Jump to content

Георги

Фен
  • Мнения

    657
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

68 Neutral

Относно Георги

  • Ранг
    Потребител
  • Рожден ден 17.02.1991

Profile Information

  • Кара
    Civic Coupe SR D16y8
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Ямбол - Бургас
  • Интереси
    Хонда Тунинг

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Skype
    ge6a_91

Последни посетители

8375 профилни разглеждания
  1. Здравей, колега! Този филм с радиаторите съм го играл. И има голямо значение марката на радиатора. Казвам го, защото работя във фирма за авточасти. Nissens или NRF са читавите радиатори. И никога ама никога китайците ITN. Когато ми протече оригиналния радиатор бях принуден да си взема ITN, защото тогава още бях студент и не работих и този радиатор протече след 4 месеца и му направих рекламация, т.е. замениха ми го с друг. И около 4-5 години карах с ITN-на докато една зима не видях отново антифрз по горния край където е снадката м/у питата и пластмасовия резервоар, но тогава вече бях в занаята с авточастите и си поръчах Nissens и вече 5 години нямам ядове. Въпросния Nissens, който се продава по магазините за сивиците 5-та и 6-та ген. е за автоматична кутия, но не пречи по никакъв начин да се кара и на ръчка, т.е. има отдолу едни тръби. Радиатора си идва в комплект с капачка, която е на 0.9 бара и е с малкия клапан. Цената му е около 160лв.
  2. Здравей, колега! Аз работя за голяма фирма вносителка на авточасти за България и съответно предлагаме стока на Blueprint. Марката е английска и е под шапката на Мазда. Основно предлагат части за японски автомобили и някои европейски. Филтри, окачване, спирачки, съединители, електроника, ангренажни комплекти и т.н. Някои части само ги пакетират, а на други са си производители. Например палец за делкото на повечето сивици 5-та и 6-та ген. струва около 10-12лв, но вътре палеца е Made In Japan аз лично съм с такъв на моята колата. По някои тампони по окачването на Хонда направо са щамповани ОЕМ номерата. В ангренажните комплелкти или само обтяжни ролки винаги съм срещал Koyo ролки и ремъци Mitsuboshi. Относно спирачките до момента в кутиите на дисковете и накладките само и единствено Blueprint съм срещал, т.е. друг пакетаж не съм виждал и до момента не съм имал рекламации на спирачки. Филтрите също са си Blueprint и аз лично много ги харесвам. До колкото виждам от номера на Blueprint по дисковете са за CRV 3-та ген. , което си е 10 годишна кола, но пък EBC да не прави дискове за тази кола, защото може да е скъпо и е по-лесно да препакетира един Blueprint. Когато идваха при мен представителите на Schaeffler ги попитах защо за Японските коли ролките в кутиите на INA винаги са Koyo, GMB и NSK и ми отговориха, че им е по-евтино да ги прекупят и пакетират от колкото да ги произвеждат с техни лагери. Така че и в този случай може да е така. И все пак и на мен ще ми е интересно да разбера какво ще каже вносителя.
  3. Като се сваля волана, няма как да се повреди конзолата с мигачите и частичките, защото тя самата е захваната с 3 болта към кормилния прът. Аз имах такъв проблем с изключването на мигачите, още като купих колата и си купих цяла конзола 2-ра ръка и я смених. Като извадих моята конзола се оказа, че няма нищо счупено и самата пластмаса, която се върти около пръта и натиска зъбчето за изключване на мигачите поради някаква причина е запекла и се върти на ръка адски трудно да не кажа почти невъзможно. Колега, моят съвет е да си търсиш такава конзола 2-ра ръка. И ако колата ти е хеч. намирането ще е по-лесно, от колкото ако е купе. Конзолите на хеча и купето са различни.
  4. Здравей, колега! Аз карам сивик купе 6-та ген.. Моето купе също е без греда и роговете си стърчат. Предните брони на хеча и купето са еднакви, като разликата е, че на купето ги няма черните лайстни. На сивик 5-та ген. седан предницата е различна с тази на хеча и купето. На сивик 6-та ген. седан и купе задната броня е еднаква, аз лично съм със задна броня от седан. Относно предните брони, мисля че трябва да бъдат еднакви на 6-та ген., но за всеки случай трябва да се сравнят. Виждам, че си гледал купешки брони. Въпросните афтърмаркет брони са пластмасови и са тънки и при удар стават на парчета. За 2-ри път сменям предна броня с купешка. 1-вата като я купих, аз си я монтирах сам и всичко си заспа на мястото без каквито и да е преправяния и съответно беше демонтирана 2-ри път за боя и след това пак си заспа на мястото. След 1.5 година ми изкочи едно куче, което се хвърли пред колата и го ударих и бронята се разцепи. Още на другия ден си поръчах нова купешка броня, която пак сам си монтирах и тя си заспа отлично. Задната броня на колата ми също е купешка и пак аз си я слагах и нямах проблеми. Сега може и късмет да съм имал. Съвета ми е да си закараш бронята на бояджия и да ти я направи, ако не е тотал щета и не е прекалено много китосвана. Аз прибягнах до афтърмаркет брони, щото моите оригиналните бяха с по 10мм кит и не можеха да се ремонтират, а брони за купе без лайстни нямаше от къде да намеря 2-ра ръка. Това е с 2-рата и сегаша броня Това е с 1-та афтърмаркет броня Като единия път съм слагал Type R лип, а сега със Spoon Ето я и задницата Колега, надявам се да съм ти бил полезен макар и с малко. Успех!
  5. Продавам си генерацията от моята кола сивик купе 6-та ген. D16y8. Причината за продажбата е, че минах на спортна генерация. Генерацията съм я карал до 02.08.2020 година. Никога не е бръмчала, издишала или нещо подобно. За своите 25 години няма никъде изгнило, пробито или заваряно. Свиди ми се да я изхвърля, защото има още живот в нея и ще бъде идеална за засилване на някоя D14-ка или D15-ка. Крайно гърне няма, защото го продадох Генерацията се намира в Ямбол. За повече информация на Л.С. или 0886789198 Георги Цена: 60лв
  6. Препоръчвам ОЕМ комплект гарнитура. Вярно скъп е комплекта около 80лв, но слагаш и забравяш за течове. Иначе добър алтернативен вариант ти препоръчвам Elring. Аз лично на моя сивик ползвам само и единствено ОЕМ гарнитура за капака на клапаните.
  7. Ето ги и обещаните снимки от мен. На мана се вижда от вътрешната страна едно жълто, което е нещо като лепило. На блупринта няма такова нещо там си е метална решетка от край до край. Мана е без цилофан. Направих си труда да отворя всички масови филтри на ВАГ групата W712/52, W 719/30, W719/5 и нито един не е с цилофанена опаковка, както и опелджийския W712/75. На едната снимка на мана има едно 2009 , а на блупринта 03012020 и не знам дали това е дата на производство. И все пак ако приемем, че това е дата на производство сами си правете изводите кое колко време е седяло по-складовете. На горе посочените вагаджийски филтри имаше щампа 2008. Иначе на този W610/3, който съм показал на снимката си е немски филтър. Единствения филтър на МАН, който съм срещал да е с цилофанена опакова и запечатана с лепило картонена опаковка е W811/80, който е за Хюндай основно и за някои модели на Мицубиши, като този модел филтър е корейски. Не искам да ме разбирате погрешно, не казвам, че филтрите на ман са лоши. Всеки ден продавам от тях и то по-много. Просто моето наблюдение над хонденския филтър на ман, е че на моята кола 2 пъти се случва да протичат, а колеги механици ми споделят, че клапана не работи правилно и не си задържа маслото. Бъдете живи и здрави, колеги!
  8. Здравейте, колеги! Работя в голяма фирма за авточасти, която има магазини в цялата страна, като в случая аз работя в магазина в Ямбол. Няма да споменавам коя е фирмата. Всеки ден продавам страшно много филтри на MANN и на други марки. За 4.5 години стаж във фирмата нито веднъж не съм видял филтър на MANN да е с цилофанена опаковка същото важи и за филтрите на Tecneco, Valeo, Mahle и т.н. Относно хондаджийските филтри само на Blueprint и AMC Kavo parts са винаги с цилофан. С маслените филтри на MANN за моята хонда отдавна съм приключил, защото ми текат. Слагам си само и единствено ОЕМ. Иначе на крайни клиенти давам само и единствено Blueprint с номер ADM52107, който е заместител на MANN W610/6/3. Принципно W610/3 най-масово се предлага в магазините за авточасти, като той е пълна замянка на W610/6. Иначе точния филтър по каталозите си е W610/6. Разликата м/у двата филтъра наистина е в дебелината и в основата където е резбата, като на единия е малко по изпъкнала от другия и мисля имаше разлика и във височината на клапана. Въпросния Blueprint, който споменах имам наблюдения над него и за момента няма проблеми, а и той е най-близък до MANN W610/6. Истината е, че по магазините в България много трудно може да се случи на качествена част от известна марка. В случая филтрите на MANN могат да бъдат от всякъде, но не и от Германия, както и за останалите марки и въобще за всички останали части. В понеделник като отида на работа мога да ви снимам малко филтри и да ги постна.
  9. Здравейте, колеги! Колата ми е сивик купе 6-та ген. с Д16У8 мотор. От няколко години се каня да си правя генерация като целта е, да се подобри изпускането и по-добро звучене и до ден днешен все не мога да се реша. Колата ми е напълно стокова като единствената модификация е алуминиев интейк с конусен филтър Simota заради якия звук във Втек. Колкото и странно да звучи генерацията ми е със следната конфигурация: изпускател 4-2-1 (стоков) -> катализатор -> тръба 55мм външно -> средно гърне -> тръба 48мм външно -> крайно гърне с издох на 46мм вътрешно. Генерацията си е напълно стокова и не знам, защо японците са я направили с такива размери. И сега съм пред дилемата на какъв размер да правя генерацията и с колко резонатора да е!? Гледам фирми като Yonaka и Tanabe предлагат генерации, които са копия на стоковите, но са на 60мм. Аз до колкото съм запознат голямата генерация води до спад на мощността. Иначе имам приятел, който има CRX 2-ра ген. с генерация Tanabe, която е на 60мм и колата си му върви прекрасно без да се усеща спад на мощност. Генерация от подобен тип като на снимките е най-удачна за ежедневна кола. И все пак аз се чудя за моя мотор кое ще е най-удачно, генерация на 50мм външно или 55мм външно предвид размерите на стоковата, които описах по-горе? Според продуктите на тези фирми за изпускателни системи средното гърне (резонатор) си е задължително.
  10. Само задната емблема за сивик 5-та ген. хеч. е в наличност - 10лв.
  11. ПРОДАДЕНИ: Стопове Предна и задна брони Въздуховода с резонатора В НАЛИЧНОСТ: Задна емблема за сивик 5-та ген. хеч. - 10лв.
  12. В наличност останаха: Въздуховода с резонатора - 25лв. Задна емблема - 10лв.
  13. Топката за скоростния лост е ПРОДАДЕНА! Мигачите и корпуса за огледалото са НАЛИЧНИ
×
×
  • Създай нов...