Jump to content

pamo

Фен
  • Мнения

    2088
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от pamo

  1. Не е имало срещи от март!? Всичко ли се пренесе в тоя клюкарбук вече?
  2. Един скомен тест на нежелателните F22 с 9 годишен Олимпус Е-серия Ползвал съм дланта на лявата ръка като градиент
  3. Благодаря ти за включването!
  4. Колега нищо лично, но заради многото форумни специалисти в последните години, минали от нещо си на Хонда страшно много колеги се дръпнаха и вече не пишат! Една нормална дискусия за някакъв тунинг не може да стане! Мнения на хора с опит зад гърба си не се зачитат грам и се успорват с лека ръка!! На мен лично като по-прост би ми било неудобно да пиша каквото и да е, ако не мога да обясня какво пиша, а ако не знам нещо - питам без каквато и да е гордост! Нямаш време да обясниш "на дълго и на широко", но имаш време да цвъкаш из темите твои си изводи, направени от форуми, без да знаеш какво става в един двигател. Не е нормално това! Търси си изява на друго място - просто и ясно.
  5. Колега, защо ги пишеш тия неща из темите, само това обясни! Пилим главата, за да качваме компресия? - Супер, браво! Правим това и онова и хоп- 15-20-30 и то атмосферни коне! Айде сега разясни малко на по-простите как става тази работа.
  6. pamo

    d14a3 мини-ме

    Japanese, Това за дросела... много зависи и в какво състояние е главата, дали има пипнато тук-там по отливката, други рамери клапани и разни други неща по трасето до края, които могат да наложат ползването на по-голям дросел, ако не се ползва индивидуално тротъл боди. Засега не съм чул де, някой да си върне 56 мм-тровия заради негативно влияние Успех колега, много се радвам на такива хибриди!
  7. pamo

    Видео

    Искаш ли рокля с помпа, за сватбата?
  8. Колега здрасти. Форумите и общодостъпната информация, набавена чрез интернет не стартира от днес! Ако отсега започнем да го обсъждаме, това е равносилно на едно голямо тъпчене на едно място Заварките с апарат с аргон също не са някаква иновация. Почети си с търпение обсъжданото вече навсякъде в пространството и си направи нещата
  9. Ми не, тъпото е, че студени или топли бобините дали ще са индивидуални за всеки цилиндър или една обща могат да се държат различно.. Не може да се разчита само на мерене на съпротивления. Бобината има склонност да си прави пробив при някакви си температури и иди я хвани на съпротивление А и сега много от тях се произвеждат с вграден комутиращ елемент, което допълнително затруднява измерването. Трябва си тест някакъв
  10. Засега съм намислил един индивидуален тест в симулирани работни условия извън мотора на всички задни бобини. Това за запушването на пътищата съм го срещал, и как доста хора са си решили проблема с това, но пък тая колица яде бой от време на време... Разбирам само градско да се кара Егати тъпата организация на цялата егр система, ако и даваш шанс да се чисти с каране на дълги разстояния и пак да създава проблеми..
  11. Ами... да не говорим, че има доста стари коли (особено японски), които ако са изправни бият по норми на отработени газове доста нови коли, но това е друга тема и няма смисъл да става предмет в дискусията. Естествено, че ако направиш софтуерна промяна ще трябва и механична. Едното с другото вървят ръка за ръка. Често хора изпълняват само механичната част и си мислят че са хванали онзи за шлифера. За по-стари коли - може, но сега нещата стоят другояче. Егр иначе беше първото нещо, за което се вързах. Обикновено като им се износят втулките на стержените започват да позадържат и да не работят както трябва, но при тази кола засега незнам какво се случва и какви са слабите места на нейният клапан. На пръв поглед клапана е много чист, с минимален и съвсем нормален слой нагар. Механично също изглежда добре. Изобщо не изключвам проблема да е там, но не желая да ставам част от световната политика при по-новите коли (безхаберно сменяне на части, които диагностиката изпише за решаване на само един проблем). За това съм пуснал темата (една от идеите на форумите, освен комерсиалната) Бързо ще го реша проблема. Не съм много от чакащите на инфо "наготово" Но нека има и триене на копчетата на клавиатутата
  12. Градското каране по принцип пребива всички егр клапани и пътищата им и на дизелови и на бензинови мотори. Дадох му тест изпълнение "на сухо" и уж всичко е окей Колата се разтрива здраво, поне от време на време (докато е в мен) Ако е скапания егр ще му набия някаква софт версия, да не го търси! Скапани комерс колички
  13. Кой питаш? Ако питаш vanax - да каже конкретно какво. Иначе изключени на 100% при мен възможности (повтарям при мен!) : -горивен филтър и пътища -датчик колянов вал (нека си го изписва, въобще не ми дреме, обяснил съм по-горе защо) -свещи Ще се пробва с бобина, която евентуално да прави някакъв пробив, като загрее.
  14. Не е недоразумение - служи да си изтеглиш подходящ браузър и да го зарежеш
  15. Малкото бусче при загрят мотор придърпва при подаване на газ от ниски обороти. Ако прекалиш с газта по време на придърпването се случва и гаснене в движение. Закачам го с диагностичният уред - само и единствено грешка за датчик колянов вал, записана толкова пъти, колкото се е случвало колата да изгасне. Дотук добре, но откривам един голям пропуск при джаз - кабелите на датчика не са екранирани спрямо маса и на всичкото отгоре вървят в снопа на кабелите на осемте бобини, което за мен поне си е предпоставка за смущение, ако някоя бобина прави номера, въпреки, че диагностиката не казва друго. Не съм закачал осцилоскопа, за да видя какво се случва със сигнала по времето, когато го прави. Шанс за проблем с верига? п.п-с. Не съм правил и процедурите в сервизното свързани с проблема (от мързел), направо изтръсках темата
  16. Колеги здравейте. Имам нужда от среща с колега с Хонда Джаз с въпросния мотор в Бургас или околността. Искам да видя нещо под капака в рамките на минута. После естествено ще почерпя
  17. Колега, много се радвам, че си в юкей и си доволен. Много извън темата ще стане, но колите, които даваш за пример и от следващите ти линкове са просто едни скучни коли, които разбира се вършат работа на някого, след като се купуват. Това е факт. Може би повече обичаш да се возиш, докато шофираш. А относно търговията с колесни средства - най-добрата кола сред останалите натрупани за продажба е най-скъпата, която се е продала току що, без значение надеждността и във времето или пък обезопасеността и, или колко е обслужена на думи. Скоро пробвах две е-класи много по-мощни, по-нови, по-комфортни от тези, които си дал като пример. Имаш една бавно - засилваща се част от холова гарнитура със поведение на пътя тип собствено мнение, която служи за пренос на покупки, за начесване на его пред покланящите се на такъв тип кола, със скъпа поддръжка и много защити от задволанни гафове на шофиращия. И както казах проектирана, мислена целенасочено да се дават пари по нея редовно. Не всеки има нужда от това - приеми го.
  18. За толкова стара кола, но в добро състояние цената е много добра. Изброените "истински" автомобили са от друг клас, предназначени за хора с друга ценностна система, която предполага повече задволанно мръщене, отколкото безгрижна радост от шофирането. Която и от трите германки да се вземе за подобна сума ще е поредната салма, попаднала в ръцете на фен на показността. Отделно като стане дума за първото пълно обслужване след покупката по-добре да мислиш за отърване...Това са все коли, които са проектирани така, че постоянно да си обвързан със завод-производител, докато ги притежаваш и нищо друго.
  19. Имам една глава за портване, на 1.4 - ако искаш да помогнеш
  20. Ако наистина си колежка - много поздрави за техническите наклонности, които имаш! Покарай колата малко и тогава споделяй. Едва след известно каране след смяна с подходящото масло споделяй такива притеснения, защото може и нищо да и няма.
  21. Причината за мен за "опушените задни свещи" е, че масово не допускат, че е с 8 и сменят само четирите, или защото така е по-лесно.
  22. Еее, почнахте се пак, като за зимно ..
  23. Не е много трудно след като си нямаш понятие, да направиш покупка на употебявана кола с техническо лице. Излиза доста по-евтино.
  24. Може разбира се, няма да сменяш бутала..
×
×
  • Създай нов...