Jump to content

Кирил

Фен
  • Мнения

    82
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Кирил

  1. Здравейте, да не отвярям нова тема - имам сходна лична драма. Един черен ключ и толкова. Време е за дубликат, но доколкото знам, официалните сервизи взимат стотици левове. Колата е Сивик англичанка 1999 - какви са приемливите варианти? Между другото, ключаря в Практикер на Цариградско някой пробвал ли е? Мерси за всякакви насоки.
  2. Здравейте, Продава се Honda HRV 1.6i на газ. ноември 1999 г. 105 коня, ръчна скоростна кутия, на 110,000 км. Цената е 5,300 лева, но търпи коментар. Напълно обслужена е, всички консумативи сменени (ремъци, филтри, масло). 4 бр. зимни + 4 бр. летни гуми. Газов инжекцион с гаранция. Застраховка + преглед . Колата е в перфектно състояние, реални километри, 2 бр. ключове. Може и бартер с доплащане от ваша страна - 6000. Обявата е от частно лице, колата се намира в Дупница. Телефон за контакт: 0898 55 09 14 Други екстри: [*]Блокаж на диференциала [*]Ел. Огледала [*]Ел. Стъкла [*]Климатик [*]Регулиране на волана [*]Серво усилвател на волана [*]Стерео уредба [*]Аларма [*]Имобилайзер [*]Централно заключване
  3. Ясно, мерси. Тоест, едно 1200 лева минимум да приготвя... Иначе високите обороти не са ми проблем така ил иначе, щото много рядко минавам над 3500. Мерси и на Юли, който също се отзова.
  4. Бюджет няма точно определен, но 1000 лв. е доволна цена, подозирам. Критерии - добро изпълнение и качествени материали - не искам да ме остави някъде на пътя, не мога да си го позволя. Ако разхода е с литър повече, няма да ревна или пък да е по-маломощна. Очевидно с икономичния ВТЕК така или иначе не търся динамика.
  5. Здравейте, Като че ли идва и моя ред с тия преходи да спра да спонсорирам ОМВ за бензин и да слагам газ. Колата е английски Сивик хеч 5 врати, 1999, 1.5 iLS VTEC, 114 Коне.Темата е за препоръка за майстори, които да поставят качествена уредба, щото като чуя за проблеми след слагането на ГИ и се изприщвам, и почвам да се чудя има ли смисъл, ама разликата от 2.60 лева до 1.15 си е бая. Благодаря предварително за всякакъв споделен опит и координати.
  6. Veseliq, питай в ЮбиКо, както си го замислил. За редките ми посещения в сервиза (чукам на дърво) съм видял само един Ледженд, но скоро идва един друг за ремонт, по техни думи, така че ще могат поне да споделят мнение.
  7. D15Z8, Eco VTEC, 1.5 iLS - 114 HP - градско - 6-9 литра, извън - най-ниско до 5 л. на 100 км. Преходите са различни, около 15 км в едната посока. Колата е в гараж през нощта. Свещи и кабели не съм виждал от както съм я взел (40к км). (knock-knock)..90% от времето колата се кара в София. Гориво: Бензин Maxx Motion OMV 95 - само и единствено. И един път почерпка от мен със 100 октана, щото в Казанлък нямаха друг. Как карам: превключване на по-горна предавка до 2500 оборота, рядко до 3000 - колата е 1100 кг празна, доста е лека и се дърпа съвсем прилично за градски нужди, та не се налага да я натискам. След 2500 оборота на предавките до четвъртя ECONO зелената лампа спира да свети. След това на пета предавка свети до 120 км/ч и някъде около 3300 оборота.От друга страна съм карък на спукани гуми - редовно вися с крика и светлоотразителния триъгълник по софийските улици - ако ме видите да се гъзя някъде - свирнете да се посмеем заедно. То друго не остава .. Всички ли дето карат на газ имат проблеми с кабели, свещи и увеличен разход на гориво?
  8. Колкото хора, толкова и мнения. Питал съм в оторизиран сервиз на Хонда - маслото е Тотал, но като цяло просто има една марка в повече, не е много по-различно от подобните масла в този клас, само дето има бранд. Аз лично слагам Мобил1 много пъти, нямам проблеми. Сервизът ти го предлага като опция на оригиналното, с обичайната 15к км гаранция.
  9. Да се запиша и аз със скромно мнение. Откакто имам Сивика само ОМВ Карера 95, отскоро се казва Макс Моушън. Карам малко като цяло, затова разликата в стотинките не ми пречи много.Не знам дали има обективна разлика с обикновения им 95, просто не съм го пробвал. Един път само на връщане от морето бях много на изпарения, след Бургас не намерих никъде ОМВ, чак в Казанлък, там имаше само Карера 100, та сипах от него - имаше разлика, но не драматична, както може да се очаква с претоварена с багаж кола. Засега чукам на дърво проблеми не съм имал. Виждам, че доста колеги зареждат от Еко и Ромпетрол - не че се учудвам, просто и на мен ми беше интересно да видя такава статистика.
  10. С една дума: Не. Няма пътища за такива скорости. По-скоро да мислят за увеличаване на ограничението от 90 км/ч по "автомобилните пътища" - които сигурно са повече като процент от националната пътна мрежа. Данни от Статистически институт (в км.): Магистрали: 437 Първокласни: 2 970 Второкласни: 4 030 Третокласни пътища и пътни връзки при кръстовища и възли: 12 019 Смисъл? Никакъв. Да се фокусират върху по-големия проблем. Другото става за кръчмата и люпене на семки. Някой ще каже: "Е, то се тръгва с малки стъпки" - отговарям: "И се стига до никъде" - практиката го показва. Много повече смисъл ще има да се оправят голямата част от пътищата - първо, второ и третокачествените, и максималната скорост да скочи от 50 на 90 - тогава може и да си говорим за икономия на гориво и максимална предавка.
  11. Колега, цитирам те: "музика,филми,интернет,GPS,да е здрав" - това са доста високи изисквания. Или ги намали, или отдели една идея повече пари за Samsung Galaxy Ace - от гледна точка на парите и това, което предлага - Андроид - е едно от най-добрите бюджетни решения на пазара. Вариант две: някой от телефоните на HTC, но те са по-скъпи. Вариант три: намали изискванията и си вземи за около 180 лв. този Самсунг Стар 2 - аз го имам, и мога да го препоръчам твърдо - има Wi-Fi, не е супер мощен и няма ОС (тоест има, но е Джава), но можеш да браузиш (що-годе, с Опера). Филми твърдо не, има Гуугъл Мапс вграден, който работи доста добре с Уи-Фи.P.P. Освен това казваш: "Не разбирам от телефони,операционни системи" - ще ти се наложи да се понаучиш - ако наистина искаш да правиш всичките тези неща, едва ли можеш да минеш без операционна система.
  12. Да вземеш да се обадиш тия дни Ето ти една тема от колегите в чужбинско, белким помогне.
  13. Логнах се само за да се съглася с Димитър Коев. БМВ клубът са огромна общност и са доста сплотени. Повечето модели на БМВ също никак не са лоши, естествено, това си има цена. Не бих искал да сравнявам коли с коли - философията на БМВ е друга, различна от тази на Хонда.По темата - информация със сигурност можеш да намериш от ЮбиКо. Не виждам проблем да се правят в Турция, Тайван или Корея - все е тая - технологията, частите и процеса са важни. П.П. Фанатизирани фенове винаги ще има. Губене на време е спорът с такива, повярвайте.
  14. За газова уредба не мога да коментирам, карам на бензин, но относно самия сервиз на Юби Ко една визуална подсказка: като караш по Самоковско шосе, идвайки от Цариградско надолу, подминаваш бензиностанцията Д2, продължаваш напред, втората пряка надясно е твоя път - точно след нея на ъгъла има голяма зелена сграда на John Deere, отпред има трактори, няма как да го сбъркаш. П.П. Не знаех, че колата няма номера и подобни, затова предложих тест драйв, но разбира се, такива незаконности не са ОК. Платформата, сервиза, и ако има чалъм временни номера. Успех, дано колата е ОК, щото парите са смешно малко. Преди време един приятел продаде Акорд 2.0 бензин 2005 за 16 бона, макар и на 90к км.
  15. Е, това звучи добре. Все пак, както и другите споделиха, цената е доста атрактивна, така че се помъчи да разбереш наистина защо. Вариант е да е на доста повече километри, но услугата "Връщане на Километраж" е доста евтина в Горубляне специално. И все пак, ако е здрава колата (нещо, в което на прима виста не се съмнявам) - взимай я. В Юби Ко работят много добри специалисти, там ако не ти помогнат, няма къде. Най-важното не видях: кара ли я? За мен това е най-истинския тест, може би защото имам база за сравнение с 2.0 бензина, един идеално поддържан екземпляр.
  16. Също. Колата беше внос от Италия, но фактурата не беше на мое име, писахме една цена, оттам транзитни номера, до София и регистрация. Взеха ми италианския талон, големия чаршаф и дадоха български такъв. Па какъв зор беше докато напишем цвета ... леле, що народ дойде да гледа ... Тя си е черна колата, но на слънце става един такъв Deep Purple цвета, айде чуденки един час дали да я пишем черна. Хеле, разбрахме се да е черна.
  17. Предлагам опция да направиш профила си невидим за останалия свят - някои хора вече изразиха мнение, че не се чувстват комфортно да споделят толкова, но все пак искат да водят такава статистика само за себе си.
  18. Изглежда чудесно - чист и прегледен. Регистрирах се, честно казано, имах нужда от подобно нещо, което да замени домашния Excel spreadsheet, който така и нямам време да започна. Followed on twitter, също така.
  19. Онзи ден нови тампони на стабилизираща щанга - оригинални в оторизиран сервиз. Скоро и нови гуми, предполагам.
  20. Нямаш проблем, това е нормално и очаквано. Все пак има значение дали не катериш нагоре, например - това е един от главните недостатъци на тази кола. Както и на останалите от подобен род. Все пак е добре да сме реалисти, и да не очакваме нещо великанско от 1.5 литров бензинов атмосферен двигател, нали? 114 коне, макс. въртящ момент при 4500 оборота. VTEC switchover позицията е 2500 оборота, наистина - тогава гасне зелената лампа. Преди това нямаш проблем да се движиш на 1800-2000 оборота с 60 км/ч на четвърта предавка, все пак е 1100 кг колата. Тогава разбира се, лампата свети.
  21. Ах, да си жив и здрав колега Slade, от доста време търсех точно тази информация, наистина благодаря. Караме едни и същи коли, очевидно. Имал съм 97-ма хеч 1.4 - 90 коня и в момента 99-та 1.5 iLS VTEC - 114 коня. Последният го харесвам повече, просто защото точно това е което търся от колата в момента - зеления индикатор за икономично каране, и достатъчно мощност за града, доста приличен разход (знаете, много зависи) и нормално каране по магистрала, не съм привърженик на големите скорости, особено в неподходящи коли. Може би тук е момента да припомня, че Civic значи град, гражданин, или обитател на града Карам колата само с бензин ОМВ Карера 95, или както се казва сега Maxx Motion. Знам, че това е може би малко или много излишно, тъй като този двигател специално е правен да работи с доста бедни и/или разнообразни смеси - някъде тук във форума бях срещал едно мерене, но не мога да се сетя къде беше.
  22. Днес сутринта около 9 часа на Евлоги Георгиев и НКД една млада дама с 1.5 iLS VTEC с три врати ме откъсна на старта, задмина едно Ауди W12, и застана първа на светофара, понатиснахме и двамата нагоре по България, но на 90 км/ч се спрях, тя също. Добре караше момичето
  23. Добър ден, колата е продадена, благодаря на всички!
  24. Добър ден, Спешна обява за Honda Accord Sport 2.0, 2004, детайлите са тук: http://www.cars.bg/u450971http://www.mobile.bg/11315577504506511Цената за хора от форума е директно 16,000 лв. Повече подробности на описаните контакти.Всъщност, заглавието е подвеждащо Колата се води 2005, все пак годините им почват след септември, а тя е Декември 2004.Благодаря за невидимата намеса на модератор, обединявайки двете ми мнения.Допълнение и от мен, тоест, лични впечатления от колата, тъй като не е моя, на близък приятел е. Возил съм се доста в нея, карал съм я няколко пъти, човека не я е тормозил, общо взето, доста добра оферта според мен, имайки предвид и джантите, както и спартанското му отношение по смяната на частите. Сервизните документи са единствено от Бултрако и ЮбиКо, наскоро са сменени (преди 2000 км) накладки за 600 лв.
  25. Бордовият компютър е нещото, което мен лично доста ме блазни, но го няма преди фейслифта (2006), както няма и VSA. Аз лично се целя в двулитровия бензин, та по темата: ако е преди 2006, няма да го видиш този комп. Генерално, така изглежда таблото -
×
×
  • Създай нов...