Jump to content

madrigal

Фен
  • Мнения

    96
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от madrigal

  1. Не, при мен тресеше само при ускорение и то при преминаване през специфична скорост. При липса на ускорение или при отпускане на газта нямаше тресене.
  2. Удебеленото звучи толкова наивно самонадеяно, че ми е жал за евентуалните потърпевши. Вчера бях в Лев Инс като потърпевш (едно хлапе ми се натресе отзад в Акорд-а и помля бронята), щото някой друг е мислел същото като теб, да ти пожелая ли да се озовеш в моята ситуация или не? Аз пък, когато правя ГО, винаги се поставям на мястото на потърпевшия въпреки, че и аз като теб НЕ ПРАВЯ ПРОИЗШЕСТВИЯ . Затова избирам читави (доколкото може, де) компании.
  3. Здравейте, да поръчам и аз, ако има още от това: линк: https://www.ato24.de/de/ravenol-vmp-sae-5w-30-8.html RAVENOL VMP SAE 5W-30 8 L 49,95 € Стойност на поръчката: 49,95 € *1,9675 = 98,28лв Начин на плащане: -Парите ще бъдат преведени по банков път в ОББ Начин на получаване: Спиди (адреса на офиса ще уточним по-късно) Кажете дали са налични и веднага превеждам парите с онлайн банкиране. Поздрави.
  4. Аз също имах подобно приключение. Правя папка за дадена група и вътре записвам половината песни рипнати от CD, другата - свалени и extract-нати от разни клипове от Тубата и т.н. Ръгам картата, файловете, рипнати от CD-то ги чете, като стигне до другите, задържа се за секунда на песента и я прескача. По-лу-дях-ти-каз-вам!!! Не знам колко тегела направих от апартамента до паркинга пред блока с различни варианти и няма и няма. Накрая, в пристъп на творческо безсилие, прегледах как са кодирани файловете - тези от CD-то бяха с битрейт 320 kbps, докато другите, извлечени от разни клипове бяха с 128 kbps (то и това им беше много, щото клиповете бяха с кофти качество ама......). Чесах се, чесах се, и накрая реших да направя всички с еднакъв битрейт 320 kbps, макар че за песните от клиповете това си беше чисто разточителство - няма как да станат по-качествени. Слизам аз до паркинга твърдо решен ако пак не се четат да изтрия цялата група и .... О, чудо - всичко върви!!! Честно казано, не се наемам да твърдя, че уеднаквяването на битрейта е нещото, което оправи нещата (информацията в наръчника на потребителя е оскъдна по тази тема), но при мен даде резултат. Може и на някой друг да свърши работа този трик.
  5. Не е задължително да са 128kBps, имената да са само на латиница - при мен проблемът беше с бройката на песни+папки. А, и още - компресията на mp3-ките да е CBR (Constant Bit Rate), а не VBR (Variable Bit Rate). Картата я форматирам като FAT32 - то иначе няма да поддържа дългите имена и т.н.
  6. Аз имах същия проблем като твоя - свиреше лагера и отделно, че съединителят беше доста твърд. И аз не издържах и инвестирах в един съединител HONDA ургиналдъ от Англия. По спомени ми излезе под 500 лв., даже в някоя тема съм писал и снимки съм качвал. Поръчването от Англия не е голям проблем, използвайки фирмите за доставка от UK до БГ - транспортът на 8 кг. съединител комплект е къмто 20 лв.
  7. Моля да ме извините за невежеството, но тези свещи от снимката на колегата pileto никак не ми приличат на иридиеви - диаметърът на накрайника (или както там се казва) е като на обикновена свещ - не като на тези на колегата CARPERA (и като моите два комплекта, сложени на Акорд-а и на CRV-то).
  8. Да съживя малко темата. Използвам преходник CF to SD card и микро СД карта 32 GB, което позволява копирането на голям брой албуми във вид на MP3-ки. Преди няколко дни реших да добавя още малко музика и изведнъж колата спря да чете картата. Последва дълга борба с променлив успех и за двете страни и вчера най-накрая стигнах до някакъв извод защо/кога спира да чете файловете. В моя случай, допустимият брой директории + файлове е 110 директории и 970 файла (+/- няколко файла - домързя ме да уточня точно колко). Явно има значение не само броят на файловете, а и броят на директориите (може би е някаква сума от двете - не знам). Това го казвам, защото по време на борбата имаше моменти, когато файловете бяха 1024, че и повече и картата се разпознаваше, но за съжаление тогава не се бях сетил да броя и директориите, та не мога да съм точен. Някой друг правил ли е подобни експерименти?
  9. Тук явно не става въпрос за акция за безусловна подмяна. Може би е валидна само при проявен дефект. Изрично попитах приемчика дали мога да разпространя информацията за това, той каза - "няма проблем, понякога посещението на оторизирания сервиз може да ви излезе по-евтино от някой друг ".
  10. Моля, случаят да не се бърка с акцията за подмяна на пиропатроните. При мен пиропатроните са сменени преди една година. Това, което описах е съвсем различно.
  11. Не знам дали става въпрос за същото - при мен въобще не можеха да се свържат с модула за Airbag системата. Въпреки всичко, не пречи да се чуеш с хората от Пловдив.
  12. Да споделя малко опит по тази тема: Преди 2 седмици при тръгване от работата след запалване на двигателя двете лампи - за незакопчан колан и за Airbag системата останаха светещи, въпреки че бях закопчал колана. Угасих колата, откачих колана и пак я запалих - лампата за незакопчан колан не светна въобще, но за сметка на това лампата за Airbag системата остана да свети постоянно. Това си е притеснително и затова на следващия ден отидох до познат майстор да я прегледа. Човекът се мъчи с няколко диагностични системи, но с никоя от тях не успя да осъществи връзка с компютъра на Airbag системата. След като се отказа да се мъчи повече, човекът ме посъветва да се обърна за "второ мнение" към Бултрако - Пловдив и след това да решим какво ще правим. Отидох до офиса им и се срещнах с приемчика (предполагам, че така се казва). Обясних проблема, той каза, че трябва да се диагностицира автомобила и че диагностиката струва 99 лв. Малко подгънах колесника, но се съгласих, какво да правя. След като уточнихме час, той сподели, че има вероятност ремонтът на колата да е безплатен, но трябва да се провери нещо, така че при диагностиката ще се разбере. На уречената дата отидох и след 30 мин. приемчикът ми сподели, че има спуснат бюлетин, касаещ точно този симптом и изразяващ се в загуба на връзка с модула за Airbag системата. Т.к. колата ми е по тази кампания, подмяната на модула ще е безплатна и дори няма да платя за диагностиката. Записа ми данните и каза, че ще се обади след като новият модул е при тях. Вчера се чухме и се уточнихме днес да закарам колата. Смениха модула за 30 мин. и сега всичко е наред!!!!! Пиша това с идеята да помогна, ако има някой колега със същите симптоми - преди да започнете разглобяването и гадаенето заедно с някой майстор, пореверете дали не попадате в обсега на тази кампания - ще ви излезе безплатно и безболезнено. Освен това искам да отбележа абсолютно коректното отношение на служителите на Бултрако - Пловдив. Често са критикувани за високите си цени и (понякога) некачествена работа, но в случая всичко беше на ниво, за което съм им благодарен.
  13. Недко, и при мен го имаше този проблем - при ускорение при преминаване през диапазона 80 - 100 км/ч. се усещаше тресене. Взех цялата дясна полуоска от морга и сега тресенето го няма. Колко време ще изкара не знам. На късмет е работата, но пред алтернативата за ново каре....
  14. Ами виж кои файлове чете и кои - не. После търси някакво сходство в едните и в другите, например да не би тези, които не чете, да са кодирани с VBR, а плейърът да не подържа това. При мен няма такъв проблем и затова не съм се задълбавал.
  15. Ееее, чакай сега - за Бултрако кой говори? Има няколко човека в Пловдив, които се занимават основно с Хонди, а и цените им са в нормалните граници. Може би ще ползвам услугите на някой от тях.
  16. Мерси за инфото, не знаех, че се източва масло от две пробки. Не знам дали аз ще го сменям, теоретично не е сложно, но съм вече малко стар да лягам под колата (Ако и да е жупка ), а и кръста се обажда вече. Спомням си как сменях маслото на диференциала на стария полски Фиат 125 с помощта на шише от Веро и маркучле от система (или нещо подобно), ама бяха други времената .
  17. Еееех, колега, мерси много! Разбира се, че съм изтеглил ръководството, даже ми стои отворено на компютъра, но не бях стигнал до там . Сега вече ми се изясни какво да търся и в какви количества.
  18. Да докладвам и аз - взех си PCMCIA to CF Card адаптер, без който не може. Взех си и няколко CF карти, но цената им става абсурдно скъпа при по-големите обеми. Затова намерих следната джаджа: https://www.aliexpress.com/item/High-Performance-Micro-SD-TF-to-CF-Adapter-Adaptor-MicroSD-MicroSDHC-to-Compact-Flash-Type-I/32284036195.html С него в момента използвам 16 GB Micro SD карта и системата пее като козичка .
  19. Мерси! За диференциала намерих следното в едно сервизно описание: (за 4WD): Honda Dual Pump Fluid P/N 08200-9002 - 1.2 литра при смяна Мисля, че това : Honda Dual Pump Fluid II 0.946 L от ato24.de https://www.ato24.de/en/honda-dual-pump-fluid-ii-0-946-l.html ще свърши работа. Тъпото е, че ще трябва да купя 2 опаковки, като от втората ще остане почти цялата. За скоростната кутия в друго описание намерих това: "Да се използва трансмисионна течност за механични трансмисии на Honda (MTF)", но няма дадено колко масло отива при смяна. Това сигурно ще свърши работа: Honda Ultra MTF-III 4 L https://www.ato24.de/en/honda-ultra-mtf-iii-4-l.html но дали 4 литра ще са достатъчни?
  20. Здравейте! Отскоро и аз съм горд собственик на CR-V 3 2008 г. бензин 2000 кубика, ръчна скоростна кутия! И сега се започва стандартната процедура по смяна на масла, филтри и т.н. Вероятно е писано някъде вече, но не можах да намеря такава тема, та да питам: горивният филтър сменя ли се регулярно или и тук е като при Акорд-а - в резервоара и не се сменя? Трябва ли да се сменят маслата на скоростната кутия и задния диференциал и какво трябва да е маслото? Имаше колега от форума, който предлагаше масло за скоростна кутия, но май не виждам обяви от него?? Извинявам се предварително, ако има такава тема и съм я дублирал
  21. Е, сори за глупавия съвет - аз не съм много активен там, та е възможно да съм написал някоя глупост. По-тревожно е това, което си споделил за забиването. Ще се експериментира с различни карти с различни големини, ама като дойде колата. Че тя засега си стои в автосалона, капарирана е, но се чакат едни документи от Испания - не знам дали и при внос от други страни е така
  22. Ееее, явно трябва да имаш регистрация в Али-Експрес, нищо не ти коства да си направиш. Цената на преходника заедно с CF карта 2 GB е 14 долара. Да, 2-3 долара е цената само на преходника, ама като се разтърсиш за CF карта, удряш греда. Та затова избрах такава комбинация.
  23. Това е преходник от Compact Flash карта към PCMCIA. Вчера инвестирах в това: https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042647.6.2.4cbd4c4drG4iqC&orderId=93710673843003&productId=32818916083 В комплекта има CF карта 2 GB, колкото дават в упътването на CR-V то, че се поддържа. Някъде четох, че и 4 GB се поддържат, но цените на CF картите са много солени, а и максималният брой песни на един носител са 999, горе-долу колкото може да събере една карта 2 GB. В нет-а се предлагат и преходници от SD карти към PCMCIA, но те пък са по-скъпи, а и реших да заложа на сигурното.
  24. А впредвид на това, че е 4х4, трябва ли и 4-те гуми да са еднакви?
×
×
  • Създай нов...