ceco_accord 5937 #201 Отговорено 2 Януари, 2022 На 30.07.2021 г. at 22:57, ceco_accord написа: ...ще си купя достъп до трековете с Хамилтън и ако не Верстапен на живо, то поне аз виртално - "ша му скинем шортите и оскубЕм перата - плитчиците"! Макс добре го би, ама по празниците седнАх у седалката, да потренирам час/два за двубоя. Намерих точната кола и най-кратката писта и се фанах за воланя с педалите. Начии, тоа Хами е некво божество, сигурно си струва милионите. Условията са - серийна кола (AMG GT3 2016) и никакво пипане на заводските настройки + гуми racing hard. Ми аз дори златната обиколка 1:24:000 не мога да докопам с моето 1:24:884, а диамантената му е 1:22:965. Мерса въри прилично, ама не спира и не завива като Хонда. Вложил съм целио световен опит да го вкарам у виража и не успявам да му държа предната ос където искам. Спирам късно като Рьол с танц по спирачката, търся сцепление с волана като Льоб, помпя газта като Сена на излизане и нема сваляне на времето, ама нема а се давам - има още ваканция. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #202 Отговорено 9 Януари, 2022 Караме на акорд! Момчето задобрява. Обяснил съм му тънкостите на пилотирането, практикува ги, но резултата не го удовлетворява. Заряза ги и изгледа няколко пъти онборд реплея на Хамака, направи си анализ и взе да ме настига, а снимките са от обиколката в която усетих че е готов да ме надвие. Той не е запален по Ф1, но има респект и аналитичен ум, та рече: "Щом е 7 кратен, значи има какво да научим от него". Отглеждам си 17 години приятел, а той сяда и за 10-тина мин. практика ме побеждава (ех младост), но в живота синът трябва да надскочи бащата. Първата кола е на Хамака(от който сме още далече), втори съм аз, трети е синковеца, но последните 2 виража взе губейки по-малко време от мен и подобри времето ми със 170 хилядни. 5 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #203 Отговорено 9 Януари, 2022 Но и от мен научава доста. Накарах го да смени камерата и да кара само на прибори. Не му трябва да си вижда калниците - голямо момче е. Така (на снимката) неусетно завърши денят - аз отпред, Хами втори, а татковото - на опашката. И щеше да е вярно, но до края на обиколката изостанах 3-ти, а Хамака не надвихме. Каза че утре е първа смяна на училище и приключихме неделята. Знаете ли колко е удобна кадифената седалка на Акорд 6-та генерация? Плейстейшъна обяви че днес с момчето сме навъртяли 1447 км. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #204 Отговорено 31 Януари, 2022 Тоя Хамилтън май няма да е "лъжица за моят мозък и наКрайниците му". Карам чат/пат. Пробвах всички писти от челънджа му и едвам "сребро". Само на Монца докопах "златото", ама пак е секунда пред мен това куче. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #205 Отговорено 31 Март, 2022 Зарязах го - има кой и къде да го бие, а и МЕРЦА Е КАЛПАВ. Тоя (моя тинейджър) имал за домашно по ИТ да направи видео с любимото си хоби, но не му се рисувало, та седнал в седалката на Акорда, изкарал 1 от любимите ми Хонди, избрал си технична писта, по-трудни опоненти, иии ... После рязал, мазал, монтирал, музичка му сложил, та ме израдва, па рекох да го споделя с вазе. 10 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #206 Отговорено 3 Април, 2022 На 31.01.2022 г. at 21:15, ceco_accord написа: ... на Монца докопах "златото", ама пак е секунда пред мен това куче. Покарах днес пак там, ама пробвах и с някои "нашенци". S 2000 само от любопитство - много е капризна в бавните остри завои, а и нема достойни спирачки. После пробвах и на друга писта. Еми Хонда си е - виждат се скромните ми резултати и ТТ данните на колите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #207 Отговорено 18 Юни, 2022 (Редактирано) Отдавна не съм сядал да покарам, ноо... Малкият ме надрастна, а и пораства. Онзи ден му викам "Заделил съм едни пари - избирай, PS 5, или шофьорски курс", а той ми отговаря "Ее, естествено - книжка". Та така с децата - помъдряват. Днес с малка Хонда тайфа покарахме картинг. Не му е за сефте, а и има опит от домашният симулатор. Не му обяснявах нищо. Само му казах да си опознае карта първите няколко обиколки и като му намери границата, в следващите да търси своя лимит. Карах зад него - "пише" идеални траектории - просто е леко бавен, защото почти спря да ползва спирачка и само отнема газта. Не го смъмрих защото си призна че го е страх, па му рекох че страхът ще го пази, но няма да му донесе слава. Рано му е да кара като мен (със спирачка само за корекция на траекторията и без да отпуска газта), но следващия път и това ще усвои. Картът е с Хонда моторче 8 коня и 2 педала - за начинаещи, ама си е пищене на сликове и адреналинче. Редактирано 18 Юни, 2022 от ceco_accord 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2788 #208 Отговорено 18 Юни, 2022 Да сте живи и здрави! Това картинг пистата във Враца ли е? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #209 Отговорено 18 Юни, 2022 Да. Нов асфалт и кръчме за хапка - сбирка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2788 #210 Отговорено 18 Юни, 2022 (Редактирано) Супер! Чувал съм от картинг обществото, че е най-яката писта в БГ. Сега, с новия асфалт, трябва да е "приказка". Ще заведа и аз синовете да се порадваме! Редактирано 18 Юни, 2022 от dandilov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #211 Отговорено 18 Юни, 2022 (Редактирано) Пиши кога и ще дофтасаме и ние. Днес между сесиите ни караха и 2- ма тинейджъри и 1 наш рали пилот, ама картовете им с по 30-тина коня / 3 педала / 6 ръчни скорости и напрао е страшно как вървят! VID_20220618_144452.mp4 Редактирано 18 Юни, 2022 от ceco_accord 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #212 Отговорено 10 Юли, 2022 Влязохме в "Матрицата 7". Начии, първи ден ми е, та съм леко афектиран. То е пиене на кафе с некви де ми обясняват кое и как, се едно ми е за сефте. Не симулатор, ами фейсбук. Няма ли къ да се изключи тая балтавня? Иначе има новости, ама колкото по-масов продукт, толкова по- ... Абе, кара се прилично, ще трябва да им "ходя по свирката". 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #213 Отговорено 25 Септември, 2022 (Редактирано) Сядам аз, но рядко. Синковеца е по-редовен. Печели, трупа пари, купува си коли и Хонди. Последно се сдоби с S 2000. Мечта му е и истинската, но това ще си е негово житейско постижение за напред. 1 от фаворитите му е белият Civic 6 typeR и понеже почна шоф. курсовете, а и ми е любимец ... Тати му обича да го радва, а и исках да го потренирам малко в аванс, па ни е ясно че Легена е голем - взех му една "кофичка" - да трупа опит, па да си играем. Реших че сив Сивик 6 за синчето е отличен стартов избор, а конкретната колца просто се пръкна в мобилето докато си пиех сутрешното кафе, а за следобедното вече я бях взел. Та сериалът "Радост и тъга" минава в нов сезон, а за самият Сивушко ще оупна нова тема в раздела му, понеже имам питанки. Редактирано 26 Септември, 2022 от ceco_accord 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #214 Отговорено 30 Октомври, 2022 За сега трупам километри и материал за темата, и тестваме Сивушко. От този така интересен уикенд, само 2 снимки (особено втората) - малкият ми фен в бегачката на най-големият ФЕН. 7 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #215 Отговорено 17 Ноември, 2022 Еей с връзки сте..!Там на шофьорската сядат,само баш пилоти и ФЕНове! Аз съм бил на другата,но в движение по "Дракона"! 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #216 Отговорено 18 Ноември, 2022 Преди 13 часа, JHM написа: ... на шофьорската сядат,само баш пилоти и ФЕНове! Аз съм бил на другата,но в движение по "Дракона"! Някой ден - всичко с времето си. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #217 Отговорено 23 Ноември, 2022 Радост - днес ми е рожденик - удари календарни 18. и Тъга - все някой ден ще "отлети от гнездото". Ако не друго, поне ще го направи с Хонда. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #218 Отговорено 1 Декември, 2022 Днес си взе и кормуването, така че остава само от КАТ да си му дадат книжицата и скоро ще е пълноправен и легитимен участник в движението. Другото е опит, а това си е негово - не се учи, а се трупа на личен гръб, но поне е спокоен и разумен, а не някой сангвиничен тип характер. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #219 Отговорено 29 Декември, 2022 Емии, вече е един от нас. Днес си взе книжката и си получи коледния подарък. 10 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2788 #220 Отговорено 29 Декември, 2022 Да му е честита! Да внимава и да се пази от многото луди на пътя. Безаварийни всички километри! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #221 Отговорено 29 Декември, 2022 Аа, веднага го "хвърлих в дълбокото" - да закара майката си до 2 хипермаркета в час пик. 3 пъти гаси Сивика, щот кара курса на дизеларка. Разбира се Галфоните не спят, та му свиркаха - да им се не пречка. Утре го "засилвам на далекото" - да ме повози 500 км, па да се поокопити и да свикне с бензиновите обороти. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1227 #222 Отговорено 29 Декември, 2022 Преди 2 часа, ceco_accord написа: Емии, вече е един от нас. Днес си взе книжката и си получи коледния подарък. Живо и здраво да е детето. Много безаварийни километри и късмет. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 150 #223 Отговорено 29 Декември, 2022 Да му е честита ! Много безаварийни километра. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #224 Отговорено 29 Декември, 2022 (Редактирано) Чул ви Господ! И да ми го пазите, ей, че ми е едничък и любимец! Лепнах му малко зелено тиксо. И без това "у наще село" ша му викат - Ууу, бегай у десно с тва тенеке бе. А той ще им го връща с думите "Ти знАйш ли ква е другата ми кола" - и без това ще я наследи. Редактирано 29 Декември, 2022 от ceco_accord 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #225 Отговорено 30 Декември, 2022 Преди 11 часа, ceco_accord написа: Емии, вече е един от нас. Днес си взе книжката и си получи коледния подарък. Професионално изкривяване: Гледам са два, но единият е за парлама или по точно за вратата само, понеже другият е много износен и е спрял да отключва. За успокоение : Ще спре и на контакта след време. Честито и безаварийно. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #226 Отговорено 30 Декември, 2022 Изкривено, но много на място. Понякога не пали. Ще вземам мерки скоро. Ключалката на шоф. врата също е зле. Приемам профи съвети! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #227 Отговорено 30 Декември, 2022 (Редактирано) Емии, доволен съм. Не ме е стряскал. Кара плавно, държи пътя уверено (до осевата линия), връща газта когато го изпреварват и е предвидим участник в движението. Само дупките са му проблем че няма добра представа къде вървят десните гуми. Викам му - За всяка уцелена щи вземам по 50 стинки - смеем си се. Накарах го да изпревари 1 тир, и после му викам - Е сега си в капан! Ако не караш с над 90, тоя ще търси как да те изпревари. Избяга му. Сама на 1 Т- образно кръстовище понечи да тръгне преди идващата отляво кола, но го възпрях, защото още не е усвоил бързото стартиране. По тая причина в Плевен и Търново карах аз, а също и по нощната магистрала, щото дясната лента е кофти от тировете, а за лявата още няма кураж. Но като за водач на 1 ден и 400 км стаж - бива. Редактирано 30 Декември, 2022 от ceco_accord 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #228 Отговорено 6 Януари, 2023 Боже, момчето излезе с колата и приятели на нощна разходка. Гледам, майка му не се тревожи, па си викам - нещата от живота са нормални. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2788 #229 Отговорено 6 Януари, 2023 "държи пътя уверено (до осевата линия)" Посъветвай го да държи пътя колкото се може по-вдясно. По завоите масово навлизат в насрещното платно и рискът да го "челосат" е голям! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #230 Отговорено 6 Януари, 2023 НЕ! Науча ли го да отстъпва от своето и да се "свива в ъгъла" ... Като ответна реакция с цел избягване на удар, може, но за постоянно е грешка. Десен завой сече който може, а ляв (при насрещен трафик) само комплексарите, а те са най-страхливи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #231 Отговорено 6 Януари, 2023 (Редактирано) Това което трябва да знае е че колата е апарат за предвижване с удоволствие, но и оръжие за непредумишлено убийство! Границата между двете си е негов опит и отговорност, както и владеенето на това авто мобилно съОРЪЖЕние.. Редактирано 6 Януари, 2023 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #232 Отговорено 7 Януари, 2023 7 hours ago, ceco_accord said: НЕ! Науча ли го да отстъпва от своето и да се "свива в ъгъла" ... Като ответна реакция с цел избягване на удар, може, но за постоянно е грешка. Десен завой сече който може, а ляв (при насрещен трафик) само комплексарите, а те са най-страхливи. Увереността не е нужно да се показва на пътя за сметка на безопасността. Знаеш добре до какво води това. Не говоря за конкретната ситуация, а за отношението към движението на пътя. Просто моите 5ст 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #233 Отговорено 7 Януари, 2023 Той не е арогантно копиле, нито колцата има потенциал за вероломство по шосетата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #234 Отговорено 7 Януари, 2023 (Редактирано) Айде, сефтето е готово. Аз съм виновен. Забравих нещо дом и го накарах да се върнем. Слязох на улицата и го оставих да паркира на заден пред гаража, а в страни има един тръболяк за тупане на килими. Как го е уцелил по светло - незнам. В тъмното преди малко се справи добре. Редактирано 7 Януари, 2023 от ceco_accord 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kalin S 133 #235 Отговорено 7 Януари, 2023 “Юнак без рана не може” Шофирането си идва със своите плюсове и минуси. Всички сме преминали през такива случки и това е нормално. Нищо непоправимо не е станало. Важното е да не се отказва, заради такива дребни неща. Само напред! Да ще му е гадно и ще го мисли 2 дни, но после всичко ще е точно и пак с усмивка на лицето. А на баща му се падна още едно нещо за оправяне за бъдещия списък с неща. Живи и здрави! 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #236 Отговорено 7 Януари, 2023 Аз съм му оставил няколко месеца преди да оправям екстериора от предишни бели (да свикне с нея) и това с щетата е неминуем процес, който приемам нормално. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #237 Отговорено 8 Февруари, 2023 Не мога да помогна с друго. Само пращам SMS-и на номер 1466. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2788 #238 Отговорено 8 Февруари, 2023 За пострадалите от земетресението в Турция. https://btvnovinite.bg/bulgaria/bchk-zapochna-kampanija-za-nabirane-na-sredstva-za-postradalite-ot-zemetresenijata-v-turcija.html 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5937 #239 Отговорено 25 Февруари, 2023 (Редактирано) И така, моето "радост и тъга" стигна до "разум и чувства". Сега предстои трудната дилема и се надявам "да ударите 1 рамо" със съвет, как да действам натам? Колата няма гнило отдолу и е чиста и свежа вътре. Купена е за 2 бона, вложени са още 3728,10лв (без куриерите и "държавните вземания") за техническо "сток" реновиране (вкл. основен ремонт на ДВГ 1.4 - 80 коня при Фена), но остават някои дреболии. Целта и бе момчето да се окопити шофьорски и да му служи за студентска кола. Да е здрава, но не стремглава и да си я харесва. До тук - добре, но мен ме дразни визуално. По всеки 1 от 11-те външни детайла има дребни забележки, и ми е неприятно, а имам планове за лек персонално визуален аджастмънт. Арт идеята (и принципно колата) му харесва, а каза че дори и друга да си вземе след време, тази щял да си запази за "проект". Аз обаче явно "не моем така", а и напоследък тази 6-та хеч се оказа търсен модел, съдейки по ажиотажа в нета, а и мен вече неколцина ме питаха продавам ли я. Та - 1 блиц въпрос: А. да я реновирам цялостно визуално и да си начеша "арт крастата" надявайки се че няма да я унищожи "големият град"? Б. Да пооправя туй/оной (но ще стане с различни тонове сиво) и пак да я персонализирам надживявайки несъвършенството и. Разумът казва - "ни гъ барай, че са не знае ..." Но, познавате ме - мука ми е да га гледам тъй-страдална, а е от "старата школа" и таквиз веке нема да има. Снимките са от тая сутрин, но са общи и вдъхват надежда. Ако трябва да правя подробни (на всеки "белег от годините"), много требе да се заиграя. Редактирано 25 Февруари, 2023 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 170 #240 Отговорено 25 Февруари, 2023 От една страна момчето още се учи, какъв е смисълът да се разкрасява? Предвид, че вече си е баба и това че си я стегнал подобаващо, заслужава ли си още инвестицията, щото като чета, няма да е за 200-300лв 😀. Според мен не му се бъркай, нали е неговата кола, нека той си я прави както му харесва😉 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове