорено 21 Април, 2016 Единственото, което и аз видях, бе леко сцепен тампон долу вдясно. Човека тества с ръце в различни посоки окачването и отпред и отзад, каза че нищо не може да открие. Тампона се видя понеже увиснала гума видимостта е лесна, но каза че няма как да е от това. Също каза че този тампон ще изкара още, преди да създаде някакви симптоми. Той ще бъде сменен, така или иначе, поръчан е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ЧОЧО 23 #22 Отговорено 21 Април, 2016 ............ Та просто искам да почна да поразбирам повечко, за да мога да си обясня нещата и да стигна до проблема, истинскя сам - в случая с ваша помощ - и да отида и да кажа, искам това и това да направите, точка. Моя съвет е да сложиш малко читава грес във вътрешното каре / на крик или канал 10мин. работа откачаш скобата на маншона и с подходящи клещи /керпедени/ закачаш същата/. Караш и ако има дори и малка промяна следва рециклаж или смяна на / 6 или 7 / Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #23 Отговорено 21 Април, 2016 Вчера разбрах, по данни и от други форуми, вътрешното каре е слабост при тези Акорди, и то това откъм пасажера. Но ще го направя, а каква грес препоръчваш? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ЧОЧО 23 #24 Отговорено 21 Април, 2016 В случая марката няма значение. Греста да е за каре / пликче което върви и ли се продава отделно като купуваш каре или маншон/ Не слагай повече от количеството в пликчето, като извади максимално от старата грес. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #25 Отговорено 21 Април, 2016 Веско, ако е така директно я свалям. Благодаря за съвета. Ще пиша за резултата като сваля/ремонтирам. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tdd2003 0 #26 Отговорено 22 Май, 2016 (Редактирано) При проблем с вътрешно дясно каре се получава тресене на 4-5 скорост от 70-80 до 110-120 и се осеща много силно в краката на пасажера...с такава малка скорост, както се описва проблема по скоро ще е джанти и гуми...пробвай с друг комплект. Всъщност какъв се оказа проблема? Редактирано 22 Май, 2016 от tdd2003 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #27 Отговорено 22 Май, 2016 (Редактирано) Още не знам, но когато го реша ще пиша, няма да оставя темата без отговор. Правих реглаж, няма промяна, може да се окажат гуми/джанти. Ще отида на 2 мнение за баланс. Карето ще се прегледа длед 2 седмици. Редактирано 22 Май, 2016 от crown_bg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #28 Отговорено 15 Юни, 2016 (Редактирано) Вътрешно каре, очевидно здраво...да, ама не! Смених го и всичко е ок сега. Мога да съдействам ако някой има нужда от каре или инфо. Редактирано 15 Юни, 2016 от mirott 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #29 Отговорено 16 Юни, 2016 Ами аз понеделник влизам в сервиз, цялата предница съм помолил да бъде прегледана под "микроскоп". Подготвил съм се за вътрешно каре отдясно, евентуално и за отляво. Ще видим след това какво ще е положението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 335 #30 Отговорено 19 Юни, 2016 Колеги, когато се съмнявате в криви гуми/джанти, преди да обикаляте няколко гумаджийници за баланс, просто разменете колелата, примерно предни със задни на кръст... Ако е от тях, нещо ще се промени в усещането което го е имало преди. Иначе в англ. форум се споменава за вътрешно дясно каре като общ проблем. Странно, но има и 2-3 случая на скъсана полуоска (хваща ръжда под някаккъв баланс на нея и се къса)... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #31 Отговорено 19 Юни, 2016 Ходих вече на няколко места, установи се че е карето, и висящият лагер преди него. Висящият лагер е допринесъл за доразбиването на карето. Но когато го свалят ще се види на място отново. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorge 2 #32 Отговорено 19 Юни, 2016 При проблем с вътрешно дясно каре се получава тресене на 4-5 скорост от 70-80 до 110-120 и се осеща много силно в краката на пасажера...с такава малка скорост, както се описва проблема по скоро ще е джанти и гуми...пробвай с друг комплект. Всъщност какъв се оказа проблема? И аз мисля като колегата tdd2003 Аз имам същият проблем, само при ускоряване и само между 80 и 100км/ч. Надявам се да намеря само чашата, защото майстора ми каза, че шлиците вътре са износени. Показа ми луфта, такъв нямаше от лявата страна. Възможно е при такива вибрации да се разбие и висящия лагер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #33 Отговорено 19 Юни, 2016 В момента съм в дилема, при вече точна информация, между 2 марки карета и рециклиране. Висящия лагер ще проуча откъм качество кое колко струва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 464 #34 Отговорено 19 Юни, 2016 Ако са разбити шлиците на чашата това май няма как да се рециклира си мисля аз...Колега mirott дай повече инфо от към цена и какво точно му правиха на карето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ЧОЧО 23 #35 Отговорено 19 Юни, 2016 Това беше пробема при предишната ми кола Ровър 620 - Акорд 6 бензин 2,0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ЧОЧО 23 #36 Отговорено 19 Юни, 2016 (Редактирано) Износено каре - Тресе при ускорение 90-120 км/ч Износването на шлиците е в следствие тресенето и км. От Лагера само ще шуми. Сменял съм и двете вътр. карета при доста хлопащи шлици, явен луфт и шум в лагер и проблема с тресенето се оправи. Това при около 350к на Ровъра и последващи км. до около 460к без проблем Редактирано 19 Юни, 2016 от ЧОЧО Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #37 Отговорено 19 Юни, 2016 С нови или рециклирани? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ЧОЧО 23 #38 Отговорено 19 Юни, 2016 (Редактирано) Втора употреба, понеже тогава имах достъп до купища с части от Ровър. Имай в предвит, че тогава от поне три леви и три десни полуоски едвам направих компилация м/у тях за да получа по едно читаво каре, което си е риск Най-добре е ново. За рециклирано незнам ? дали успяват да "закалят" или както там се нарича термичната обработка, след нанасяне на "материал" ? Дано колегата "mirott" да каже с какво го е сменил? , че кат си гледам км. след годинка можи и да не ми се размине Редактирано 19 Юни, 2016 от ЧОЧО Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #39 Отговорено 19 Юни, 2016 Добре. Мерси. Аз втора ръка абсурд да взема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ЧОЧО 23 #40 Отговорено 19 Юни, 2016 И аз така, ама 2005 или 2006 год. нямах избор. Ново можеше само цяла полуоска. Сега незнам, но тогава англичаните се бяха самозабравили. Бултрако направо са ефтини Сега при цена 70$ в Щатите на ново, рециклаж или втора ръка не си заслужава, ако ще си караш колата. Интересно ми е на какви цени могат да се намерят тук? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове