Jump to content

no1else

Фен
  • Мнения

    668
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от no1else

  1. Точно 2мм е хода. Някакъв пич от Щатите искаше да го подкара постоянно и си беше монтирал шим с такава дебелина, за да е постоянно зацепено....за мое съжалените темата му свършва няколко мнения след това и така и не стана ясно колко е било успешно.
  2. Предпазителите в двигателният отсек прегледа ли ги?
  3. Ако е постоянно зацепено през няколко месеца ще трябва да сменяме касетите на задния диф. Това са пълни глупости.
  4. Здравейте колеги, понеже ням да ги монтирам пускам за продан 2 комплекта 15" на 5х114,3. 1. SSR Longchamp XR4Z 15" 5x114,3 предни 6,5J задни 7J. Разглобяеми и освежени. Към тях вървят металните винтили, резервни болтове и препарат за предпазване на бордовете от окисление. Тегло малко над 7кг бройката. Цена: 500лв 2. Volk Rays TE37 Gravel. 5х114,3 15" 6,5J Тегло 5,1кг бройката. Ковани и добре познати джанти които нямат нужда от допълнителна реклама. Едната е отнесла бордюр. На снимките изглежда доста по-страшно от колкото е, но въпреки това съм ги снимал точно там, за да се види забележката. Цена: 700лв Намират се в Шумен. Пращам по Еконт. За връзка 0888832321 или лично тук. След няколко дена излизам извън страната, за това моля за СМС, а аз ще върна обаждане. Още снимки има в албумите където са снимките.
  5. Купуваш си два стопа от ЦРВ на което задните светлини са горе и си закачаш там задната. Бронята им е цяла и си изрязваш джоба за задния номер. Броня 100лв + стоповете 60лв = 160лв и 3-4 часа занимавка. После забравяш за тези кирливи стопчета които са скъпи и ненамираеми, но освен това и при най-лекото подпиране са строшени.
  6. Божe колко мъка има по тоя свят! Първо към автора на темата...такива котви на тоя мотор просто ще я приковат към земята. Печелиш само визия....всичко друго е на минус. Ти сам трябва да си определиш приоритетите. Второ към професора...LCA означава долен носач и няма нищо общо с шарнирите. Това синьото на снимката която си качил. Ако е по-късо както си мислиш/вярваш сходимостта на задницата отива на майкината си. Съответно почва да яде гуми като за световно и задните ти гуми седят отворени в горната си част...което пък съвсем не ти помага при широки джанти. При широки джанти камбъра на колелото (наклона на чист български) се наглася с афрърмаркет горни носачи. Целта е горната част на колелото да се прибере навътре, за да не опира при неравности във веждите. Не знаеш какво е носач и какво е шарнир....нямаш идея за геометрията на колата и какво е наклон и сходимост нито от къде и как се регулират. В същото време за всичко това се изказваш толкова компетентно, че всеки който си няма идея ще си помисли тоя е ебаси ерудираният професионалист.чейи да го послушам. @goldbyrk - проблема на малкото останали хора които пишат тук и могат да помогнат е, че не могат да му насмогнат на тоя професор. Идеята е да се предпазят новите колеги от грешки....но хората направо умаляват с тоя..то няма спирачки просто дететo и има компетентно мнение за всичко въз основа на дългогодишният си опит. В една тема беше написал че още няма или кола или книжка или де да знам кво беше,но четял по форумите и се образовал. Явно чете мненията на такива като него и резултата е на лице.
  7. Не се занимавай с Ровер-и. Като искаш шеста с четири врати това са твоите обяви: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11432815487906638&slink=a2qjh0 http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11435819143404860&slink=a2qjh0 http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11432750910196259&slink=a2qjh0
  8. От шеста не става,предните носачи са различни. Търси си от ВТИ или ЕГ5 които са със задни дискове. От интегра ДЦ2 също става, но там вече се минава и на 5х114,3 и ще ти трябват джанти и разпределител на усилието от Интегра без АБС който е 4040 и се намира трудно. Трябва да го търсиш от Щатите, а там се превземат да пращат до Бг такива малки неща.
  9. А най доброто за понижаване на температурата в коша си остава термолентата на колекторите. Ако искаш по хладен въздух за карбовете си започни от там.
  10. По снимките които видях новият радиатор е спукан в горната си част. Някой може ли да даде джокер от къде в околността мoже да се купи нов радиатор и евентуално човек който да го смени?
  11. Здравейте колеги, жена ми е закъсала на влизане в Трявна. Колата до колкото разбрах е останала на пътя. Има ли някой от Трявна или околоята който има възможност да погледне колата или да познава маайстор запознат с Хонда. Става дума за ЦРВ с б20-ка мотор което е прегряло незнайно как и до колкото разбрах е изхвърлило водата. Моля ако някой има възможност и желание да помогне да ми цъкне на телефон 0888832321
  12. То на всички е ясно какво имам в предвид освен на колегата пуснал темата, който реши яко да ми се накара без идея да има за какво му говоря......Единственият начин да си закупиш оригинални части на добри цени са тези общи поръчки. За това те насочих натам. Да линка които пуснал става за твоя мотор, но качеството на частите при тази цена е под сериозно съмнение.
  13. Направи си списък с необходимите неща.Направи сверка със цените на които ще ти стъпи всичко с общите поръчки. Напазарувай си по този начин наистина оригинални части, с които ще си направиш ремонта и ще забравиш за проблеми с мотора (стига някой кадърен майстор да не си остави ръцете де).
  14. Проблема не е със болта и намирането му колега Проблема е да се извади скъсаната част която остава на такова място, че не можеш да я докопаш от никъде.
  15. Като си клекнеш до задната гума ще видиш една малка щангичка в горната част която е хваната с 2 болта насрещно към купето. От нея се регулира наклона. За сходимоста трябва да се навреш под колата Малка щангичка която е захваната точно за предната част на задният ти носач и го държи към купето. И двете са напречно монтирани към купето. Елементарно е, но тези за сходимоста имат лошия навик да си късат болтовете и за това на майсторите много много не им се занимава. http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=20091,20092,20093,20094,20099,20100,20101,20102&nplgrp=4&cmodnamepc=CR-V&xcardr=5&dmodyr=1998&carea=KE&ctrsmtyp=5MT&xgrade=RVI&nplblk=B__2910 Ето ти линка към схемата. Номер 12 и 19/22 са които ти трябват.
  16. Здравейте колеги, пускам за продан джантите които купих и възстанових за моето CR-V. Става дума за стар и доста рядък японски модел SSR XR4Z Longchamp. Спецификациите на джантите са: предни: 15" 6,5J ET 34 задни: 15" 7J ET 27 централен отвор: 74мм Теглото е малко над 7кг. Имайте в предвид, че 31 болта и гайки не тежат малко Бордовете са полирани от мен на ръка. Джантите са почистени основно от окиси. Винтилите са почистени и със сменени уплътнения. Сърцевините за минати 2 ръце със шприц кит и 2 ръце с боя. Боята е матирана леко в последствие защото не ми хареса лъскавият оранжев цвят. Бордовете са намазани 3 пъти с препарат за запечтване който пази от повторно окисляване. При сглабянето скъсах единият от болтовете и поръчах нови 10 от Германия които пристигнаха преди дни. Имат някакви леки забележки, но все пак всичко е правено от мен на ръка. Този който ги вземе ще трябва да ги довърши (трябва да се стегнат болтовете с динометричен ключ и да се сложи осигурител за резби). Направих им и преходни втулки 74мм-64мм. Към джантите давам кутията с препарата за запечатване (50лв с доставка от Англия), осигурителя за резби (24лв не е позлван), втулките (25лв..прави ги колега от тунинг.бг форума) и 10-те нови болта за тях (48лв с доставката от Германия). Цената за която ще се разделя с тях е 500лв твърдо! За справка който не се е занимавал пясъкоструй е около 35-40лв на бройка, прахово боядисване 40лв на бройка (тук в Шумен) и полиране на борд 35-40лв. Всичко това си го спестявате защото аз съм си чупил ръцете да направя всичко. Снимка на какво приличаха когато дойдоха от Англия. Шупнала боя, оголени и окислени места, много мизерия от накладки и за бонус бяха ги боядисали без да ги разглабят, които е чистил 124 ръбати болчета от боя ще ме разбере Снимки след моята намеса: Още снимки за който се интересува има в албума. Намират се в Шумен, за другите градове Еконт с опция преглед както винаги. За връзка с мен 0888832321-Жоро
  17. За да видиш разлики в цвета трябва да я изкараш на слънчева светлина. На изкуствено осветление много трудно се забелязва. Хоризонталните повърхности се докарват по-трудно при боядисване и там по често се забелязва така наречената "портокалова кора". Кита дали ще почне да се пука и прочие с оглед няма как да разбереш. Само времето ще покаже....при оглед няма как да разбереш как са положили основата и прочие. За следи от некачествено подготвяне за боядисване пак се гледа на слънчева светлина. Огледай под ъгъл контурите на колата. Ако петната където е кита не са подготвени добре се забелязва. В повечето случаи могат да се забележат и съвсем леки следи от деруги от водната шкурка ако са бързали и претупали нещата прескачайки някой и друг размер шкурка.
  18. Малкия мотор 128к.с. с обикновена газова 13-14-15л газ градско (зависи дали карам аз или жена ми), извънградско с 90км/ч и пуснат климатик 10л газ. Бензин не е виждала скоро, освен при палене
  19. 1. Радиатор нов може да намериш за цена от 180 до към 280лв марка Nissens. 2. За теча в краката на пасажера можеш да прочетеш много във форумите honda-tech. По принцип основен причинител са каналите които се намират горе на тавана под декоративните лайсни. Махат се лайсните и се прочистват каналите за отводняване на покрива. Като сипеш вода там тя трябва да изтече долу в подкалниците. 3. нямам джокери. 4. Ако се закърпи добре се забавят доста нещата, но общо взето тръгне ли ръждата става зле Потърси задни вежди и трябва да ти се изкърпят и подкалниците, за да стане добре.
  20. Колега хвърли си един поглед и как е зацепен мотора. Моята след обслужване имах такива грижи с пропадане на оборотите. Реглаж на клапани, чистене на всичко до блясък и какво ли още не. На финала се оказа, че не е бил зацепен правилно мотора.....изпускателният вал със зъб напред или назад и след там всичко заспа, а ЦРВ не е модел който се слави със стабилни обороти
  21. Еми лошите модератори от HWBG му махнаха линка към сайта му от писанията за черен бъз в форума си и сега момчето пробва тука
  22. no1else

    Виц на деня

    Хонда фенка говори с приятеля си: -Скъпи видях невероятни джанти за Сивика на пазара! -Боли ма к@ра за твоите джанти! -Добре миличко, дай да го цункам да му мине и да ходим да видиш джантите
×
×
  • Създай нов...