ceco_accord 6507 #201 Отговорено 15 Май, 2020 Досадното на този свят е че глупците са уверени в себе си, а умните са пълни с колебания. Бъртранд Ръсел 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #202 Отговорено 17 Май, 2020 След 50 години брак веднъж внимателно погледнах жена си и казах: - Преди 50 години имахме малка къща, стара кола, спяхме на дивана и гледахме малък черно-бял телевизор, но всяка вечер си лягах до красиво 19-годишно момиче. Сега имам огромна скъпа къща, много скъпи коли, огромно легло в луксозна спалня, широкоекранен телевизор, но спя в едно легло с 69-годишна жена. Започвам да се съмнявам в брака си." Жена ми е много разумен човек. Тя не се обижда и не крещи . Тя само ми предложи да намеря 19-годишно момиче за себе си, а тя ще се погрижи да живея отново в малка къща, да спя на разбит диван и да гледам черно-бял телевизор. Е, не са ли жените страхотни? Те наистина знаят как да решат всички проблеми на съпрузите си! Робърт Де Ниро 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #203 Отговорено 18 Май, 2020 Бях прекарал около час в банката с баща ми, тъй като той трябваше да прехвърли пари. Не можех да устоя и попитах... „Татко, защо да не ти активираме интернет банкиране?“ „Защо да правя това?“ – попита той. „Ами тогава няма да се налага да прекарваш един час тук за такива неща като прехвърляне на пари. Може дори да пазаруваш онлайн. Всичко ще е толкова лесно!“ Бях толкова вдъхновен за въвеждането му в света на интернет банкирането. Той попита: „Ако направя това, няма да се налага да излизам от къщи?“ „Да, да!“ – отвърнах. Казах му как дори хранителните стоки може да се доставят на прага и че „Амазон“ доставя всичко! Неговият отговор ме остави безмълвен. Той каза: „Откакто влязох в банката днес, срещнах четирима приятели, поговорих си с един от персонала, който вече ме познава много добре. Знаеш, че аз съм сам...това е компанията, от която имам нужда. Харесва ми да се приготвям, за да изляза и да дойда в банката. Имам достатъчно време. Физическото докосване е това, за което копнея. Преди две години, когато се разболях, собственикът на магазина, от който си купувам плодове, дойде да ме види, седна до леглото ми и заплака. Когато майка ти падна по време на сутрешната си разходка, продавачът от местния „Плод и зеленчук“ я видял и незабавно запалил колата си, за да я върне у дома, тъй като знае къде живеем. Ще имам ли това човешко „докосване“, ако всичко стане онлайн? Защо ще искам всичко да ми се доставя на прага и да ме принуждават да взаимодействам единствено с компютъра си? Харесва ми да познавам човека, с когото си имам работа, а не просто с някакъв „продавач“. Това създава връзки и взаимоотношения. „Амазон“ доставя ли и това?“ Технологията не е живот. Прекарвайте време с хора… а не с устройства. Автор: Неизвестен 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #204 Отговорено 18 Май, 2020 Ние сме във война с природата. Ако спечелим - загубили сме я! Хъбърт Рийвс 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #205 Отговорено 26 Май, 2020 "От успеха не можеш да научиш абсолютно нищо. От провалите и разочарованията човек си вади заключения. Това се отнася и до кариерата, и до личния живот". "Щастието е враг. То те отслабва. Изведнъж се оказва, че имаш какво да губиш". Ники Лауда 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #206 Отговорено 31 Май, 2020 Когато изглежда така че всичко върви срещу вас, си спомнете че самолетът излита срещу вятъра, а не в неговата посока. Хенри Форд Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #207 Отговорено 31 Май, 2020 Днес хората знаят цената на всичко, но не и стойността на каквото и да било... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #208 Отговорено 31 Май, 2020 Кръгозорът на някои хора е окръжност с нулев радиус и те го наричат "гледна точка". 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1829 #209 Отговорено 2 Юни, 2020 Радой Ралин: "Ако теб не те бива - включи се в колектива. Колектива най-добре прикрива, че теб за нищо не те бива." 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #210 Отговорено 3 Юни, 2020 И когато ке дойде времето да избираш со кого да вървиш заедно, ей тогава да си помислиш какви хора искаш ти да имаш до тебе си. Искай такива дето ще ти казват всичко. И хубавото. И лошото. И доброто. И кривиците. Защото, ако искаш да имаш край тебе такива, дето ще правят след тебе каквото ти си правил, такива дето ти като кимнеш с глава и те ще кимват ... Ехей - й, че ако е така, защо са ти? Ако е така, тя и сянката ти прави същото. Като искаш някой да повтаря по тебе, ходи си сам, със сянката си. Като искаш дружина, ей тогава намери хора, дето няма да гледат в тебе, ами да гледат в същата посока като тебе! Джоко Росич 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #211 Отговорено 3 Юни, 2020 Стойностните жени са инвестиция, другите са разход! 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #212 Отговорено 5 Юни, 2020 Търпи народът наш, той има петстотин годишен стаж! Радой Ралин 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #213 Отговорено 17 Юни, 2020 Не се впрягай от критиките на човек, към когото не би се обърнал за съвет. от Изкуплението Шоушенк 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1829 #214 Отговорено 9 Юли, 2020 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #215 Отговорено 18 Юли, 2020 183 ... ???? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1829 #216 Отговорено 23 Август, 2020 "- Що биеш добитъка? - каза чичо Митуш на Аго, когато се върна. - Да удариш добитък, все едно е да удариш дете. То не знае, не разбира, ти го поучи. Защо ще го биеш? И то душа носи. Ако добитъците знаяха да говорят, те щяха да бъдат като нас. И по-добри дори. Как мислиш ти, те всичко разбират, само език нямат. И то е тежкото: удариш го - мълчи, боли го нещо - мълчи, налегнат го да го колят - мълчи. То тяхната мъка край няма..." Йордан Йовков "Ако можеха да говорят" 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #217 Отговорено 3 Септември, 2020 За да опознаеш един човек не ти е нужно време, а ситуация... Тери Пратчет 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #218 Отговорено 4 Септември, 2020 Цената която добрите хора плащат за безразличието си към обществените дела, е че ги управляват лоши хора. Платон 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #219 Отговорено 6 Септември, 2020 СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1829 #220 Отговорено 10 Септември, 2020 ДЪЛБОКИ СЛОВА!!! Те принадлежат на папа Франциск. „Реките не пият водата си, дърветата не ядат плодовете си, слънцето не грее за себе си и цветята не ухаят за себе си. Животът, изживян за другите е природен закон. Всички сме родени за да си помагаме. Няма значение колко е трудно. Животът е хубав, когато си щастлив; но е много по-хубав, когато другите са щастливи благодарение на теб! " Публичната реч е велика сила в способни ръце! 7 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1829 #221 Отговорено 13 Септември, 2020 От другата страна на нещата: 5 шотландски мъдрости 1. Парите не могат да ти купят щастие, но е някак си по-удобно е,да плачеш в Mercedes Benz, отколкото на колело. 2. Прости на врага си, но Помни името на копелето. 3. Помогни на някой в беда и той ще си спомни за теб,когато пак изпадне в затруднение. 4. Много хора са измежду живите, просто защото е незаконно да бъдат застреляни. 5. Алкохолът не решава проблемите, млякото също. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #222 Отговорено 15 Септември, 2020 “Когато детето ви си спечели първите пари за сладолед и си го купи само, направете следното: 1. Преди да има време да оближе сладоледа си, вземете го от него и отхапете 20%; 2. Докато детето ви гледа учудено, отхапете още 30%; След това му дайте останалата част от сладоледа и му обяснете, че това прави държавата с всички пари, които някой спечели. Ако всеки родител направи това, надявам се в страната да порасне поколение от хора, които ще разберат, че държавата няма свои пари - има само пари от данъкоплатци. И че данъкоплатците не само могат, но и трябва да наблюдават как правителствените служители харчат парите им." Маргарет Тачър 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1829 #223 Отговорено 24 Септември, 2020 Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - каквo ще да му завещайш? Иван Вазов 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #224 Отговорено 2 Октомври, 2020 Едно общество е демократично, когато никой не е толкова богат, че да купи някого и никой не е толкова беден, че да се продаде някому. Жан Жак Русо 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #225 Отговорено 7 Октомври, 2020 Радвай се на живота си, без да го сравняваш с този на другите. Жан Антоан дю Кондарсе 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 658 #226 Отговорено 7 Октомври, 2020 Правете добро, не се правете на добри. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #227 Отговорено 7 Октомври, 2020 Отчаяние. От чая ни е. Ми, от чая ви е - пийте алкохол! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 792 #228 Отговорено 8 Октомври, 2020 Сравнете себе си с това, което бяхте вчера, а не с това, което някой друг е днес. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #229 Отговорено 8 Октомври, 2020 Машината обича ласка, грижливо гледане и смазка! казармен лозунг 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #230 Отговорено 17 Октомври, 2020 Човек без свободно време е само машина за създаване на чуждо богатство! Карл Маркс 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #231 Отговорено 17 Октомври, 2020 Ако някой злоупотреби със служебната си власт за своя изгода - да се накаже със смърт! В. Левски Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 321 #232 Отговорено 17 Октомври, 2020 Off Topic В днешно време бихме станали малцинство Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 678 #233 Отговорено 18 Октомври, 2020 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #234 Отговорено 21 Октомври, 2020 Големите неща не се правят с един замах, а със серия от малки, но свързани заедно. Винсент Ван Гог Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #235 Отговорено 2 Ноември, 2020 Да си джентълмен е нещо, което никога не излиза от мода. Шон Конъри R. I. P. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #236 Отговорено 27 Ноември, 2020 Всички ние на младини си въобразяваме, че животът е състезание по бързина, но едва по-късно разбираме, че е състезание по издържливост. Богомил Райнов 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1829 #237 Отговорено 3 Декември, 2020 +Животът не е лош, когато можеш да го живееш. Нито смъртта е страшна, когато можеш да умреш. Страшното е, когато неможеш вече да живееш, нито още да умреш ! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #238 Отговорено 4 Декември, 2020 Почтеността и честността са твърде скъпи подаръци. Не ги очаквайте от евтини хора. Уди Алън 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6507 #239 Отговорено 7 Декември, 2020 Намали скоростта. През живота се минава само веднъж. Кемал Саяр 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 333 #240 Отговорено 7 Декември, 2020 „Успехът представлява 1% от вашата работа, която е резултат от 99%, което се нарича неуспех. Вместо да се страхувате от предизвикателството и неуспеха, страхувайте се да не избягвате предизвикателството и да не правите нищо. " Соичиро Хонда 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове