Jump to content

stefanvo

Фен
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Neutral

About stefanvo

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Хонда HR-V
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Велико Търново

Contact Methods

 • Skype
  non

Recent Profile Visitors

849 profile views
 1. Точно в тази планка бие тампона. Явно си скочил в някоя голяма дупка и си го изкъртил. Сега все едно нямаш противоударен тампон,което само по себе си означава,че може,при следващата голяма дупка,да изкривиш стержена на амортисьора!
 2. Ами не е мн.лесно. Първо трябва да махнеш пластмасовата кора отдолу. После да охлабиш болта на ролката-ключ 12. След това да бръкнеш отгоре с камък 10 и удължение,но може да се наложи с малко камъче 10,защото няма твърде място. После всичко по обратния ред-затягаш болта на ролката и слагаш кората.
 3. Здравей! Точно заради този тампон се е скъсала полуоската! Не се притеснявай,аз съм ги махнал отдавна. С времето под тампона метала изгнива и се къса. Това са някакви динамични успокоители,или нещо подобно. Карай си спокойно!
 4. Това е термо клапан. Стои отворен до около 65° и пуска въздух директно в смукателите. Ако потърсиш,има писано,от Markony,как да си го оправиш. Потърси!!! Успех!!!
 5. Здравей,колега! Аз карам харвито от 6 г. Зимата така се надига,лятото,като е топло си идва на мястото. Нямам проблем до сега. И не мисля,че може да се отвори..
 6. Ами най-добре постели нещо и легни отдолу,има място,и огледай! Познат отишъл за риба и щрак,полуоска скъсана. Прибрал се със задното,бавно,но успял. Той също говореше така-двигателя се форсира,колата върви бавно. Успех
 7. Може би скъсана полуоска...! Точно при гуменият тампон на полуоската! Карал си на задно! Не мисля,че полуоската може да излезе сама,освен ако не сте загубили стопорния пръстен,но и тогава е малко вероятно да излезе!
 8. Здравей,колега! Мисля,че правилната е DENSO DOX 1455 С щекер е и не снаждаш нищо,само подменяш,като спазваш силата на стягане,мисля,че беше 44N/m,в упаковката има инструкция. Цената е около 170 лв. Успех!!!
 9. Здравей,колега! Трябва да извадиш кората на петата врата. Ще видиш маркучето,което отива до пръскалката. Има нещо,като снадка. Снадката е възвратно клапанче-съчмичка,предотвратяваща изпразването на маркучето. Разкачи маркучетата,дай на контакт и пусни помпичката. От черното маркуче трябва да хвърля силно. Разгледай клапанчето и се помъчи да го изчистиш. На 90% проблема е там. Ето снимка.
 10. Филтъра е на самата помпа. Намира се в най-ниската точка на резервоара,нещо,като легенче. Трябва да се извади помпата и да се огледа,представлява много фина мрежа. Може да е затлачена,скъсана и...,а може и да е чиста,но за да разбереш трябва да се извади помпата. Не знам дали това е сменяем елемент или върви заедно с помпата. В коша на двигателя на мястото на филтъра има едно нещо,наречено пулсатор(дано не се лъжа). Колегата Markony беше писал,че може да се сложи филтър на това място. При мен мрежичката беше здрава и чиста. Вече 6 г.няма проблеми. И резервоара беше чист,но трябва да се отвори. Нека и други колеги изкажат мнение!
 11. Ако двигателят е D16W1 е в коша на двигателя,близо до моторчето за чистачките. Ако двигателят е D16W5 е в резервоара. Успех!
 12. Здравей! Възможно е масленият ти филтър да не е качествен. Има клапан в него за задържане на маслото,т.е. маслената магистрала да остане пълна. Ако този клапан не е добре връща всичкото масло в картера и като запалиш помпата пълни отново навсякъде. Логично е след два дни да ти се вдигне малко нивото при положение,че възвратния клапан на филтъра не държи. Смени маслото и сложи хубав филтър. Пиши после пак!
 13. Колега Emod! Извини ме,че оспорвам твоето мнение,но грешиш!!! Тече точно там,къдетобе капката,показана от колегата! Убеден съм,защото аз имах проблем точно от голямата семерина!!! Да,смених гарнитурата на картера-два пъти,с надеждата да се оправи! Но когато тръгнах на дълъг път от Търново до Смолян и легнах отдолу да видя какво става...! Мястото оградено от теб почти нямаше масло,но....имаше масло по кардана,дори!!!! Уважавам всички Вас,които се трудите този форум да съществува,но в този случай мога да споря с часове! Ремонта го извърших аз,лично,сам,с подкрепата на Бранко,на когото благодаря за съветите,но в този случай съм на 100% сигурен в твърдението си,че не е задължително капката да е на посоченото от теб място! Повтарям отново-уважавам професионализма Ви,но в случая съм убеден в твърдението си!!! Благодаря Ви!!!
 14. Здравей,колега! Не искам да те плаша. Това е от голямата семерина на коляновия вал. Доста неприятна работа. Сваля се скоростна кутия,съединител,маховик и виждаш виновника. Това упражнение го правих,сега всичко е наред. Успех!!!
×
×
 • Create New...