Jump to content

marto 85

Фен
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

4 Neutral

Относно marto 85

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    C-RV, 04г., 2.0 i-vtec
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Плевен

Последни посетители

705 профилни разглеждания
  1. Здравейте група! Някой знае ли амортисьорите от сайта на Тарос трейд, които са за црв 1995-2001г, дали стават за црв втора генерация? Става въпрос за вратата на багажника.
  2. Благодаря за отговора. Наистина така и направих. Написах грешен, изчисти и след това въведох правилния, който го има на сто места в документите написан
  3. Привет колеги. Днес закупих едно бензиново Црв 2004год. Преди фейслифта е. Къде си нямах работа и преди да изнамеря кода, натиснах една цифричка и първото поле от кода се попълни. Какво ли не натисках за да изтрия въведената цифра, но не успях. Зная, че доста марки навигации-мултимедии се вграждат в црв 2, но на това не забелязах марка. П.с. Код имам, но не зная с кой бутон да изтрия въведеното, за да го напиша отново. Утре мога да го снимам, че не е при мен колата.
  4. Маслото е при мен. Всичко е както трябва. Благодаря, Чавдаре!
  5. Мога да помогна само за управлението на круизконтрола. Бутона на таблото, който се намира до бутона за VSA трябва да е натиснат и стои леко потънал. На моя също не му свети лампичката на самия бутон, не е проблем. След това при достигане на желаната скорост и предавка натискаш най-ниско разположеното копче в дясната част на волана- "set" пише на него. Тогава на таблото в лявата му част трябва да светне зелен надпис "круиз контрол". Т.е. бутона на таблото задейства системата в режим на очакване, а след това самия запуск става от волана.
  6. Привет, колеги! На някой случвало ли му се е първата скорост на перките за охлаждане да не работи? Установих го наскоро при моята, след като пуснах климатика и 30секунди перки няма, а след това тръгват на пълна мощност и спират. Ходих при добър майстор за автоклиматици, който ме насочи при електричар, но след празниците. И втория проблем е теч в краката на пасажера отпред в дясно. Продухани дренажи на люка, отпред под чистачките проверено- беше почти чисто и всички технологични отвори за вода са ок. След всеки дъжд отново се появява вода при натискане на мокета избива отгоре.
  7. Здравей, Чавдар! Желая да поръчам: Линк: https://www.ato24.de/en/shell-helix-ultra-0w-30-ect-c2-c3.html Вид и количество: Shell Helix Ultra 0W-30 ECT C2/C3 1х4 L + 2х1 L Стойност на поръчката: (28,95 + 2*7,49)*0,95*1,9675 = 82,11 лв Начин на плащане: Парите ще бъдат преведени по сметка, чрез каса в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: чрез куриер /данните ще посоча на лс, както е изискването/ Благодаря!
  8. Привет колеги! Извинявам се ако е писано по темата, но с търсачката не можах да открия инфо. Става въпрос за мястото за теглене отпред на Хонда Сивик 7ген. 1.4 бензин. Колата е на мой приятел и не можем да открием къде е ухото или резбата, ако е с подвижно ухо. Не че ще му се налага, ама човека е по сигурните работи, затова е и избрал и марката, под мое давление разбира се
  9. Колега Парушев, странно ми се струва да замръзне нафтата при тези температури. Аз сипвам на една бензиностанция до Чистота, ще се сетиш коя е. Тази зима ми е първа с Црв и не съм имал проблем, а я карам всеки ден. Горивния филтър смених миналата седмица, трудоемко е. Вади се цялата кутия на възд.филтър, наложи се да откача от страната на филтъра разпънката между бомбетата на макферсона и да я надигна леко нагоре. После се вади цялото тяло, като преди това се откачват всички букси по него. Абе ако не си го правил е трудоемко.
  10. И моето црв така бавно загрява. След като запаля, сега при тези отрицателни температури я оставям да работи на място около 2 до 5мин., след което са и нужни да измине около 3-5км., че да достигне стрелката почти оптималното си положение. Иначе топлото от парното идва малко преди стрелката да почне да отлепя нагоре или вече е леко мръднала. Според мен това загряване е напълно нормално. Съдя, че така си заграват тези двигатели, а не е от проблем с термостата, защото при външна темп. -7С, спускам дълъг наклон на 6та предавка, почти без да подавам газ и стрелката не мръдва милиметър надолу. А съм имал коли с заминал термостат- започнех ли при тях да спускам на скорост, без газ, стрелката веднага мръдва леко надолу или направо си слиза до към 40-50С.
  11. Благодаря, emod, за изчерпателния отговор! В началото на идната седмица ще го налея и след изминати достатъчно км, ще върна отговор по слух и "вкус" .Още съм зелен за тестовете, за които адмирации, виждам за първи път в автомобилен форум нещо от такъв ранг! Но има време..., като закоравея ще се пробвам. Маслото, с което е в момента, по данни на търговеца е Manol, мислел, че е 5w30, взел варел от Белия за колите в автокъщата. Ще го махна при първа възможност.
  12. Привет на всички! Поздрави за страхотните теми за маслата, от които ми се изясниха доста неща. Насочих се към масло съобразявайки с наученото от тук. Но моля, да ми кажете правилен избор ли съм направил- Bardhal xts 0w30 по ACEA A1/B1, A5/B5. Насочих се към него, защото ми е под ръка в близкия автоцентър. 1.Honda CR-V 2005г. 2. Двигател- N22A2 3. Обем на събирано масло освен 5.9л по каталожни данни не мога да посоча, това ще ми е първа смяна, предполагам 5.7 ще събере. 4. Гориво-дизел 5. Режим- извънградско около 70%, предимно равнинен терен и скорости рядко до 110, най-много 120км.ч, предимно 90-100км.ч, градско ненатоварено гр.плевен 30% 6. Планиран интервал за смяна 10 000км, което ми се пада по 2 пъти в годината най-малко. 7. Колата няма DPF, има катализатор, за TWC не съм запознат дали има. 8. Препоръчано масло 0w30 A5, C1, C2 /по инфо от тук/ 9. Мотора за сега не харчи масло, 2000км изминати и от мах на щеката може да е мръднал милиметър,а може и от терена при измерването. Звучи добре двигателя, особено като загрее, на студено е леко по-шумен първите няколко минути.Спокоен стил на каране имам, рядко и за кратко мога да доближа и подмина 3хил/об при дизела, ускоренията са предимно плавни. Благодаря!
×
×
  • Създай нов...