Jump to content

KostadinDiev

Фен
  • Мнения

    21
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

16 Neutral

Относно KostadinDiev

  • Ранг
    Начинаещ
  • Рожден ден 21.07.1998

Profile Information

  • Кара
    Honda Civic 8gen 5D
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Пловдив

Contact Methods

  • Skype
    No

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Преди фейс лифта не може. Има вариант да се активира АУХ на нея, но нестабилен и дава грешки. След фейса вече радиото е снабдено с АУХ и Флашка вътре в подлакътника. Иначе радиото може да бъде сменено с Андроид с тъч екран, но за хубава система ще струва около 1000лв. Може и за по-малко пари, но тогава андроида ще работи бавно и няма да ви доставя удоволствие. Ето тук е писано повече по този въпрос:
  2. https://www.olx.bg/d/ad/remont-na-displey-i-radio-honda-civic-8th-gen-2006-2011-CID555-ID948uO.html?bs=olx_pro_listing
  3. Здравей, От Пловдив съм и се занимавам с ремонт на електроника. Мога да отстраня проблема с пикселите.
  4. На 8ма генерация е между предните седалки под барчето. При бензина на 8ма генерация филтъра е вграден в резервоара и се води вечен. Предполагам, че са запазили същата концепция, но провери клипове в инт къде се намира.
  5. Здравейте, Колегата добре се е справил и насочил към откриването на така търсеното ръководство за 5D модела, което го няма почти никъде. За жалост вече повече от линковете не работят, за това ще споделя и аз каквото съм намерил за модела. Минаналата седмица успях да се докопам до ESM софтуера за ремонт на 5D. Качвам го тук: https://drive.google.com/file/d/1uFWg5-q647z4O56v4phz_ojVn12RnilA/view?usp=sharing Стара версия е и работи само с Internet Explorer Тук е качено на англииски същото ръковдство ESM за 5D, но не се знае до кога ще е налично. https://homedjjl.duckdns.org/8g/ https://homedjjl.duckdns.org/
  6. Здравейте, Колегата добре се е справил и насочил към откриването на така търсеното ръководство за 5D модела, което го няма почти никъде. Този сайт е копие на оригиналната ESM програма за ремонта на Сивик 5D. Минаналата седмица успях да се докопам точно до ESM софтуера за ремонт на 5D. Качвам го тук: https://drive.google.com/file/d/1uFWg5-q647z4O56v4phz_ojVn12RnilA/view?usp=sharing Стара версия е и работи само с Internet Explorer
  7. Здравей колега, Да малко ми е крив лоста, но така се получи заради това че добавих маншон и алуминиевото тяло на което се държи маншона отгоре има резба. При навиване на това тяло не успях да центрирам топката и алуминиевото тяло и сега стой малко на криво. Ако ги центрирам тогава пък кожения маншон ще се опъва при смяна на предавките. Аз го гледам от позитивната страна. Нали цялото табло е насочено към водача, сега пък и скоростната топка ще гледа към мен.
  8. Здравейте, От вече 3 месеца притежавам Сивик 8 и поне на мен ми писна да гледам бутоните до скоростия лост празни. За това се заех със задачата да ги запълня, поне единия за момента, а за втория в бъдеще ще го използвам за АУХ изход от радиото. Та какво направих накратко: Изберете си от магазина зарядно тип запалка, като за предпочитане се спрете на такава, която поддържа до 2А на зареждане. Изкарайте платката и ЮСБ портовете от корпуса на зарядното. Снимка 1: За втория компонент за жалост не всеки ще има достъп. Тъй като имам 3Д принтер успях да си разпечатам бутони като на един от тях проектирах да има отвор с размери на зарядното. Може да използвате и оригиналните бутони, но аз реших да си ги запазя като резевни. Ако някой желае нови бутони мога да му разпечатам ! Снимка 2: Поставете зарядното в бутона. Аз използвах топъл силикон за да го монтирам с идеята в бедеще ако реша по-лесно да правя корекции. Може и секундно лепило да се използва, но след това е по-трудно да се отлепи зарядното от бутона. Снимка 3: Идва ред на барчето в колата. Няма да изпадам в подробности как може да си го свалите. Има доста клипове в интернет как се прави това. Ето го изкарано. Снимка 4: Направете проверка дали принтираните бутони си пасват. При бяха перфектни и нямаше нужда от корекции. Снимка 5: От тук нататък ви остава да направите електрическата схема. Тя е много проста. Добавил съм и ключ за Вкл. и Изкл. на зарядно от предпазване на изтощаване на акумулатора. - Внимание Избрах ключ с дълги крачето, което в последствие се оказа кофти. Крачетата се забиваха в лоста на ръчната спирачка, което довете до тяхното скъсаване. - Изберете ключ с къси крака - Усетих се твърде късно, но също така може да добавите и предпазител до 2,5А, за да сте сигурни, че той първи ще гори преди главния на запалката Снимка 6: След като сте изградили ел.схема може да поставите и десния бутон. Снимка 7: Е ако всичко е точно е време да върнете барчето на мястото му в колата и да се радвате на новото си зарядно
  9. Здравейте, При търсене на метални лайсни за прагове за Сивик 8 в интернет ми излизат различни варианти, но в обявите за продажба на автомобил на части или цял не мога да забележа тези прагове. Питането ми е: Тези метални прагове само за Амариканската версия ли са налични или и при Европейската се срещат ? Снимката е примерна !
  10. Здравейте, Имам въпрос относно газифициране на Сивик 8, 1.4. Относно тази тема прочетох и други във форума, но не открих някой, който е коментирал точно за този мотор. Изпратих няколко запитвания до оторизирани сервизи на различни марки. Цената, която ми предлагат е в диапазона на 1000-1600лв. Въпроса ми е този двигател понася ли на газ и също така собственици с този мотор на газ да кажат как се чувстват. Капризен ли е ? Създавал ли ви е проблем освен грешното отчитане на бензиномера.
  11. Пускам ъпдейт относно капаците за фарове. С колегата Rakeem обсъдихме идеята за по-дълбоки капаци и решихме да действаме. Вече разпечатани и тествани можем да ви уверим, че по-дълбоките капаци с размер 39мм влизат перфектно на мястото на оригиналните, които са 33мм.
  12. Здравейте, На моята Хонда дисплея не работи. Запознах се с този проблем, четох инструкции, гледах клипове и реших да се захвана с проблема. Но имам проблем. Първото нещо, което трябва да се направи е да се свали дисплея на километража, а моят не иска да помръдне ! Идей какво да направя или къде бъркам ?
  13. Благодаря за бързия отговор. Нов съм в света на Хонда. Преди карах Рено, а от няколко месеца вече Сикив 8. Не знам кой е нов и кой стар. Така ги оцених по интерфейсът им.
  14. На разположение съм разбира се и за други части. За момента съм събрал малка част от това, което има по сайтове за принтиране. Ето и списък:
×
×
  • Създай нов...