Fen8 25 #41 Отговорено 26 Май, 2020 40 minutes ago, CARPERA said: Говориш за омазняване отгоре то си личи тази гарнитура на капака че тече,а после за скоростите изясни точно за какво става на въпрос. Измии двигателя и ще видиш от къде тече. Ясно, явно няма как да се разбере лесно и той това ми препоръча. Не е гарнитура на капака 100% тoва е че не помня точно от къде каза че може да е проблема. Имало цака със това измиване, откачат се някакви неща за пароструйка или бая зор е на ръка пробвах ама трудна работа, четох пръска ce преди това със обезмаслител ама после паленето без да откачам нищо или да закривам ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #42 Отговорено 26 Май, 2020 (Редактирано) преди 58 минути, Fen8 написа: Ясно, явно няма как да се разбере лесно и той това ми препоръча. Не е гарнитура на капака 100% тoва е че не помня точно от къде каза че може да е проблема. Имало цака със това измиване, откачат се някакви неща за пароструйка или бая зор е на ръка пробвах ама трудна работа, четох пръска ce преди това със обезмаслител ама после паленето без да откачам нищо или да закривам ? Дали прочете какво съм писал по рано. Колата е 1.5 което ме навежда на мисълта че е витек и е протекъл клапана. Имам ги гарнитурите за него. Снимай от близо и от по далеч къде е омазан мотора. П. П. ГАДАТЕЛИТЕ айде запрете се! Редактирано 26 Май, 2020 от fenabg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #45 Отговорено 27 Май, 2020 (Редактирано) Гарнитурата на капака е здрава, капачката на делкото е суха. Така че като гледам въпреки че не ми отговори, колата ако е 1.5 114 коня е витек. Вероятни течове са о-пръстена на делкото и една от двете гарнитури на витек клапана. Имам ги всичките неща. Редактирано 27 Май, 2020 от fenabg 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fen8 25 #46 Отговорено 27 Май, 2020 14 minutes ago, fenabg said: Така че като гледам въпреки че не ми отговори колата ако е 1.5 114 коня е витек. Вероятни течове са о-пръстена на делкото и една от двете гарнитури на витек клапана. Да, същата. Имам ти номера ще звънна скоро време да се разберем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #47 Отговорено 13 Декември, 2020 (Редактирано) Темата е стара, но тия дни разглобих 2 делка с 1 букса ( 30100 P1JE01 84 DCC4 ) и на двете размера на семеринга е 12,4 х 22 х 6. Даже съм направил и снимки. Провбвах да сложа семеринг с външен диаметър 22.55. Става, но леко изплюва от гумата. Редактирано 13 Декември, 2020 от Executor Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stojkovskimarjan 21 #48 Отговорено 23 Януари, 2021 Колко масло мога да изтече от О ring на делкото за 1000 км?Възможно е 150 ml? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zlobar4e 116 #49 Отговорено 23 Януари, 2021 Преди 1 час, stojkovskimarjan написа: Колко масло мога да изтече от О ring на делкото за 1000 км? Възможно е 150 ml? Зависи колко е заминал О ринга. А ако това е снимка от твоята кола ,напълно е възможно.Но така като гледам май и гарнитурата на клапаните пуска по малко. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #50 Отговорено 23 Януари, 2021 2 hours ago, stojkovskimarjan said: Колко масло мога да изтече от О ring на делкото за 1000 км? Възможно е 150 ml? Измиваш там хубаво с обезмаслител,и топла вода,локализираш теча и действаш по проблема. И аз мисля че не е само от там, а може изобщо да не е от там. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #51 Отговорено 25 Януари, 2021 Е то това много зацапано. Между другото пробвай с обезмаслител за двигатели. Много по-добра работа върши. С по-малко количество измиваш повече площ. Мирише ужасно и задушава. Задължително го направи на открито. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #52 Отговорено 25 Януари, 2021 Off Topic СтанА ми любопитно, само това ли са опциите за миене на омаслен двг? Нещо, което мие всичко - от фурни за вграждане до мотоциклети, и нещо, което ако не си навън може да те убие? В България, в автосервизите не се ли ползва това Същото го има и на спрей 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #53 Отговорено 25 Януари, 2021 (Редактирано) Аз използвам това: https://www.bagira.bg/17521/обезмаслител-за-двигатели-motox-engine-degreaser https://www.bagira.bg/4798/обезмаслител-motox-за-двигатели-концентрат-13-5л Брутално силно е. С него мия и други неща. Филтрите на аспиратора, външните тела на климатиците. Много по-доволен от обикновеният домакински обезмаслител. Но мирише ужасно и наистина на затворено може да те убие. Не исках да правя реклама и да разводнявам темата затова не посочих в горния пост марка. Редактирано 25 Януари, 2021 от Executor Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fen8 25 #54 Отговорено 15 Април, 2021 При мен теча се оказа от гарнитурата на витекa. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Migachetz 0 #55 Отговорено 26 Април, 2021 On 5/26/2020 at 10:05 PM, Fen8 said: Сменена е гарнитурата на капака аз дори и го питах преди да прави реглажa ако беше казал не е задължително, нямаше да правя реглаж при него. Но доколкото помня после като говорихме ставаше въпрос за гарнитура може и за скоростите не разбрах, така и не стана ясно от къде е теча, каза за там трябва да е оригиналната а трудно се намирали тука във БГ и тая цена ако излезне кофти ремонта, понеже там трябва да е оригинална. Hе съм запознат за това и питам дали се разбира лесно делко ли е или нещо друго без да се отваря, разбрах само ако е делко по-лесно. О-пръстена към делкото се сменя ако е заминал (10лв, мога да пратя опаковките), навътре по оста има семеринг и лагер (15лв двете), ако са заминали и пълни вътре делкото. Това може да доведе до лош контакт на каб. обувки от TDS сензора към бобината и дори да гасне както си работи. Имам снимки с всичко разглобено, не е трудно, ако искаш да прегледаш за делкото пиши. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fen8 25 #56 Отговорено 29 Юни, 2022 Здравейте , сменяхме гарнитури на в-тeк предния път оказа се от там, но сега излезна от друг място. Това от делкото ли е бързо ли става ремонта ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #57 Отговорено 29 Юни, 2022 Прилича на о пръстена.1 час работа.сваляш делкото.сменяваш и връщаш.дигни на малко по високо дясната гума да не тече масло от блока при смяната 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #58 Отговорено 30 Юни, 2022 Смени О пръстена ако не е от него смени и семеринга. Внимавай при сглобяването да не счупиш "вилицата". Два пъти съм я чупил ма 2 различни хонди. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове