Jump to content

KostadinDiev

Фен
  • Мнения

    21
  • Присъединил/а се

Всичко публикувано от KostadinDiev

  1. Преди фейс лифта не може. Има вариант да се активира АУХ на нея, но нестабилен и дава грешки. След фейса вече радиото е снабдено с АУХ и Флашка вътре в подлакътника. Иначе радиото може да бъде сменено с Андроид с тъч екран, но за хубава система ще струва около 1000лв. Може и за по-малко пари, но тогава андроида ще работи бавно и няма да ви доставя удоволствие. Ето тук е писано повече по този въпрос:
  2. https://www.olx.bg/d/ad/remont-na-displey-i-radio-honda-civic-8th-gen-2006-2011-CID555-ID948uO.html?bs=olx_pro_listing
  3. Здравей, От Пловдив съм и се занимавам с ремонт на електроника. Мога да отстраня проблема с пикселите.
  4. На 8ма генерация е между предните седалки под барчето. При бензина на 8ма генерация филтъра е вграден в резервоара и се води вечен. Предполагам, че са запазили същата концепция, но провери клипове в инт къде се намира.
  5. Здравейте, Колегата добре се е справил и насочил към откриването на така търсеното ръководство за 5D модела, което го няма почти никъде. За жалост вече повече от линковете не работят, за това ще споделя и аз каквото съм намерил за модела. Минаналата седмица успях да се докопам до ESM софтуера за ремонт на 5D. Качвам го тук: https://drive.google.com/file/d/1uFWg5-q647z4O56v4phz_ojVn12RnilA/view?usp=sharing Стара версия е и работи само с Internet Explorer Тук е качено на англииски същото ръковдство ESM за 5D, но не се знае до кога ще е налично. https://homedjjl.duckdns.org/8g/ https://homedjjl.duckdns.org/
  6. Здравейте, Колегата добре се е справил и насочил към откриването на така търсеното ръководство за 5D модела, което го няма почти никъде. Този сайт е копие на оригиналната ESM програма за ремонта на Сивик 5D. Минаналата седмица успях да се докопам точно до ESM софтуера за ремонт на 5D. Качвам го тук: https://drive.google.com/file/d/1uFWg5-q647z4O56v4phz_ojVn12RnilA/view?usp=sharing Стара версия е и работи само с Internet Explorer
  7. Здравей колега, Да малко ми е крив лоста, но така се получи заради това че добавих маншон и алуминиевото тяло на което се държи маншона отгоре има резба. При навиване на това тяло не успях да центрирам топката и алуминиевото тяло и сега стой малко на криво. Ако ги центрирам тогава пък кожения маншон ще се опъва при смяна на предавките. Аз го гледам от позитивната страна. Нали цялото табло е насочено към водача, сега пък и скоростната топка ще гледа към мен.
  8. Здравейте, От вече 3 месеца притежавам Сивик 8 и поне на мен ми писна да гледам бутоните до скоростия лост празни. За това се заех със задачата да ги запълня, поне единия за момента, а за втория в бъдеще ще го използвам за АУХ изход от радиото. Та какво направих накратко: Изберете си от магазина зарядно тип запалка, като за предпочитане се спрете на такава, която поддържа до 2А на зареждане. Изкарайте платката и ЮСБ портовете от корпуса на зарядното. Снимка 1: За втория компонент за жалост не всеки ще има достъп. Тъй като имам 3Д принтер успях да си разпечатам бутони като на един от тях проектирах да има отвор с размери на зарядното. Може да използвате и оригиналните бутони, но аз реших да си ги запазя като резевни. Ако някой желае нови бутони мога да му разпечатам ! Снимка 2: Поставете зарядното в бутона. Аз използвах топъл силикон за да го монтирам с идеята в бедеще ако реша по-лесно да правя корекции. Може и секундно лепило да се използва, но след това е по-трудно да се отлепи зарядното от бутона. Снимка 3: Идва ред на барчето в колата. Няма да изпадам в подробности как може да си го свалите. Има доста клипове в интернет как се прави това. Ето го изкарано. Снимка 4: Направете проверка дали принтираните бутони си пасват. При бяха перфектни и нямаше нужда от корекции. Снимка 5: От тук нататък ви остава да направите електрическата схема. Тя е много проста. Добавил съм и ключ за Вкл. и Изкл. на зарядно от предпазване на изтощаване на акумулатора. - Внимание Избрах ключ с дълги крачето, което в последствие се оказа кофти. Крачетата се забиваха в лоста на ръчната спирачка, което довете до тяхното скъсаване. - Изберете ключ с къси крака - Усетих се твърде късно, но също така може да добавите и предпазител до 2,5А, за да сте сигурни, че той първи ще гори преди главния на запалката Снимка 6: След като сте изградили ел.схема може да поставите и десния бутон. Снимка 7: Е ако всичко е точно е време да върнете барчето на мястото му в колата и да се радвате на новото си зарядно
  9. Здравейте, При търсене на метални лайсни за прагове за Сивик 8 в интернет ми излизат различни варианти, но в обявите за продажба на автомобил на части или цял не мога да забележа тези прагове. Питането ми е: Тези метални прагове само за Амариканската версия ли са налични или и при Европейската се срещат ? Снимката е примерна !
  10. Здравейте, Имам въпрос относно газифициране на Сивик 8, 1.4. Относно тази тема прочетох и други във форума, но не открих някой, който е коментирал точно за този мотор. Изпратих няколко запитвания до оторизирани сервизи на различни марки. Цената, която ми предлагат е в диапазона на 1000-1600лв. Въпроса ми е този двигател понася ли на газ и също така собственици с този мотор на газ да кажат как се чувстват. Капризен ли е ? Създавал ли ви е проблем освен грешното отчитане на бензиномера.
  11. Пускам ъпдейт относно капаците за фарове. С колегата Rakeem обсъдихме идеята за по-дълбоки капаци и решихме да действаме. Вече разпечатани и тествани можем да ви уверим, че по-дълбоките капаци с размер 39мм влизат перфектно на мястото на оригиналните, които са 33мм.
  12. Здравейте, На моята Хонда дисплея не работи. Запознах се с този проблем, четох инструкции, гледах клипове и реших да се захвана с проблема. Но имам проблем. Първото нещо, което трябва да се направи е да се свали дисплея на километража, а моят не иска да помръдне ! Идей какво да направя или къде бъркам ?
  13. Благодаря за бързия отговор. Нов съм в света на Хонда. Преди карах Рено, а от няколко месеца вече Сикив 8. Не знам кой е нов и кой стар. Така ги оцених по интерфейсът им.
  14. На разположение съм разбира се и за други части. За момента съм събрал малка част от това, което има по сайтове за принтиране. Ето и списък:
  15. Имаш право. Сега премерих и от двете страни на колата свободното разстояние. Шофьор: Има предостатъчно място. Пасажер(ABS): За съжаление няма място за 45мм. На снимката се вижда че част от тръбичките няма да пречат, но отстрани има други две, които те са проблемните.
  16. Няма проблем, Оригиналния размер на височина на капака е 33мм. на този модел. Вдигнах го на 45мм.
  17. Не съм го мерил дали се различава от оригиналния. Снимал съм размерите на капака: А така изглежда модела:
  18. Здравейте хора, Бих искал да споделя впечатлението си от използването на 3Д части на моята кола. - Искам да вметна, че частите, които съм печатал не засягат важни компоненти по системата на автомобила, което може да доведе до повреда или по-лошо отнемане на човешки живот ! Накратко собственик съм на Сивик 8 от около 3 месеца и предполагам както аз, така и вие когато сте взимали нова(стара) кола винаги са ви липсвали декоративни елементи по колата. Моя случай беше такъв и още е. Разбира се успях да събере повечето от липсващите пластмаси. В доста от сайтовете за 3Д модели се намират както за Сивик 8, така и за други модели части. Споделям част от принтовете, които съм направил до момента. Използвал съм ПЛА материал, който макар, че не е удобен за изработка на щипки и кукички ме изненада. Успях да монтирам всичко от първия път без да счепи нищо. Разбира се истинския тест предстои. Зимата и Лятото ще покажат как се държат принтираните части. Ако имате въпроси относно, от къде да си свалите файловете или дали може да ви помагна с изработката може да ми пишете.
  19. Здравейте, Бърз въпрос. Преди да се запозная с настоящия форум, в които съм в момента използвах друг на Хонда отново БГ. От няколко дни е свален. Ще бъде ли възтановен или този вече вече ще е основния ? Линк към стария форум.
  20. Здравейте, От скоро време станах и аз притежател на кола от марката Хонда. Карам Сивик 8ген. Биж желал да изкажа лично мнение за два сервиза в Пловдив на които съм им клиент вече 2 години. И от двете места съм супер доволен и нямам забележки. Преди да продължа искам да вметна, че това е мое мнение, с което не желая да повлияя на някого. Сервиз 1: Сервиз Космос за смяна на масла. Местоположението на сервиза е на бул.Източен преди кръговото. Сервиза е семеен бизнес, в който голямо участие през години взима именно собственика на сервиза. Доста често докато са ми обслужвали колата съм имал възможността да разговарям с хората работещи там. Получавал съм обратна връзка с това какво е състоянието на колата и съм получавал препоръки за какви консумативи да използвам. Разполагат с календар, чрез който подобен на този на застрахователите ви звънят предварително когато километрите на колата достигнат до нужните за смяна масло. Използват оригинални масла с доказан произход. Цените са им супер за това, което получавате. Сервиз 2: Сервиз Запад за цялостна поддръжка на автомобила. Тук отново не мога да кажа лоши думи за хората от сервиза. Сервиза се е доказал във времето като той съществува малко под 20г. през, които както собственика на сервиза така и неговите служители са натрупали огромен опит. Записването на часа става с едно звъне по телефона. При оставяне на колата се прави цябостно оглеждане и след това поручавате обаждане по телефона с нови за вашата кола. Сервиза работи части от различни класове като избора на частите става чрез разговор със собственика на сервиза. Дава се пълно описание на избора на части, които трябва да направите като се казват плюсовете и минусите на всяка една марка част. Цените за обслужване са една идея по високи от тези другите сервизи, но дават гаранция от сервиза, чрез която биха ви отстранили повредата ако отново тя възникне след извършен ремонт.
×
×
  • Създай нов...