Jump to content

Mosholov

Фен
  • Мнения

    74
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Mosholov

  1. Всичко си работи , както казах и по горе , преди един път свети , десет пъти не ще. Ще погледна бушоните , но не знам кой да търся ?
  2. Здравейте, търсих във форума, но не намирам нищо за моя проблем. Колата е Акорд 2007 Турер 2.2 дизел. Осветлението на климатроника като я взех преди 3г. работеше когато си реши. Сега вече не светва изобщо, но свети подсветката на волана и всичко друго. Само централната конзола и бутоните за ВСА и за регулиране на фаровете и за отваряне на багажника не светят. Както казах , преди 3 години един път светнат , два три не искат. Помогнете къде да търся проблема . Много е гадно в тъмното да си пускам плафона над главата за да видя от къде да си намаля вентилатора на парното
  3. Продаван Хонда Акорд 7-ма генерация , 2007г. 2.2 дизел 140кс комби. Колата е в много добро състояние, кара се всекидневно. Цена 7300лв. Коментар на цената само след оглед на място. Владимир Мошолов гр. Ловеч телефон за контакт / Viber : 0878916329
  4. Не ми дава да кача снимки в раздел Продава Хонда - пише ми да се обърна към вас.
  5. Колега, аз имах същия проблем с ЛЕД лампи от алиекспрес. Също заради дебелината на ствола не можеше да се монтира и след 2 седмици караници с китайците, че не могат да се монтират, накрая ми върнаха парите за лампите и ми ги оставиха. Продадох ги и сега съм с ксенон който свети уникално.
  6. По какво се различава централната конзола , аз мисля че са еднакви ?
  7. Да Ники , аз го пробвах и работи, за сега това ми е единственото решение на проблема. Но не е трайно решение. Ще я карам при Омбре в сервиза , там казаха че можели да я оправят трайно. Само да намеря време да ида до София, че с тази работа нямам много време. До тогава ще съм отворен към предложения да си я оправя сам по някакъв начин.
  8. Смисъл, как да е проверяван ? Когато си реши работи вратата , или когато изсъхне. Някой път от нищото се заключва. Компютъра е под тавана , с програма е проверяван - работи , или поне не го дава в грешка.
  9. Здравейте колеги , искам да възобновим темата за задната пета врата на комбито. Проблемите там са много и на почти всички комбита се проявяват рано или късно. Ще се радвам да споделим кой как е решил проблема или както аз съм го решил частично с алгоритъма, който е споделил NikiG . При мен с този алгоритъм се оправя и работи временно , но не е дългосрочно решение на проблема. При мен като измия колата на автомивка и се заключва вратата и може да се отвори единствено като се завра в багажника и я отворя ръчно отвътре . Прегледах кабелите в сгъвката отгоре в ляво , здрави са , няма прекъсване. Ако някой може да даде и схема на всички сензори или датчици къде се намират ще е чудесно. Благодаря на отзовалите се.
  10. Аз имам същия проблем като този на автора на темата. Заключи се пустата врата на комбито и само като се завра в багажника я отварям от аварийното лостче. Колегата не е споделил дали е решил проблема и как ? Днес трябва да отида при един жичкаджия и да разглобяваме и да видим тези кабели дали са прекъснат или не са ? С един мултицет мерих на буксите на самата врата към моторчето ходи ток 12волта , но не разбирам за къде отиват тези 12волта и дали не липсват някъде. Някой ако е имал такъв проблем и го е решил да сподели моля.
  11. https://chastite.com/комплект-съединител-SACHS-3000954285-p1419833.html
  12. На моето комби направих това с ремък Continental с този размер който ти дадох по-горе , смених и лагера за по сигурно и махнах паразитната ролка .
  13. Колата е направена вече , сменени са веригите и двете , сменени водачи, носачи обтегачи , сменен изпускателен колектор , рециклирани дюзи . Колата мърка като котенце , супер доволен съм от нея сега.
  14. Помага колега , благодаря . Сега се пънем с отвиване на болта на шайбата на коляновия вал. Като успеем почваме да сглобяваме вече.
  15. Колеги , никой ли не може да помогне ? От някъде някой service manual ?
  16. Здравейте колеги , искам малко помощ от вас. Трябва ми снимка или скица на зацепване на ангренажна верига на Акорд 2.2 дизел фейс . Някой ако е попадал на тема как се извършва ремонта или може да даде някое ръководство ще съм благодарен.
  17. Оригиналният лагер на обтегача е японски NSK 6303DUL 1B. 17x47x14
  18. И ти си прав колега , имаше странен звук от работата на двигателя , аз си мислех даже за ангренажната да не е , но тя се оказа тази на маслената помпа . Защото когато я запалихме при единия майстор за 20 сек колата работеше много добре без тази верига . Значи шума е идвал от нея.
  19. Ами как стана , днес цял ден съм в маслата , голям зор докато сваля картера , един куп болтчета 10 , наложи се да разкача компресора за климатроника, и като свалих картера и веригата беше в него на дъното. Цял ден в масло и поне успех накрая При сваляне на картера май трябваше да се разхлаби и помести леко и събфрейма отдолу... Защо реши да сваляш картера, убеди ли се първо, че не работи помпата? Опитах да вкарам колата на подемника на ход и тя угасна , явно някаква защита . От там реших , че е или помпа или верига . В двата случая трябваше да отворя картера.
  20. В пост 16 казах за този лош сценарий...бях писал и как да провериш помпата. (после се сетих, че вместо маркуч, на мястото на датчика може да се завие манометър до 10кг/см, той ще покаже налягането) Каквато и верига сложиш няма скоро да те остави на пътя, но провери обтегачите в ред ли са. Кажи как стигна до веригата, много бързо стана... Ами как стана , днес цял ден съм в маслата , голям зор докато сваля картера , един куп болтчета 10 , наложи се да разкача компресора за климатроника, и като свалих картера и веригата беше в него на дъното. Цял ден в масло и поне успех накрая
  21. Проблема частично е решен , открит е виновника Ето снимка - маслена верига Сега въпроса е Febi Bisltein или Swag ? Първата е на цена 59 лв , втората - 90 лв ? Не намирам оригинална никъде. Дори е ибей няма само тази верига. Оригиналния номер е 13441-RBD-E01
  22. Спрцификацията на старото масло не отговаря на изискванията на Хонда . От това може ли да е?
  23. Сега видях че на тубата с масло не пише че е предназначено за Хонда . От това може ли да е ? Кастрол 0w30 е
  24. Може ли някой да покаже къде се намират тези датчици за маслото ? Не успявам да го открия. Прибрах си колата вече, сега ще започва голямото търсене на проблема . Ще започнем от маслената помпа дали работи и после към дюзите. Ще видим ако работи помпата няма да е от нея ами ще пратя дюзите за рециклиране ( някой ако знае къде се пращат ще се радвам да сподели) и после ще сменя маслото с ново и ще видим какво ще стане.
×
×
  • Създай нов...