Jump to content

mitakaailqka

Фен
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

1 Neutral

Относно mitakaailqka

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Civic 1.8 i-Vtec 2006
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Пловдив

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Май колата просто не харесва високи скорости. 1.8 бензин, пак 140 коня до 170 набира добре, но след това никаква я няма. Тука в този сайт дават 0-160 km/h (sec): 24.7 0-200 km/h (sec): 79.5 на бензиновата, и 0-160 km/h (s): 25.7 0-200 km/h (s): 115.7 на дизеловата Тоест бая дълга и права отсечка ти трябва, за да дигнеш тия километри. По-добре недей се пробва.
  2. Ми и моите са така откакто съм я взел, пръска си нормално и долу има място да вкараш отвертка за да регулираш на къде пръска. Почти съм сигурен, че от завода си излиза така.
  3. Благодаря, чел съм го това, но нито разполагам с поялник, нито с умения как да го ползвам. Затова питам за някое място, където да ми го направят, плюс проблема с прекъсването на радиото.
  4. Благодаря за отговора! За жалост така без конкретни координати и чак в Асеновград не мисля, че ще мога да го намеря. А и ако се налага да оставям колата чак в Асеновград ще ми е свръх неудобно. Благодаря все пак. Ако някой знае такъв сервиз за Пловдив, моля да пише.
  5. Здравейте, проблемите ми са небезизвестни за този модел. Дисплея на радиото и климатика понякога показва нормално, друг път свети целия, трети път показва половината от символите. А радиото прекъсва и понякога пука. Общо взето от доста време игнорирам проблема, защото не знам къде да се обърна за да бъде решен, но напоследък става все по-зле. Доколкото четох във форума, проблема бил в спойките на дисплея, а на самото радио в някакъв ценер диод, и с двете неща нямам никакъв шанс да се справя сам. Някой има ли представа за място в Пловдив, където правят тези ремонти? Ще съм адски благодарен.
  6. Здравейте, имам следния проблем с Civic 8 1.8 бензин хечбек. Паля двигателя и волана не омеква, оставам без сервоусилвател, светка ми лампата с воланчето и ми изписва на борда Check System. За 1 година ми се е случвало около 6-7 пъти, и винаги е било като паля от студено. Случва се може би веднъж на няколко месеца и винаги се оправя веднага след като запаля повторно. Някой имал ли е такъв проблем? Акумулатора е сменен септември месец, но го е правило и преди това. В сервиза където ходя, както и на ГТП като бях ми казаха, че имам луфт на кормилната рейка, дали това може да има нещо общо? Освен това ако някой може да ме ориентира за Пловдив къде рециклират рейки и горе долу колко струва, ще бъда благодарен.
  7. Нормално, за жалост на този автомобил ауто е сензор за светлина, и фабрично ако навън е светло няма как да свети нещо.
  8. Здравейте, аз също съм собственик на 1.8 от 1 месец. Доколкото разбирам този реглаж се прави профилактично и сигурно ще е хубаво да се направи за кола нов внос. За Пловдив някой може ли да препоръча сервиз за реглаж на клапаните и да ме ориентира откъм цена?
  9. Благодаря, по принцип ако беше няколко кръстати болта за да го сменя и не трябваше да се сваля волана нямаше да се замислям изобщо, ама така ми изглежда страшничко. Иначе не съм съвсем сигурен какви инструменти ще трябват, гледам по самия волан за да се разглоби до модула е кръстата отвертка, лесна работа. Мисля че нямам такъв ключ дето да се вкара за централния болт, четох и че трябва да се затегне централния болт на точно някакви нютонметри, което не знам как ще стане като нямам такъв инструмент . От това клипче в което разглобяват привидно същия (но различен вътре като се махне еърбега, няма пластмасови капачета на каналите за кабели от проблемния модул) волан от седан версията ползват и торкс 30 за капачето за откачане на кабела на еърбега, какъвто също нямам... Та сигурно ще трябва да го карам на майстор ако реша да го оправям. Мислех си ако някой е правил това на хечбек версията и има по-лесен вариант от свалянето на всичко, ама надали.
  10. Не съм пробвал, не знам дали е възможно да се поправи, не съм намерил в интернет клипче някой да е ремонтирал самото копче. От това което гледах в интернет за да се изкара този модул трябва да се свали волана и тотално да се разглоби, с което не знам дали ще се справя. На това което прати ми се струва че конекторите са различни и от двата, които бях пратил, а и цената е доста солена като за такъв чарк от алиекспрес. https://www.aliexpress.com/item/1005002211157099.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.66fb6ceaT3pOmz&algo_pvid=16250c22-9671-4e13-808f-6cf15ee8b230&algo_expid=16250c22-9671-4e13-808f-6cf15ee8b230-0&btsid=0b0a555316144157921652845eddcc&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ ето това изглежда същото като онова втора употреба, ама 100 лв за китайско копие като цели волани с еърбег продават в олх за 150 лв.... Като цяло тва копче е с егати тъпия дизайн, защо му е на някой въобще да изключва круиз контрола? И като се скапе да трябва да сваляш волана и да го разглобиш напълно...
  11. Здравейте, от скоро съм собственик на Honda Civic 1.8 от 2006та. Колата е с развалено копче Cruise на волана, като не се задържа натиснато както по принцип трябва. Засега съм сложил едно малко картонче, което го държи натиснато и си ползвам функцията, но все пак така не изглежда особено добре. По сайтове като олх хората продават само цели волани в което не виждам много смисъл, тъй като волана иначе е доста запазен. Може би в някоя автоморга ще имат само копчетата ако потърся? Гледам в алиекспрес ето това https://www.aliexpress.com/item/4001212297273.html?spm=a2g0o.cart.0.0.21ac3c002ppLkb&mp=1 което изглежда идентично, но кабелите изглеждат по-различни от това, което са писали че е като за тази кола тук https://www.megaparts.bg/product/1859288162 и си мисля че това от алиекспрес е само за седан. Предполагам че не съм единствен, който се е срещал с този проблем, някой знае ли кой е правилния модул и откъде мога да се сдобия с такъв, и дали въобще си струва ремонта? Щото с тва сваляне на волана и еърбега и тотално разглабяне сигурно няма да излезне много евтино. Иначе ако имате други съвети за колата може да споделите също, благодаря!
×
×
  • Създай нов...