Jump to content

crown_bg

Фен
  • Мнения

    2833
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    5

Всичко публикувано от crown_bg

  1. Здравей, да, прати ми мейл и ще ти го изпратя.
  2. Този мисля е за диагностика. Парктроника не минава през Ром-а. Малката черна букса е захр., а другата е за дисплея. Чудя се дали ГПС само на фейса е на Ром-а или този твоят няма ГПС...
  3. За такъв тип електроника ти препоръчвам да търсиш аудио-видео сервиз. Занеси им ги разглобени. Не ти препоръчвам определен, защото не знам къде какво се случва в тая криза. Иначе, позлвал съм на Авител услуги за ДВД-то, свършиха работа, но не си бяха почистили, както горе-долу след всеки майстор не зависимо в коя сфера. Sent from my iPhone using Tapatalk
  4. Предвид интервала на смяна на антифриза, определено бих предпочел да взема хондовски, не виждам какво се спестява за 4-5г. като си купиш не-хондовски.
  5. Колега, съветвам те да си купиш от БГ с гаранция и да ти го монтират в сервиз, от който ще ти дадат гаранция и за монтажа. В днешно време дали е китайско-китайско или марково-сделано-сглобено-в-китайско, поради огромните количества които се произвеждат качествения контрол е изключително занижен, въпреки това по-голямата гаранция е за предпочитане. Успех.
  6. Здравейте на колегите тук. Джаз 3-та генерация едва ли е гледал колегата, след като 2-ра ген. започва от 2008г. до 2013г. вкл. 1-ва ген. на Джаз е от 2002г. до 2008г. вкл. 3-та ген. започва от 2013г... Определено 2-ра ген. е по-добра от 1-ва, след като съм карал чисто нов Джаз 1-ва ген. 10г. със СВТ кутия. 2-ра ген. има по-тропаща коруба отвътре, но модела който аз карам е със спортно окачване и 16-ки джанти, спрямо 14-ки на 1-ва ген. Нещо по-важно, 2-ра ген. има повече обем в багажника и са махнали лостчетата на предните седалки с които пасажера отзад може да мърда седалката напред-назад (представете си дете как решава да си поиграе с лостчето при движение с висока скорост) - мои приятели са ми правили този номер докато караш с 50-60 да ти дръпнат или бутнат седалката... Относно икономичност - това е относително, но 2-рата генерация ми харчи по-малко спрямо 1-ва. И двете коли са стабилни, спират добре, лесно се обслужват и както всяка Хонда са дуракоустойчиви. Съвет към теб или който и да било друг, гледай купето да е здраво, всичко друго се прави и сменя, купе никой няма да тръгне да сменя...
  7. Само оригинални тампони, всичко друго е боклук, освен Единствената читава афтърмаркет марка по окачването за Хонда Акорд 7-ма - Hardrace.
  8. Благодаря колеги. В крайна сметка всех Юаса 5000 серията, модел 5054 - с него направо колата пали преди да завъртя ключа в сравнение със стария 😁...рабира се, само усещането е такова. Друго интересно, стария акумулатор си беше оригиналния, аз имах съмненияе че е сменяван - беше си Юаса, с ОЕМ парт номера щампован на него. Определено, откакто съм шофьор друг акумулатор освен оригиналния не е изкарвал толкова години без обслужване, така беше и на предния Джаз 1-ва ген. с Панасоник ОЕМ акумулатор, който изкара 10г.
  9. Мерси колеги, ще изчакам да минат почивните дни, че нищо не работи в момента като магазин/сервиз и ще проверя вариантите.
  10. Здравейте колеги! Дойде време за смяна на акумулатора на Джаза, но след измерване на габаритите му, в БГ има едва 2 варианта на читави акумулатори с този размер и двата са на Юаса (предвид малката гаранция от само 2г., спрямо Exide 3г. ми се иска Exide, но само 1 модел става и го няма в БГ ), останалите въпреки че пишат че става за този модел на Джаз - не стават, идват 3-4 см. по-дълги. В краен случай ще взема оригинален, но ми се искаше да взема по-добър за градско, та все пак някой намирал ли е читава марка акумулатор за този модел Джаз? И втори въпрос, някой знае ли откъде мога да намеря този модел на Exide - SX151R-EX - в БГ никъде не го намирам? Весели празници, каквото е останало, и Благодаря!
  11. Мога да ти дам старите ми Осрамки, така и нямам къде да ги слагам.
  12. Хваща окото, единственото което ме притеснява, е че е преди фейса а там имат проблем с ДВГ, губи масло доста над нормите. Има бюлетин за К24Z в Англия и САЩ, но не и в БГ. Мой приятел взе от Бултрако такава но комби и после с много оплаквания в Англия му направиха основен ремонт на ДВГ. Неприятното, е че не знаеш на каква бройка ще попаднеш. На колегата ми му губеше по около 1л. на 2000км., а преди ремонта беше стигнал 1л. на 1К км. От Бултрако излязоха със становище, че това е нормално 😀. Бих гледал фейс и следващата генерация, при положение че финансите позволяват.
  13. Имам останал чифт Осрам найтбрейкър лазер от Акорда и ще проверя какво пише на кутията. Но по-добре свети на тъмно от оригинал версията. Има фактор зрение, което е индивидуално за всеки.
  14. Лазер версията определено свети по-добре и има по-дълъг живот от обикновен Осрам, знам го от опит. И сменяването на ксенон крушка няма общо с Н1 смяна. Ксенон се сменя доста по-трудно. Оригиналния Осрам е 4350К., поне на модела 2003-2005г.
  15. Колеги, само да споделя че няма как да хванеш че е тампон, просто ръчкайки с щанги и какво ли не на канал, освен ако тампона не е леж/разпаднал се. Относно дали ОЕМ или друг, аз знам от опит че само ОЕМ ще свърши това, за което е предназначен. ОЕМ е светлинни години пред "другите" (изключвам тунинг афтърмаркет които са и по-скъпи от ОЕМ). ОЕМ тампони и гумени уплътнения се обработват със специални химикали, които предовратяват напукване и стареене на каучука, докато стои на склад, както и такива които запазват качествата му за мн дълъг период от време. Виждал съм с очите си за какво става дума.
  16. Всичко си работи както трябва, ако са спазени схемите за портване на Фейс навигация към тази Преди фейс 🙂.
  17. Колега, нещо се загубих в мислите ти - преправяне на пластините на фаровете с ляв волан - те нямат нужда от преправяне. Идеалният вариант е да си преместиш пластините от едните в другите фарове и после да се регулират ако има нужда, това в случай че не си с автоматично регулируеми фарове. И не на последно място, хубаво е да споделиш какво целиш, какво е породило въпросът ти, иначе трудно ще получиш смислен отговор.
  18. Колега, няма да намериш тази генерация с друг ВИН, освен от Китай 😀... Освен, ако не вземеш Фит с десен волан правен за местния пазар в Япония, или Фит правен в САЩ, по-скоро сглобен там 😉.
  19. Колега, ако става дума за 7-ген фейслифт, тогава Да, стават. Има достатъчно некомпетентни хора, които кодово описват Акорд 7 ген. като 8 ген. в доста сайтове, та даже пишат грешни години на производство.
  20. Първо си напиши на един лист какво искаш и очакваш. Не става просто със слагане на турбина , този мод изисква над 10К лв. в днешно време, ако искаш да е направено както трябва и да не ходиш в сервиз след сервиз. Ако ще слагаш китайски кит, ще влезеш в тия пари, но ще съжаляваш на по-късен етап. Друго, Хонда не е автомобил в който всеки майстор може да рови . Не те отказвам, просто се разрови за турбо китове за К24. ЕКУ ще ти трябва, което да позволява качване на такива карти пригодени за турбинирани ДВГ, ФлашПро можеш да погледнеш .
  21. Благодаря на колегите, които се включиха. Все още не съм взел решение, а ако има развитие ще ви пиша тук.
  22. Модели и двигателите им са различни за Европа, Азия и САЩ, например за Европа спортния модел е Si, а за Азия RS, а пък за САЩ Fit Sport, за Англия също е Si. Друг пример, за Азия няма купе GG, а е G8. Определени Амортисьори за G6 не биха паснали на G8, поради факта че G6 излиза със 14" джанти от завода, а G8/GG излизат със 16" от завода, но там изрично си пише че окачването е пригодено само за модели с 14" джанти.
  23. Аз не мисля, че има кола на която да не са разделени на ляв и десен, поради факта че имат ухо за биалетка, стойка за спирачен маркуч - най-малко тези двете. Те са ляв и десен, защото не може да сложиш левия от дясно и съответно обратното. Вчера въртях гумите за да видя конструктивни разлики и не видях такива, изглеждат ми симетрични.
  24. Благодаря, но това не ми помага. Аз вече съм минал през всички комуникационни канали, не могат да ми дадат отговор. Дори писах на Хонда ЮК, отново без отговор. Благодаря все пак.
×
×
  • Създай нов...