Honda_Z 1497 #41 Отговорено 1 Август, 2018 Преди 4 часа, Leo-Mazda написа: Тааа, кога сте карали мазда6, мазда3 или някакъв модел ма мазда? Директно на въпроса. От 2009-та до 2017 имахме мазда 3 (2005г) г в семейството. Подлъгахме се да я вземем по дизайна (първата 3-ка е наистина красива кола, за разлика от наследника си) и по това, че пак е "японска". Взехме я на около 70х км от Германия и я продадохме на 92х км (ре-ал-ни!). 1.6 бензин. Като цяло не е имало никакви сериозни ядове с нея, но освен, че го нямаше "хонда усещането", оставяше впечатлението за кола с по-ниско качество (като системно неработещите копчета за сваляне на прозорците или отказващия плафон в купето). Като я продавахме подът и вратите имаха такава ръжда, каквато няма и почти 20-годишния ми сивик. Трябва някъде да пазя снимки - мога да ги кача по-късно. А да - и странното инженерно решение, че за да се смени филтъра на купето трябва да се свали (!!!) таблото с бушоните... Тапицерията на седалките беше доста неприятна, а дори за скромния си пробег, шофьорската седалка се беше намачкала. Иначе пък возията й я биваше, но до голяма степен и заради "поничките" 195/65/15. И ние не спорим дали "хондата е по-яка от маздата". За мен и маздата и хондата откъм цена/качество са си ОК. Само дето мазда 3/6 от 2006-та да речем струва горе-долу наполовина от аналогичен сивик/акорд, поради което не е честно и да очакваш кой знае колко повече от маздите... Пък и не очаквай обективно сравнение от балъци като нас, дето са ги дали тези пари - няма да признаем, че сме се минали, както явно и ти Един приятел така си взе "по-изгодната" мазда 6, че акордите му се виждаха с надути цени и се чуди сега, дали да я маха или да сменя заден мост заради подхваналата го корозия, която застрашава целостта му. Ама, ако не го смени, кой ще я вземе като я погледне отдолу. И такива ми ти проблеми. И така, обратно на въпроса, ти за Хонда бръквал ли си се някога или гроздето е... 4 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #42 Отговорено 1 Август, 2018 Leo-Mazda мисля,че получи обективно сравнение от човек имал и двете,сега е твой ред да разкажеш сагата за твоята MAZDA 6,може и снимков материал на някои детайли. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivailopp 291 #43 Отговорено 1 Август, 2018 Форумът ни е доста културен и приятен.Нека си е такъв през цялото време. кежуъл троловете обаче са си "на линия" изглежда. Хехе За да не съм извън темата: като взимах кола се колебаех между мазда 6 и акорд. Дизайнът на маздата външно е страхотен според мен и затова реших да огледам няколко такива. Един приятел си внесе един дизел с цел да го оправя и да го продава после... беше му достатъчен да се откаже напълно от марката. Вече не иска и да чуе за мазда, а се има предвид ,че е заклет митсубиши фен. На старото митсубиши имам предвид , не това ,което е сега компанията и продуктите им. В маздата като влязох си личеше по-евтинджос интериорът, а го казвам без да твърдя ,че разбирам от такива неща.Просто такова усещане оставя. И другото- ръждата както много хора са казали - алеле майко. И последното нещо, преди да купя колата влязох във форума на мазда 6 и хонда акорд.Прегледах първите 10 теми. Във форума на мазда: първите теми бяха от сорта на :" къде да ми сменят сегментите ,че си иба мамата 1.8 мотора" ; "проблем със скоростите" . Нещо такова. Във форума на хонда: скърца ми дясната врата, не ми работи централното. Това беше точка по върпоса за мен. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #44 Отговорено 2 Август, 2018 Преди 11 часа, Zlatozator написа: От 2009-та до 2017 имахме мазда 3 (2005г) г в семейството. Подлъгахме се да я вземем по дизайна (първата 3-ка е наистина красива кола, за разлика от наследника си) и по това, че пак е "японска". Взехме я на около 70х км от Германия и я продадохме на 92х км (ре-ал-ни!). Златозар . Това много ми хареса : Като цяло, не сме имали сериозни проблеми с нея. Как да има като за 8 г са навъртени 22000 х км. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #45 Отговорено 2 Август, 2018 Ние тук японските коли само ги миришем 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #46 Отговорено 2 Август, 2018 Лични впечатления за Мазда6 съм писал по-рано в темата - лично избрах и купих за баща ми Мазда6 автоматик 2005та година (2.0 бензин). Купихме я януари 2012, на реални 177 000км, като колата е вече на 245 000км, кара се на газ. В същото време от 2010та до 2015та имах Акорд 7ма генерация (2004та година) в продължение на 104 000км. Та мисля, че минавам за "някой, който е карал японски коли". Позитиви: проблеми с интериора не сме имали - макар да изглежда по-ниско качествен, да чукнем на пластмаса (ха-ха ), всичко работи. Имаше един проблем актуатор - но същия проблем имах и на стария Акорд 7. Смея да твърдя, че аудиото е малко по-добро от на Акорда (поне нашата Mazda има BOSE, не знам стандарт ли е, Акорда беше и той с Premium Audio - Bose). Дизайнът на комбито субективно е по-добро (това беше причината бащата да не иска Хонда - искаше комби, но не искаше комби Акорд). Негативи: основният проблем е, че ръждясва безобразно, като вицовете за Опелите едно време. Гние навсякъде, врати, прагове, под, целият заден мост. Сменяхме крайно и средно гърне, защото бяха изгнили - за което и газта има вина. Акордите са мноого по-добре в това отношение. Два пъти я обработват с преобразовател и с грунт срещу ръжда, но се чудим кога ще дойде денят в който ще стъпиш в нея и ще ти мине крака. Автоматикът е 4 степенен и по-неикономичен и муден от еквивалентният 5-степенен на Хонда, но е адекватен. Между еквивалентни Мазда6 и Акорд, ако бяха на една цена, никога не бих избрал Мазда. Но не са на една цена и това прави маздите привлекателни. По спомен горната я взехме за около 8000лв, а подобен Акорд струваше с 30% повече. Както и @Zlatozator е писал - маздите са чудесна алтернатива отговарящи на цената си, която с причина е по-ниска. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #47 Отговорено 3 Август, 2018 На 1.08.2018 г. at 16:18, Veseliq написа: Я да обобщим - регистрираш си акаунт във форум за японски коли и с първото си мнение изкопаваш 2 годишна тема като наричаш участниците от нея "неграмотни отворковци", защото не искаш "някой който никога не е карал японска кола да пише по някоя тема, или да създава своя"? Добре дошъл си да напишеш културно своите впечатления от вашите мазди (макар темата да е болезнено стара) и да оставиш всеки да прецени за себе си. Но не ти ли е неудобно да отидеш на ново място и за добър ден да започнеш да обиждаш домакините - така не знам кой би взел насериозно мнението ти. И на всичкото отгоре е в пълен оф, защото по двигателя на неговата "японска" кола няма ни едно японско детайлче, всичко е с щемпел Форд Мотор Къмпани и Колбеншмидт, а на дъщерята по колата само фаровете и стоповете не стават от Форд Фокус . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobx3m 12 #48 Отговорено 3 Август, 2018 Преди пет години си бягх взел Мазда 6 136ph 2004, защото Акорда беше двойно по скъп, а Сивика ми отесня. Минал съм 60К с нея км и единственото което съм и сменял освен консумативите, е дуфтунги на дюзите. Проблем при тях е, че ако се обади демфер и не се смени навреме, се стига до скъпи ремонти (чупи вал). Окачването е здраво! За ръждата се знае, дори има екземпляри от 2-ра генерация( след 2008)които са изгнили. Бензина на Мазда 6 първа генерация е доста по проблемен. Той е разработка с Форд и ако си вземеш такава 100% трябва да и сменяш мин. сегменти. Започват да горят масало и ако не се следи и остане суха нещата стават още по-зле. В момента Маздата ми се кара от баща ми, а аз си се наслаждавам на Акорда ми 2006г. Освен музиката (Bose) с нищо друго Mазда не е по-добра. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове