Jump to content

Г.Писаров

Фен
  • Мнения

    246
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    2

Г.Писаров last won the day on Март 11 2023

Г.Писаров had the most liked content!

Обществена Репутация

131 Good

Относно Г.Писаров

  • Ранг
    Потребител
  • Рожден ден 13.06.1982

Profile Information

  • Кара
    Хонда Сивик 7 1,4i; Хонда Акорд 7 2,4 Tourer; Хонда Varadero XL1000
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Варна

Последни посетители

1508 профилни разглеждания
  1. Провери тампоните на двигателя и СК. А воя да не е от този лагер, за който говорят колегите в темата 🤔
  2. Това на салфетката изглежда вече нормално. Може снимката с остатъка по капака да лъже, като цвят. Просто на нея ми изглеждаше доста кафеникаво.
  3. Благодаря за инфото Като го прочета - не ми изглежда никак лесна процедура. Ще я пропусна и ще я оставя да си ръждясва на спокойствие. Никак не съм сръчен аз и без подробни напътствия в момента на правенето не бих се справил с такава задача
  4. Моята имаше патерица, макар и без катализатор От същия търговец 😁 Но пък крик и инструменти нямаше. Ще те помоля, като стигнеш до процедурата с парафина и шагре(не го знам кво е туй жувотно) да споделиш ако не те затруднява процедурата
  5. Можеш да ползваш само задния плафон вече Достатъчно силно свети само той Аз предните съм ги изключил, че ми вадят очите и ползвам само задния. Включвам ги ама много рядко ако трябва да чета нещо дребно написано нощно време
  6. Две са сондите на Акорда. Едната е на катализатора. Може да се излъже сондата с дистанционна втулка. Не съм сигурен дали софтуерно може да се махне. Работата на двете сонди мисля, че е свързана. Едната взема информация от другата. Това знам. Повече инфо от знаещи колеги. Не би трябвало да има връзка загряването на колата с липсата на катализатор. Провери си антифриза и дали ти работят и двете перки за охлаждане на радиатора.
  7. Знам, че с Равенол няма да имаш проблем. Защо и с друга марка покриваща изискванията да не са наред нещата
  8. Ако този остатък от масло по капака е от маслото в скоростната кутия - не изглежда добре. Трябва да е бледо розово. Това ми изглежда доста кафеникаво. Може и затова да мирише. Освен ако е някоя друга марка и не е с бледо розов цвят. Аз съм опреснявал веднъж с масло Хонда и веднъж с Равенол. И двете с еднакъв бледо розов цвят. И на щеката, като избърша на бяла салфетка е същия бледо розов цвят.
  9. И аз в купето сложих навсякъде, където мога лед. Сега ползвам само задния плафон. Нямам нужда от предния и не съм го включил. Той и предния е с лед и той свети много На вратите и в багажника също сложих лед. На рег. ном. и светлината за заден ход също лед сложих. Абе светят си много тия ледове Единствената грешка, която направих е да сменя крушката на бутона за аварийни с такава без "калпаче". Нямаше тогава и не се сетих и да я оцветя с нещо. Сега малко повече дразни нощно време ама свикнах. Не ми се занимавала пак да разглобявам и да я оправя.
  10. Аз като си оправях драмите с колата, като я взех преди 3 г. са ми сложили такъв термостат - CALORSTAT by Vernet. Нямам идея дали е добра марката или не. Но не съм имал проблеми. Единственото което съм забелязал, е че се чува когато отваря 😁 Аз винаги загрявам колата на място докато стрелката на градусите започне да върви нагоре. При отварянето на термостата се чува отчетливо "цък" 😁 Оригиналния, работещ ми стои но не помня дали беше толкова "шумен".
  11. М даааааа. И аз съм с автърмаркет катализатор. За покриването на изискванията за емисии върши работа само няколко месеца. После вече няма вкарване в нормата. Но пък чека не е светвал вече от 3 г.
  12. На Акорд 7 в менюто може да се влиза само ако колата е загасена и е на контакт. Ако двигателя работи може да се пуска и спира само алармата за скорост.
  13. Пишем си и в чата с теб за драмите ти Това дърпане може да е от проблем с апарат на спирачките, десния може да задържа леко. Точно това го играх със Сивика. Задържаше ми леко десния апарат и постоянно теглеше леко на дясно. Докато не реших да сменям дискове на го забелязах. Не нагряваше чак толкова, че да усетя разлика на пипане. Мислех, че е от друг ремонт, правих рейка. Що се отнася за Иван - едно от малкото места в България, къде можеш да намериш сравнително читав Акорд. И аз си взех колата от него, също с изкормен катализатор. Не му е за пръв път и вече би трябвало да си е взел поука, ако той няма участие в свалянето на катализаторите. Би трябвало да си проверява колите. И при мен беше така - нямаше чек. След известно време светна чека. Намерихме проблема. Но докато оправя катализатора си триех грешката. Светва на различни интервали. Предполагам в зависимост от това как се кара колата. Но дали е на работни часове или изминати км., има различни мнения. При мен имаше и други проблеми. Но и моята цена беше различна. Дали е била съобразена с проблемите - не знам. Аз нямам нищо против това, че колата има проблеми. Все пак купувам доста стара кола. Нормално е да си има проблеми. Ама според мен търговец, който казва, че държи на името си и ги "чува" тези коли би трябвало да забележи проблемите и да ги сподели на клиента. Разбира се това отваря фронт за пазарлъци и корекция на цената. Но едва ли ще се намерят такива частни търговци Като минеш тест на газовете ще споделиш резултатите Аз ходих на елконаджия, има такъв във Варна, който замерва газове, сондите как работят и такива неща Можеш да поразпиташ за твоя район за такъв. Поне във Варна взема по - малко пари от колкото вземат за ГТП
  14. @Pharmman и аз съм с автърмаркет катализатор от 3 г., понеже взех колата с изтърбушен. Само първия път при регистрацията мина преглед без проблеми. След няколко месеца ми се наложи пак да минавам тест за емисии - едва успях. От тогава ходя в пункт за ГТП, където не са толкова взискателни Но пък чека за неработещ катализатор не ми е светвал от както го сложих. Затова не го махам Явно тия автърмаркет катализатори са пълен боклук.
  15. Моя проблем е друг. Но не ми е остани време да потърся майстор. Екрана тръгва и спира когато си поиска. Като тръгне след малко картината започва да прескача и изгасва. Казаха ми, че може да е някоя слаба спойка. Но дали е това... При теб ще да е нещо друго. Освен ако не си попаднал на медия, втора употреба със същия проблем като твоята.
×
×
  • Създай нов...