Jump to content

spase

Фен
  • Мнения

    92
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    5

Всичко публикувано от spase

  1. Ще изчакам още седмица. Ако няма желаещи ще ги връщам.
  2. В първия пост има диаграма. Отбелязано е с червена стрелка.
  3. Здравейте, Продавам комплект предни накладки АТЕ за Акорд 8-ма генерация. Накладките са чисто нови, не са монтирани. Накладките са за еднобутални спирачни апарати. ОЕМ номера според autodoc от където са закупени са 45022-TL1-G00 и 45022-TL1-G01 Причина за продажбата е, че не са за моята кола (грешно съм ги поръчал). Цената е 90 лв. Намират се в Стара Загора, но няма проблем да ги изпратя по Еконт или Спиди. Контакт на л.с. или тел. О988 38 91 98
  4. С айфоните ситуацията е малко по-различна относно прехвърлянето на номера. Т.е. не може да се прехвърлят номера към колата, понеже apple не поддържат и никога не са поддържали един определен протокол за адресна книга. Говоря за коли, които са по-стари и нямат съвременните навигации, които поддържат CarPlay, а имат само Honda HFT. По тази причина, когато имате повикване не се показва информацията за повикващия, дори и контакта да го има в адресната книга на колата. Контакти може да си прехвърлите през някое android у-во.
  5. Според мен се дължи на лоша връзка, но не е в 5ия стоп. През тази "лоша връзка" успява да протече някакъв ток и ледовете все пак светят, макар и слабо. Тока обаче не е достатъчен за да захрани нажежаемите крушки. Дори да го изключиш вероятно пак няма да светнат другите или ще светят едва забележимо само нощем. Лошата връзка може да е още на предпазителя или стоп машинката или кой знае къде. При натиснат стоп, ако клаксона работи нормално, значи проблема не е в бушона (ако са на един бушон разбира се).
  6. Поста ми беше към колегата @vpetrov23. Моя разход го считам за нормален. Аз съм с по-големия двигател и никога не е стигал до 15-16. За това смятам, че за двулитровия двигател този разход е голям.
  7. Според мен разхода ти е голям. Аз съм 2.4 автоматик и при сходно градско каране разхода ми стига максимум до 11. Разликата в карането ни е че не чакам минута преди да потегля. Клапаните е хубаво да се проверят. Добре е да се закачи към диагностика въпреки, че няма грешки и лампи. Може заради някой дефектен сензор да обогатява повече сместа и от там да има висок разход. Ако има нещо такова, колата може да си върви нормално, просто харчи повече. Какви са оборотите на празен ход?
  8. Този клип не е за 8-ца. При 8 генерация лампата е в левия край на жабката (на лявата стена) и не може да се смени без разглобяване. От вътре можете само да развъртите фасунгата и тя ще хлътне някъде вътре. От никъде обаче не може да се достигне без разглобяване.
  9. В книжката няма нищо. Или пък имаше "обърнете се към дилъра", понеже се разглобява доста за да се смени тая крушка. Руснаците имат: https://omanual.ru/Honda/Accord/8/ru/html/000000000000577.html#i000
  10. Щом помпата е сменяна, карай и не пипай нищо. Само проверявай нивото на антифриза периодично. Моето мнение е че каквато и нова част да сложиш, тя е по-лоша от тази, която сваляш от колата. Изключение е ако заменяш със ОЕМ.
  11. Не видях да е писано нещо за клапаните. Една проверка на хлабините няма да е излишна.
  12. Така без да се знае точния модел и модификация едва ли някой ще може да отговори. Има модификации, които са с такава дължина 1760, но има и с дължина 2140. Най-добре отидете на https://japancars.ru или на https://www.parts-honda.uk и по VIN намерете парт номера. Може и в https://www.autodoc.bg по модел и модификация. Ремъка се сменя много лесно и без големи усилия. Трябва само подходящия ключ. Обтяжната ролка трябва да освободи стария ремък, така че да излиза лесно. Новия също трябва да се сложи лесно, изключвайки предварителното наместване по ролките (което е по-голямата играчка). Когато е поставен вече по ролките е необходимо само да се завърти обтяжната ролка и той да влезе много лесно на мястото си.
  13. Беше ясно, че е от капачката още като каза, че е корейска. Тая добавка за теч ... не знам колко е добра идея, но вече е сложена. Ако имаш загуба на антифриз (може и малка да е) гледай за прокапване под двигателя. Като наближи времето за смяна на водната помпа, започва да прокапва по малко и може да не се забележи изобщо. Иначе да, сивик 6-та са с два радиатора разположени един до друг. На 1.6 мотора пак е така.
  14. За намирането не мога да помогна... За свалянето- ами тя почти свалена. Капачката я държи един болт. Развива се болта и се плъзга назад. После се завърта тази бялата пластмаса, така че кръглото лостче да излезе от гнездото нагоре.
  15. Аз съм от Стара Загора и комуникирах директно с пловдивския офис. Първо по мейл и после по телефона. От писането на мейла до приключване на сагата минаха към 40 дни, това при положение, че исках час в събота, което удължи времето със седмица. Като закарах колата им казах и да проверят за актуализации. Имаше 3 и ми ги направиха за 100 лв. без ДДС. Това беше април 2024. П.П. Става дума за Акорд 8.
  16. Нали си от Пловдив? Отиди до бултрако. Или им напиши мейл със VIN-a и ги питай. Имай предвид, че сервизните акции текат бавно във времето, защото дилъра поръчва частта когато заявиш, че искаш да се възползваш от акцията. Като пристигне частта ти се обаждат за да се уговорите кога... минава още поне седмица. Като цяло не по-малко от 40-50 дни. Е, тогава може вече да не ти трябва климатик, но ще знаеш, че проблема е отстранен завинаги.
  17. Добре е че си намерил амортисьор и че работи перфектно. А още по-добре ще е ако споделиш къде го намери. Ако не директен линк, то поне по-подробно описание: Марка, модел, дължина ... и пр.
  18. 1.Вземаш корейската капачка и с нея удряш яко главата на тоя, който те е посъветвал да я сменяш. 2.Връщаш си предишната капачка (ако нещо не е повредена). 3.При напълно изстинала кола проверяваш нивото на антифриза в радиатора и в казанчето (ако е необходимо-доливаш). Не знам как определяш тия 100-110 градуса, но ако стрелката влязла дори и малко в червения сектор е възможно гарнитурата да е тръгнала. Наблюдавай не само температурата, но и за пушек от ауспуха, особено при изкачване на стръмни наклони с малки обороти. Проверявай за теч на антифриз след спиране. Провери няколко пъти нивото на антифриза при напълно изстинала кола в радиатора и в казанчето. Перката на радиатора е добре да я провериш няколко пъти, в различни дни (че ми се е случвало един път да включва, а друг път не). Най-добре на място, палиш, включваш всякакви консуматори и гледаш. Преди стрелката да е стигнала до средата, перката трябва да се включи.
  19. На Акорд 8 са 2 омови. При теб мисля, че трябва да са на 4 ома. Намери си партномера на усилвателя и потърси в мрежата снимки на самия усилвател. Ако имаш късмет да намериш добри снимки, там си пише на колко ома работи. (В моя случай, наакорд 8 - бях намерил снимка на която имаше надпис 2/4 Ом., т.е. може да работи както на 2, така и на 4).
  20. Това с круиз контрола да не опитваш да го правиш на място? Колата трябва да се движи с повече от 40 км/час.
  21. Малко развитие по темата: Почти всеки ден отварям стъклата и люка (но не докрай) със комфорт модула още преди да стигна до колата. След като започне климатика да духа студено затварям стъклата и люка със бутоните. Никакъв проблем до сега. Миналата седмица обаче след като отворих с копчето докрай (auto), не можах да затворя. Отново с ключето затворих няколко сантиметра и люка тръгна. Този път ресет не се наложи да правя- всичко си работеше нормално. Може би в края се получава някакво заклинване, защото откакто напръсках куплунзите с контактен спрей не съм имал проблеми. Гресирах малко релсите с грес за спирачки. Качвам снимки къде трябва да пробиете кората ако ви се случи да не се затваря люка и трябва да се затваря ръчно. Така няма да се налага откопчаване на кората. Разстоянието е приблизително около 12 сантиметра от двата предни ъгъла на задния плафон.
  22. Оставяш си я където обичайно стои. За предпочитане на равно.
×
×
  • Създай нов...