nikstar 0 #1 Публикувано 18 Март, 2014 Колеги имам следният въпрос, може ли някои да ми услужи (разбира се срещу съответната сума), с хидравлична течност за CRV 2003 2.0 бенз. около 100 г. Искам да си долея тъй като съм 1/2 сантиметър под минимума и се чува лек звук при навъртане на волана, тъй като не ми се купува цяла опаковка. Имам останала течност червена която съм доливал в предишното ми Рено, но до колкото разбрах не е подходяща. В София, Люлин живея. Благодаря ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #2 Отговорено 21 Март, 2014 (Редактирано) То хубуу ма си от София, аз сменях моята но не помня хартиса ли ми, щото метода ми на смяна е малко разхщаващ, ще я потърся ако има ще ти я пратя по някои в София пък ти ще идеш само да си я вземеш Само че като гледам Люлин до към Младост да не ти легне 2 часа път и гориво колко едно шише Може с метрото В наи лошия случи имам втора употреба сигурно не съм я хвърлил щото съм съм стара къща бая си е читава да знаиш, червенка прозрачна Редактирано 21 Март, 2014 от Слави CR-V Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NEKTAR 5 #3 Отговорено 21 Март, 2014 Здравейте, И на мен ми трябва, но за първа генерация незнам дали има разлика, че в момента ми е под минимума. Ако има още някой от София може и да си разлеем една ботилка в зависимост на кой колко му е жадна колицата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #4 Отговорено 22 Март, 2014 То хубуу ма си от София, аз сменях моята но не помня хартиса ли ми, щото метода ми на смяна е малко разхщаващ, ще я потърся ако има ще ти я пратя по някои в София пък ти ще идеш само да си я вземеш Само че като гледам Люлин до към Младост да не ти легне 2 часа път и гориво колко едно шише Може с метрото В наи лошия случи имам втора употреба сигурно не съм я хвърлил щото съм съм стара къща бая си е читава да знаиш, червенка прозрачна Нали знаеш,че има само един метод за смяна Вадиш маркуча на разширителния съд,след това крайно ляво,крайно дясно и си готов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorkata dinev 5 #5 Отговорено 18 Август, 2014 Колеги и аз имам ЦРВ - първа генерация и маслото ми е на минимум даже и под минимума. Какво е маслото за хидравликата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #6 Отговорено 18 Август, 2014 Honda PSF-S Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorkata dinev 5 #7 Отговорено 10 Октомври, 2014 И така купих си масло от Бултрако - PSF-S, ако някой от колегите, които са писали в по-горните постове и имат нужда за доливане, мога да им услужа! Това, което забелязах вчера е че маслото, което ми е в казанчето за хидравликата е малко по-червеникаво, може да е обикновена хидравлична течност. Понеже не съм много на "ти" с автомобилите, въпроса ми е следния: - ще бъде ли проблем ако долея от PSF-S при положение, че има някакво друго масло без да знам какво е - каква е процедурата по смяната на това масло? Защото видях, че казанчето се сваля много лесно и ако отвия двете скобки много лесно мога да източа течността от самото казанче, но може би трябва да се източи и от самата хидравлична система, а не само от казанчето Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MITKO70 5 #8 Отговорено 13 Юли, 2015 (Редактирано) Здравей те колеги.От скоро съм и аз в отбора на ЦР-В 1-2000г.Забелязах ,че и при мен е на мин. маслото на хидравликата.Разбрах,че има такова на Хонда,но никъде не видях какъв вискозитет е.Задължително ли е да е на Хонда,или може подобно да се долее,със същите характеристики масло?Ясно е ,че ATF не е,не става. Редактирано 13 Юли, 2015 от MITKO70 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #9 Отговорено 14 Юли, 2015 (Редактирано) Това е Колкото и фанатично да звучи - да, задължително е. При една от смените на масло в автоматика сипах заместител със "същите" качества. Резултата не ми хареса. Редактирано 14 Юли, 2015 от Krasi-mir 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #10 Отговорено 14 Юли, 2015 (Редактирано) Нали знаеш,че има само един метод за смяна Вадиш маркуча на разширителния съд,след това крайно ляво,крайно дясно и си готов Абе като се замисля що маркучи и тръбички влизат в рейката, има поне още хиляда начина . Редактирано 14 Юли, 2015 от mar_tod Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #11 Отговорено 14 Юли, 2015 То има,но според упътването е 1 начина Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #12 Отговорено 14 Юли, 2015 Бях писал в староя форум какъв е заместителя на маслото,но е нежелателно,понеже без добавките се пресича и се налага смяна на почти всеки 1000 км.Ако на някой много му тече рейката ще му кажа как да закърпи положението на лични. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MITKO70 5 #13 Отговорено 14 Юли, 2015 (Редактирано) Ясно,явно става само това на Хонда,знам го маслото,но реших да попитам,може и да има друг вариант,но явно няма.Идея от къде може да се купи,Бултрако е ясно,някой друг да го предлага ?Теч нямам,но просто е малко над минимум,та за това питам.На първо четене ,разбрах ,че е задължително това в задния диф да е на Хонда,но май и другите трябва да са такива,или не е така. Редактирано 14 Юли, 2015 от MITKO70 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #14 Отговорено 15 Юли, 2015 Това "малко над минимума" при загасен двигател ли е или при работещ .? Ако е при загасен, карай си колата и си свиркай, или я запали и виж тогава до къде е маслото . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
assfull 112 #15 Отговорено 15 Юли, 2015 Няма лошо да си смениш маслото на волана, кой знае от кога е. По принцип от хонда можеш да си го намериш само май. Всички други течности не е изобщо належащо да са от там. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #16 Отговорено 15 Юли, 2015 ^... освен маслото за задния диференциал. И то трябва да е Хонда - Honda DPS-F. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
assfull 112 #17 Отговорено 15 Юли, 2015 Краси, не съм съгласен, ама да не спорим излишно Нека колегата си прецени. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MITKO70 5 #18 Отговорено 15 Юли, 2015 ^... освен маслото за задния диференциал. И то трябва да е Хонда - Honda DPS-F. Това го знам, казах го в предния пост,за задния диф е ясно,там е уникална системата!Но,все ми се струва ,че тази кола не е извънземна и не може да и сипеш нещо ,ако не пише Хонда Маслото в хидравликата го гледам на студен мотор,то е ясно,може да покара така още,но е хубаво да съм подготвен.Масла,консумативи са сменяни редовно,тия в СН,обичат да пишат в тефтера.Това ме и интересуваше,какъв вискозитет,параметри има това масло за хидравликата,но ако трябва ще и взема от Хонда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
assfull 112 #19 Отговорено 15 Юли, 2015 Успех с търсенето на информация за това масло Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MITKO70 5 #20 Отговорено 16 Юли, 2015 Въпроса е решен,колега с опит при Хондите помогна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #21 Отговорено 17 Юли, 2015 И решението Е ... ?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MITKO70 5 #22 Отговорено 19 Юли, 2015 Решението обаче не се оказа моето.Говори с неговия майстор и той му казва ,че му я е сменил с Декстрон,червена течност Веднага проверих моята,да ама не,тя е кафяво-жълта,така си дойде от СН.Та,въпроса е какъв цвят е течността на Хонда,предполагам че съм с такава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #23 Отговорено 19 Юли, 2015 Цвета е: силно прозрачен, с лек отенък отиващ в гамата на жълто-кафеникавото. За да придобиеш представа, наподобява почти едно към едно, като олио. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #24 Отговорено 19 Юли, 2015 Потвърждавам, течността е прозрачно-жълтеникава. И не, колата не е извънземна, обаче в диференциала (разбирай и системата 4х4), автоматика и волана се сипват само неща, на които пише Хонда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MITKO70 5 #25 Отговорено 19 Юли, 2015 Цвета е: силно прозрачен, с лек отенък отиващ в гамата на жълто-кафеникавото. За да придобиеш представа, наподобява почти едно към едно, като олио. Абсолютно точно описано,такава е и моята Краси,това го разбрах вече,за някой "сосове"колата си иска нейната марка. и няма да има главоболия. Поръчах на един приятел,на каква цена ще му го доставят за сервиза. И като си говорим за хидравлика,да питам и още нещо,което забелязах,може и да не е тук мястото,но... При пълен ляв волан,за обратен завой,се чува по някога от дясно ,много странен звук ,като скърцане,присвирване ,не мога да го определя точно Някаква идея? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MITKO70 5 #26 Отговорено 25 Юли, 2015 И като си говорим за хидравлика,да питам и още нещо,което забелязах,може и да не е тук мястото,но... При пълен ляв волан,за обратен завой,се чува ,много странен звук ,като скърцане,присвирване ,не мога да го определя точно Някаква идея? ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове