Jump to content

Yak

Фен
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Yak

  1. не мога да пейстна линка. От Towox Honda Legend съм ги взел - Windshield and nozzle adjustment. KB1,2007( SJA7E00J54300065701MBAT00 ) (towox.ru)
  2. Привет, Вчера сменях рамената на чистачките. Ако опират в момента, и само се затегне гайката, според мен бързо ще се обели боята. В menuala има настройки къде трябва да са чистачките при налягане на гайките. Според мен това е тънкият момент.
  3. Yak

    Honda Legend

    При свален клапан и раздрусване до ухото се чува звук като движение на малка съчма вътре. Не знам как да го опиша иначе ако не се чува нищо, значи е задръстен.
  4. Yak

    Honda Legend

    Update: днес го смених. 5 минути е работата. Излезе лесно, малко го подпрях с отверката и беше вън. Старият бе много омазан и не тракаше. След промивка с wd40 започна да се чува тракане, но ще стои резервен.
  5. Yak

    Honda Legend

    Още не съм го сменил. Преди следващия уикенд едва ли ще мога да отделя време, но ще пиша.
  6. Здравейте, Пиша, в случай, че някой се сблъска с грешка B1029 - MICU Lost communication with ultrasonic unit. На мен това ми излизаше при диагностика. Оказа се, че е откачена буксата на сирената, която се намира зад лява кора в багажника, до ръчката за ръчно освобождаване на капака на резервоара. При закачане на буксата, алармата не спираше да свири, без значение дали се отключва, заключва колата и тн. Оказа се, че са изхабени вътрешните батерии на сирената /6 бр. 1.2V, v250h, 250 mah, копчета/. Смени ми ги добър електричар, като сложи зареждащи се на 1.2V 6бр. ААА по 1.2V = общ волтаж 7.2V, както е по учебник. Има място блока от 6 копчета да се смени с 6 батерии ААА в самата сирена Всичко работи нормално сега, вкл. ultrasonic unit-a /включва алармата при отворен прозорец/, като преди това нямаше и светлинен сигнал. Добре е да се знае, че връзката между ultrasonic unit-a, inclination sensor-a и MICU минава през сирената и ако е разкачена, колата не подава и светлинен сигнал, та човек може да се обърка и да търси проблема в тези сензори. Сензорите на вратите работят и без закачена сирена, но естествено само подават светлинен сигнал. Дано е полезно на някого.
  7. Yak

    Honda Legend

    Аз го получих миналата седмица - с мито, ддс и такса към БГ пощи - 45лв. от Амаяма.
  8. Има промоция в COX motors на дискове и накладки. Който има нужда сега е моментът, предвид че оригинални от България комплект под 2100 лв. няма.
  9. мисля, че имам останала нексенонова лупа от фейслифт. В България мога да изпратя. Сменя се лесно, ако е разкачен фара.
  10. Ценно, направо от извора
  11. Благодаря @scyberboy! Ако може някакъв жокер коя е фирмата. Цената, която казваш е резонна...
  12. Здравейте колеги, Някой ползва ли греди за багажник на покрива на Legend KB1. Очертава се да ми трябват 3-4 пъти в годината, та оригинален комплект от Rhino racks не ми се връзва добре на бюджета с доставка от Австралия . Ако има някакви универсални или за други модели, от които сте доволни, моля споделете.
  13. Благодаря! Интересното е, че днес бях в БТ и не споменаха вариант за рециклиране...
  14. Да ползвам темата, колеги. Къде сте ги рециклирали и приблизителна цена? Благодаря предварително.
  15. Завъннах в Юби Ко - цена на един пиропатрон - около 2 100 лв., цена на гредата - около 1 100 лв. като гледам, ако се възстанови тази система, цената на колата ще отиде x2.
  16. Здравейте. Използвам темата да попитам дали някой е възстановявал кола с активирана pop-up hood система? Знаете ли какви са цените и има ли смисъл да се прави в първоначалното състояние? Ще гледам кола, която е преживяла удар отпред и капакът е бил отворен...
  17. Прецакана механика от годините. Не можах да раздвижа моето и смених cd changera от друго устройство. Заминаха и един два диска, които бяха вътре.
  18. Колеги, днес взех cd changer от преди фейса, 2.4 бензин ръчна, англичанка. Върви си като пич, така че са взаимозаменяеми, само си оставих моята платка. Хубав ден на всички.
  19. Чакам чейнджър от преди фейслифта, от колега от форума. Идеята ми е да сменя само блока, като оставя моята си управляваща платка. Ще видим дали ще стане и ще пиша.
  20. И аз го забелязах веднъж това. При обслужването ми казаха, че е странно, и че моторчетата работя или не работят. Но ми казаха, че са затегнали рамената на чистачките. Били на "конуси" и може да превъртат. Поне това бе обяснението на майстора. Оттогава съм нямал проблем в интерес на истината.
  21. Благодаря за отговорите. Разглобих навигацията и като гледам changer-a е за смяна. Знаете ли дали е съвместим с други модели на акорд, например дизел или от преди фейслифта, или трябва да търся от абсолютно същата навигация?
  22. Здравейте колеги, CD-то се предаде тази сутрин - не пуска дисковете, нито мога да ги извадя. След рестарт се опитва да завърти и извади диска, но не успява и изписва disk err. Другите системи работят. Колата е с оригинална навигация, фейслифт. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какви са решенията, като изключвам подмяна на оригиналната система с aftermarket. Има ли вариант да се извадят ръчно дисковете при свалена навигация? Благодаря предварително.
  23. Да, това съм го виждал, както и постоянно светещ check "на контакт". Точно това е причината и да питам. В някои чужди форуми попаднах на мнения, че мигащата светлина на check-a, дълги и къси е код за грешка. Да, елхата така изглежда , но ако се задържи на контакт, освен масло, акумулатор и хидравлика, дали свети check-a, мига и гасне, или свети постоянно? На моя Акорд 7 к24, остават да светят само масло и акумулатор преди запалване, а явно тук има съществена разлика.
  24. Благодаря за инфото. При едната кола check-a мигаше известно време на контакт /предполагам код за грешка/ и изгасна, та ми беше интересно.
  25. Здравейте колеги, Аз също се оглеждам за Legend, в тази връзка имам един глупав въпрос - кои лампи светят на таблото, когато ключът е на контакт /преди да се запали колата/? По специално въпросът ми е свързан с check-a - ако той свети на контакт, това не означава ли че има записани грешки в компютъра?
×
×
  • Създай нов...